ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Δημοσιογράφοι πάνε κι έρχονται σε εφημερίδες - ραδιόφωνα

- Ποιους παίρνουν το Πρώτο Θέμα κι ο όμιλος των Παραπολιτικών
- Ποιoι (δεν) πάνε στο Real Group

Πολλές οι καραμπόλες - μετακινήσεις δημοσιογράφων (κι όχι μόνο) με το κλείσιμο και το άνοιγμα εφημερίδων και την αβεβαιότητα που επικρατεί στο χώρο των ΜΜΕ, ειδικά μετά και την περιπέτεια του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.
Ο δημοσιογράφος - εκδότης Γιάννης Κουρτάκης μαζεύει πολύ κόσμο στον όμιλο των Παραπολιτικών και για τις εφημερίδες και για το ραδιόφωνο.
Το ίδιο και το «Πρώτο Θέμα» που σύντομα θα αποκτήσει και ραδιοσταθμό ο οποίος θα στελεχωθεί από ομάδα που προετοιμάζει ο προερχόμενος από τον ΔΟΛ Βασίλης Χιώτης. Ηδη φτιάχνονται τα studios που θα στεγάσουν το ραδιόφωνο του «Θέµατος», μετά και την οριστικοποίηση..
 της συµφωνίας των Αναστασιάδη-Καραµήτσου µε τον ιδιοκτήτη του Action24, ∆ιονύση Παναγιωτάκη, σχετικά µε την εκµετάλλευση του οµώνυµου ραδιοφωνικού σταθµού. Τα studios θα στεγάζονται στα γραφεία του «Πρώτου Θέματος» στο Μαρούσι και το νέο ραδιόφωνο θα στηρίζεται σε πρόσωπα που ήδη εργάζονται στην κυριακάτικη εφηµερίδα αλλά και σε νέα που θα προέρχονται κυρίως από τον ΒΗΜΑ fm (μεταξύ άλλων έχει ακουστεί και το όνομα του Γιώργου Σκίντσα). Πληροφορίες αναφέρουν πως στο «Πρώτο Θέμα» πήγε και ο οικονομικός συντάκτης του ΒΗΜΑΤΟΣ Αργύρης Παπαστάθης.
Την ίδια ώρα η υπό έκδοση εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» του ομίλου των Παραπολιτικών, που ετοιμάζει ο Χρίστος Μουλίνος, φαίνεται πως θα απορροφήσει αρκετούς κυρίως από τον ΔΟΛ (σε αντίθεση με τις «Ειδήσεις» του Χατζηνικολάου που χρησιμοποιούν σχεδόν αποκλειστικά τους εργαζόμενους της Real News και του Real fm). 
Η καινούργια «μεταγραφή» στην Ιάσονος 2 στον Πειραιά,  είναι η δικαστική ρεπόρτερ Γιάννα Παπαδάκου που «μετακομίζει» στα Παραπολιτικά από Το Βήμα.

Με τον όμιλο των Παραπολιτικών και ειδικά για την υπό έκδοση εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου»,  βρίσκονταν σε συζητήσεις και άλλοι εργαζόμενοι του ΔΟΛ χωρίς να έχουν καταλήξει σε συμφωνία καθώς μεσολάβησε η δικαστική απόφαση που επανεκκίνησε τις εφημερίδες και τα άλλα Μέσα του Οργανισμού. Ανάμεσα στα ονόματα που είχαν ακουστεί για τα Παραπολιτικά ήταν και αυτά του πολιτικού συντάκτη Αρη Ραβανού και της Μάρνυς Παπαματθαίου που κάλυπτε στο ΒΗΜΑ το υπουργείο Παιδείας.
Επαφές με τους επιτελείς της Ιάσονος στον Πειραιά είχε κι ο αρθρογράφος των Νέων Ηλίας Κανέλλης ενώ «έκλεισε» και η Αγγελική Καραγεώργου επίσης προερχόμενη από Τα Νέα. Προ ημερών κατηφόρησε από τη Μιχαλακοπούλου και η συντάκτρια του ιατρικού ρεπορτάζ του ΒΗΜΑΤΟΣ Ελενα Φυντανίδου (έχει ήδη δικό της δισέλιδο Υγείας στην εφημερίδα Παραπολιτικά).
 Στα Παραπολιτικά πήγε και η έμπειρη δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή που μέχρι πρότινος ήταν στο δυναμικό του Real Group του Ν. Χατζηνικολάου.
Για την «Ελευθερία του Τύπου» ακούγονται και τα ονόματα των οικονομικών (παλαι ποτέ τηλεοπτικών) συντακτών Γιώργου Παπού και Σοφίας Δήμτσα. Στo δυναμικό της ίδιας εφημερίδας  θα ενταχθούν ο έμπειρος δημοσιογράφος Μενέλαος Τασιόπουλος και η δικαστικη συντάκτρια Βάσω Παλαιού που επίσης αποχώρησαν από τον όμιλο Φιλιππάκη. Στη θέση της Παλαιού στην εφημερίδα «Δημοκρατία» πήγε ο Παναγιώτης Στάθης.
 
ΥΓ Στο νέο πρόγραμμα του ραδιοσταθμού του Κουρτάκη, Παραπολιτικά fm, βρήκαν θέση -καθημερινά 4 με 6 το απογευμα- και τα «Κακά Κορίτσια», Μαρία Λεμονιά και Έλενα Καραμίχαλου που αποχώρησαν από τον ΒΗΜΑ fm. Εκπομπή για το αυτοκίνητο θα έχει και ο προερχόμενος από το ΒΗΜΑ και τον Bήμα Fm, Βαγγέλης Κιούσης.