ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Ανοιχτός πόλεμος του Γιάννη Κουρτάκη με τον ΔΟΛ

Το άρθρο του επικεφαλής του ομίλου των Παραπολιτικών και οι αντιδράσεις από τη Μιχαλακοπούλου

Αντιδράσεις, σε στελέχη και εργαζόμενους της Μιχαλακοπούλου, προκάλεσε άρθρο του επικεφαλής του ομίλου των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη σχετικά με τις οφειλές που έχει ο ΔΟΛ προς το ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
 Ο Κουρτάκης στο κείμενό του υπό τον τίτλο "Στάση πληρωμών σε Εφορία και Ταμεία από τον ΔΟΛ - Η παρασιτική λειτουργία του Οργανισμού αλλοιώνει τον ανταγωνισμό" αναφέρει: «Εδώ και μήνες ο ΔΟΛ λειτουργεί παρασιτικά, σε βάρος του ανταγωνισμού» λέγοντας πως «πέραν των σημαντικών καθυστερήσεων στην..
καταβολή των μισθών, η επιχείρηση, πολύ πριν εισέλθει σε καθεστώς εκκαθάρισης, δεν κατέβαλλε ούτε τους αναλογούντες φόρους, ούτε τις εισφορές των εργαζομένων προς τα ασφαλιστικά ταμεία».
«Αν σε αυτό προστεθεί», γράφει ο Κουρτάκης, «και η οφειλή που έχει προς την εκτυπωτική μονάδα "Ιρις Εκδοτική", τότε αβίαστα προκύπτει το συμπέρασμα ότι τα Μέσα του ΔΟΛ λειτουργούν, εκτός από την ανοχή των τραπεζών, και με την ανοχή του ελληνικού Δημοσίου».
Μάλιστα ο εκδότης και διευθυντής των Παραπολιτικών καταλήγει: «Οι τραπεζίτες, κατά πάσα πιθανότητα και ο εκκαθαριστής, βρίσκονται αντιμέτωποι με το κακουργηματικής μορφής αδίκημα της απιστίας, ειδικά αν χορηγηθεί η επιπλέον δανειοδότηση των 3,5 εκατ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, είναι βέβαιο ότι οι εξελίξεις στον ΔΟΛ παρακολουθούνται και από τους αρμόδιους εισαγγελείς...»

Τα παραπάνω προκάλεσαν την οργή στελεχών του ΔΟΛ που έκαναν λόγο για «μαύρη προπαγάνδα» θεωρώντας ότι αυτό όλο εντάσσεται σε μια γενικότερη εκστρατεία κατά των εντύπων της Μιχαλακοπούλου μετά και την κυκλοφορία της νέας ανταγωνιστικής εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου» που θεωρούν πως αντιγράφει «Τα Νέα» και «Το Βήμα».
Μάλιστα στον ΔΟΛ κάποιοι πέρασαν και στην αντεπίθεση με έναν εκ των αρχισυντακτών να δίνει απαντήσεις αλλά και να θέτει (μέσω fb) τα ακόλουθα ερωτήματα:
    "(...) Οταν "κανόνας" για να προσληφθείς σε συγκεκριμένη εκδοτική επιχείρηση ειναι να δεχτείς ενα μέρος του μισθού σου σε "μαύρα" τότε τα ασφαλιστικά ταμεία δεν χάνουν; Το δημόσιο δεν χάνει; Αυτό δεν είναι "πειρατεία";
 Η δημοσιογραφική αγορά είναι συγκεκριμένη και γνωρίζουμε τι συμβαίνει.
 Οι εκβιασμοί εναντίον των εργαζόμενων, στο ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ συνεχίζονται, οι μάσκες έπεσαν, οι προθέσεις αποκαλύφθηκαν. Ο συγκεκριμένος , μάλλον δεν εχει μελετήσει τη δικαστική απόφαση για τον ΔΟΛ, διότι δεν θέλω να πιστέψω πως δεν κατανοεί τι διαβάζει.
Απο την άλλη να ενημερώσουμε ότι οι οφειλές του ΔΟΛ στα ταμεία ειναι ενημερωμένες και ρυθμισμενες σε αντίθεση με άλλους εκδότες που χρωστούν χρόνια, οφείλουν στους εργαζομένους τους, τους ίδιους μήνες με τα οφειλόμενα στον ΔΟΛ, και τους οποίους ο έχων ασθενή μνήμη διευθυντής "ξέχασε" να αναφέρει."