ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Μπογιές και φέιγ βολάν στην «Καθημερινή»

Aγνωστοι εισέβαλαν στις 11 το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία της «Καθημερινής», στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, περίπου δέκα νεαρά άτομα χτύπησαν το κουδούνι και ανέβηκαν στα γραφεία, τα οποία βρίσκονται στον πρώτο όροφο κτιρίου, επί της οδού Τσιμισκή.
Οι νεαροί έριξαν μπογιές, φώναξαν συνθήματα και πέταξαν φέιγ βολάν τα οποία μεταξύ άλλων, έγραφαν: «όποιος στοχοποιεί καταλήψεις, επαναστατικές ομάδες και συλλογικότητες, αναρχικούς αιχμάλωτους πολέμου, στοχοποιεί τον εαυτό του», «όπου δεν φτάνει το..
γκλομπ του μπάτσου, φτάνει η πένα του δημοσιογράφου», «ξεφτίλες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι». Στη συνέχεια αποχώρησαν προτού φτάσει στα γραφεία της Τσιμισκή η αστυνομία.

Η ΕΣΗΕΑ 
Ανακοινωση της ΕΣΗΕΑ:
Στο κενό πέφτει και η σημερινή επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία της εφημερίδας «Καθημερινή» στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι μαζί με τις δημοσιογραφικές Ενώσεις δεν ενδίδουν σε εκβιασμούς και σε απόπειρες εκφοβισμού, που καλλιεργούν σκοτεινοί κύκλοι.
Ομάδα περίπου δέκα ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισέβαλαν στα γραφεία της εφημερίδας λίγο πριν στις 12 το μεσημέρι και, αφού πέταξαν πράσινες μπογιές και φέιγ-βολάν, αποχώρησαν, πριν φτάσουν στο σημείο αστυνομικοί.
Το Δ.Σ. εκφράζει τη συμπαράστασή του στους συναδέλφους και όλους τους εργαζομένους στην εφημερίδα και δηλώνει ότι τέτοιες ενέργειες από οπουδήποτε κι αν προέρχονται δεν θα κάμψουν το ηθικό των δημοσιογράφων για αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά και η Πολιτεία οφείλει να κάνει το καθήκον της.