ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Ν. Καρούτζος για ΕΔΟΕΑΠ: Τα «σπάσαμε»!

Kαρούτζος - Τάτσης
Αντιδράσεις για το καταστροφικό (κρυφό) ραντεβού πρoεδρου και ταμία με τον υφυπουργό Πετρόπουλο

Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, σε αυτή που εκλέχθηκε πρόεδρος ο Ν. Καρούτζος με τη συμμαχία των εκλεγμένων της ΕΠΗΕΑ, η πρόταση ήταν σαφής. Και κατατέθηκε από τον αντιπρόεδρο του ΔΣ Π. Νεστορίδη. Μια από τις πρώτες κινήσεις της νέας διοίκησης θα ήταν, θα έπρεπε να ήταν, η συνάντηση με τον Τάσο Πετρόπουλο. Απόφαση δεν ελήφθη σε αυτή την συνεδρίαση. Η συνάντηση όμως έγινε! Το πως συνέβη, μαθεύτηκε στη 2η συνεδρίαση του νέου ΔΣ, όπου ο νέος πρόεδρος Ν. Καρούτζος δήλωσε “πως έγιναν μαλλιά -κουβάρια με τον Τ. Πετρόπουλο”!
Άναυδα λοιπόν τα μέλη του ΔΣ πληροφορήθηκαν πως πρόεδρος και ταμίας του ΔΣ, Ν. Καρούτζος και Ευ. Τάτσης έκλεισαν “κρυφά” από τα άλλα μέλη του ΔΣ αλλά και από τις συνδικαλιστικές..
ενώσεις, συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας Τ. Πετρόπουλο για τον ΕΔΟΕΑΠ. Και εκεί, χωρίς καμία συνδικαλιστική κάλυψη από τον κλάδο, άφησαν τον Πετρόπουλο μαζί με… υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, να τους λέει πως οι συντάξεις είναι μεγάλες, πως υπάρχει τρόπος να κοπούν(!), πως να ξεχάσουν αυτά που ήξεραν, πως θα δώσει ίσα-ίσα 1,5 εκατ. στον ΕΔΟΕΑΠ να τη βγάλει τον Απρίλιο!
Τα σπάσαμε”, ήταν η δήλωση του Ν. Καρούτζου στο έκπληκτο ΔΣ του οργανισμού προχθές.
Στα εύλογο ερώτημα “πως πήγαν μόνοι τους” στον υφυπουργό ενώ υπήρχε ανάλογη πρόταση από τον αντιπρόεδρο, κάτι ψελίστηκε πως “έτυχε”(!). Τη συνάντηση από τον κλάδο, γνώριζε ο Δ. Κουμπιάς πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ. Είναι λογικό πως όταν μαθεύτηκε η τουλάχιστον άτυχη αυτή ενέργεια, των δυο του προεδρείου ΕΔΟΕΑΠ, ξέσπασαν μεγάλες αντιδράσεις στις συνδικαλιστικές ενώσεις. Οι οποίες υποτίθεται διαπραγματεύονται ακόμη τη λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ και την αναλογιστική μελέτη που θα προβλέπει νέο πόρο.
Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες πως προτείνεται η θεσμοθέτηση πόρου ύψους 4% για τον νέο ΕΔΟΕΑΠ αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη την επίσημη απάντηση των εργοδοτών-καναλαρχών.
Το μπαλάκι δόθηκε και πάλι στις συνδικαλιστικές ενώσεις για τη συνέχιση του θέματος “Λύση ΕΔΟΕΑΠ”. Οι ενώσεις έχουν να αντιμετωπίσουν και τα καταστροφικά αποτελέσματα της ενέργειας  Καρούτζου-Τάτση που Μεγάλη Τετάρτη πήγαν να δουν κρυφά τον Πετρόπουλο.
Ο ΕΔΟΕΑΠ πάντως ήδη τη βγάζει δύσκολα για τις συντάξεις του Απριλίου και για τον Μάϊο είναι κυριολεκτικά επί ξύλου κρεμάμενος. Αυτό δηλαδή που ήθελε να συμβεί η κυβέρνηση και οι εργοδότες…Και χωρίς καμία μάχη να έχει δοθεί. Εύγε τους, Σε όλους.
Βέβαια η πλειοψηφία του ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ είχε άλλο παιχνιδάκι να παίξει. Να πετάξει έξω από το γραφείο τα κομπιούτερ των μελών Κ. Ντελέζου και Π. Χριστοδουλίδου! Γιατί λέει η γενική γραμματέας αποφάσισε πριν το Πάσχα να κάνει χωροταξικές ανακατατάξεις…

- από ρεπορτάζ του mediatvnews.gr