ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Documento: Το τελεσίγραφο Τσίπρα στο Βερολίνο

Στην εφημερίδα Documento αυτής της Κυριακής:
- «Δεν παραδίδω τη λαϊκή εντολή» διαμηνύει ο Έλληνας πρωθυπουργός στους Γερμανούς. Όλο το παρασκήνιο από τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα σε Βρυξέλλες και Βερολίνο. Πώς αντέδρασαν οι εταίροι και δανειστές. Οι επόμενες κινήσεις.
- Το μεγάλο φαγοπότι στον "Αθήνα 9.84". Οι εμπλεκόμενοι, τα ποσά και ποιοι ερευνώνται
- Μνημονιακά κάλαντα για τον κύριο Μπάμπη - Μπάμπης Παπαδημητρίου: O εξπερ του φιλελέ σέρβις με το παπιγιόν
- Οικογένεια Γλύξμπουργκ - Παραμύθια με ξεπεσμένους πρίγκιπες
- Συνέντευξη με τον Κώστα Ζουράρι:..

Χωνί: Οι Σοϊμπλοκινούμενοι

Ο Σόιµπλε έπαθε κρίση µε τις παροχές Τσίπρα σε συνταξιούχους και νησιώτες! Βάλθηκε, λοιπόν, αµέσως να τις ακυρώσει.
Για σκεφτείτε, τώρα: Αν ήσασταν εσείς ο Σόιµπλε, τι θα θέλατε να κάνουν τα (δικά σας) κόµµατα στην ελληνική Βουλή; Φυσικά, όχι να τις ψηφίσουν, έτσι δεν είναι;
Θα θέλατε είτε να αποχωρήσουν είτε να ψηφίσουν ΠΑΡΩΝ. Ε, αυτό έκαναν τα κόµµατα του φιλο-γερµανικού τόξου, Ν∆ και ΠΟΤΑΜΙ. Καµία έκπληξη...
Βέβαια, αυτό που συνέβη στη Βουλή την Πέµπτη το απόγευµα δεν είναι ένα µεµονωµένο γεγονός. Το αντίθετο!
Είναι ένα (απλά το τελευταίο χρονικά) από τα δεκάδες παραδείγµατα της πρόσφατης ελληνικής πολιτικής ιστορίας, που αποδεικνύουν πέραν πάσης αµφιβολίας το προφανές: ότι Σόιµπλε και Ν∆... βαδίζουν παράλληλα, χρόνια τώρα!..

ΠΑΡΟΝ: Σχέδιο ανατροπής του Τσίπρα

Στο ΠΑΡΟΝ αυτής της Κυριακής:
- Μέρκελ και Σόιμπλε σπρώχνουν σε εκλογές και ποντάρουν στον Μητσοτάκη που θα τους κάνει όλα τα θελήματα Οδηγούν την Ελλάδα στην ακυβερνησία και στο χάος.
- «Αίμα και δάκρυα» υπόσχεται στον ελληνικό λαό ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Δήλωσε πίστη και υποταγή στους δανειστές
- Η κρίση θα «φάει» άλλους δύο πρωθυπουργούς, εκτιμά ο Κώστας Καραμανλής –  Μή αναστρέψιμη η κατάσταση της κυβέρνησης
- Παραδίδουμε στον Ερντογάν τους 8 τούρκους..

Χατζηνικολάου: Ευχαριστώ μωρό μου που με επιβεβαιώνεις...

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είτε θα είναι σε κάποιο στούντιο και θα μιλάει είτε θα βρίσκεται με ένα ραδιόφωνο στο αυτί και μια τηλεόραση στο μάτι για να παρεμβαίνει αστραπιαία. Έτσι, ακριβώς ενήργησε και το πρωί της Παρασκευής, στη διάρκεια της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real FM.
Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο επεισόδιο με τη «λειράτη κότα» και το «σκυλί του Σόιμπλε» και τα έψαλλε στον Πολάκη. Για 2-3 λεπτά τον καταχέριζε φραστικά, ρίχνοντάς του το μεγαλύτερο άδικο. Στο τέλος είπε και κάτι για τον Άδωνη. Μόνο 2-3 λέξεις και όχι για 2-3 λεπτά. «Και ο άλλος ρε παιδί μου», είπε εννοώντας τον Άδωνη, «στην πρώτη κουβέντα ανεβάζει στα κόκκινα».  Αυτό ήταν! Αμέσως μετά το διάλειμμα για διαφημίσεις,..

Γιατί έκλεισα μετά από μια δεκαετία το λογαριασμό μου στο fb

Ο λογαριασμός ήταν ο τρίτος της ζωής μου. Οι δυο προηγούμενοι δεν έκλεισαν από εμένα. Μου τους έκλεισε το Facebook.
Στις εποχές των κινημάτων για κάποιο λόγο το Facebook είχε αποφασίσει ότι δεν είμαι καλό παιδί. Ίσως έπρεπε τότε να ποστάρω περισσότερες γάτες, σκύλους και χαρούμενα μωρά. Δεν το έκανα όμως. Με ενδιέφερε το μέλλον της Ελλάδας διότι εκεί μεγάλωνε το νεογέννητο τότε παιδί μου.
Με τον τρίτο λογαριασμό έφτασα τους 5.000 φίλους (πόσο λάθος λέξη) και περίπου 1.500 στην σελίδα που είχα φτιάξει για το ιστολόγιο. Είχα και μια σελίδα για την εταιρεία μου η οποία δεν προσέφερε ουσιαστικά τίποτε.
Γνωρίζω ότι κατά παράβαση της νομοθεσίας περί «λήθης» το Facebook δεν σβήνει ουσιαστικά..

Οργή για τη σύλληψη των δυο δημοσιογράφων στο Βόλο

Πριν «στεγνώσει το μελάνι» στην ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) με την οποία  Ομοσπονδία καυτηρίαζε για μια ακόμη φορά τη στάση του «εθισμένου στις συκοφαντίες και ύβρεις  απομακρυνθέντος δήμαρχου Βόλου Αχ. Μπέου» και «τις συνεχείς επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, με στόχο τη φίμωσή τους», ο έκπτωτος δήμαρχος ξαναχτύπησε.
Στημένα και μεθοδευμένα επεισόδια μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου κατά την αναμονή της δίκης  Μπέου, ύστερα από μήνυση της συναδέλφου Κατερίνας Τασσοπούλου, είχαν αποτέλεσμα τη σύλληψη της μηνύτριας και του Δημήτρη Χορταργιά (φωτογραφία), προέδρου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Ευβοίας.
Και όπως επισημαίνει η Ένωση - μέλος της ΠΟΕΣΥ, το χθεσινοβραδινό επεισόδιο αποτελεί ένα..

Καπετάνιος γαλέρας

Στέλνουν φίλοι μηνύματα για να απαντήσω σε "καταγγελίες" για το Documento και τις "συνθήκες γαλέρας". Δεν νομίζω πως χρειάζεται πολλά. Άνθρωποι που όταν τους γκουγκλάρεις, ως δημοσιογράφοι έχουν μοναδική "επιτυχία" τους την καταγγελία για το Documento, καταγγέλουν πως ΘΑ δούλευαν με 300 ευρώ το μήνα. Στο Documento οι δημοσιογράφοι δουλεύουν όλοι με μισθολόγιο και με μισθούς πάνω από 600 ευρώ καθαρά.
Μου κάνει εντύπωση (καταλαβαίνω ωστόσο) την έκταση που έχει πάρει η "καταγγελία" η οποία apriori χαρακτηρίζεται έγκυρη. Μου κάνει επίσης εντύπωση, πως αυτή που την κάνει και όσοι την αναπαράγουν, κάνουν την πάπια για τις πραγματικές γαλέρες που έχουν απλήρωτους συναδέλφους επί 7 και 8 μήνες.
Η εφημερίδα και το site έχουν καταθέσει στο Ταμείο καταστάσεις με μισθούς και ασφάλιση των..

Εφημερίδα χωρίς χαφιέ δεν μπορείς να την διευθύνεις

Ο αείμνηστος Αλέκος Φιλιπόπουλος εκαμε σπουδαία εφημερίδα την Απογευματινή, στην συνέχεια έστησε την Ελευθεροτυπία κι αργότερα ηταν αυτός που επέβαλε το ταμπλοιντ στην Ελλάδα με την έκδοση του Έθνους. Εκει προσελήφθην απο την πρώτη μέρα ως επικεφαλής του ελεύθερου ρεπορτάζ.
Ο κυρ Αλέκος, που λες, ειχε μια αδυναμία. Οπου πήγαινε έσερνε από κοντά εναν περίεργο τύπο στον οποίο ειχε αναθέσει και τυπικώς υψηλά καθήκοντα.
Η κύρια δουλειά του όμως στην εφημερίδα και  η κατ εξοχήν άγραφη ειδικότητα του, ήταν εκείνη του χαφιέ. Γύριζε τα γραφεία κι ο,τι άκουγε το μετέφερε στον Φιλιππόπουλο.
Τότε αναγκάστηκα να πάω στον Φιλιπ. και να του πω πως αν περάσει ξανά ο τύπος απο το γραφείο μου θα τον πλακώσω στις φάπες και θα παραιτηθώ. Η απάντηση του Φιλιππόπουλου ηταν η εξής:..

Η εργασιακή αξιοπρέπεια είναι δικαίωμα όλων

Με αφορμή την καταγγελία της άνεργης δημοσιογράφου (μέλους της ΕΣΠΗΤ) Μαρίας Κωνσταντοπούλου σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες και τις αμοιβές στις γαλέρες του Διαδικτύου (με αφορμή την προσωπική της εμπειρία με τους υπεύθυνους του Documentonews) η Ενωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου έβγαλε ανακοίνωση με την οποία λέει όχι στην εκμετάλλευση καταδικάζοντας απε­ρί­φρα­στα προκλητικές εργο­δο­τι­κές συμπε­ρι­φο­ρές. Πολλώ δε μάλ­λον όταν αυτές οι συμπεριφορές προέρ­χο­νται από ανθρώ­πους που έχουν υπάρ­ξει συνά­δελ­φοι και συμ­μα­χη­τές στο δύσκολο δρόμο της δημοσιογραφίας-, και προ­σβάλ­λουν κατάφωρα όχι μόνο το δημο­σιο­γρα­φικό επάγγελμα και τους λει­τουρ­γούς του, αλλά και την ίδια την ανθρώ­πινη..

Τα σεκλέτια του σουλτάνου

Όταν το Κουρδιστάν διογκώνει τους πονοκεφάλους του Ερντογάν

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Μετρημένα τα κουκιά από την ψηφοφορία στη Βουλή. Ο Τσίπρας πήρε τα δύο τρίτα που ήθελε και πήγε με ενισχυμένη εντολή στους Ευρωπαίους να ντιλάρει. Ό,τι είναι να ντιλάρει τέλος πάντων, γιατί μας προέκυψε κι ο Σόιμπλε με λυμένο το ζωνάρι. Η Νέα Δημοκρατία τα μπουρδούκλωσε άσχημα, αλλά έχει συσπείρωση οπότε δεν αγχώνεται ιδιαιτέρως, η Πασοκάρα ξαναπέκτησε λαϊκό προφίλ παρά τις φιλότιμες προσπάθειες για το αντίθετο από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το Ποτάμι ξαναπήρε ληγμένα, το ΚΚΕ κινήθηκε για μια φορά ευφυώς, για να μην πω ευφυέστατα, ο Λεβέντης έκλασε μέντες εμπρός στην προοπτική να αποφασίσει για κάτι εκτός της οικουμενικής, αυτά..

Ωρα μηδέν για Βήμα και ΝΕΑ

Χαμός στον Πήγασο του Μπόμπολα - Τραγική η κατάσταση στο Real Group

Περίμεναν όλη μέρα χθες να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου(!) να γιορτάσουν της... Παναγίας, αλλά τελικά δεν θα πάρουν τίποτε.
Στην τελευταία ενημέρωση που είχαν, έμαθαν, πως οι τράπεζες μπλόκαραν τους λογαριασμούς και όποια χρήματα έβαλε ο Σταύρος Ψυχάρης, αν τα έβαλε, δεσμεύτηκαν. Οπότε δεν απέμεινε τίποτε για τον απλήρωτο κόσμο της Μιχαλακοπούλου. Κάνει προσπάθειες η ιδιοκτησία να τα ξεμπλοκάρει όπως υποστηρίζει.
Μπήκαμε ήδη στον πέμπτο μήνα καθυστέρησης της μισθοδοσίας κι έρχονται και γιορτές, οπότε πρέπει να δοθεί και το δώρο. Εγκλωβισμένοι οι εργαζόμενοι εκεί, δεν μπορούν να κάνουν και απεργία. Τι..

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Η ξεκάθαρη επιλογή της Ν.Δ.

Παρά τις διαβεβαιώσεις, επίσημες και ανεπίσημες, των κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ., ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα υπερψηφίσει το έκτακτο βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες ανακοίνωσε μια διαφορετική θέση: το «παρών». Τι εννοεί ένας βουλευτής όταν δηλώνει «παρών» ή απέχει -όπως το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων- σε μια αναμφισβήτητα ευεργετική για τον λαό νομοθετική πρωτοβουλία; Αδύνατον να εξηγηθεί λογικά. Ωστόσο, η στόχευση μιας τέτοιας επιλογής είναι ξεκάθαρη.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με προσωπική πρωτοβουλία του ενεργοποίησε όλους τους θεσμικούς μηχανισμούς που ελέγχει στην ευρωζώνη. Πέτυχε με τη βοήθεια πρόθυμων αξιωματούχων..

Oι Ελεύθεροι Απλήρωτοι του ΔΟΛ...

...και οι ιστορίες με βασιλιάδες και δράκους

Στις έκρυθμες καταστάσεις οι φήμες απλώνονται σαν υγρασία στον τοίχο. Στη Μιχαλοκοπούλου -όπου και οι τοίχοι έχουν αυτιά- οι φήμες βγάζουν δράκους και τα όσα ακούγονται σε συζητήσεις αλληλοσυγκρούονται. Πλέον ο ισχυρισμός που (δια)κινείται ανάμεσα στους εργαζόμενους (και τον οποίο ουδείς μπορεί να τον επιβεβαιώσει) είναι ότι το περίφημο ενδιαφέρον του Αλαφούζου να αγοράσει τα Νέα, ή και ολόκληρο τον ΔΟΛ είναι προσχηματικό. Ότι δηλαδή δεν υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον και όλος ο θόρυβος έγινε για την ψυχολογική τόνωση των «Ελεύθερων Απλήρωτων» του Συγκροτήματος. Ότι δηλαδή κάτι κινείται, ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, και αυτό δεν είναι το τρένο που έρχεται.
Μια από τις ιστορίες που ακούγεται είναι το ζεστό ενδιαφέρον γνωστού επιχειρηματία,..

Πνίγονται στα χρέη τα ΜΜΕ

Σε νευρική κρίση βρίσκεται σχεδόν το σύνολο των media σε όλα τα επίπεδα και το χειρότερο είναι ότι δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα κάποιο φως που θα οδηγούσε σε εκτόνωση. Αντίθετα η οικονομική ασφυξία απειλεί καθημερινά όλο και περισσότερους, με αποτέλεσμα να «μολύνονται» και όσοι μέχρι σήμερα κατάφερναν να σταθούν όρθιοι.
Όλες οι επιχειρήσεις αναζητούν ρευστό και συμμαχίες για να πάρουν ανάσες και να οδηγηθούν σε πιο ασφαλή μονοπάτια.
Ωστόσο όσοι διαθέτουν χρήματα δεν τα ρίχνουν πια στα media θεωρώντας τον κλάδο βαρέλι δίχως πάτο… Ενώ από την άλλη πλευρά όσοι «ψήνονται» και φλερτάρουν με την ιδέα να επενδύσουν,..

Λάθος ή το μακρύ χέρι της διαπλοκής;

Σε αναβολή η υπόθεση Καλοφωλιά στη Γνωμοδοτική Επιτροπή του υπ. Οικονομίας 

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Αναβλήθηκε την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου η συζήτηση στη Γνωμοδοτική Επιτροπή του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την επιβολή κυρώσεων στην εταιρία Καλοφωλιά για την μη τήρηση των όρων της επιδότησης ύψους 7.100.000 ευρώ.
Η αιτιολογία ήταν ότι δεν είχε κληθεί ο σύνδικος της πτώχευσης, γι’ αυτό θα επαναληφθεί η συνεδρίαση αφού γίνει η ανάλογη κλίση. Τα ερωτηματικά όμως δυστυχώς είναι πολλά.
Ενδεικτικά:
  • Είναι ή δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία των εμπλεκομένων πλευρών στη συνεδρίαση;..

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Κινητοποιήσεις από τους απλήρωτους του Μπόμπολα

Ποιος Ψυχάρης και ποιος ΔΟΛ...
Μύλος στο εκδοτικό συγκρότημα του Φώτη Μπόμπολα με τους απλήρωτους εργαζόμενους να έχουν φτάσει στα όρια τους (τους χρωστάνε 4,5 μηνιάτικα) και να απαιτούν «εδώ και τώρα» την εξόφληση των δεδουλευμένων τους.
Σε συνέλευσή τους την Πέμπτη οι εργαζόμενοι προσανατολίστηκαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις με την μη έκδοση των αυριανών φύλλων του ΅Εθνους, της Ημερησίας και του Goal News.
Η ΕΣΗΕΑ που ήταν παρατηρητής αποφάσισε τελικά... τρίωρη στάση εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και «GOAL NEWS» καθώς και στις ιστοσελίδες «ethnos.gr», «imerisia.gr» και «sentragoal.gr» για..

Γιατί απολύθηκε ο Ζαμπούνης;

Ερώτηση αναγνώστη: Ο Χρήστος Ζαμπούνης απελύθη απο τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ λόγω του Κώστα Καραπαππά και των γνωστών δηλώσεων για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, ή επειδή παρουσίασε βιβλίο του εκδοτικού του οίκου «Φερενίκη», ο εκδότης της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Γιάννης Φιλιππάκης; (δείτε φωτό πιο κάτω)
***
Επίθεση εναντίον του υπουργού Π. Πολάκη εξαπέλυσε μέσω fb ο εκδότης των Παραπολιτικών Γιάννης Κουρτάκης. Εγραψε συγκεκριμένα: «Ντροπιάζει την Κρήτη αυτός ο πολιτικός καραγκιόζης που ακούει στο όνομα Πολάκης. Προσβάλει τα ηρωικά Σφακια αυτή η καρικατούρα της Αριστεράς. Ως Χανιώτης αισθάνομαι ντροπή για τους..

Το «σκυλί του Σόιμπλε» και η «λειράτη κότα»

Καβγάς Πολάκη - Γεωργιάδη στη Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρωτοφανής καβγάς με απίθανο υβρεολόγιο που περιλάμβανε σχεδόν όλο το ζωικό βασίλειο ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να κατηγορεί μεταξύ άλλων τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. ότι μαζί με τη σύζυγο του Ευγενία Μανωλίδου έδινε «ραβασάκια» για διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε «απατεώνα» τον πρωθυπουργό και αιτιολόγησε την απόφαση της Ν.Δ. να μην υπερψηφίσει την εφάπαξ 13η σύνταξη στους χαμηλόμισθους. «O κ. Τσίπρας παραβίασε τη συμφωνία με τους ξένους. Όταν κάποιος παραβιάζει ένα συμβόλαιο, είναι απατεώνας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. Επιτέθηκε δε και στον.. 

Το αγγελιόσημο και οι αφελείς δημοσιογράφοι

«Ποιος εισπράττει τώρα το αγγελιόσημο που (δεν) καταργήθηκε. Και γιατί οι δημοσιογράφοι   είμαστε τουλάχιστον …αφελείς»
Εδώ και μερικούς μήνες το αγγελιόσημο καταργήθηκε και τα Ταμεία (ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ) στηρίζονται (!) πλέον οικονομικά μόνο στις εισφορές των (ολίγων) εργαζόμενων. Τι έγιναν όμως έκτοτε τα χρήματα που οι επιχειρήσεις και οι διαφημιζόμενοι δαπανούσαν για να πληρώνουν το αγγελιόσημο; Σταμάτησαν να τα πληρώνουν ;Όχι, συνέχισαν να τα πληρώνουν, μόνο που τώρα ενσωματώνονται στην συνολική διαφημιστική δαπάνη τους.
Με άλλα λόγια, αν μία εταιρεία πλήρωνε 80 ευρώ διαφήμιση και 20 ευρώ αγγελιόσημο, σύνολο 100 ευρώ, τώρα απλώς πληρώνει και πάλι 100 ευρώ διαφήμιση, καθώς τα διαφημιστικά πακέτα σαν..

ΠΟΕΣΥ: Απαράδεκτο το εξώδικο της "Μακεδονίας"

Αναχρονιστική και εκβιαστική πράξη είναι η αποστολή της εξωδίκου δηλώσεως προς τον δημοσιογράφο, Χαράλαμπο Μπίκα, μέλος της Διοικήσεως της ΕΣΗΕΜ-Θ, από την εταιρεία Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ και τον Διευθυντή Σύνταξης αυτής Μιχάλη Αλεξανδρίδη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταδικάζει την ενέργεια αυτή και εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της.
Με το εν λόγω εξώδικο, με απόλυτα βάρβαρο και σκοταδιστικό τρόπο, η πλευρά της εργοδοσίας επιχειρεί να εμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση ενός νομίμως εκλεγμένου συνδικαλιστικού στελέχους, εκφοβίζοντας και απειλώντας, ότι σε περίπτωση που αυτός συνεχίσει να προασπίζεται τα δικαιώματα των δύο απολυθέντων δημοσιογράφων..

Ο Π. Ευθυμίου σύμβουλος στον μιντιακό όμιλο του Δ. Μάρη

Καθήκοντα Εντεταλμένου Συμβούλου στον Ομιλο της 24MEDIA, του Δημήτρη Μάρη, αναλαμβάνει ο παλαίμαχος δημοσιογράφος και πρώην υπουργός Πέτρος Ευθυμίου.
AdTech Ad
Ο Π. Ευθυμίου διετέλεσε πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας «Το Βήμα», διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού ΤΟΠ FM και αρχισυντάκτης του περιοδικού «Αντί». Στη δημόσια τηλεόραση (ΝΕΤ) είχε την ευθύνη οργάνωσης και παρουσίασης της πολιτικής εκπομπής “Τελική Ευθεία”. Έχει διατελέσει ευρωβουλευτής, βουλευτής, υπουργός Παιδείας και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).
Ο Σταύρος Δρακουλαράκος, CEO της 24MEDIA, δήλωσε σχετικά: "Η συμβολή του Πέτρου..

Ένας απρόβλεπτος μεσίτης!

Απρόβλεπτος μεσίτης έγινε ξαφνικά πρώην διευθυντής του ΔΟΛ. Τον ενόχλησε δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» σχετικά με τα όσα παρουσίασε για την περιβόητη λίστα Bogiarns στην οποία μεταξύ των άλλων εμφανίζεται και ένα όνομα (Genimatas) γραμμένο με λατινικούς χαρακτήρες. Η εφημερίδα ζήτησε ευλόγως να υπάρξουν απαντήσεις και διευκρινήσεις. Έτσι γίνονται αυτές οι δουλειές.
Και αυτό είναι το ζήτημα. Οι πολιτικοί να απαντάνε -εάν θέλουν- ή να σιωπούν σε όσα τους εμπλέκουν τα ρεπορτάζ στον Τύπο. Και καλά η κ. Γεννηματά θύμωσε και άφρισε. Να το δεχτώ γιατί το θέμα την αφορά προσωπικά. Και εκτιμώ ότι θα δοθεί στο εγγύς μέλλον μια σαφής απάντηση εκ μέρους της. Ο κ. Καψής όμως τι λόγο είχε να μπει στη μέση; Τι στ' αλήθεια θέλει να..

ΕΡΤ: Εχουμε το θάρρος, να ομολογήσουμε τα λάθη μας

Aνακοίνωση της ΕΡΤ:
Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε την οργισμένη αντίδραση του ΚΚΕ, σε ένα λάθος που όντως έγινε,  όσον αφορά στη μετάδοση της θέσης του κόμματος, για την ψήφιση της τροπολογίας για το επίδομα  στους συνταξιούχους.
Η ΕΡΤ δεν προβαίνει ούτε σε «αθλιότητες», ούτε σε «βρώμικες προβοκάτσιες σε βάρος του ΚΚΕ». Απόδειξη περί αυτού, οι συνεχείς παρουσίες εκπροσώπων του στις ενημερωτικές της εκπομπές και ο σεβασμός που δείχνουν οι δημοσιογράφοι της, στην τήρηση της δεοντολογίας.
Δεν υπάρχουν στην ΕΡΤ αρρωστημένα μυαλά ανθρώπων που ως μόνη τους σκέψη έχουν να..

Σεπτέμβριο του '17 το κανάλι του Μαρινάκη!

Εκτός αν υπάρξει συνεργασία με κάποια από τις υφιστάμενες τηλεοπτικές επιχειρήσεις

Σχεδόν βέβαιο θεωρείται ότι η απόφαση του ΕΣΡ ως προς το αίτημα του Βαγγέλη Μαρινάκη να εκπέμψει το νέο κανάλι ΟΝΕ θα είναι αρνητική. Κι αυτό, διότι όπως επισημαίνουν νομικοί με γνώση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας, στις παρούσες συνθήκες δεν προβλέπεται η δυνατότητα εκπομπής νέου τηλεοπτικού σταθμού.
Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, που αναμένεται να αποφανθούν τα μέλη του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου, δεν θα έχει «καθαρογραφεί» η απόφαση του ΣτΕ που ακύρωσε το διαγωνισμό, o επιχειρηματίας θα πρέπει να περιμένει την ψήφιση συμπληρωματικής νομοθεσίας στην οποία θα βασιστεί το ΕΣΡ για να προκηρύξει νέο..

Oνόματα, κύριοι

Μισοαποκαλυπτικό... το ρεπορτάζ του «Παρόν».
Σωστά η έγκυρη και καταξιωμένη κυριακάτικη εφημερίδα τους βγάζει στην φόρα τα όσα έπαιρναν στην ΕΡΤ, επί των ημερών της Ν.Δ., οι κολλητοί των μεγάλων κεφαλιών της Ν.Δ. Χοντρά λεφτά. Όμως, παραλείπει τα ονόματα αυτών που θησαύρισαν. Γιατί; Κακώς το κάνει αυτό. Γιατί τους προστατεύει;
Ποια είναι η εκπομπή που, με μόλις τρεις δημοσιογράφους, κόστιζε 1 εκατ.;
Ποιος είναι ο αδελφός υπουργού της κυβέρνησης Καραμανλή που έπαιρνε 84 χιλιάρικα μεικτά τον μήνα;
Ποιος είναι ο στενός συνεργάτης του Κ. Μητσοτάκη ο οποίος τσέπωνε..

Ο Μητσοτάκης δίνει ξανά διαπιστευτήρια στους δανειστές

To Mαξίμου τον καλεί να ξεκαθαρίσει αν θα στηρίξει τους χαμηλοσυνταξιούχους

Εντονη ήταν η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στην απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσει «παρών» στην ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή έκτακτου βοηθήματος στους συνταξιούχους, αλλά και στη δήλωση Μητσοτάκη που χαρακτήρισε «ανήθικο και επικίνδυνο» τον πρωθυπουργό.
Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται στον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας ότι «για μια ακόμη φορά, δίνει τα διαπιστευτήριά του στους δανειστές» και ταυτίζεται με το ΔΝΤ και τους ακραίους που..

«Προτιμώ λάντζα, παρά δημοσιογράφος της ξεφτίλας!»

Σύγχρονες Γαλέρες στο Διαδίκτυο
 

Αναδημοσιεύουμε από το ertopen κείμενο (προσωπική εμπειρία) της άνεργης δημοσιογράφου (μέλους της ΕΣΠΗΤ) Μαρίας Κωνσταντοπούλου σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες και τις αμοιβές στις γαλέρες του Διαδικτύου.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο υπό τον τίτλο «Σύγχρονες Γαλέρες με... documento»:

"Προσωπική εμπειρία: Μετά από 70 μήνες συνεχούς ανεργίας και βρίσκοντας παντού τις πόρτες κλειστές... ανοίγει μια νέα εφημερίδα, ένα νέο μαγαζί που μου δίνει ενα μικρό χαμόγελο, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στη δύσκολη επαγγελματική και οικονομική καθημερινότητα μου. Μιλάω για τη νέα εφημερίδα..

Στη γραμμή Σόιμπλε ο Μητσοτάκης

Την ώρα που τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση καθιστούν ακόμη πιο επιτακτική την εξεύρεση πολιτικής λύσης στον δυσεπίλυτο γρίφο, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει συνεχείς επαφές στη βελγική πρωτεύουσα με στόχο να εξασφαλίσει τη συναίνεση Ευρωπαίων ηγετών απέναντι στις... διαταγές Σόιμπλε.
Αρνητικό μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Με δήλωσή του που περιγράφει το σκεπτικό με το οποίο θα προσέλθει η αξιωματική αντιπολίτευση στην ονομαστική ψηφοφορία (σ.σ. αναμένεται να ψηφίσει «παρών») στη Βουλή για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού (παροχή έκτακτου βοηθήματος στους συνταξιούχους και αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου), ο πρόεδρος της ΝΔ..

Βοηθήματα Χριστουγέννων της ΕΣΗΕΑ

για τα μέλη της Ενωσης που είναι άνεργα ή σε επίσχεση
 
Οικονομικά βοηθήματα για τα άνεργα και τα εν επισχέσει μέλη της Ενώσεως, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, θα δοθούν και φέτος με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.
Το ύψος του βοηθήματος θα παραμείνει το ίδιο, παρ’ όλο που, από 15 Σεπτεμβρίου 2016, με την κατάργηση του αγγελιοσήμου, οι βασικοί πόροι της ΕΣΗΕΑ είναι στην ουσία οι συνδρομές των μελών της.
Το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα και με τα νέα δεδομένα, η Ένωση, ενδέχεται, να..

Περισσεύει η υποκρισία στη Χίο

Tο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) καταγγέλλει παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Χίο για υποκριτική στάση στο προσφυγικό θέμα. Αφορμή για την καταγγελία η επίθεση  – η ΕΣΗΕΑ δεν τον κατονομάζει – του αντιδημάρχου Πρόνοιας και Παιδείας κ. Γιώργου Παπαδόπουλου κατά του διευθυντή του astraparis.gr Γιάννη Στεβή. Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ έχει ως ακολούθως:
«Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την υποκριτική στάση που τηρούν παράγοντες..

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ε.Ρ.

Μετά την πρώτη του συνεδρίαση, σήμερα 14η Δεκεμβρίου 2016, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας για τα επόμενα τρία (3) έτη  και μέχρι τη 14η Δεκεμβρίου 2019 διαμορφώνεται και συγκροτείται σε σώμα ως εξής:
Μαυράκης Παναγιώτης : ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δεσύλλας Γεώργιος : ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κολλύβας Ιωάννης : ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γεωργέα Μαρία : ΤΑΜΙΑΣ
Ρεσβάνης Ελευθέριος :  Β΄ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ (Υπεύθυνος..

Δεν δικαιούμαστε να είμαστε σιωπηλοί

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 συμπαρίστανται στους απολυμένους και απλήρωτους της «Μακεδονίας»

 Aνακοίνωση συμπαράστασης έβγαλαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 που στέκονται αλληλέγγυα απέναντι στους απολυμένους στην εφημερίδα «Μακεδονία» και τους απλήρωτους  για 11 μήνες συναδέλφους τους.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ενώνουν τη φωνή τους με το πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης και ζητούν:
-  Την άμεση ανάκληση των 2 νέων απολύσεων των συναδέλφων μας για να μην προστεθούν στις δεκάδες απολύσεις των τελευταίων χρόνων
-  Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων που παραμένουν για 11 μήνες απλήρωτοι
Καταγγέλλουν την πρωτοφανή απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης που εκδηλώθηκε εν είδει προειδοποίησης με την αποστολή εξωδίκου από μέρους της..

Η αλλεργία των δανειστών

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Δεν άρεσαν καθόλου στους δανειστές οι εξαγγελίες Τσίπρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Τις εισέπραξαν ως μονομερή ενέργεια και στις μονομερείς ενέργειες έχουν αλλεργία, εκτός αν τις κάνουν οι ίδιοι.
Τι κι αν τα λεφτά υπάρχουν, τι κι αν ο στόχος για το πλεόνασμα έχει πιαστεί, τι κι αν έχουμε υπεραπόδοση στα έσοδα. Δεν τους ενδιαφέρουν τα πραγματικά στοιχεία. Τους ενδιαφέρει ο συμβολισμός. Δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν κινήσεις αυτονομίας από μια χώρα που βρίσκεται σε καθεστώς αυστηρής και ασφυκτικής επιτροπείας. Θέλουν να περνάει η θέση τους για όλα. Και για τα πολύ σοβαρά (λογικό) και για τα ήσσονος σημασίας θέματα (αντίληψη αποικιοκράτη).
Το μήνυμά τους στην ελληνική κυβέρνηση είναι σαφές. Εμείς αποφασίζουμε και εσείς εκτελείτε..

Ο πόλεμος της Στοάς!

Espresso εναντίον Παραπολιτικών

Tην εφημερίδα «Παραπολιτικά» κατηγορεί η «Espresso» ότι ανακάλυψε... όψιμα, τα όσα συμβαίνουν στη Μεγάλη Στοά (των Μασόνων) της Ελλάδας και έσπευσε να τα δημοσιεύσει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου. Η «Espresso» στο σημερινό της φύλλο αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Οι «αποκαλύψεις» της εβδομαδιαίας εφημερίδας του Ι. Κουρτάκη (στενός φίλος του Μαρινάκη) για τη διαμάχη μεταξύ των τεκτόνων δημοσιεύτηκαν με τους εξής τίτλους: «Ο άγνωστος εμφύλιος στο άβατο της Στοάς. Τα "Π" αποκαλύπτουν τις καταγγελίες εκ των έσω για οικονομικές ατασθαλίες, στημένες αρχαιρεσίες και τους πρωταγωνιστές της απάτης».
Μόνο που ο εμφύλιος δεν είναι και τόσο άγνωστος, όταν ήδη από τις 30 Σεπτεμβρίου η..

2 εκατ. μέχρι τη Δευτέρα στους απλήρωτους του Mega

Mε τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη συναντήθηκαν χθες Τρίτη, αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε (MEGA) και εκπρόσωποι των σωματείων ΕΠΗΕΑ & ΕΤΙΤΑ.
Οι εργαζόμενοι τόνισαν την ανάγκη άμεσης λήψης κυβερνητικής παρέμβασης προς τις τράπεζες, ώστε να αποδεσμευτούν χρήματα από τους δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε, για την καταβολή της μισθοδοσίας (δεδουλευμένα 5 μηνών). Παράλληλα, τονίστηκε στον Δραγασάκη και τους συνεργάτες του, ότι οι επισφάλειες των τραπεζών έχουν μειωθεί κατά 30 εκατ. ευρώ τους τελευταίους μήνες. Ο Δραγασάκης σε αναλυτική συζήτηση ενημέρωσε την αντιπροσωπεία  για τα κάτωθι:..

Ποιον συντάκτη της Freddo θα ήθελε να απολύσει η Τζώρτζια;

Να βλέπεις το πρωτοσέλιδο του περιοδικού σου που κυκλοφόρησε την Τετάρτη, εξώφυλλο στην κατά τα άλλα έγκυρη και ενημερωμένη εφημερίδα Freddo, το οποίο με τόσο καμάρι υπογράφετε φίλοι "συνάδελφοι", είναι ό,τι χειρότερο για σένα που κόπιασες να το γράψεις και ντροπή για κάποιους που με τον κόπο και το ξενύχτι των άλλων υπογράφουν ως διευθυντές και αρχισυντάκτες κ.λπ. κ.λπ. αυτού του έντυπου... Εγώ ως διευθυντής θα είχα απολύσει τον μαϊμού-
συντάκτη που έχετε ή, αν μη τι άλλο, από ντροπή θα ζήταγα ένα συγγνώμη. Θα επανέλθω δριμύτερη για το άρθρο αυτό για να σας..

Στον ΑΝΤ-1 (ξανά) ο Μιχελάκης...

Σύμφωνα με πληροφορίες του N-N, o Θοδωρής Κυριακού αποφάσισε να προσλάβει στο κανάλι τον πρώην διευθυντή ειδήσεων, Γιάννη Μιχελάκη.
Δυσαρεστημένος από την μέχρι τώρα πορεία του δελτίου (χθες, κατακρημνίσθηκε στις ηλικίες 15-44, με ποσοστό 2,7, ενώ απέναντι του ο ΑLPHA κατέγραφε 24,2), έκανε όπισθεν ολοταχώς με μια επιλογή που δείχνει μάλλον ηττοπάθεια.
Ο μέχρι τώρα διευθυντής ειδήσεων, Φίλιππος Φιλιππακόπουλος, δεν..

Επίθεση Καψή στο Documento

«(...)Η μόνη ελπίδα είναι οι εκλογές. Στα ενθαρρυντικά στοιχεία η απάντηση που παίρνω τώρα από το ΠΑΣΟΚ ότι "ποτέ δεν έχουμε αφήσει την χώρα να πέσει έξω". Να δείτε που η αθλιότητα του Documento έκανε ορισμένους να καταλάβουν καλύτερα τι εστί ΣΥΡΙΖΑ.»
Αυτά σχολίαζε στο fb ο πρώην υπουργός και πρώην στέλεχος του ΔΟΛ Παντελής Καψής αναφερόμενος στο δημοσίευμα του 3ου τεύχους της εφημερίδας Documento υπό τον τίτλο «Τα πολιτικά ονόματα της λίστας Μπόργιανς» όπου ενέπλεκε την πρόεδρο του ΠαΣοΚ Φώφη Γεννηματά, τον Γ. Παπανδρέου, τον Πάγκαλο κλπ.
Αναλυτικά το σχόλιο του Παντελή Καψή:..

Κάτι τρέχει με την ΕΡΤ…

Κάτι τρέχει με την ΕΡΤ. Αυτήν που όλοι αγωνιστήκαμε για να εκπέμψει ξανά το σήμα της σε όλη την Ελλάδα. Να ξανακούσουμε τα μουσικά της σύνολα, να ξαναδούμε τα ωραία της ντοκιμαντέρ, να δούμε επιτέλους ε ι δ ή σ ε ι ς και όχι τα αφηγήματα των δανειστών μεταφρασμένα στα ελληνικά.
Ειδήσεις;
Και όμως. Αυτό που βλέπουμε δεν ανταποκρίνεται, με κάποιες εξαιρέσεις, στις προσδοκίες μας.
Τις προσδοκίες ότι επιτέλους θα απαλλαγούμε από τα γνωστά «τζάκια»… Και τις σχέσεις τους με το σύστημα προβολής.
Παράδειγμα αποκαλυπτικό.
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου, καλεσμένη στο στούντιο η Ντόρα Μπακογιάννη. Οκ. Επιλογές..

Στην εισαγγελέα του Α.Π. οι καταγγελίες για τη Novartis

Πληρωμές και σε Μέσα Ενημέρωσης για να «κριτικάρουν» πολιτικά πρόσωπα των οποίων οι αποφάσεις δεν ευνοούσαν την εταιρεία

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αντίγραφα δημοσιευμάτων του Τύπου που αφορούν καταγγελίες δύο πρώην στελεχών της εταιρείας Novartis στην Ελλάδα, οι οποίοι κατέθεσαν στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς για «αθέμιτες πρακτικές που ακολούθησε η εταιρεία στη χώρα μας δωροδοκώντας χιλιάδες γιατρούς και κρατικούς αξιωματούχους για να συνταγογραφούν φάρμακα της Novartis»..

«Είδηση» ήταν και πέρασε

Τώρα που επίσημα ακόμα και οι ανταποκριτές του ΔΟΛ επιβεβαιώνουν ότι η Γερμανία, οι θεσμοί και η Κομισιόν δεν θέλουν αυτή τη στιγμή πολιτική αστάθεια και εκλογές στην Ελλάδα, θα ανασκευάσουν άραγε το ψευδές δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» για τους δήθεν διαλόγους Τσακαλώτου στη συνεδρίαση του Eurogroup και τη δήθεν απειλή των εκλογών, η οποία δήθεν αντιμετωπίστηκε με τη φράση «Αν νομίζετε ότι δεν αντέχετε, τότε να πάτε»;
Μπα, δεν βαριέσαι, «είδηση» ήταν και πέρασε!
Γιατί να μπει κανείς στον κόπο να γράψει ότι ήταν αληθής η διάψευση που έκανε τότε ο..

Εμείς ακόμα το σκεφτόμαστε...

Η αμυνόμενη δημοκρατία πρέπει να νιώθει τύψεις που αμύνεται; Χρειάζεται να συναινέσουν οι νεοναζί για να προχωρήσει η ποινική διερεύνηση των εγκλημάτων τους; Τους καλούμε να διαλέξουν οι ίδιοι-σαν πολύφερνες νύφες- τον τρόπο που θα τους αντιμετωπίσουμε;
Πιάνουμε ψιλή κουβέντα μαζί τους; Συγκλίνουμε για να τα βρούμε κάπου στη μέση;
Δηλώνουμε με κάθε τρόπο πως πικραινόμαστε εμείς για τη ρήξη που προκαλούν εκείνοι; Τους βάζουμε ακρίτες των συνόρων; Ορίζουμε ακροδεξιούς αντιπροέδρους, θυρωρούς στη δεξιά πολυκατοικία να κρατάνε την πόρτα ανοιχτή;
Τελικά, θεωρεί τους νεοναζί απειλή η πολιτειακή μας τάξη; Ή τους παίρνει αγκαλιά με κατανόηση, σαν μωρές παρθένες, άσωτους υιούς, πεπτωκότες αγγέλους;

Δείτε στη φωτογραφία από το δικαστήριο τον Αιγύπτιο αλιεργάτη, τον πιο αδύναμο των..

Δημήτρη μου, Δημήτρη μου...

Δημήτρης Κοντομηνάς- Δημήτρης Μελισσανίδης
Μελισσανίδης, ο φύλακας άγγελος του Κοντομηνά

Άνθρακες αποδεικνύεται ο θησαυρός σχετικά με τις συζητήσεις Κοντομηνά – Σαββίδη για την εξαγορά ποσοστού στον ALPHA. Το ρεπορτάζ των «Παραπολιτικών» που ήθελε τους δυο επιχειρηματίες να τα έχουν βρει και να έχουν επιστρέψει στις συζητήσεις… σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν έχει καμία βάση!
Άλλωστε η αιτία που Κοντομηνάς – Σαββίδης τα «έσπασαν» το περασμένο καλοκαίρι, δεν έχει «επουλωθεί»… Για αυτό προκάλεσε και ιδιαίτερη εντύπωση η πληροφορία ότι ξανασυζητάνε.
Θυμίζουμε λοιπόν ότι τον περασμένο Ιούλιο οι δυο επιχειρηματίες είχαν συμφωνήσει να..

Αναστάτωση και ανησυχία στον ΔΟΛ

Άγχος και στρες στους εργαζομένους τους Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη προκαλεί η έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών για αδυναμία πληρωμών εκ μέρους της ιδιοκτησίας.
Κανονικά πρέπει την προσεχή Παρασκευή να εξοφληθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου και στις 30 τρέχοντος το δεύτερο. Όλο και περισσότερο, ωστόσο, ακούγεται στους διαδρόμους της Μιχαλακοπούλου ότι λεφτά δεν υπάρχουν και αν υπάρξουν ίσα ίσα θα φτάσουν για το δώρο Χριστουγέννων.
Υπό αυτές τις συνθήκες, θα ενεργοποιηθεί αυτομάτως την Παρασκευή η απόφαση..

Οι μεγαλόσχημοι που φέσωσαν το «Ντυνάν» με εκατ. ευρώ

Ολα τα ονόματα - Η λίστα με πολιτικούς, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες κ.α.
 
Πρώην πρωθυπουργοί, όπως ο Κώστας Σημίτης και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, άλλα πρωτοκλασάτα ονόματα της πολιτικής, αλλά και συγγενείς τους είναι στην ομάδα των «υψηλών» προσώπων που νοσηλεύτηκαν στο «Ερρίκος Ντυνάν», χωρίς να πληρώσουν για την ιατρική περίθαλψη που τους παρασχέθηκε, υπόθεση για την οποία διώκεται και έχει ήδη προφυλακιστεί ο πρώην πρόεδρος του ιδρύματος, Ανδρέας Μαρτίνης. Το κατηγορητήριο για απιστία κατ’ εξακολούθηση που βαρύνει τον Ανδρέα Μαρτίνη περιλαμβάνει πενήντα ένα ηχηρά ονόματα από τον χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας,..

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Ο μπούλης...

ΒΙΝΤΕΟ

Ποιος είναι? Ο Aλέξης Τσίπρας ξάφνιασε το ακροατήριο στη Νίσυρο όταν, μεταξύ...
σοβαρού κι αστείου, είπε:
 Ερχόμουν παλαιότερα στη Νίσυρο (στα φοιτητικά του χρόνια). Εβλεπα ενα παιδί λαϊκό, ανοιχτό σε όλους, εναν μπούλη,  να μιλάει στους κατοίκους και να έχει μεγάλη ανταπόκριση απ' αυτούς.
Ο "Μπούλης" στην πρώτη σειρά από κάτω, χαμογέλασε κι έριξε ενα χειροκρότημα.
Δείτε το βίντεο:..

74 χρόνια φραπέ, ούζο, μπίρα και ποικιλίες

 Το ιστορικό «Τηνιακό» στην Αλεξάνδρας έκλεισε την Κυριακή, λόγω συνταξιοδότησης των ιδιοκτητών, με μια αποχαιρετιστήρια νύχτα αντάξια της ιστορίας του

Tο «Τηνιακό» δεν είναι κυριλέ μαγαζί. Δεν σου σερβίρει λάτε μακιάτο ντεκαφεϊνέ ούτε περίεργα αφεψήματα με εξωτικές γεύσεις. Φραπέ για τους πρωινούς και από αλκοόλ... ούζο, κρασί και μπίρες.
Και όχι καμιά ψαγμένη μπίρα από την Ιαπωνία, φέρ’ ειπείν. Κάιζερ, Αμστελ και Χάινεκεν. Ενα και ογδόντα. Τιμή περιπτέρου.
Το «Τηνιακό» αποτέλεσε επί δεκαετίες το αγαπημένο στέκι φοιτητών. Ξεκινούσες για μια «χαλαρή μπιρίτσα», να μιλάς για πολιτική, μουσική, για τη γενική συνέλευση του τμήματος και για τα..

Νέα ΜΜΕ, εκεί που οι εργαζόμενοι πληρώνουν τα αφεντικά!

Οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ έχουν αποθρασυνθεί πλήρως. Και επειδή δεν υπάρχει κανείς να τους σταματήσει, βγαίνουν πλέον δημόσια και απαιτούν από τους εργαζόμενους να τους… πληρώνουν για τη δουλειά. Γιατί τι άλλο είναι η απαίτηση των ιδιοκτητών του σταθμού “Παραπολιτικά” ότι θα κάνει εκπομπή μόνο όποιος έχει μαζί του τον χορηγό;
Παρά τις διαψεύσεις στο μεταξύ για τους απλήρωτους στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”, γεγονός είναι πως τα Μέσα συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη έχουν βρει νέους τρόπους εργασίας.
Μαθαίνουμε πως στο “Καρφί” είναι απελπισμένοι. Μήνες ολόκληρους απλήρωτοι. Και η μέθοδος που ακολουθεί η επιχείρηση είναι μια καινούργια μέθοδος στα Μέσα. Μετά από μήνες που εργάζονται τζάμπα,..

Παππού, ο ΠΑΟΚ θα πάρει πρωτάθλημα;

- Παππού, τι μέρα είναι σήμερα;
- Αχ, πού να ξέρω, αγόρι μου, μη με ρωτάς δύσκολα πράματα.
- Παππού, βρέχει έξω ή έχει ήλιο;
- Κοροϊδεύεις, αλλά όταν φτάσεις στα χρόνια μου θα δεις κι εσύ τη γλύκα.
- Παππού, η γιαγιά καλά είναι;
- Βρε σάμπως τη βλέπω καθόλου με τον καταρράκτη, καλά θα είναι, αφού σκώνεται το πρωί, ζει.
- Παππού, ο ΠΑΟΚ θα πάρει πρωτάθλημα;..