ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Η μυστική σύσκεψη των καναλαρχών σε βίλα των ΒΠ

Οι μεθοδεύσεις και το plan B για να μπλοκάρουν ξανά την αδειοδότηση

Πριν από δυο 24ωρα, σε βίλα στα Βόρεια Προάστεια, "κλείδωσε" το plan B των καναλαρχών για να μπλοκάρουν εκ νεου τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες! Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο περιλαμβάνει εκ νέου προσφυγή στο ΣτΕ ("φιλικο σωματείο" το χαρακτήρισε κάποιος με ποδοσφαιρικό ένστικτο μέσα στη σύσκεψη ...) με αφορμή την απόφαση για 7 άδειες, καθως η ΕΤΗΣΕΕ ( καναλαρχες ) υποστηρίζει και ήδη αιτήθηκε 12 άδειες με χρήση τεχνολογιας DVB-T2. Τεχνολογία που δέχεται και HD (υψηλής ευκρίνειας όπως καθορίζει δεσμευτικά η αποφαση του ΕΣΡ) και SD!
Αρνούνται την δημοπρασία και λένε οτι οι άδειες θα πρέπει να διδονται με απλή.. αίτηση εγγραφής του ενδιαφερόμενου σε ενα μητρώο... Μετά την προσφυγη στο ΣτΕ, που δεδομενα θα αργησει να εκδικαστει, θα ζητήσουν ταυτοχρονα την αναβολή του διαγωνισμού, επικαλουμενοι την εμπειρία του προηγούμενου, που όπως θα πουνε "κατέληξε σε φάρσα", ακριβώς επειδή η κυβέρνηση είχε και τοτε αρνηθει να περιμένει την κατάληξη της προσφυγής στο ΣτΕ και ειχε τελέσει πριν τον διαγωνισμό, τον οποίο θα χαρακτηρισουν "περιττη ταλαιπωρία"!
Με βαση αυτο το σκεπτικό τα μέλη της ΕΤΗΣΕΕ θα δεσμευτούν μεταξύ τους σε στάση "αποχής" και μη αναγνώρισης οποιασδήποτε διαγωνιστικής διαδικασίας πριν από την απόφαση του ΣτΕ... Θεωρούν ότι ετσι, ο διαγωνισμός θα καταλήξει ή να ματαιωθεί λόγω έλλειψης ενδιαφερομενων... ή να μετατραπεί σε παρωδία με εναν - δυο ενδιαφερόμενους οι οποιοι μαλιστα δεν θα εχουν και καναλια έτοιμα.
Βεβαια με αυτον τον τρόπο θέλουν να φερουν και πολιτικό πλήγμα στην κυβέρνηση και μαλιστα παραμονές ή κατά τη διαρκεια της ΔΕΘ, να δημιουργήσουν νέο κυκλο έντασης, προπαγάνδας, σπέκουλας, "δολοφονίας χαρακτηρων" και να κερδισουν μια "σίγουρη ( κατά τις εκτιμήσεις τους) νίκη", αφου ό,τι κι αν γινει, αυτοί δεν θα αναγνωρίσουν τον διαγωνισμό και το αποτέλεσμά του. Μάλιστα λένε πως θα συνεχίσουν να εκπέμπουν προκαλώντας την κυβέρνηση να τους ρίξει "μαύρο" όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση στην ΕΡΤ και έτσι να "ξεπλύνουν" και τους Σαμαρο-Βενιζέλους για το εγκλημα του 2013.
Τέλος έμαθα ότι δεν ειναι μόνον τα λεφτά, αλλα κυρίως είναι ο όρος για 400 εργαζόμενους και 20% τουλαχιστον ελληνικές παραγωγες στο πρόγραμμα, που δεν δέχονται με τιποτα να σηκώσουν οικονομικά, αφου θεωρούν οτι τους τσακίζει...
Μαλιστα κάποιος διευθυντής καναλιού, πολύ... κιμπάρης, είπε ότι με 400 εργαζομενους, ελληνικές παραγωγες και τα τετραγωνικά σε εγκαταστάσεις που απαιτούνται... όχι 7 αλλά ουτε 3 καναλια δεν το σηκώνουν στη σημερινή οικονομική κατάσταση!
Αυτό λοιπόν είναι το plan B για να μπλοκάρει εκ νέου η αδειοδότηση, που επεξεργάζονται οι καναλάρχες και το οποίο πληροφορηθήκαμε! Αυτο όμως που δεν πληροφορηθηκαν αυτοι ειναι το ... plan B της κυβέρνησης, για να επιβάλλει αυτη τη φορα τη νομιμότητα, περα από τεχνάσματα, ιντριγκες και νομικά παιχνίδια... Αγάντα!

Μιχάλης Παπαδόπουλος (facebook)