ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Tα αδικήματα και το τρίγωνο της διαπλοκής

Ολο το πόρισμα για όλα τα δάνεια σε όλα τα Μέσα - Αναλυτικά οι μέτοχοι, οι χρηματοδοτήσεις των ΜΜΕ

«Οι σχέσεις της απελθούσας και επί μακρότατο χρονικό διάστημα κυρίαρχης πολιτικής Εξουσίας με τις διοικήσεις των τραπεζών και τους ιδιοκτήτες των Μέσων καθώς και των τελευταίων με τις Τράπεζες, σχημάτιζαν ένα τρίγωνο με πλευρές εμφανείς, λιγότερο εμφανείς ή και αφανείς.»
Το παραπάνω σημειώνει μεταξύ άλλων, το προσχέδιο πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής από την πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ.) σχετικά με τη χρηματοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ, το οποίο διανεμήθηκε την Δευτέρα στα κόμματα και στο οποίο υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων πως «όσοι συμμετέχουν σε μηχανισμούς πολιτικής και οικονομικής επιρροής από οποιαδήποτε πλευρά και αν δρουν, είτε εκείνη που επηρεάζει είτε εκείνη που δέχεται επηρεασμό, κινούνται στο παρασκήνιο».
Σύμφωνα με το πόρισμα, καταγράφηκαν μαρτυρίες με τις οποίες «η κουρτίνα σηκώθηκε»,..
ήλθαν στο φως συγκεκριμένες πληροφορίες που αποκαλύπτουν την ύπαρξη αλλά και την έκταση του φαινομένου της  διαπλοκής στην Ελλάδα. Στη συνέχεια παραθέτονται συγκεκριμένα σημεία από τις μαρτυρικές καταθέσεις των Ιωάννη Αλαφούζου, Ιωάννη Κουρτάκη, Γιώργου Κουρή, καθώς και αναφορά στον Παναγιώτη Ψυχάρη, τονίζοντας πως «ξεκάθαρα, λοιπόν, και σε ανώτατο επίπεδο υπήρξε ομολογία... ότι υπάρχει και λειτουργεί το τρίγωνο της διαπλοκής, δηλ. δίδεται ‘εντολή’ ή έστω ‘έγκριση’ από τα πολιτικά κόμματα στις τράπεζες για να δώσουν δάνεια στα δημοσιογραφικά συγκροτήματα, τα οποία με τη σειρά τους στηρίζουν την πολιτική εξουσία».
Παράλληλα, γίνεται αναφορά στους τρεις σημαντικούς πυλώνες της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας που επλήγησαν από την «επιεικώς προβληματική, χρονίζουσα, πρακτική με τις πολλές αδιαφανείς πλευρές που επικράτησε»: τις τράπεζες, την ενημέρωση, καθώς και το ίδιο το πολιτικό σύστημα, καθώς -όπως τονίζεται- «η πρακτική αυτή βάλλει εν τέλει εναντίον του πολιτικού συστήματος, του δημόσιου συμφέροντος και της ομαλής λειτουργίας μίας ευνομούμενης και δημοκρατικής πολιτείας».
PDF iconΤο πόρισμα

 - από efsyn