ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Απ’ τον Σπαλιάρα στη Μιλένα, ένα τσιγάρο δρόμος

Όταν μπερδεύονται γλυκά τα Survivors της πολιτικής και της TV

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Αγαπητοί αναγνώστες και αγαπητές αναγνώστριες, βοήθειά μας!  Δεν είναι τυχαία μέρα η σημερινή, διότι σαν σήμερα εκοιμήθη ο Άγιος Παῒσιος. Κι όπως διαβάζω περιδιαβαίνοντας το ίντερνετ, παρατηρείται κοσμοσυρροή από χτες το πρωί στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται ο τάφος του Γέροντα. Μιλάμε τώρα για χιλιάδες κόσμο, που περιμένει υπομονετικά στη σειρά, μέσα στο λιοπύρι και στον καύσωνα. Κι αν αυτό δεν αποτελεί απόδειξη ότι αυτή η χώρα δεν κινδυνεύει από τίποτε και δεν θα πεθάνει ποτέ, τότε δεν ξέρει τι άλλο μπορεί να σας πείσει!..

Εν τω μεταξύ, πίσω στον πραγματικό κόσμο βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον Γιάννη Σπαλιάρα και τη Μιλένα Αποστολάκη. Με σημαντικά πρόσωπα του δημοσίου βίου, αναμφιβόλως, που βρήκαν την ευκαιρία μέσα στο θέρος και στην Θανιάδα να προσθέσουν το λιθαράκι τους στον πολιτισμό μας. Πρώτος ο γητευτής 4.000 γυναικείων σωμάτων (περσινή δήλωση, γύρευε τι έχει συμβεί από τότε…) έσπευσε να διεκτραγωδήσει τις περιπέτειές του στο “Survivor», προσθέτοντας μερικές νότες χρυσαυγίτικες στη ρητορική του. Απολαύστε υπεύθυνα:
    «Δεν ξέρω πώς φαινόταν στην τηλεόραση αλλά είναι κάτι που δεν θα ξανάκανα ούτε με πάρα πολλά λεφτά. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο, είναι μία τεράστια εμπειρία, πολύ μεγάλο μάθημα ζωής. Σκεφτόμουν ότι οι λαθρομετανάστες είναι πιο τυχεροί σε σχέση με εμάς και αυτό που ζούσαμε.»
Και βεβαίως δεν έφταιγεν ο ίδιος, που θα έλεγε κι ο ποιητής. Τόσος ήτανε. Η άλλη η πολύξερη η Ελεονώρα Μελέτη που καθότανε απέναντί του, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ήξερε να αναφωνεί «ωωω» και «ιιι», στη συγκεκριμένη έκανε μόκο. Για να καταλαβαίνουμε πολύ καλά εμείς οι υπόλοιποι και εμείς οι υπόλοιπες ότι ο χωριάτης δεν ανεβαίνει στο κρεβάτι έτσι στο φρι. Πρέπει κι εσύ να του δώσεις θάρρος…

Όπως θάρρος προσφέρει στην αντιπολίτευση με εμβριθές άρθρο της η Μιλένα Αποστολάκη. Και όχι στην απλή αντιπολίτευση του Σταύρου και της Φώφης, αλλά στην αξιωματική του Κυριάκου. Διότι η πρώην υφυπουργός Αγροτικής Αναπτύξεως (αυτή η χώρα δεν θα πεθάνει ποτέ κ.λπ. κ.λπ.), ανακάλυψε ότι δεν υπάρχει καμία κεντροαριστερά. Διότι ο όρος αριστερά είναι τόσο αρνητικά φορτισμένος από τους Τσίπρες και τους Μαδούρους και τους Μελανσόνες που πρέπει να τον εγκαταλείψουμε πάραυτα. Πάρτε βαθιά αναπνοή:
    «Πώς είναι δυνατόν πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στην ευεργετική λειτουργία του ελεγχόμενου από το κράτος ανταγωνισμού, που επιθυμούν την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, που αντιλαμβάνονται ότι ο κρατισμός είναι εξαιρετικά επιβλαβής για την ελληνική οικονομία, που αξιολογούν την αριστεία ως αναπτυξιακό μοχλό πολλαπλών ωφελημάτων και επιδιώκουν την ενίσχυση και την προώθησή της, που πιστεύουν ότι η κυριαρχία της ανομίας και της βίας στη χώρα αποτελεί μάστιγα, να αυτοπαρουσιάζονται ως δυνάμεις που διαθέτουν ταυτόχρονα και αριστερό προσανατολισμό και πρόσημο.»
Έτσι είναι παιδιά, αλήθειες να λέμε. Όταν ολόκληρος Σπαλιάρας την πέφτει στους «λαθρομετανάστες», δεν θα την πέσει η Μιλένα στην αριστερά; Και δεν γίνεται αυτό επειδή ονειρεύεται θώκους και έδρανα. Όχι βέβαια! Για τη σωτηρία της πατρίδος γίνονται αυτά, για την Ελλαδίτσα μας που κινδυνεύει καθημερινά. Όπως το 2011, που είχε ανεξαρτητοποιηθεί η Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ότι «έχει βαθμιαία επέλθει απονομιμοποίηση της σημερινής πολιτικής τάξης». Κάποιου είδους «αριστεία» ήταν κι αυτή, κάποιου είδους αγωνία για επιβίωση. Μόνο που το Survivor της πολιτικής δεν είναι τόσο απλή υπόθεση όσο το Survivor της τηλεόρασης. Και οι εντολές του σκηνοθέτη ενίοτε σε οδηγούν στην καταστροφή…

- από το newpost