ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Υποχρεωτικές άδειες στην «Ελευθερία του Τύπου»

Η εφημερίδα δεν κυκλοφόρησε σήμερα στα περίπτερα - Προς το παρόν μετατρέπεται σε πρωινό φύλλο

Ολοι ή σχεδόν όλοι οι δημοσιογράφοι της «Ελευθερίας του Τύπου» που έφυγαν από τη Μιχαλακοπούλου με προορισμό τον Πειραιά βρίσκονται από την Παρασκευή σε υποχρεωτική ολιγοήμερη άδεια. Ενας από αυτούς που προέρχονταν από τον ΔΟΛ, είναι και ο Αρης Ραβανός που ανακοίνωσε στο fb ότι έκλεισε ένας κύκλος 110 ημερών στην αρχισυνταξία του πολιτικού τμήματος της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου (ημερήσιο και κυριακάτικο φύλλο).
Ο Αρης Ραβανός από την περασμένη Παρασκευή δεν ανήκει στο δυναμικό της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ του Τύπου και όπως διευκρίνισε ο ίδιος «στις αρχές Αυγούστου θα ανοίξει ένας άλλος κύκλος σε άλλα δημοσιογραφικά εδάφη» εννοώντας προφανώς τον ΔΟΛ όπου παραμένει άγνωστο..
(προς το παρόν) αν θα αναλάβει αρχισυντακτική θέση (διαβάστε ΕΔΩ).
 Οι δημοσιογράφοι  της «Ελευθερίας του Τύπου» που προέρχονταν από τον ΔΟΛ αναμένεται τώρα να επιστρέψουν στη Μιχαλακοπούλου όταν ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταβίβαση του Οργανισμού στον νέο ιδιοκτήτη Βαγγέλη Μαρινάκη και θα πρέπει να περιμένουν τηλεφώνημα για να γυρίσουν στον ΔΟΛ μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, αφού τότε θα γίνει η υπογραφή των συμβάσεων των εργαζομένων στη νέα εταιρεία.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι θα λογίζονται όλοι ως νεοπροσληφθέντες με ό,τι αυτό συνεπάγεται ειδικά για τους απασχολούμενους στον ΔΟΛ.
Στον Πειραιά υπάρχει βραχυπρόθεσμος σχεδιασμός ώστε η εφημερίδα που διευθύνει ο Χρίστος Μουλίνος, να μετατραπεί σε πρωινό φύλλο (όπως η Καθημερινή) που σημαίνει ότι θα κυκλοφορεί κάθε μέρα εκτός από Δευτέρα - ήδη από σήμερα το φύλλο δεν κυκλοφόρησε στα περίπτερα. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται και το μισθολογικό κόστος καθώς γλιτώνει μία έκδοση και δεν θα χρειάζεται να δίνονται (αν δίνονται) κυριακάτικα στους εργαζόμενους.