ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Κοντομηνάς: Και τώρα τρέχουμε!..

Ο διχασμένος ALPHA και το στοίχημα της επανεκκίνησης

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μόνο που πηγαίνει καλά στον ALPHA αυτήν την περίοδο (που σαρώνει το Survivor) είναι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Αν και σε 5 ημέρες θα γνωρίζουμε τα ακριβή στοιχεία, το δελτίο φαίνεται να υπερέχει ελάχιστα δεκαδικά ψηφία στο σύνολο του κοινού σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ενώ κυριαρχεί απόλυτα στα νεανικά κοινά, αφού προηγείται με διπλάσια ποσοστά στη ζώνη του.
Η ραγδαία όμως πτώση του καναλιού στους πίνακες τηλεθέασης, αμέσως με το που εμφανίστηκε το Survivor και η απουσία αντοχής του προγράμματος του καναλιού έναντι του ανταγωνισμού,.. αποκάλυψε ότι ήταν όλα στον «αυτόματο» και αφημένα στην τύχη τους!
Επιπλέον όμως ο ALPHA όλο αυτό το διάστημα είχε να αντιμετωπίσει και ένα ακόμη πρόβλημα που απεδείχθη σοβαρό, όσο κι αν είχε υποτιμηθεί στην αρχή. Το κανάλι σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν φέρεται να είναι διχασμένο… Το μέγεθος και το εύρος του διχασμού ίσως είναι άγνωστο ακόμη, αλλά είναι σαφές ότι η κόντρα – σχηματικά, ανάμεσα σε έναν πόλο ανθρώπων της ενημέρωσης και στα στελέχη της ψυχαγωγίας ταλαιπωρούσε αρκετό καιρό το εσωτερικό του καναλιού.
Ακόμη η απόσταση, αν όχι η ρήξη με τον Λάκη Λαζόπουλο – επίσης, ενίσχυσε το διχασμό και άφησε το αποτύπωμά της στους ανθρώπους του σταθμού.
Με λίγα λόγια το κανάλι καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν είναι σαν ένα καζάνι που βράζει… και ήρθε το Survivor, δηλαδή η αφόρητη πίεση του ανταγωνισμού να αποκαλύψει το πρόβλημα!
Είναι προφανές λοιπόν ότι η απόφαση του Δημήτρη Κοντομηνά την περασμένη Παρασκευή να αναβαθμίσει τον διευθυντή ενημέρωσης Βασίλη Παπαδρόσο… δικαιώνει τη μία από τις δύο πλευρές και δείχνει ξεκάθαρα πλέον ότι ο έλεγχος του σταθμού περνάει σε συγκεκριμένα χέρια.
Ωστόσο με την κίνησή του ο Δημήτρης Κοντομηνάς – ως έξυπνος και επιτυχημένος επιχειρηματίας, εκτός του ότι αποκάλυψε το πρόβλημα και δεν το κουκούλωσε, διότι μόνο έτσι μπορεί να λυθεί… κι ανεξάρτητα από το ποια πλευρά επιβράβευσε, κατάφερε να φέρει όλα τα στελέχη και τους ανθρώπους του καναλιού αντιμέτωπους με τις ευθύνες τους… γνωρίζοντας ότι είναι ο μοναδικός τρόπος για να ξαναπάρει μπροστά η μηχανή!
Εν κατακλείδι μετατρέπει το πρόβλημα σε προτέρημα και τους βάζει όλους να «τρέξουν» για το καλό του καναλιού!
- από το enimerosi24