ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Οι στρουθοκάμηλοι της ΕΡΤ

Επειδή οι ιθύνοντες αυτή τη στιγμή στην ΕΡΤ αδυνατούν να αντιληφθούν ότι έχουν και το δικαίωμα και την υποχρέωση να αρνούνται τη μετάδοση ρατσιστικού λόγου κι ότι αυτή η υποχρέωση υπερισχύει των όποιων γραφειοκρατικών "υποχρεώσεων" της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης κι επειδή ακούσαμε χθες σε μετάδοση δυστυχώς από την ΕΡΤ, για την οποία αγωνιστήκαμε, τον Μιχαλολιάκο να δηλώνει ότι είναι τίτλος τιμής για την ΧΑ οι επιθέσεις εναντίον προσφύγων και μεταναστών στη Χίο, αισθάνομαι την υποχρέωση να αναρτήσω τη δημόσια θέση της Συλλογικότητας Εργαζομένων ΕΡΤ3, όταν, πριν από δύο μήνες, είχε επίσης μεταδοθεί ο ρατσιστικός λόγος της ΧΑ από τις..

Ακροδεξιός καπνός, χρυσαυγίτικη φωτιά

Γράφει ο Βαγγέλης Δεληπέτρος*

Υπάρχουν κάποιες φορές που η συνολική εικόνα είναι προφανής ακόμα και για όσους δεν έχουν ασχοληθεί πολύ με το θέμα.
Ένα τσούρμο πρωτοκλασάτων στελεχών μιας νεοφασιστικής εγκληματικής συμμορίας εμφανίζεται σε μια  πόλη που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του Προσφυγικού.
Οι πρωτοκλασάτοι –υπόδικοι ήδη ως ηθικοί αυτουργοί για μια σειρά από εγκληματικές ενέργειες από επιθέσεις σε αλλοδαπούς μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα- παριστάνουν τους πολιτικούς και κάνουν… περιοδεία.
Βλέπουν τον λιμενάρχη, τις αστυνομικές αρχές, τοπικούς φορείς που δεν κατονομάζονται, και..

«Πολύχρονοι και ισχυροί» οι δεσμοί Χατζηνικολάου με τους Βαρδινογιάννηδες...

Πολύς λόγος έχει τώρα τελευταία περί ρήγματος στις  σχέσεις του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου με την οικογένεια Βαρδινογιάννη με αφορμή την μη ανανέωση του συμβολαίου του τηλεπαρουσιαστή με το STAR και την εν συνεχεία συνεργασία του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στη νέα κανάλι ONE που είναι στα σκαριά.
Σχετικά με το θέμα η εφημερίδα «Το Ποντίκι» και συγκεκριμένα η πάντα ενημερωμένη «ποντικίνα των media» γράφει:
«Μαθαίνουμε από έγκυρη πηγή του ομίλου - πιο έγκυρη δεν γίνεται - ότι "οι φιλικοί δεσμοί της οικογένειας Βαρδινογιάννη με τον Νίκο Χατζηνικολάου είναι πολύχρονοι και ισχυροί και δεν κλονίζονται από συγκυριακές και πρόσκαιρες

Κυριάκος για πάντα…

Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου

Τα κατάφερε πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Με την οξυδέρκεια που τον διακρίνει, σε συνδυασμό με τη φρεσκάδα του καινούργιου, τη βαθειά πολιτική σκέψη και τη μαγκιά του αυτοδημιούργητου, ταρακούνησε γι άλλη μια φορά τα λιμνάζοντα νερά του πολιτικού γίγνεσθαι …
Η σκιώδης κυβέρνηση που συγκρότησε μόλις επέστρεψε από το Άγιον Όρος, αποτελεί την ιδανική σπορά για τη μεγάλη αλλαγή η οποία θα λυτρώσει το λαό από ξεπερασμένες ιδεοληψίες και θα οδηγήσει την Ελλάδα σε μια νέα εποχή. Όλη η χώρα μια εταιρία ας πούμε, σαν την Siemens ένα πράγμα…
Με νέα και λαμπερά πρόσωπα τύπου Άννας- Μισέλ και Βούλτεψη, ιερά σύμβολα της Δημοκρατίας όπως ο Βορίδης και ο Άδωνις, μερικούς ακόμη-εκτός από τον ίδιο-εκφραστές της αξιοκρατίας..

Ετοιμάζεται να εκπέμψει άμεσα το «One» του Μαρινάκη

Πολύ πριν από τη διεξαγωγή του πρόσφατου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης είχε καταστήσει σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι, μετά την ενασχόλησή του με τον Ολυμπιακό, είχε διάθεση να δραστηριοποιηθεί (επιχειρηματικά) και στο τηλεοπτικό πεδίο. Μάλιστα, έδειξε εμπράκτως διάθεση, σε μια δύσκολη συγκυρία για τα media, να επενδύσει προκειμένου να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό κανάλι. Πριν από την απόφαση του ΕΣΡ, που έκρινε αντισυνταγματικό τον Νόμο Παππά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε προχωρήσει σε μια σειρά από κινήσεις που θα του επέτρεπαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να έχει έτοιμο τον νέο σταθμό. Το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από..

Στα περίπτερα το Documento του Κ. Βαξεβάνη

Στα περίπτερα από αυτή την Κυριακή το Documento, η νέα κυριακάτικη εφημερίδα με την υπογραφή του Κώστα Βαξεβάνη και μιας ομάδας περίπου 100 δημοσιογράφων (με αρκετούς παλιούς από Τα Νέα και την Ελευθεροτυπία) και αναλυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το Documento κυκλοφορεί με 96 σελίδες ύλης και τρία ένθετα: Το περιοδικό Hot Doc που θα κυκλοφορεί μαζί με την εφημερίδα κάθε 15 ημέρες με μια μεγάλη έρευνα από την Ελλάδα ή το εξωτερικό με στοιχεία και συνεντεύξεις. Το DOC History, ένα νέο δεκαπενθήμερο ιστορικό περιοδικό με την υπογραφή του Documento. Και τέλος, το DOCville, ένα 32σελιδο αποσπώμενο έντυπο με ρεπορτάζ και άποψη για την καθημερινότητα,..

Μήνυση κατά του Ψυχάρη για τα δεδουλευμένα

Νέα απογοήτευση περίμενε τους απλήρωτους εργαζόμενους του ΔΟΛ όταν ανακάλυψαν χθες ότι μπήκε μόνο το 50% κι όχι ολόκληρος ο μισθός Ιουλίου(!) όπως είχε υποσχεθεί η διοίκηση του Οργανισμού. Κι αυτό γιατί, λέει, «παρά τη βούληση και τις προσπάθειες που κατέβαλε η εταιρεία δεν κατέστη δυνατό να καταβληθεί το σύνολο της μισθοδοσίας, λόγω δυσχερειών που παρουσιάστηκαν κατά την εκτέλεση σχετικών τραπεζικών εργασιών».
Μάλιστα η σχετική ανακοίνωση  της Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού τους ενημέρωνε ότι η μισθοδοσία μηνός Ιουλίου 2016 θα καταβληθεί ως εξής : στις 18/11/2016 μέχρι το πέρας της ημέρας το 50% και στις 22/11/2016 μέχρι το πέρας της ημέρας η εκκαθάριση.
 Στο θέμα παρενέβη η ΕΣΗΕΑ που ζητεί με μήνυση την ποινική δίωξη και την άμεση ενεργοποίηση.. 

«Να κληθούν Σκαναβής - Μπενέκος στην Εξεταστική»

Επιστολή από τους απλήρωτους πρώην εργαζόμενους της εφημερίδας «Επενδυτής» προς την Επιτροπή της Βουλής

Επιστολή προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά τη νομιμότητα της δανειοδότησης κομμάτων και ΜΜΕ, απέστειλαν οι απλήρωτοι πρώην εργαζόμενοι της εφημερίδας «Επενδυτής». Οι εργαζόμενοι ζητούν να κληθούν στην Εξεταστική της Βουλής οι Αλέξης Σκαναβής και Δημήτρης Μπενέκος, ιδιοκτήτες της εταιρείας εταιρείας DBAS Α.Ε. – που εξέδιδε την εφημερίδα «Επενδυτής» -  οι οποίοι είναι επίσης ιδιοκτήτες των εταιρειών Ελεύθερος Τύπος Α.Ε. και ΗΜΕΠΕΤ Α.Ε., που εκδίδουν τις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Τύπος της Κυριακής»
 Αναλυτικά η επιστολή:..

Το νέο Pronews Δεκεμβρίου με τον Τύπο της Κυριακής

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, διαβάστε στο νέο τεύχος του PRONEWS που κυκλοφορεί με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής:
«ΑΛΗΘΙΝΑ» ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ
Τα 7 σενάρια πολέμου που επεξεργάζονται τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας
ΦΑΚΕΛΟΣ «ΤΡΑΜΠ»
- Η εκλογή του σηματοδοτεί το τέλος του πολιτικού χρόνου του Αλέξη Τσίπρα;
- Οι Έλληνες στο επιτελείο του νέου Αμερικανού προέδρου
- Ενεργειακή συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου με τις «ευλογίες» Τραμπ
- Κολέγιο Εκλεκτόρων: Είναι πιθανό ένα συνταγματικό πραξικόπημα κατά Τραμπ;..

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Ταινία τρόμου στα hotspots

Του Βελγίου τα παιδιά μας αγαπήσαν ξαφνικά

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Τα γεγονότα είναι γνωστά. Τις τελευταίες εβδομάδες σε Χίο και Μυτιλήνη έχει αγγίξει σημείο βρασμού το προσφυγικό. Εντάξει, έχουν μειωθεί στο ελάχιστο οι ροές από την Τουρκία αλλά και πάλι ο αριθμός των φιλοξενούμενων στα hotspots είναι κάτι παραπάνω από υπερβολικός. Με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διαρκώς εντάσεις, να εξελίσσονται οι εντάσεις σε επεισόδια και να προσπαθούν τα επεισόδια αυτά να τα εκμεταλλευτούν προς όφελός τους τα κάθε είδους ακροδεξιά μορφώματα. Εντός και εκτός Ελλάδας, όπως αποδεικνύουν όσα διαδραματίζονται εδώ και κάτι μερούλες…
Να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Βάσει της συμφωνίας για το προσφυγικό, θα έπρεπε να έχουν φτάσει από την Ευρώπη στην Ελλάδα τετρακόσιοι υπάλληλοι που θα διεκπεραίωναν..

ΣΚΑΪ και Βήμα, τα πιο δεξιά και συντηρητικά ραδιόφωνα

Είπαμε να κάνουμε μία πολιτική ακτινογραφία των ενημερωτικών ραδιοφώνων των αθηναϊκών FM, να δούμε ποιος είναι ο εν γένει πολιτικός τους προσανατολισμός. Προς τα που γέρνουν.
Ο 105.5 Στο Κόκκινο ας πούμε είναι αριστερός. Το λέει και το δηλώνει. Και φαίνεται άλλωστε. ΣΥΡΙΖΑ φουλ αλλά και με τα κινήματα όσο μπορεί.
Στα δεξιά βρίσκονται τρία ραδιόφωνα. Το ΑΡΤ 90.6 του Γιώργου Καρατζαφέρη που δεν είναι και τόσο ενημερωτικό ραδιόφωνο βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς. Ο ΣΚΑΪ 100.3 που είναι ένα δεξιό ραδιόφωνο πολλά χρόνια τώρα και το υποστηρίζει με συνέπεια θα έλεγα. Και, τέλος, ο..

Δύο άσπονδοι φίλοι...

...απέναντι από την οικογένεια Βαρδινογιάννη

Κατά καιρούς έχουν ανταλλάξει «φιλοφρονήσεις» ο ένας από τη στήλη του και ο άλλος από την εκπομπή του, απασχολώντας τις μιντιακές στήλες και δίνοντας τροφή για κοινωνική κριτική μεταξύ αργόσχολων στα καφέ του γνωστού τριγώνου, αλλά και στα πιο χάι του Νέου Ψυχικού… Tην τελευταία φορά που ο Νίκος Χατζηνικολάου και ο Γιώργος Παπαχρήστος «στόλισαν» δημοσίως ο ένας τον άλλον, αφορμή ήταν το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Τότε ο δημοσιογράφος των «ΝΕΩΝ» είχε γράψει: ο Χατζηνίκος ανακάλυψε ότι η κρίση βαθαίνει. Σκέψου τι νεύρα θα έχει ο κύριος Βαρδής που δεν πήρε άδεια.
Ενώ ο εκδότης της «Real News» επέλεξε να απαντήσει στον ομόλογό του και όχι απευθείας στον..

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τα ΜΜΕ

Περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους και οι Έλληνες σχεδόν στο σύνολό τους δεν εμπιστεύονται τα ΜΜΕ των χωρών τους, σύμφωνα με την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για το 2016, που αποτυπώνει την ανησυχία των Ευρωπαίων πολιτών για την ανεξαρτησία των ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το 57% των Ευρωπαίων πολιτών και περίπου εννέα στους δέκα Έλληνες (87%), «δεν πιστεύουν ότι τα εθνικά τους ΜΜΕ είναι ελεύθερα από πολιτικές ή εμπορικές πιέσεις».
Αντίστοιχα, όσον αφορά τα εθνικά δημόσια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το 90% των Ελλήνων.. 

«Οργισμένος και απογοητευμένος ο κυρ Χρήστος»

Τελικά ποιος επενδύει στο Documento του Κώστα Βαξεβάνη;

Εχει γραφεί αρκετές φορές (και από τους zoornalistas) η πληροφορία ότι ο επιχειρηματίας και εκδότης της ιστορικής εφημερίδας «Πρώτη» Χρήστος Καλογρίτσας επενδύει στην εφημερίδα «Documento», που βγαίνει στα περίπτερα αυτή την Κυριακή (20 Νοεμβρίου) από τον Κώστα Βαξεβάνη. Γι αυτό η πλευρά Καλογρίτσα «πάγωσε», λέει, και την επανέκδοση της «Πρώτης».
Κάποιοι όμως λένε ότι η πλευρά Καλογρίτσα μετά την πρόσφατη περιπέτεια της οικογένειας με τις τηλεοπτικές άδειες δεν θέλει ούτε να ακούει για media. Mάλιστα όπως γράφει ο Γ. Παπαχρήστος στη στήλη του στα «Νέα», ο Χρήστος Καλογρίτσας υποβάλλεται το τελευταίο διάστημα σε συστηματικό μασάζ από πολλούς και διάφορους που έχουν αναλάβει ρόλο "κυανόκρανου" μεταξύ του επιχειρηματία και της κυβέρνησης.
Στόχος είναι, λέει, να μην εκραγεί ο Καλογρίτσας και να μην ισοπεδώσει τα πάντα το..

Διαμαρτυρία των απλήρωτων του Μega στην Alpha Bank

Και διαρροές περί νέας συμφωνίας για την καταβολή δύο μισθών

Την ώρα που πληθαίνουν οι διαρροές ότι ολοκληρώνεται η συμφωνία του Mega με τις τράπεζες και ανοίγει ο δρόμος τελικά για την καταβολή δυο μισθών οι απλήρωτοι επί 7 μήνες εργαζόμενοι του καναλιού πραγματοποιούν
συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας ALPHA BANK. και στην ιστοσελίδα megatv.com.
Οι τρεις Ενώσεις, των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών (Ε.Σ.Η.Ε.Α, της Ε.Π.Η.Ε.Α και της Ε.Τ.Ι.Τ.Α) αποφάσισαν την πραγματιοποίηση της συγκέντρωσης και προς τούτο κήρυξαν 4ωρη στάση εργασίας από τις 09.00 έως τις 13.00, της Παρασκευής, 18 Νοεμβρίου 2016.
Οι απλήρωτοι  εργαζόμενοι με τη στάση εργασίας απαιτούν:
- Την άμεση καταβολή των οφειλομένων που αντιστοιχούν στις αποδοχές των μηνών..

Και ο Ζαμπούνης ΠΑΟΚ είναι αφού

Με εγκυκλοπαιδικό πνεύμα και χιουμοριστική διάθεση, ο Χρήστος Ζαμπούνης έγραψε ένα βιβλίο για τον ΠΑΟΚ και τους ανθρώπους του

H έκπληξη που αισθάνθηκα όταν πληροφορήθηκα, για πρώτη φορά, ότι ο Χρήστος Ζαμπούνης είναι οπαδός του ΠΑΟΚ, δεν κράτησε πολύ, έζησε όσο ένας αναστεναγμός από χαμένη ευκαιρία. Αν μη τι άλλο, τι είναι ο ΠΑΟΚ αν όχι ένα βασιλιάς χωρίς στέμμα; Λες και οι χαρές θα έρθουν όταν ανασάνει ο Μαρμαρωμένος και ο Δικέφαλος, της Βασιλεύουσας, ανοίξει πάλι τα φτερά του.
Εχω δε την αίσθηση ότι για τον Ζαμπούνη ο ΠΑΟΚ είναι το νερό στο κρασί του ή, καλύτερα, η ρετσίνα στη σαμπάνια του. Είναι το κασκόλ πάνω στο μπλέιζερ, ο σκούφος κάτω από το ημίψηλο –είμαι σίγουρος ότι διαθέτει και ημίψηλο. Ο ΠΑΟΚ λειτουργεί στον Ζαμπούνη ως αντίδοτο, ως..

Χατζηνικολάου: Πιεσμένος και ψυχικά κουρασμένος ο Τσίπρας

Στην όλη παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις επαφές του με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε ο Νίκος Χατζηνικολάου, στην εκπομπή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm.
Συζητώντας με τον εκδότη της εφημερίδας Το Ποντίκι Αντώνη Δελλατόλα, που μιλούσε για μεγάλα επικοινωνιακά λάθη από έναν πολιτικό με χάρισμα, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό κουρασμένο σωματικά και ψυχικά.
«Μου έδωσε την εντύπωση ότι έχει σωματική και ψυχική κόπωση», είπε και συμπλήρωσε: «Ίσως τον έχουν επηρεάσει όλα αυτά τα πολύ δύσκολα θέματα που αντιμετωπίζει. Τα προβλήματα της οικονομίας, η άκαμπτη στάση..

Ειδήσεις με Σρόιτερ, τσολιά και Μενεγάκη

Στην ζωντανή εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη βρέθηκε καλεσμένος το μεσημέρι ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha Αντώνης Σρόιτερ.
Mάλιστα ο δημοσιογράφος είχε φροντίσει να ενημερώσει σχετικά, μέσω fb, τους φαν του για την παρουσία του την εκπομπή της Μενεγάκη. Εκεί ήταν που η τηλεπαρουσιάστρια εξέφρασε την επιθυμία της να επισκεφθεί το στούντιο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού.
Πράγματι ο Αντώνης Σρόιτερ μέσα από σκοτεινούς διαδρόμους και φροντίζοντας να την προστατεύει από τυχόν εμπόδια, την οδήγησε στο πλατό του δελτίου.
Στη διαδρομή συνάντησαν και τον Αποστόλη, τον τσολιά της Ελληνοφρένειας, ο οποίος..

Τι γύρευε ο Μπόμπολας στον ΔΟΛ

Ο έλεγχος της «Ιριδας» και το ραντεβού στη Μιχαλακοπούλου

Μαίνεται ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό ανάμεσα στον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη, και το αφεντικό του Πήγασου, Φώτη Μπόμπολα.
Αρχικώς, οι δύο άνδρες είχαν ανταλλάξει βέλη με αφορμή την ΑΜΚ στο Mega. Εκτός από την συμμετοχή τους στο Mega, είχαν και ακόμη μία κοινή δραστηριότητα. Αυτή αφορούσε τη μεγαλύτερη εκτυπωτική μονάδα της χώρας, την «Ιριδα», στην οποία μετείχαν κατά 50% οι εταιρείες Πήγασος και ΔΟΛ.
Η συγκεκριμένη εταιρεία, παρά το γεγονός ότι κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό στην αγορά των εκτυπώσεων, άρχισε να αντιμετωπίζει -όπως και οι περισσότερες επιχειρήσεις media- προβλήματα ρευστότητας, που προήλθαν κυρίως από την κατακόρυφη πτώση των κυκλοφοριών. Η εξέλιξη..

10 +1 πράγματα που έμαθα από την επίσκεψη Ομπάμα

Όταν ο Αμερικανός Πρόεδρος επισκέπτεται την Ψωροκώσταινα

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)


1) Το bullshitting είναι η νούμερο ένα αμερικάνικη τέχνη. Κι ο Ομπάμα την κατέχει καλύτερα απ’ όλους.
2) Ως την ώρα που ο Τσίπρας θα βάλει γραβάτα, θα είναι λέτσος. Ύστερα, θα γίνει κακόγουστος.
3) Όλοι και όλες είδαμε τα επεισόδια στα Εξάρχεια. Εκτός από τον Μλτιάδη Βαρβιτσιώτη που ανακάλυψε ότι δεν έγινε τίποτα γιατί έκατσαν σπίτια τους οι Συριζαίοι.
4) Όσο περισσότερο υπερήφανος αισθάνεται για την καταγωγή του ο Σταύρος Θεοδωράκης, τόσο πιο άθλιες είναι οι μαντινάδες που εμπνέεται.
5) Καλύτερα που δεν ήρθε η Μισέλ. Γλυτώσαμε από ένα σωρό γελοία σχόλια για το..

Όλοι στις πορείες για τα δικαιώματά μας και την ελευθεροτυπία

Τιμώντας τον αγώνα του Πολυτεχνείου, η ΠΟΕΣΥ καλεί το δημοσιογραφικό κόσμο να πάρει μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις και πορείες για την 43η επέτειο της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη, με σκοπό τη μαχητική προβολή και δικαίωση των ζωτικών αιτημάτων μας.
Η επέτειος της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για κάθε μάχη που δίνεται εναντίον του ολοκληρωτισμού, σε μια εποχή που τα όρια της δημοκρατίας δοκιμάζονται και οι  συνθήκες στις οποίες καλούνται οι δημοσιογράφοι να ασκήσουν το έργο τους είναι εχθρικές, υπονομεύοντας την ποιότητα της Ενημέρωσης.
Καλούμε τους εργαζόμενους όλης της χώρας στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, να πάρουν μέρος στις πορείες ενώνοντας τη φωνή για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» και να διεκδικήσουν ταυτόχρονα την ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου, για:..

Διαφήμιση

To BINTEO του Ομπάμα

Με ένα βίντεο διάρκειας 1,5 λεπτού από την Ακρόπολη το οποίο ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook (μακράν η καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα), επέλεξε ο Μπαράκ Ομπάμα να αποχαιρετήσει την Αθήνα.
Για δεύτερη φορά, λίγες ώρες μετά την ομιλία στο πολιτιστικό κέντρο του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ο Ομπάμα επέλεξε την Αθήνα και συγκεκριμένα τον ιερό βράχο της Ακρόπολης για να στείλει ένα μήνυμα ότι «είμαστε μέρος της κοινότητας των εθνών που λύνει προβλήματα και κάνει το καλύτερο για την ανθρωπότητα».
Στο βίντεο ο Μπαράκ Ομπάμα αρχικά σημειώνει ότι μια από τις χαρές τού να είσαι ο..

Τα σύνδρομα δεν κρύβονται…

Στην αίθουσα όπου μίλησε ο Mπάρακ Ομπάμα, στο «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»,  περισσότεροι από 200 άνδρες Ασφαλείας, εντεταλμένοι και εκπαιδευμένοι για τις πιο δύσκολες αποστολές, είχαν, όπως είναι φυσικό, τον απόλυτο έλεγχο του χώρου…
Με τέτοιο κλοιό, ουδείς από του «υψηλούς» προσκεκλημένους διανοήθηκε να κινηθεί εντός της αίθουσας με την προσωπική του φρουρά κατά πόδας.
Μοναδική εξαίρεση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος όχι μόνον δεν άφησε ούτε στιγμή την προσωπική του Ασφάλεια να απομακρυνθεί από δίπλα του, αλλά επέβαλε και την παρουσία της στο πίσω κάθισμα!
Έτσι είναι άμα έχεις υπάρξει πολιτικός κρατούμενος, η ανασφάλεια σε στοιχειώνει…

Πολυτεχνείο: Οι έξω

Γράφει ο Δημήτρης Ν. Μανιάτης

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973, μοιραία αναζωπυρώνει τις αντιπαραθέσεις όπως όλες οι ιστορικές τομές που έθεσαν τις συνειδήσεις στην δοκιμή της ανυπακοής ή της συγκατάθεσης.
Μοιραία επίσης, αποτελεί προνομιακό πεδίο για επανεξέταση απ’ τον κυρίαρχο λόγο που τα τελευταία χρόνια δεν έχει αφήσει λαϊκή έκφραση για λαϊκή έκφραση που να μην απομυθοποιήσει εκ μέρους της κυρίαρχης τάξης πάντα. Εξάλλου, το Πολυτεχνείο, όπως όλες οι τομές ριζοσπαστικής πύκνωσης επαναφέρουν στο προσκήνιο τον λαϊκό παράγοντα ως κυρίαρχο παίχτη και..

Φοβάμαι

Φοβάμαι
τους ανθρώπους που εφτά χρόνια
έκαναν πως δεν είχαν πάρει χαμπάρι
και μια ωραία πρωία –μεσούντος κάποιου Ιουλίου–
βγήκαν στις πλατείες με σημαιάκια κραυγάζοντας
«Δώστε τη χούντα στο λαό».
Φοβάμαι τους ανθρώπους
που με καταλερωμένη τη φωλιά
πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου.
Φοβάμαι τους ανθρώπους
που σου 'κλειναν την πόρτα

Αυτή του χρωστάει πολλά... Κι αυτός κάποια μηνιάτικα

Προτίμησε το STAR όπου θα πληρώνεται και πίκρανε τον Χατζηνικολάου και τις μιντιακές στήλες…

Η Κάτια Μακρή βγήκε στην τηλεόραση την εποχή που ακόμη υπήρχε το ALTER… Κάθε βράδυ στις 8 στα «παράθυρα» του καναλιού σχολίαζε την πολιτική επικαιρότητα, έχοντας αναλάβει το δύσκολο έργο να αντιπαρατίθεται στον δημοφιλή οδοστρωτήρα Γιώργο Τράγκα… Τηλεοπτικά άπειρη, με εμπειρία όμως και γνώση στο πολιτικό ρεπορτάζ, αμέσως κέρδισε τις εντυπώσεις, αφού στέκονταν άψογα και με αξιοθαύμαστη δυναμική απέναντι στους πολύπειρους συναδέλφους της… με ενορχηστρωτή και μαέστρο τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Ο τελευταίος την πίστεψε από την πρώτη στιγμή και τη στήριξε στη δημοσιογραφική της..

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Κι αυτός ο Ράπτης, ρε παιδί μου, τον «μαγνήτη» έχει;

Το (ατυχές) συναπάντημα του δημοσιογράφου Χρήστου Ράπτη με την Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Gaspar του Ψυχικού

Πολλά νεύρα! Ετσι τιτλοφορεί σχόλιο του στο «Στίγμα» ο Γ. Χρ. Παπαχρήστος, το οποίο αναφέρεται στο συνάδελφό του δημοσιογράφο Χρήστο Ράπτη και το ατυχές (όπως αποδείχτηκε) συναπάντημά του με την πρώην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Γράφει συγκεκριμένα ο Παπαχρήστος στη στήλη του:
Η προεδρος Ζωή εξακολουθεί να έχει πολλά, πολλά νεύρα και κάτι πρέπει να κάνει με αυτό. Παράδειγμα τελευταίο ό,τι συνέβη προ ημερών σε cozzy lounge bar του Ψυχικού, ονόματι Gaspar, με πρωταγωνίστρια την ίδια και τον συνάδελφό μου Χρήστο Ράπτη, ο οποίος είχε την ατυχή έμπνευση..

Γλυκανάλατες χιπστεριές

Θέλω να ζητήσω ταπεινά συγγνώμη από τους φαν του Μπάρακ που δεν μπορώ - ως άνεργος- να ενθουσιαστώ γιατί ήρθε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ και μου είπε "φουστανέλα", "σπανακόπιττα" και "ούζο" με ολίγον Περικλή και ολίγον Αντετοκούμπο, με μια πινελιά από ερωτευμένους κάτω από φεγγάρι.
Συγγνώμη που δεν μπορώ να κατανοήσω πώς μπορούν να λυθούν αμιγώς πολιτικά ζητήματα με γλυκανάλατες χιπστεριές, πώς μπορεί κάποιος να δει "λύσεις" εκεί που υπάρχουν μόνο επικοινωνιακά στερεότυπα.
***
"Όλοι ερωτευόμαστε κάτω από το ίδιο φεγγάρι", είπε ο Αχμέτ στη Φατιμά την ώρα που του έσκαγε..

Δαγκωμένα πουλιά...

Επώνυμος του ΠΑΣΟΚ έκανε σουργούνι τον Τσίπρα, γιατί, λέει, δεν έχει τρόπους και δεν καθόταν όπως πρέπει στη συνάντησή του με τον Ομπάμα. Δημοσιογράφοι με περγαμηνές ΔΟΛ έσπευσαν να αποφανθούν ότι περιορίστηκε σε ευχές και καλά λόγια ο Αμερικανός. Προφανώς περίμεναν αποστολή drones στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Ο Σταύρος ομού με τη σιελώδη μαντινάδα του για τον Ομπάμα έβγαλε νύχια στην κυβέρνηση που δεν εγγυήθηκε επαρκώς την ασφάλειά του ώστε να μιλήσει στην Πνύκα. Τρολ πάσης αποχρώσεως τα έβαλαν με τον πρωθυπουργό, γιατί τον άκουσαν -αφτί οι μπαγάσηδες!- να μιλάει ελληνικά με αμερικάνικη προφορά.
Υπήρξε εν γένει μια επίδειξη από δαγκωμένα πουλιά πάνω στο σύρμα της επίσκεψης Ομπάμα. Και..

Θα ήταν θρίαμβος, αν…

Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς

Εντάξει, ο Αλέξης Τσίπρας στραβοκαθόταν και έδειχνε αμήχανος στην πολυθρόνα του. Εντάξει, μίλησε στον ενικό στον υψηλό προσκεκλημένο του. Αλλά αυτό είναι το κουτσομπολιό και όχι η ουσία της συνάντησης. Η οποία, σε άλλες συνθήκες, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα μικρό θρίαμβο για τη χώρα.
Δεν είναι μικρό πράγμα να υιοθετεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχεδόν όλες τις θέσεις της Ελλάδας. Να λέει με έμφαση ότι μόνο με τη λιτότητα δεν λύνεται το οικονομικό πρόβλημα μιας χώρας ή μιας ζώνης, όπως η Ευρώπη.
Δεν είναι μικρό πράγμα να προωθεί το βασικό αίτημα για ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους. «Είναι η κατάλληλη στιγμή» είπε. Δυστυχώς για μας, τα είπε σε ακατάλληλη στιγμή. Αν βρισκόταν..

Πόσα παίρνουν οι δημοσιογράφοι της Αίθουσας Σύνταξης

Η εποχή που η τηλεόραση αποτελούσε χρυσωρυχείο και μοίραζε αφειδώς χρήματα και κυρίως υψηλές αμοιβές σε δημοσιογράφους και παρουσιαστές έχει περάσει ανεπιστρεπτί… Το ίδιο συμβαίνει και στην κρατική τηλεόραση, διότι κι αυτή κατά το παρελθόν είχε μπει στον ανταγωνισμό των υψηλών αμοιβών.
Έτσι λοιπόν εξαιρώντας πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις στην ιδιωτική τηλεόραση, πλέον είτε στη δημόσια είτε στην ιδιωτική, οι αμοιβές είναι σοκαριστικά χαμηλές! Δημοσιογράφοι και παρουσιαστές, στην πλειοψηφία τους αμείβονται με ποσά που υπολείπονται κατά 90 και 95 τοις εκατό με τα αντίστοιχα πριν την κρίση!
Δεν έχει σημασία ποιος δημοσιογράφος ή ποιος είναι ο παρουσιαστής και τι κάνει…

Κουμής - Κανελλοπούλου: oι ξεχασμένοι νεκροί της αστυνομικής βίας

Σαν σήμερα, στις 16 Νοεμβρίου 1980, δολοφονήθηκαν ο Κύπριος φοιτητής Ιάκωβος Κουμής και η εργάτρια από το Περιστέρι, Σταματίνα Κανελλοπούλου -θύματα και οι δύο της αστυνομικής βίας στην απαγορευμένη αντιαμερικανική πορεία του Πολυτεχνείου του 1980. Η πορεία αυτή έμεινε στην ιστορία για τα πιο αιματηρά γεγονότα μετά τη μεταπολίτευση.
Η δολοφονία των δύο νέων από τις δυνάμεις των ΜΑΤ δεν ήρθε σε τυχαία χρονική συγκυρία. Όπως αναφέρεται στο ιστορικό λεύκωμα της εφημερίδας «Καθημερινή», το φθινόπωρο του 1980 η κυβέρνηση Ράλλη είχε θέσει ως πρώτη προτεραιότητα μιας ιδιαίτερα φιλόδοξης ατζέντας την άρση όλων των εκκρεμοτήτων στις σχέσεις της Ελλάδας με το «δυτικό κόσμο». Στο πλαίσιο αυτό, στις 21 Οκτωβρίου 1980 η Ελλάδα έγινε ξανά δεκτή στη στρατιωτική δομή του ΝΑΤΟ, ενώ η κυβέρνηση είχε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την ανανέωση των..

Ο Ομπάμα, ο πόλεμος και η Συρία

Ειρηνιστής ή πολεμοχαρής ο Αμερικανός Πρόεδρος;

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Έγραψα χθες για τον Ομπάμα και τα ζόρια που τράβαγε με τους Ρεπουμπλικάνους. Ή μάλλον παρέθεσα όσα δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο περιοδικό “New York”. Κι επειδή η σκιά του Αμερικανού Προέδρου ακόμη επάνω μας είναι, θα ήθελα να το συνεχίσω λίγο το έργο με όσα είχε πει για τους πολέμους και τη Συρία. Έτσι για να μαθαίνουμε πώς σκεφτόταν ο πλανητάρχης στις δύσκολες, στις πολύ δύσκολες ώρες:

«Ποτέ δεν υποστήριξα ότι είμαι ειρηνιστής. Εκείνη η ομιλία στην οποία ανακοίνωσα την αντίθεσή μου στον πόλεμο του Ιράκ είχε ένα χαρακτηριστικό σημείο όπου σημείωνα το εξής: “Δεν είμαι κόντρα..

«Μακεδονία»: δέκα μήνες απλήρωτοι...

Με νέα κινητοποίηση αντιδρούν οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» στην παρατεινόμενη καθυστέρηση της εργοδοσίας να καταβάλει αμοιβές και δεδουλευμένα, με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν οφειλές δέκα και πλέον μηνών.
Στο πλαίσιο αυτό, οι δημοσιογράφοι και το τεχνικό προσωπικό της ΜΕΕ ΑΕ απεργούν από τις 06.00 της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου έως τις 06.00 της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου  2016.
Το διοικητικό προσωπικό των ίδιων Μέσων θα πραγματοποιήσει 4ωρη στάση εργασίας από τις 14.00 έως τις 18.00 την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016.
Oι Ενώσεις ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΠΗΕΘ και ΕΤΗΠΤΘ καλούν την εργοδοσία:..

Οι αναγνώστες των «Νέων» ξέρουν την αλήθεια!..

Ο Κ. Λαλιώτης απαντά στον Γ. Παπαχρήστο και στην ιστορική εφημερίδα

Επανέρχεται ο Κώστας Λαλιώτης και με νέα επιστολή του απαντά στην εφημερίδα «Τα Νέα» σχετικά  με τις αναφορές που έκανε χθες ο σχολιογράφος (και υπηρέτης δύο αφεντάδων) Γιώργος Παπαχρήστος μέσα από τη στήλη του «Στίγμα», στο παλαίμαχο στέλεχος και πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ για ανάμειξή του τόσο στο θέμα εκλογής Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας όσο και σε σειρά άλλων θεμάτων.
Στην επιστολή του, που δημοσιεύεται στην παραπλήσια (του Παπαχρήστου) στήλη «Μικροπολιτικός», ο Κ. Λαλιώτης κάνει λόγο για μυθεύματα αναφέροντας πως  «οι χιλιάδες αναγνώστες της ιστορικής εφημερίδας ως δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες ασφαλώς έχουν γνώση, κρίση και μνήμη.
Ξέρουν τις αλήθειες
». Στην επιστολή που έχει παραλήπτες τον διευθυντή της εφημερίδας Τα Νέα Δ. Μητρόπουλο και τον αρθοργράφο Γ. Παπαχρήστο, ο Λαλιώτης αναφέρει:..

Γιατί τάσπασε η Κάτια Μακρή με τον Χατζηνικολάου

Η ρήξη με τους Βαρδινογιάννηδες κι η οργή του εκδότη που μιλάει για αχαριστία
 
Η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή κρατούσε το μεσημεριανό 12 με 1 του Real 97.8 και ήταν στη συχνότητα από το ξεκίνημά της. Μία απώλεια περισσότερο συμβολική θα λέγαμε μια και τα νούμερά της δεν ήταν και τόσο μεγάλα στις ακροαματικότητες.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχει πρόταση πακέτο από το Star για ολοκληρωμένη παρουσία εκεί και διευθυντική θέση αλλά, εμάς, περισσότερο μας μοιάζει όλο αυτό πως γίνεται στο πλαίσιο της ρήξης που υπάρχει ανάμεσα στο Νίκο Χατζηνικολάου και την πλευρά Βαρδινογιάννη.
Η συζήτηση (ανακοίνωση στην ουσία, το ανακοίνωσε απλώς) με τον Χατζηνικολάου..

Zαμπούνης για πρωθυπουργός!

Καλά να είσαι οπαδός του Τσίπρα και να ελπίζεις πως οι... ευχές Ομπάμα για το χρέος θα πιάσουν τόπο. Ως ένα βαθμό κατανοητό. Δεν έμειναν και πολλά να ελπίζεις ακόμα εξάλλου.
Αλλά να είσαι οπαδός του Λοβέρδου και να δίνεις ομηρικές μάχες για το αν έπρεπε να του μιλήσει στον ενικό ή αν καθόταν με σεβασμό απέναντί του, αυτό κι αν είναι κατάντια. Σε λίγη ώρα σε διαψεύδει ο ίδιος ο Ομπάμα μιλώντας κι εκείνος στον ενικό, με τα χέρια στις τσέπες κτλ.
Αφού για τα μέτρα συμφωνείς, για τους εξοπλισμούς συμφωνείς, για τις "μεταρρυθμίσεις" συμφωνείς, τί άλλο σου έμεινε να..

Ο ΔυΝαΤός Ομπάμα

Γράφει ο Δημήτρης Σούλτας 

Ας πούμε λοιπόν τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτό που λέει ο Ομπάμα είναι ακριβώς η άποψη του ΔΝΤ. "Κάντε επώδυνες μεταρρυθμίσεις, για να γίνει ρύθμιση του χρέους". Ποιες είναι οι "επώδυνες μεταρρυθμίσεις"; Όποιος διαβάζει έστω λίγο την επικαιρότητα το γνωρίζει: Πλήρης απορρύθμισης των εργασιακών, νέος "υπερκατώτατος μισθός", απελευθέρωση των απολύσεων, νέα μείωση των κύριων συντάξεων.
Τότε- και μόνο τότε- θα γίνει ρύθμιση του χρέους, που θα είναι προϊόν ενός παζαριού και θα κρατά τη χώρα δεμένη με νέα προαπαιτούμενα και χωρίς ουσιαστικά να έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων. Ποιό ακριβώς θα είναι το θετικό που θα εισπράξει ένας 23χρονος που θα..

Τι γύρευε ο Ψυχάρης στου Κυριακού

Συνάντηση με τον Σταύρο Ψυχάρη είχε την Τρίτη στα γραφεία του Antenna ο Θοδωρής Κυριακού.
Οι δύο πλευρές διατηρούν παραδοσιακά φιλικούς δεσμούς και συχνά πυκνά ανταλλάσουν απόψεις για το βασίλειο των media.
Ωστόσο, στο σκηνικό των τελευταίων μηνών, με τηλεοπτικές άδειες, αδράνεια της διαφημιστικής αγοράς και καθυστερήσεις πληρωμών στον..

Μην τους δουλεύετε


Ο Μάρης έκανε πίσω και… βάζει μπρος. Μπερδευτήκατε; Κι εμείς. Μάλλον μπερδεμένα τα έχουν και οι ίδιοι. Εκτός, αν απλώς κάνουν θόρυβο. Για να έχουν διαπραγματευτικά χαρτιά πάνω στο τραπέζι στις διάφορες διαπραγματεύσεις, κόντρες, πολέμους. Δεν εξηγείται αλλιώς ο Δ. Μάρης, τη μια να ετοιμάζει εφημερίδα, την άλλη να κάνει πίσω και, αφού δεν τολμά το εγχείρημα της έκδοσης εφημερίδας, να σκέφτεται να σώσει το χρεοκοπημένο MEGA που χρωστά καμιά 500αριά εκατομμύρια.
Με τον τρόπο αυτό, οι εκδότες δίνουν ψεύτικη ελπίδα στους MEGAδημοσιογράφους, στους ΔΟΛδημοσιογράφους και στους εργαζόμενους ..

Εισαγγελική πρόταση για έκδοση του εφοπλιστή Καραγιώργη

Ο 66χρονος εφοπλιστής είχε συλληφθεί στο σπίτι του στην Γλυφάδα μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι Ολλανδικές αρχές για τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και δόλιας πτώχευσης.
Οι κατηγορίες σε βάρος του σχετίζονται με φερόμενες εικονικές συναλλαγές ύψους περίπου 12,5 εκατ. ευρώ, με προβληματικές απογραφές κινητής και ακίνητης περιουσίας και με δόλια πτώχευση γαλακτοβιομηχανίας παιδικού γάλακτος που είχε εξαγοράσει.
Το Συμβούλιο Εφετών τον είχε αφήσει ελεύθερο με εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μια φορά την εβδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα της..

Φονιάδες των μυαλών, Αμερικάνοι

Η μαντινάδα του Σταύρου Θεοδωράκη για τον Ομπάμα κι ενα σχόλιο στο fb

O Σταύρος Ποτάμης- Θεοδωράκης έγραψε στο facebook:
«Τους ακούω και δεν θέλω να το πιστέψω. Κάποιοι τοπικοί παράγοντες, κάποιοι επαγγελματίες συνδικαλιστές επιμένουν να ταυτίζονται με τους ψεκασμένους της ακροαριστεράς και της ακροδεξιάς που αναφωνούν "Obama go home". Ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει βρεθεί δίπλα μας σε όλη τη διάρκεια της κρίσης και η επίσκεψή του στην Ελλάδα, έστω και στο τέλος της θητείας του, στέλνει ένα θετικό μήνυμα για τη χώρα.
Θα ήταν ακόμη πιο σημαντικό αν τον άφηναν να απευθυνθεί στην παγκόσμια κοινότητα..

Προκήρυξη απονομής δημοσιογραφικών βραβείων 2016

Για 33η χρονιά το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση θα απονείμει τον προσεχή Ιανουάριο 2017 τα καθιερωμένα Δημοσιογραφικά Βραβεία και Τιμητικές Διακρίσεις σε δημοσιογράφους  που έχουν να παρουσιάσουν σημαντικές επιτυχίες, σε οποιονδήποτε τομέα, σε εφημερίδα, ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο, φωτορεπορτάζ και οι οποίοι διακρίθηκαν για το σεβασμό τους στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.Τα Βραβεία θα απονεμηθούν για δημοσιογραφικές εργασίες που πραγματοποιήθηκαν ΕΝΤΟΣ του 2016.
Η επιλογή των προς βράβευση δημοσιογράφων θα γίνει με απόφαση του Διοικητικού..

Ισχυροί οι δεσμοί Βρυώνη - Μαρινάκη

Δεν έχει διαγωνισμό, έχει Βρυώνη
Κοιτάξτε. Για όποιον δεν κατάλαβε.
Οι δεσμοί Βρυώνη-Μαρινάκη είναι ισχυροί. Η συνεργασία τους μπορεί να μην πολυφαίνεται, αλλά, είναι τέτοια που είχε αποτέλεσμα την αποχώρηση -μέσω της εγγυητικής… Τανζανίας- του Φίλιππου από τον διαγωνισμό. Το ETV προοριζόταν για περιφερειακό κανάλι.
Τώρα που δεν υπάρχει διαγωνισμός, ο Μαρινάκης βάζει μπροστά το plan B.
Ε, αυτό το plan B δεν είναι ούτε το MEGA, ούτε το Real Group. Στο επίκεντρό του, βρίσκεται..

Ούτε ένα ευρώ

Διευκρινίσεις για τα κόστη και τις αμοιβές των παρουσιαστών (του Βασίλη Ταλαμάγκα και του Πάνου Χαρίτου) δύο εκπομπών της ΕΡΤ ζητησε με ερώτησή του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και για άλλη μια φορά την «πάτησε»
Συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης  απάντησε:
1. Τα ποσά που αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης είναι τα μέγιστα προϋπολογισθέντα και όχι τα τελικά κόστη των δύο εκπομπών.
2. Ο κ. Πάνος Χαρίτος δεν λαμβάνει καμία επιπλέον αμοιβή για την παρουσίαση της εκπομπής FOCUS πέραν της μισθοδοσίας του.
3. Ομοίως, ο κ. Βασίλης Ταλαμάγκας όχι μόνο δεν αμείβεται για την παρουσίαση της..

Χωρίς γραβάτα και με τα πόδια στο τραπέζι

***
Τα τελευταία χρόνια ένας πρωθυπουργός της χώρας -κομψότατος και ευγενέστατος κατά τα άλλα - χαρακτηρίσθηκε "μαλάκας" σε σύνοδο κορυφής και κινδύνευσε να φάει ξύλο από τον πρόεδρο της Γαλλίας. Λίγο αργότερα αυτός ο πρωθυπουργός εκπαραθυρώθηκε κακήν κακώς από τους Ευρωπαίους και ο διάδοχος τους επιλέχθηκε από τον πρόεδρο της Κομισιόν, όπως αποκάλυψε ο ίδιος. Την ίδια περίοδο το ελληνικό δημόσιο δεν τολμά ούτε λογότυπο στα υπουργεία ν' αλλάξει χωρίς την έγκριση των δανειστών.
Τα χρόνια αυτά όμως εκείνο που ενοχλεί το "μετριοπαθές" Κέντρο, το επονομαζόμενο και Μέτωπο της Λογικής, δεν είναι που η χώρα έγινε διεθνές κλοτσοσκούφι και έχασε την παραμικρή δυνατότητα ανεξάρτητης πολιτικής. Όχι, αυτό που τους εξοργίζει είναι οι τρόποι του Τσίπρα και των..

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Η Megaλη κοροϊδία

Είμαστε ήδη τρεις εβδομάδες μετά την απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, είκοσι μέρες από την 26η Οκτωβρίου, αλλά οι εργαζόμενοι στο Mega παραμένουν απλήρωτοι.
Επτά μήνες με καθυστέρηση μισθοδοσίας συμπληρώνει ο κόσμος εκεί και δεν είναι μόνο πως βρίσκεται σε εξαθλιωμένη κατάσταση, είναι που έχει γίνει κι αντικείμενο κοροϊδίας ανάμεσα στους μετόχους.
Εξαιρώντας τον έναν από αυτούς, τον Σταύρο Ψυχάρη, ο οποίος στη συνάντησή του με την αντιπροσωπεία των εργαζομένων του καναλιού δήλωσε αισιόδοξος λέγοντάς τους πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα λυθούν όλα τα... ζητήματα.
Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Αντιθέτως, ο Φώτης Μπόμπολας, ο έτερος μεγαλομέτοχος,..

Μ2Μ, ένα ολόκληρο περιοδικό για το μπάσκετ, εντελώς δωρεάν

Προσφέρεται κάθε Τρίτη με την αθλητική εφημερίδα Live Sport.
To αναφέρουμε εδώ γιατί πράγματι αξίζει υποστήριξης.
Είναι ένα πλήρες περιοδικό, 40 σελίδων, που βρίσκεται μέσα στη Live Sport χωρίς καμία επιβάρυνση. Συντονιστής είναι ο Αντώνης Φουντής (προϊστάμενος αθλητικού και της νέας εφημερίδας του Κώστα Βαξεβάνη) και συμμετέχουν ονόματα που ξέρουν καντάρια από μπάσκετ, όπως ο Νίκος Παπαδογιάννης, ο Γιάννης Ψαράκης, ο Νίκος Μπουρλάκης, ο Γιώργος..

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η δήλωση Oμπάμα για το χρέος

Πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ έγινε η δήλωση Ομπάμα στην Αθήνα για το χρέος και την ανάγκη τερματισμού της λιτότητας.
Οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν και στο μέλλον την Ελλάδα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση. Μια δυνατή Ευρώπη είναι σημαντική και για την Ευρώπη και για τον κόσμο, γράφει στην ηλεκτρονική σελίδα της σελίδα η Frαnkfurter Allgemeine Zeitung.
Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συμπαρίστανται στην Ελλάδα, στις προσπάθειες τις οποίες καταβάλλει για να ξεπεράσει την βαθιά οικονομική κρίση, είπε ο αποχωρών Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο στην Αθήνα, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: «Πιστεύουμε ότι μια ισχυρή, ενωμένη και ευημερούσα Ευρώπη είναι κάτι θετικό όχι μόνο για την ίδια αλλά και για τον κόσμο και τις ΗΠΑ», είπε ο Ομπάμα. Αυτό θα το πει σε όλους τους..

Επικοινωνιακός επαρχιωτισμός

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης

Η ΕΡΤ έστησε μία υπερπαραγωγή για την κάλυψη της επίσκεψης Ομπάμα. Καλά έκανε, τροφοδοτεί με εικόνα και δωρεάν πρόγραμμα και τα υπόλοιπα δίκτυα. Όμως, συγγνώμη παιδιά, η ανοησία που εκπέμπεται όλη τη μέρα, από όλα τα μέσα, είναι για ξεχωριστό ρεπορτάζ, μη σας πω και ντοκιμαντέρ.
Εχουμε ακούσει απίστευτες ηλιθιότητες και τερατολογίες. Δεν λέω για την περιγραφή της αποστολής, του αυτοκινήτου και του αεροπλάνου. Δεν πάει στο διάολο, αυτά είναι χρήσιμα για να γεμίζουν λεπτά  και να καλύπτουν τις στιγμές της αμηχανίας. Ακόμα και οι δημοσιογράφοι που επαναλαμβάνουν τα γνωστά για τις προσδοκίες της κυβέρνησης και τη σφυρίδα στο Προεδρικό,..