ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Γιώργος Φιλιππάκης (fb): Μόλις με συνέλαβαν

Ποιοι αντέδρασαν στην ανάρτησή του στο fb για Παπαδήμο - Στουρνάρα

«Μόλις με συνέλαβαν». Aυτό γράφτηκε στο fb του δημοσιογράφου, ειδικού γραμματέα της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) Γιώργου Φιλιππάκη, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.
Είχαν προηγηθεί οι αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτησή του στο fb σχετικά με την επίθεση κατά του Λ. Παπαδήμου.
Kατ΄αρχάς αντέδρασε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Κι αυτό γιατί, λέει, ο Γιώργος Φιλιππάκης έγραψε στο facebook: «Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα». Οπως ανέφεραν πληροφορίες, που δημοσιοποιηθηκαν στο διαδίκτυο, ο διοικητής της ΤτΕ απέστειλε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Ν. Τόσκα και στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την ανάρτηση Φιλιππάκη όπως και άλλες, «απειλητικές» κατά την γνώμη του, αναρτήσεις που δημοσιεύτηκαν..
στα social media.
Η αναρτηση Φιλιππάκη προκάλεσε και την αντίδραση της παράταξης της ΕΣΗΕΑ «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» (μην ξεχνιόμαστε έρχονται και εκλογές), που σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Είναι θλιβερό και αποκρουστικό ο ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Γιώργος Φιλιππάκης να επικροτεί την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λ. Παπαδήμου. Προφανώς ο κ. Φιλιππάκης θέλοντας να παραστήσει τον «επαναστάτη» έχει «ξεχάσει» ότι σήμερα το πολίτευμα στη χώρα μας είναι η Δημοκρατία και στη Δημοκρατία τέτοιες δηλώσεις μίσους δεν έχουν καμία θέση. Ξεχνάει ακόμη ο προκλητικός κος Φιλιππακης, πως οι δημοσιογράφοι Παύλος Μπακογιάννης και Σωκράτης Γκιόλιας δολοφονήθηκαν από τρομοκρατικές οργανώσεις. Δεν γνωρίζει άραγε ότι δεκάδες συνάδελφοι μας δημοσιογράφοι έχουν στοχοποιηθεί και απειληθεί; Αν αυτή η δήλωση δεν είναι… «απώλεια μνήμης» είναι όνειδος γι αυτόν και την απερχόμενη πλειοψηφία του ΔΣ της Ενωσης Συντακτών!
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, 27/5/2017». 
Δείτε και την επίμαχη ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη στο fb: