ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Από την προσωπική περιουσία του εργοδότη τα δεδουλευμένα των απλήρωτων

Aυστηροποιούνται οι ποινές κατά των παραβατών εργοδοτών σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.
Το σχέδιο νόμου που αναμένεται τις επόμενες ώρες να κατατεθεί στη Βουλή δίνει διέξοδο σε εγκλωβισμένους-απλήρωτους εργαζόμενους οι οποίοι από την επόμενη μέρα μη καταβολής των δεδουλευμένων μπορούν να καταθέσουν αγωγή και να διεκδικήσουν χρήματα ακόμα και από την προσωπική περιουσία του εργοδότη.
Οι υποθέσεις θα εκδικάζονται σε έως 60 ημέρες από την κατάθεση της αγωγής. Επίσης, στο τέλος του μήνα - όπως διευκρίνισαν κύκλοι του υπουργείου - θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα επιδότησης εισφορών στα μπλοκάκια προκειμένου να μετατραπούν σε μισθωτή απασχόληση..

Επισημάνθηκε επίσης ότι ο συμψηφισμός των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών θα ολοκληρώνεται έως το τέλος του τρέχοντος έτους  και στη συνέχεια το υπερβάλλον ποσό θα επιστρέφεται στους ασφαλισμένους. Εκτός εάν οι ίδιοι αποφασίσουν οι εισφορές να παραμείνουν σε έναν πιστωτικό λογαριασμό και να χρησιμοποιηθούν έναντι μελλοντικών οφειλών.
Οι εργοδότες θα υποχρεώνονται να δηλώνουν ηλεκτρονικά και εκ των προτέρων, τις υπερωρίες στο σύστημα Εργάνη το οποίο αναβαθμίζεται.