ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Στα 35 εκατ. η τιμή εκκίνησης για κάθε τηλεοπτική άδεια

Η τιμή εκκίνησης για κάθε μία από τις επτά δημοπρατούμενες τηλεοπτικές άδειες ορίστηκε στα 35 εκατ. εκατ. ευρώ, με το σύνολο τους να ξεπερνά τα 245 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε το ΕΣΡ προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.
Στην επιστολή του ΕΣΡ σημειώνεται πως η απόφαση αυτή λήφθηκε ομόφωνα και ότι ρητά λαμβάνει υπόψη τον περσινό διαγωνισμό. Το ΕΣΡ επίσης τονίζει ότι το φάσμα δεν είναι απεριόριστο.
Η σχετική επιστολή εστάλη στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και λίγο αργότερα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, υπέγραψαν τη σχετική..
υπουργική απόφαση που οριστικοποιεί και το τίμημα των τηλεοπτικών αδειών.
Θυμίζουμε ότι τον περυσινό διαγωνισμό - ο οποίος ακυρώθηκε λόγω των αποφάσεων που έλαβε το Συμβούλιο της Επικρατείας - είχαν συγκεντρωθεί 246 εκατομμύρια ευρώ για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Με την σημερινή απόφαση του ΕΣΡ επιδιώκεται να συγκεντρωθεί το ίδιο ποσό αλλά με τη διάθεση επτά και όχι τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.