ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Πέθανε από ανακοπή ο δημοσιογράφος Κ. Εφήμερος

Σε ηλικία μόλις 42 ετών πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο Κώστας Εφήμερος, δημιουργός της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας The Press Project. Ο Κ. Εφήμερος (Παπαδόπουλος) ήταν ο εκδότης του ThePressProject και ιδιοκτήτης της εταιρίας πληροφορικής BitsnBytes ενώ ήταν μέλος των European Center for Press and Media Freedom, International Press Institute, Osservartorio Balcani and Caucaso for Media Freedom και συνεργάτης του Wikileaks.
Επίσης, εργαζόταν ως παραγωγός και μέλος της συγγραφικής ομάδας της σατιρικής τηλεοπτικής εκπομπής «ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ», ενώ το 2011 οργάνωσε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ «Debtocracy».
Μέχρι το τέλος παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, διατηρούσε καθημερινή ραδιοφωνική και εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή, ενώ..
αρθρογραφούσε συστηματικά και συμμετείχε στο ερευνητικό δημοσιογραφικό δυναμικό του ThePressProject.   

-  Η σύντροφος του Κ. Εφήμερου, Γρανέτα Καρατζά έγραψε στο fb:
 «Ο Κώστας μου έφυγε πριν δύο ώρες. Ήμασταν πιο ευτυχισμένοι και πιο ερωτευμένοι από ποτέ».

- O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο fb: «Ο Κώστας Εφήμερος υπήρξε πρωτοπόρος της σύγχρονης δημοσιογραφίας. Η συνεισφορά του υπήρξε σημαντική τόσο σε ότι αφορά τον εκσυγχρονισμό των Μέσων Ενημέρωσης, όσο και σε ότι αφορά τον εκδημοκρατισμό τους. Υποστήριξε έμπρακτα το κίνημα των εργαζομένων της ΕΡΤ, διεκδίκησε τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία με το εγχείρημα του The Press Project και υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους των πειραμάτων της νέας ερευνητικής δημοσιογραφίας. Ο ξαφνικός θάνατός του μας λυπεί βαθιά. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

- Μέσω Twitter, ο Γιάνης Βαρουφάκης αποχαιρέτησε τον Κ. Εφήμερο: “Ένας σπουδαίος φίλος, κ μοναδική περίπτωση δημοσιογράφου, έφυγε σήμερα. Γεια σου Κώστα Εφήμερε. Θα μου λείψεις”.

- Ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης έγραψε στο fb: «Με θλίψη πληροφορήθηκα τον πρόωρο, αδόκητο θάνατο του δημοσιογράφου Κώστα Εφήμερου. Ο προοδευτικός Κώστας Εφήμερος, υπηρέτησε την ερευνητική δημοσιογραφία και υπήρξε από τους πρωτοπόρους στον χώρο του ηλεκτρονικού Τύπου. Με οδύνη για την απώλειά του και ειλικρινή εκτίμηση στο έργο του, εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια μου και τη συμπαράστασή μου στη σύζυγο και την οικογένεια του