ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Η ΠΟΕΣΥ ανέστειλε την απεργία στην «Αυγή»

 Γιατί ψήφισε «λευκό» ο Στ. Καπάκος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) –με ψήφους 8 έναντι 3–, διαπιστώνοντας ότι δεν υπήρξε ομόφωνη απόφαση των μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όσον αφορά την κήρυξη απεργίας στην εφημερίδα «Αυγή», ανέστειλε την κηρυχθείσα 24ωρη απεργία, από τις 06.00 της Τρίτης 13 Ιουνίου έως και τις 06.00 της Τετάρτης 14 Ιουνίου 2017.
Ταυτόχρονα, το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ έλαβε υπόψη..
τη δέσμευση της διεύθυνσης της εφημερίδας για την καταβολή ενός 15νθημέρου έως την Πέμπτη 15/6 και ενός ακόμη εντός 10 ημερών.
Ο Σταύρος Καπάκος ψήφισε λευκό στην προκήρυξη της 24ωρης απεργίαςτης Αυγής και εξηγεί:
«Μετά την δέσμευση της διοίκησης της «Αυγής» οτι μέχρι την Πέμπτη 15 Ιουνίου θα καταβληθεί ένα δεκαπενθήμερο των οφειλόμενων στους εργαζόμενους ψήφισα λευκό στην προκήρυξη της 24ωρης απεργίας. Απο την τοποθέτηση των εργαζομένων. της Αυγής στην συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ φάνηκε οτι το μείζον θέμα που τους καίει είναι η αβεβαιότητα για το μέλλον τους. Πρότεινα στο θέμα αυτό να αναλάβει πρωτοβουλία η ΕΣΗΕΑ και να συναντηθεί με την ιδιοκτησία της εφημερίδας για να δοθούν διευκρινίσεις και απαντήσεις στα θέματα που ανακύπτουν για το μέλλον των εργαζομένων.
Η ΕΣΗΕΑ θα σταθεί των πλευρό των εργαζομένων της Αυγής.
Σταύρος Καπάκος»
Σημειώνεται ότι το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι από την ώρα που γίνονται εκλογές μέχρι και την εκλογή προεδρείου, οι αποφάσεις για απεργία μπορούν να παίρνονται μόνο ομόφωνα..