ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Πώς η ΝΔ «κληρονόμησε» το Συγκρότημα

Οταν ο Καρακούσης «ξεχνάει» τα... άδεια αμπάρια και τις τεράστιες ευθύνες Ψυχάρη

Σε ένα δισέλιδο κείμενο περίπου δύο χιλιάδων λέξεων ο Αντώνης Καρακούσης περιγράφει στο χθεσινό κυριακάτικο «ΒΗΜΑ» το εμμονικό σχέδιο της κυβέρνησης να ελέγξει και να καθυποτάξει τον ΔΟΛ.
Επειδή όμως πρόκειται για μια άποψη που έχει ξανά διατυπωθεί - κι ανεξάρτητα από το αν τη συμμερίζεται κανείς ή όχι- μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί ότι σε μια αφήγηση 2.000 λέξεων ο διευθυντής της εφημερίδας δεν αναφέρει ούτε μια φορά το όνομα του Σταύρου Ψυχάρη!..
Και προκαλεί εντύπωση, για τον απλούστατο λόγο ότι ο ΔΟΛ χρεοκόπησε με απόλυτη ευθύνη του εκδότη και προέδρου του οργανισμού Σταύρου Ψυχάρη.
Η περιπέτεια που βιώνουν οι εργαζόμενοι σήμερα έχει την υπογραφή του ανθρώπου που ξεκίνησε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες του οργανισμού και κατάφερε με τη δουλειά του κάποια μέρα να τον αποκτήσει!
Για αυτό είναι εύλογη η απορία, ακόμη κι αν υιοθετήσει κανείς την άποψη του στελέχους του ΔΟΛ (που ομολογουμένως γνωρίζει περισσότερα, αλλά και επειδή ως γνωστόν όλες οι εξουσίες θέλουν να ελέγξουν τον Τύπο): το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση που υποτίθεται θέλει να βάλει στο χέρι τον ΔΟΛ, αλλά δεν μπορεί (γιατί τον «κληρονόμησε» η αξιωματική αντιπολίτευση) ή πού πήγαν τα
 εκατομμύρια ευρώ (από δάνεια και από το χρηματιστήριο); Όχι τίποτα άλλο, γιατί τα αμπάρια (που έλεγε και ο μεγάλος εκδότης), τελικά ήταν άδεια (και οι εργαζόμενοι έμειναν απλήρωτοι)!
Τώρα αν παρόλα αυτά η κουβέντα για το πού και πώς χάθηκαν εκατομμύρια ευρώ δεν είναι το μείζον, και αντίθετα είναι σημαντικότερο η μονίμως αποτυχημένη προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τον ΔΟΛ… δεκτό, αλλά τότε ο διευθυντής του «ΒΗΜΑτος» θα πρέπει σε ένα επόμενο ρεπορτάζ να εξηγήσει τι συνέβη και με την περίπτωση της ΝΔ, αλλά και του αρχηγού της που ξαφνικά σιώπησαν όταν ο οργανισμός πέρασε στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη… και ως δια μαγείας ξέχασαν τα περί ελέγχου ή νέας διαπλοκής!
Φυσικά δεν θα πρέπει να παραλείψει σε μια μελλοντική ανάλυση να φωτίσει και σε ποιες περιπτώσεις οι κουμπαριές επηρεάζουν τα επιχειρηματικά deal…Μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχουν βοσκοτόπια, σε καμία άλλη;

- πηγή: enimerosi24