ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

To σχέδιο άλωσης του ΕΔΟΕΑΠ από κυβέρνηση - εργοδότες

Η ξαφνική στάση πληρωμών στον ΕΔΟΕΑΠ δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία”. 
Είναι το αποτέλεσμα συντονισμένων κινήσεων κυβέρνησης και εργοδοτών, που σε αγαστή συνεργασία με τους “δικούς” τους από το χώρο των εργαζομένων, έχουν πλέον στερήσει από τον ΕΔΟΕΑΠ ακόμα και το βασικό του πόρο, το Αγγελιόσημο, οδηγώντας τους περίπου 18.500 ασφαλισμένους του σε «κοινωνική ευθανασία».
Ήδη, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Αγγελιόσημο καταργήθηκε χωρίς μέχρι σήμερα -εννέα μήνες μετά- να έχει αντικατασταθεί από οποιοδήποτε άλλο χρηματοδοτικό πόρο. Έτσι, ο ΕΔΟΕΑΠ  πορεύεται  τρώγοντας τις σάρκες του, καθώς τα περίπου 7,6 εκ. ευρώ, που μεταφέρθηκαν στα ταμεία του από το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, το.. περασμένο φθινόπωρο, έναντι βεβαιωμένων παλαιών οφειλών από το Αγγελιόσημο, έχουν πλέον εξαντληθεί, ενώ και οι εισφορές των εργαζομένων δεν επαρκούν για την απρόσκοπτη λειτουργία του !
Σήμερα, χωρίς την εισροή ουσιαστικών εσόδων, η ταμειακή ρευστότητα Ταμείου βρίσκεται στο ναδίρ και η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ έχει πλέον μόνον δύο επιλογές:
* Είτε να παραδώσει τα κλειδιά του Ταμείου σε κυβέρνηση και εργοδότες, εφόσον δεν εξευρεθεί άμεσα ισχυρός πόρος για τη συνέχιση της λειτουργίας του.
* Είτε να κινητοποιήσει όλες τις Ενώσεις του κλάδου και να αγωνιστεί μαζί με όλους τους ασφαλισμένους του, για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους στην περίθαλψη, την επικούρηση και την πρόνοια, όπως και τη διαφύλαξη του αυτοδιοίκητου του ΕΔΟΕΑΠ.
- διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ στο μπλογκ paratiritis-peiraia