ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

«Η αλαζονεία της εξουσίας υπονομεύει τον διάλογο στη ΓΓΕΕ»

Κοινή ανακοίνωση ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ ως απάντηση στην ηγεσία της ΓΓΕΕ για την εφαρμογή συστήματος ωρομέτρησης:

Στο κενό έπεσε η απόπειρα της πολιτικής ηγεσίας της ΓΓΕΕ να φέρει σε αντιπαράθεση του εργαζόμενους μεταξύ τους και να αμφισβητήσει το συνδικαλιστικό δικαίωμα, ώστε να επιβάλλει σύστημα ωρομέτρησης στην ενημέρωση, καταργώντας τις δημοσιογραφικές ελευθερίες.
Ταυτόχρονα, σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο, ισχυρίζεται ότι οι εκπρόσωποι των δημοσιογραφικών Ενώσεων, δήθεν «αποχώρησαν από τη συνάντηση», που είχε προγραμματιστεί με τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης.
Η αλήθεια, όμως, είναι ότι αυτός ο ίδιος, με την αλαζονική συμπεριφορά του, στην ουσία..
ακύρωσε τη συνάντηση, επιδιώκοντας απεγνωσμένα να φέρει σε αντιπαράθεση κλάδους εργαζομένων με διαφορετική επαγγελματική ιδιότητα και διαφορετικά αιτήματα.
Δείγμα της αμηχανίας που επικρατεί στην πολιτική ηγεσία της ΓΓΕΕ από τη συνεχιζόμενη απεργία-αποχή των δημοσιογράφων απέναντι στην εφαρμογή συστήματος ωρομέτρησης, αλλά και αποκαλυπτικό του πανικού που τη διακατέχει ήταν και η ανοίκεια δημόσια επίθεση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης, κατά των εκπροσώπων της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ.
Επιχείρησε με τον τρόπο αυτό να στοχοποιήσει, να μειώσει την προσωπικότητα και τον θεσμικό τους ρόλο, αλλά και να τους εκφοβίσει, χωρίς βεβαίως αποτέλεσμα.
Αποτελεί, πλέον, μονόδρομο για την πολιτική ηγεσία της ΓΓΕΕ, προκειμένου να υπάρξει διέξοδος από την απομόνωση στην οποία έχει αυτοπαγιδευτεί, η αναζήτηση λύσης μέσα από ειλικρινή διάλογο.

Η χθεσινή ανακοίνωση της ΓΓΕΕ
Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με εκπροσώπους των εργαζομένων
Σήμερα, 04 Μαίου 2017, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος συναντήθηκε με τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Ακολούθων Τύπου και του Συλλόγου Προσωπικού της Γενικής Γραμματείας, προκειμένου να συζητηθούν θέματα λειτουργίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.
Στη συνάντηση είχαν επίσης προσκληθεί οι ενώσεις δημοσιογράφων ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ. Οι εκπρόσωποί τους προσήλθαν στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα, αποχώρησαν όμως πριν την έναρξη της συζήτησης, ζητώντας να οριστεί ξεχωριστή συνάντηση χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των υπολοίπων εργαζομένων της Υπηρεσίας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κανονικά, παρά την αποχώρηση των εκπροσώπων των δημοσιογράφων, και συζητήθηκαν θέματα αναφορικά με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος εισόδου – εξόδου και τήρησης του ωραρίου εργασίας στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου.