ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Γιατί έκανε αύξηση ο Μπόμπολας

Για έναν χρόνο ο Πήγασος πρόσφερε στο αναγνωστικό κοινό αθλητική εφημερίδα σε χαμηλή τιμή. Τον Ιανουάριο του 2016 η Goal News κατέβασε την τιμή πώλησης των φύλλων της από το 1,30 στο ένα ευρώ. Ήταν η απάντηση στη μείωση τιμής που είχε κάνει μήνες πριν η SpordayDay συμπαρασύροντας σε
αντίστοιχη μείωση όχι μόνο την Goal News αλλά και τη Live Sport. Το περίεργο είναι ότι η SpordayDay με μια ξαφνική κίνηση, όταν οι άλλες μείωσαν εκείνη αύξησε την τιμή πώλησης για να επανέρθει αργότερα στο χαμηλότερο επίπεδο των 90 λεπτών.
Έναν χρόνο μετά από εκείνες τις κινήσεις τακτικής των τριών αθλητικών εφημερίδων (που βρίσκονταν μόνιμα στην πρώτη τετράδα των δελτίων κυκλοφορίας) ο Φώτης Μπόμπολας αποφάσισε να ανεβάσει την τιμή.. της Goal News στο 1,20 ευρώ. Πώς αιτιολογεί αυτήν την κίνηση; Την εξήγηση έδωσε η εφημερίδα στην τελευταία σελίδα της έκδοσης της Τρίτης:
«(...) Η αύξηση, ωστόσο, των πρώτων υλών (και των πάντων γύρω μας) καθιστά αδύνατη πλέον την αποφυγή της αύξησης της τιμής προκειμένου να καλύπτονται τα κόστη έκδοσης χωρίς να υπάρξει έκπτωση στην ποιότητα και στην ποσότητα». 
Βέβαια η όποια αύξηση των «πρώτων υλών» έχει συνοδευτεί σε πολλές εφημερίδες, αθλητικές και μη, – και όχι μόνο στην Goal News– με απολύσεις, μειώσεις μισθών και καθυστερήσεις στη μισθοδοσία, που προφανώς υπερκαλύπτουν διαχρονικά την αύξηση σε χαρτί, μελάνια κ.λπ. Και, φυσικά, αυτό το «(η αύξηση) των πάντων γύρω μας» δεν μπορεί να αφορά τα συντακτικά έξοδα που αποτελούν ένα από τα βασικά κόστη σε όλες τις εκδόσεις.
- διαβάστε περισσότερα στο harddog-sport ΕΔΩ