ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

«Προστασία» για το Mega - Οι μέτοχοι όμως τι θα κάνουν;

Δεκτή έγινε σήμερα από το Πρωτοδικείο της Αθήνας η αίτηση της «Τηλέτυπος» του Mega για χορήγηση προσωρινής διαταγής, που να προστατεύει τα περιουσιακά στοιχεία του καναλιού (διαφημιστικά έσοδα, ταινιοθήκη, ακίνητη περιουσία κλπ.) από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς των πιστωτών του.
Επειδή σύμφωνα με το νόμο απαιτούνταν συναίνεση πιστωτών σε ποσοστό τουλάχιστον 20%, αυτό σημαίνει πως οι τράπεζες έδωσαν έγγραφη συναίνεση, ώστε να εκδοθεί η προσωρινή διαταγή του πρωτοδικείου. Επομένως τράπεζες και μέτοχοι πηγαίνουν χέρι-χέρι καθώς φαίνεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έγγραφη συναίνεση των τραπεζών δόθηκε υπό τον όρο να.. καλύπτουν οι μέτοχοι τις υποχρεώσεις του Mega όπως φυσικά και τη μισθοδοσία. Το μπαλάκι είναι, όπως ήταν πάντα δηλαδή, στα χέρια των μετόχων που έως τώρα έδειχναν να κοροϊδεύουν τον κόσμο τους.
Οι μέτοχοι θα κληθούν να συμμετέχουν και στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας όταν ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη της Grant Thornton που ανέλαβε να συντάξει το business plan του καναλιού. Όταν βάλουν τα χρήματα που θα οριστούν για την αύξηση του ΜΚ (αν τα.... βάλουν) θα είναι δυνατή πια η άμεση επανεκκίνηση του Mega.

Δ. Κανελλόπουλος (efsyn.gr)