ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Διευθυντική τιμωρία στους απολυμένους

Στην εφημερίδα Μακεδονία οι πληρωμές του προσωπικού γίνονται μέσω προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του διευθυντή σύνταξης επειδή οι λογαριασμοί της επιχείρησης είναι μπλοκαρισμένοι από τα ασφαλιστικά ταμεία και όχι μόνο. Στους απολυθέντες όμως όχι μόνο δεν καταβάλλονται τα δεδουλευμένα -τουλάχιστον  10 μηνών, αλλά ο διευθυντής φροντίζει ώστε να μην λάβουν ούτε τις δόσεις της αποζημίωσής τους. Η ΕΣΗΕΜΘ, και σε αυτή την περίπτωση, σφυρίζει αδιάφορα “κάνοντας πλάτη” έτσι στην τακτική αυτή.
***
Νέες απολύσεις τεχνικών προανήγγειλε η διοίκηση του Star. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, όσοι..
φεύγουν θα προσλαμβάνονται σε εταιρεία παραγωγής του σταθμού. Η Ενωση Τεχνικών (ΕΤΙΤΑ) διαφωνεί και αντιδρά με κινητοποιήσεις. Για απόψε κήρυξαν 4ωρη στάση εργασίας, με αποτέλεσμα να μη μεταδοθεί το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού. Η ΕΤΙΤΑ ζητάει την ανάκληση της απόφασης της διοίκησης για τις παράνομες ομαδικές απολύσεις και τη μη κατάργηση του τμήματος των εξωτερικών συνεργείων του σταθμού που συνεπάγεται 18 απολύσεις εργαζομένων.
***
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την αποκλεισμό της Ομοσπονδίας και των τριών Ενώσεων-μελών της της περιφέρειας (ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, ΕΣΗΕΠΗΝ) από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή του σχεδίου νόμου με τίτλο «Ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού και διαφημιστικού χρόνου, σύσταση μητρώου Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου κλπ».