ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

«Οι εργαζόμενοι στο "Κέρδος", δεν είναι μόνοι τους»!

Ανακοίνωση από το "Ασύνταχτο Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων" για τους εργαζόμενους της εφμερίδας Κέρδος του Θ. Λιακουνάκου και τη συνεχώς διευρυνόμενη εργοδοτική ασυδοσία και τον κυνισμό των «κεφαλών» των μίντια απέναντι στους εργαζόμενους:

Δεδουλευμένα και ασφαλιστικές εισφορές από το… 2013, χρωστάει στους εργαζόμενους της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ», ο βασικός μέτοχος της εφημερίδας Θωμάς Λιακουνάκος. Μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την εισαγγελία κατά Λιακουνάκου και πέντε διευθυντικών στελεχών και μελών της διοικητικής ομάδας (έπειτα από μήνυση των εργαζομένων και.. του ΣΕΠΕ), η υπόθεση δικάζεται τη Δευτέρα, 3 Ιουλίου στο Η’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο, κτίριο Προκάτ, Αίθουσα 2 (πρώην Σχολή Ευελπίδων).
Στους εργαζόμενους που θα βρεθούν εκεί για να καταθέσουν δίνοντας συνέχεια στην πολυετή μάχη εργασιακής αξιοπρέπειας, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους προκειμένου να πάψει η πολύχρονη εργασιακή ομηρία τους. Η μάχη αυτή, μέχρι την τελική νίκη των εργαζομένων στην εφημερίδα, είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την υπεράσπιση αυτών καθαυτών των δίκαιων αιτημάτων τους όσο και για τη συνολικότερη υποστήριξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων (και) στα ΜΜΕ για σταθερές και αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες και αμοιβές και ασφαλιστική-ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
Το Ασύνταχτο Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων καταγγέλλει τη συνεχώς διευρυνόμενη εργοδοτική ασυδοσία και τον αφεντικίστικο κυνισμό των «κεφαλών» των μίντια απέναντι στους εργαζόμενους και ενώνει τη φωνή του και τη δράση του με όσους αγωνίζονται για να μπει επιτέλους ένα φρένο στις πρακτικές ομηρίας και τρομοκρατίας. Να πληρώσουν άμεσα όσοι ευθύνονται για τη σημερινή κατάντια.
Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Κέρδος», δεν είναι μόνοι τους. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.
ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ