ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι

Όταν η τέταρτη εξουσία χάνει την εμπιστοσύνη του κόσμου

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Δεν είναι το ίδιο πράγμα το παραμύθι και η παραμύθα, όποιος ή όποια έχει περάσει έστω κι ένα απόγευμα από την πιάτσα το γνωρίζει πολύ καλά. Στην περίπτωση ωστόσο της ελληνικής δημοσιογραφίας μοιάζουν αυτά τα δύο να έρχονται κοντά, πολύ κοντά, περισσότερο κοντά από κάθε άλλη φορά. Και να θολώνουν τον ορίζοντα όχι μόνο της ειδησεογραφίας αλλά και του κοινού. Του κόσμου, των πολιτών που υποτίθεται ότι τρέφονται από την ενημέρωση αλλά την τρέφουν κιόλας με τις δραστηριότητές τους. Των Ελλήνων και των Ελληνίδων που εμάς τους δημοσιογράφους δεν μας εμπιστεύονται ούτε για να τους πούμε..
τι ώρα είναι. Και δεν το λέω εγώ αυτό, το λένε οι ίδιοι και οι ίδιες…
Διάλειμμα να πάρουμε μια αναπνοή, πριν περάσουμε στα δυσάρεστα και στα θλιβερά. Πέφτει χτες το μάτι μου στο πρωτοσέλιδο του «Βήματος», καρφώνεται το βλέμμα στο «αποκλειστικό» ρεπορτάζ με τίτλο «Ο Στουρνάρας αποκαλύπτει την απάτη του Σώρρα». Με υπέρτιτλο «Στοιχεία στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου» και υπότιτλο «Η ΤτΕ παρεμβαίνει» κλπ. κλπ. Ποιο συμπέρασμα θα βγάζατε εσείς αγαπητοί αναγνώστες και αγαπητές αναγνώστριες από τα ανωτέρω; Μάλλον ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έστειλε στοιχεία συγκλονιστικά στην Εισαγγελία για τον Σώρρα, ότι είναι κλέφτης, ψεύτης, απατεώνας, πείξιος, δείξιος, του κοινού ποινικού, οχιά δηλητηριώδης, παίκτης του Survivor, κάτι τέλος πάντων στενάχωρο και δυσώδες.

- διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου του Χρήστου Ξανθάκη στο newpost (ΕΔΩ)