ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Αδιαφορία για τις οφειλές προς τους εργαζόμενους της Αυγής

Κείμενο της Συνέλευσης Εργαζομένων της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» διαβάστηκε από τον εκπρόσωπό τους κατά τη διάρκεια των εργασιών του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ άλλων αφού γίνεται αναφορά «στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ τα οποία διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στη διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντιών» σημειώνεται οτι «η ΑΥΓΗ, βρίσκεται όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πρωτόγνωρο ρόλο και αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις, ερωτήματα και προβλήματα, καθώς για πρώτη φορά η Αριστερά βρίσκεται στην κυβέρνηση» αν και σημειωνεται πως «πάνε χρόνια που σταμάτησε να είναι κομματικό όργανο».
Αυτό που προκάλεσε όμως εντύπωση ήταν οι αναφορές στο σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το φύλλο και κατά συνέπειαν και οι εργαζόμενοί της.
«Παρά τις προσπάθειές μας, μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ανταπόκριση στο θέμα αυτό από..

«Τον Φοίβο, ρε;»

Eπειδή λάβαμε πολλά mail σχετικά με ανάρτησή μας (αναπαραγωγή σχολίου από το fb) για τον Φοίβο Δεληβοριά, να πληροφορήσουμε τους διαμαρτυρόμενους θαυμαστές τού (πράγματι) ταλαντούχου τραγουδοποιού, ότι κάποιοι από τους zoornalistas ήταν «φαν» του συγκεκριμένου καλλιτέχνη προτού τον ανακαλύψουν οι όψιμοι υποστηρικτές του.
Κάποιοι είχαμε παρευρεθεί και στην πρώτη "κλειστή" παρουσίασή του από τον αξέχαστο Μάνο Ξυδού, στο Πνευματικό Κέντρο του Μαρκόπουλου. Εκεί που μας είχε εντυπωσιάσει  - πρωτοετείς φοιτητές τότε- όταν πρωτοεξομολογήθηκε πως πήγε τα τραγούδια του στον Μάνο Χατζιδάκι κλπ κλπ.
Τον Φοίβο τον Δεληβοριά, ένα εξαιρετικού ήθους και σπάνιας ευγένειας παιδί, τον..

Στο κλουβί με τα λιοντάρια ο Καμπουράκης

BINTEO

«Τον τελευταίο καιρό μου έχει μπει στο μυαλό μία παλαβή ιδέα» γράφει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης στο fb και μας δείχνει ένα βίντεο (δείτε το πιο κάτω) με λιοντάρια και τον ίδιο να καπνίζει το τελευταίο του τσιγάρο καθώς οδεύει προς το κλουβί με τα θηρία...
Και αφού αναρωτιέται «Τι πάει να κάνει ο Καμπουράκης;», μας κρατάει σε αγωνία με ένα «συνεχίζεται»...
Την ίδια ώρα έχει κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι ο δημοσιογράφος βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με το υπό σύσταση κανάλι του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Οδημοσιογράφος φέρεται να έχει δεχθεί πρόταση από τους..

O δημοσιογράφος που έβλεπε τα τρόλεϊ να περνούν...

«Παρατηρώ -το έλεγα και στον Θέμη (σ.σ. Σοφό, δικηγόρο της κ. Τσατάνη)- ότι μία εισαγγελέας, μία λειτουργός της Δικαιοσύνης, μένει σε ένα δυάρι, στον πρώτο όροφο, στην Ιπποκράτους, που περνάνε τα αυτοκίνητα και οι κεραίες των τρόλεϊ πέφτουν πάνω στη μούρη της. Ο ήχος αυτός... Είναι αβάσταχτο να μένεις σε ένα τέτοιο δυαράκι... Αυτό μου κάνει εντύπωση», είπε ο Δήμος Βερύκιος, δημοσιογράφος του Alpha και στενός συνεργάτης του Δημ. Κοντομηνά, σε πρωινή, ψυχαγωγική εκπομπή του καναλιού.
Από πότε έχει να περπατήσει στην Ιπποκράτους ο κ. Βερύκιος ή οι συνάδελφοί του στην..

Βαρουφάκης: Διώξτε τώρα τον Στουρνάρα

Αποτελεί μόνιμο αρωγό της χρεοδουλοπαροικίας της χώρας μας

Τέσσερις λόγους για τους οποίους επιβάλλεται να απομακρυνθεί άμεσα ο Γιάννης Στουρνάρας από τη διοίκηση της τράπεζας της Ελλάδος, αναφέρει σε άρθρο του ο πρώην υπουργός Οικονομικων Γιάνης Βαρουφάκης. Με την παρέμβασή του στην Εφημερίδα των Συντακτών (είναι πρωτοσέλιδο) ο Βαρουφάκης γράφει χαρακτηριστικά ότι «η ελληνική κυβέρνηση, η όποια ελληνική κυβέρνηση, δεν δικαιούται πλέον να ανέχεται έναν διοικητή στην Τράπεζα της Ελλάδος που αποτελεί μόνιμο αρωγό της χρεοδουλοπαροικίας της χώρας μας. Eίναι ξεκάθαρο ότι ο συγκεκριμένος διοικητής (σ.σ. Γ. Στουρνάρας) πρέπει να απομακρυνθεί για τέσσερις λόγους, με αιτιολογημένο αίτημα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης προς τον πρόεδρο της ΕΚΤ»
Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να φύγει ο Στουρνάρας, σύμφωνα με τον Βαρουφάκη, είναι:..

«Αστειάκια» ενώ χρωστάει λεφτά από τον Ιούνιο...

Συνέλευση εργαζομένων στο Real Group για τις καθυστερήσεις στη μισθοδοσία

Είναι ζόρικα τα πράγματα στο Real Group, όπου παρατηρείται κι εδώ όπως στα περισσότερα από τα ΜΜΕ, καθυστέρηση στη μισθοδοσία που άλλοτε φτάνει τους 2,5 και άλλοτε τους 3,5 μήνες (αναλόγως με τις πληρωμές) - τα «μπλοκάκια» κι οι συνεργάτες, ακόμα περισσότερο. Τη Δευτέρα έχουν προγραμματίσει συνέλευση οι εργαζόμενοι να μιλήσουν για τα μισθολογικά ενώ έχουν πάρει την υπόσχεση πως θα πληρωθούν τον Ιούλιο...
Δεν τους άρεσε λοιπόν το σχόλιο που έκανε ο Νίκος Χατζηνικολάου, στην εκπομπή του, για το..

Κοντοχωριανοί

Στέφανος Τζουμάκας: Ένας πολιτικός που δεν «προσαρμόζεται» 

Γράφει ο Γ. Λακόπουλος

Η παρουσία που συζητήθηκε περισσότερο στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν του Στέφανου Τζουμάκα. Κάποιοι θυμήθηκαν μια δίωρη συνομιλία του με τον Πρωθυπουργό πριν από μήνες στο Μέγαρο Μαξίμου.  Άλλοι δεν ξεχνούν την εγκαρδιότητα μεταξύ τους στην δεξίωση για την επέτειο της Δημοκρατίας. Στην πρόσφατη εκδήλωση του Δημ. Παπαδημούλη  ο Αλέξης  Τσίπρας του είπε όταν τον είδε μπροστά του: «Στέφανε θα σε καλέσω στο συνέδριο».
Τον κάλεσε και πήγε. Σημαίνει αυτό ότι στο Μέγαρο Μαξίμου ψάχνουν να του βρουν υπουργείο; Μπα. Ούτε και ο Τζουμάκας είναι από αυτούς που ράβουν κουστούμια. Όχι ότι δεν θα είχε ενδιαφέρον..

Ο Δ. Μιχαλέλης έπιασε δουλειά στου Μαρινάκη

Αποχαιρέτησε τη Real News o διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Δημήτρης Μιχαλέλης (αριστερά σε αποχαιρετιστήρια φωτογραφία με συναδέλφους του) που προορίζεται για διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του υπό σύσταση καναλιού τού Βαγγέλη Μαρινάκη. Ηδη ο Μιχαλέλης προς την κατεύθυνση της στελέχωσης του ενημερωτικού τμήματος συνομιλεί με δημοσιογράφους που αυτή τη στιγμή είναι «ελεύθεροι» χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στα πλάνα του δεν περιλαμβάνονται έμπειροι τηλεδημοσιογράφοι που απασχολούνται σε υπάρχοντα κανάλια.
Το βασικό πλεονέκτημα του Μιχαλέλη είναι ότι με την κατάσταση που επικρατεί τώρα στα κανάλια μπορεί να κάνει επιλογές -ρεπόρτερ, αρχισυντακτών παρουσιαστών ειδήσεων- από μηδενική βάση και με... χαμηλό κόστος. Το πρόβλημα για κάποιους είναι ότι το μπάτζετ για προσλήψεις είναι..

Η Μαριλίζα κοιτάζει μπροστά

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης

Στην έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ αφιέρωσα αρκετά λεπτά στη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Την παρατηρούσα από μακριά, όπως κάνουν οι κινηματογραφιστές που παρακολουθούν την άγρια ζωή. Εκείνη βέβαια δεν αντιλήφθηκε την αδιάκριτη ματιά μου. Δεν ήμουν δα ο μόνος που την κοιτούσε, ούτε και η φιγούρα που θα κέρδιζε το βλέμμα της. Αλλωστε η Μαριλίζα πήγε στο συνέδριο για να τη δουν όλοι, ενώ εκείνη θα είχε μάτια μόνο για έναν.
Αυτό, λοιπόν, που μου έκανε εντύπωση ήταν η ευθύτητα στη ματιά της. Όταν ξεκίνησαν οι εργασίες του συνεδρίου, η Μαριλίζα, έβλεπε μόνο μπροστά. Θα μου πείτε ότι πολιτικός είναι, οφείλει να βλέπει μπροστά. Μόνο που εγώ εδώ κυριολεκτώ. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κοιτούσε μπροστά..

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Όταν o Συρίγος μ' άρχισε στα γαμωσταυρίδια

Σα χθες, πριν τρία χρόνια, έφυγε από τη ζωή ο τεράστιος Φίλιππας Συρίγος και ο Χρήστος Ξανθάκης θυμάται (και γράφει) στο SportDog ένα φοβερό περιστατικό στα γραφεία της Ελευθεροτυπίας...

Τελευταίο όνειρο σήμερα το πρωί ότι έχει ξανανοίξει η «Ελευθεροτυπία» και είμαστε όλοι και όλες μαζί. Ξυπνάω, κατεβασμένα μούτρα. Λέω να γράψω κάτι στο Φούμπου, σκέπτομαι ότι θα ακούγομαι σαν μπασταρδάκι του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, το αφήνω. Φτάνω δουλειά, με παίρνουν τα παιδιά απ’ το Sportdog, «γράψε ρε φίλε κάτι για τον Συρίγο». Να γράψω. Να γράψω για το σπίτι μου, για την οικογένειά μου, για το ωραιότερο τρελάδικο του κόσμου που έγινε στάχτη. Να γράψω για τον Φίλιππα…
Σκόρπια θα τα πω παιδιά, να με συγχωρέσετε παρακαλώ αλλά η φόρτιση είναι μεγάλη. Ο Συρίγος σαν προσωπικότητα ήταν κάτι σαν τον μεσημεριανό τον ίσκιο. Το καταλάβαινες ότι ήταν από πάνω σου και σε σκέπαζε και άφηνε το ίχνος του. Αυτό το πράγμα που οι Αμερικάνοι λένε..

Υπερβολικές οι απαιτήσεις Χατζηνικολάου

Χοντρή διαφωνία...

Στα οικονομικά φαίνεται, πως, υπήρξε διαφωνία μεταξύ των Βαγγέλη Μαρινάκη και Νίκου  Χατζηνικολάου.
Ο τελευταίος ζήτησε ένα συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας με μια υψηλή χρηματική αμοιβή.
Ο ιδιοκτήτης του νέου καναλιού, αντίθετα, προτείνει 1 + 1 χρόνο και βλέπουμε.
Το ποσόν που ζητάει ο Χατζηνικολάου, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν γίνεται δεκτό από τον Μαρινάκη.
Η κουβέντα, πάντως, συνεχίζεται και δεν..

Γλέντι στον Κεραμεικό

Γλέντι ζωντανής μουσικής με φαγητό και ποτό υπό τους ήχους κρητικής λύρας και οργισμένων ρεμπέτικων.
Για την οικονομική ενίσχυση του ταμείου της συνέλευσης έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ.
Η συλλογικοποίηση και η έμπρακτη αλληλεγγύη αποτελούν τη δυναμική μας απάντηση
στο μίζερο μέλλον που μας επιφυλάσσουν κράτος και αφεντικά.
Σάββατο 15/10, 18:00, Ευτοπικό Εργαστήρι,..

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Ο «σύντροφος διευθυντής» περιοδεύει με το Τέρας

Σε όλη τη χώρα ετοιμάζεται να περιοδεύσει ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του ΣΚΑΪ, Σταμάτης Μαλέλης με αφορμή τα 4 χρόνια από την κυκλοφορία του βιβλίου του «Tο τέρας και εγώ» που πραγματεύεται την κατάθλιψη.
Ο «σύντροφος διευθυντής» (όπως τον αποκαλούν κάποιοι) γράφει στο facebook:
"Σαν σήμερα πριν από 4 χρόνια κυκλοφόρησε το βιβλίο μου «Tο τέρας και εγώ». Αγαπήθηκε από πολλούς και αρκετούς βοήθησε να βρούν έναν δρόμο για να αντιμετωπίσουν τή σύγχρονη μάστιγα ,την κατάθλιψη.
Επί 4 χρόνια παίρνω μηνύματα απο ταλαιπωρημένους ανθρώπους που ψάχνουν την ελπίδα..

Οι μπαταχτσήδες εργοδότες και οι πρακτικές τους

Εξώδικη δήλωση εκ μέρους της εργοδοσίας του ΔΟΛ κοινοποιήθηκε στην  Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) και απευθύνεται στο Νομικό Σύμβουλό της Ενωσης. Με το εξώδικο επιχειρείται να επιρριφθεί η  ευθύνη της μη καταβολής δεδουλευμένων 15νθημέρου στον ραδιοσταθμό της Μιχαλακοπούλου, στους ίδιους τους εργαζόμενους-τεχνικούς, επειδή λέει, έχουν δεσμεύσει τους λογαριασμούς του «Βήμα FM»!
Ζητά δε να προχωρήσουν σε αποδέσμευση αυτών καθώς και στην άρση των κατασχετηρίων σε τρίτους ώστε να πληρωθούν. 
Σε ανακοίνωσή της η ΕΤΕΡ καταγγέλλει την τακτική των εργοδοτών αναφέροντας:
"Η Ένωσή μας έδειξε τα τελευταία 2 χρόνια υπέρμετρη υπομονή, καλοπιστία και ανοχή μιας κατάστασης που διαρκώς χειροτερεύει ΜΟΝΟ για τους εργαζόμενους. Ο εργοδότης έχει βρει τρόπο να συνεχίζει τις δραστηριότητες του με ψίχουλα και δυστυχώς, για τους εργαζόμενους, χωρίς..

ΕΡΤ: προσλήψεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

Με αφορμή τις συζητήσεις για τις εργασιακές σχέσεις στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και τις πρόσφατες εξελίξεις, που αφορούν τη λειτουργία της, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι οι δημοσιογράφοι παραμένουν ανυποχώρητοι στις διεκδικήσεις τους, όπως διατυπώθηκαν για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Η απαίτηση για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας παραμένει μείζον θέμα. Οι δημοσιογράφοι, που ήδη απασχολούνται, οφείλουν να εργάζονται, όπως και οι νεοπροσλαμβανόμενοι, με μισθωτή εργασία και πλήρη εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, όπως αυτά μέχρι στιγμής προκύπτουν από την αναβίωση των συμβάσεών τους.
Σε καμία περίπτωση η ΕΣΗΕΑ δεν νομιμοποιεί διαδικασίες για δημοσιογράφους δύο ταχυτήτων..

«Απεσταλμένοι» του Μαξίμου σε Αlpha και Star

Τι ζήτησαν από τα κανάλια που δεν πήραν άδεια και ποια λύση υποσχέθηκαν

Πολλοί είναι που έχουν παρατηρήσει (λαμβάνουμε και σχετικά mail) ότι τις τελευταίες ημέρες η κριτική των καναλιών για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών έχει γίνει ηπιότερη και οι αντιπολιτευτικές κραυγές κατά της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν κοπάσει, ενώ η γκρίνια για Τσίπρα και Παππά έχει σχεδόν σταματήσει.
Κάποιοι θεωρούν ότι αυτό είναι επόμενο καθώς τα κανάλια για μεγάλο διάστημα το «τερμάτισαν» με την πολεμική τους κατά του πρωθυπουργού και του υπουργού Επικρατείας και σωστά κατάλαβαν πως ο κόσμος τους πήρε χαμπάρι και ότι η πολεμική τακτική για τις τηλεοπτικές άδειες κούρασε και τους τηλεθεατές.
Υπάρχει όμως και κάτι άλλο, πιο σημαντικό, που αιτιολογεί το γεγονός ότι έπεσαν οι τόνοι..

Ναυάγιο ενημέρωσης στο ρ/σ ΒΗΜΑ...

Ένα δράμα συνταράσσει το στελεχικό δυναμικό του Βήματος δεδομένου ότι σε πείσμα των πρωινών σχολιαστών του ραδιοσταθμού που ήθελαν πάση θυσία να αποδειχτεί ότι :
Α) Για το δυστύχημα στην Αίγινα έφταιγε πρωτίστως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Θοδωρής Δρίτσας που είπε ότι όπως τον είχαν πληροφορήσει οι λιμενικοί ο Θ. Λυκουρέζος ήταν έμπειρος χειριστής, αρνούμενοι να κατανοήσουν ότι αυτό ήταν μεν αλήθεια αλλά εξίσου αλήθεια ήταν ότι είχε σοβαρά προβλήματα υγείας και όφειλε να μην οδηγεί. Θυμίζουμε εδώ ότι αυτομάτως με την ανανέωση ενός διπλώματος ΙΧ το λιμενικό ανανεώνει νόμιμα και το δίπλωμα ταχύπλοου.
Β) Ότι δεν ήταν ο Θ. Λυκουρέζος ο πραγματικός χειριστής  παρόλο που ο ίδιος είχε ομολογήσει και παλαμικό του αποτύπωμα βρέθηκε στο χειριστήριο του σκάφους. Και πάλι εδώ υπήρχε ο υπαινιγμός ότι κάποιον καλύπτει ο Υπουργός.
...ήρθε σήμερα το δημοσίευμα άλλου συντάκτη του ΔΟΛ που επιβεβαιώνει με έγγραφο..

Mικρές προφητείες ενός σπάνιου εγκεφάλου

Πώς θα περιέγραφα εγώ τις «νέες ποιητικές εκφράσεις» του Bob Dylan που ανακάλυψε η επιτροπή του Νόμπελ; Θα τις περιέγραφα σαν μικρές προφητείες ενός σπάνιου εγκεφάλου που έμοιαζε να εκπληρώνει μια ιστορική αποστολή. Ως αντιπολεμικός κήρυκας αρχικώς και άρχων της διαμαρτυρίας, όταν ακόμη πατούσαν τα πόδια του στη γη. Για να απογειωθεί αργότερα, πρώτα με το “Highway 61 Revisited” και ακολούθως με το κορυφαίο δημιούργημά του το “Blonde on Blonde”. Εκεί πια ολοκληρώθηκε τόσο ως ποιητής όσο και ως προφήτης, μέσα από μια σειρά από φαινομενικά ακατανόητους στίχους.
Στίχους που έμοιαζαν με αποσπάσματα από το λόγο των προφητών, περιγράφοντας τον θαυμαστό καινούριο κόσμο της στιγμιαίας απόλαυσης. Λόγια συγχυσμένα, παράλογα ίσως, αλλά..

«Χολή» Πρετεντέρη για το γεύμα Παππά στου Αλαφούζου

Ποιος έψηνε καφέ στον Ψυχάρη;

Τον έτσουξε τον Γιάννη Πρετεντέρη η επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στο αλαφουζέικο και σήμερα στην τελευταία σελίδα των Νέων  διερωτάται "εμπιστευτικά" και ειρωνικά «πως είναι δυνατόν να έχουμε σε εξέλιξη κοτζάμ (μιντιακό) πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης και το δεξί χέρι του πρωθυπουργού να τρώει και να χαχανίζει με ομάδα πραξικοπηματιών;»
Ο αρθρογράφος του Ψυχάρη δεν παραλείπει να αναφερθεί ονομαστικά σε σχέσεις του Τσίπρα με όλους τους μιντιάρχες (βάζει και το αφεντικό μέσα για «κάρφωμα - ξεκάρφωμα») ενώ αποπειράται να εξηγήσει το γεγονός ότι «ο υπαρχηγός του Πρωθυπουργού τραπεζωνόταν στον ΣΚΑΪ», την ώρα που ο Πρωθυπουργός στη Βούλη είχε καταγγείλει «μια διαρκή απόπειρα μεταμοντέρνου μιντιακού πραξικοπήματος». Γράφει χαρακτηριστικά ο Πρετεντέρης:..

Ο Βαξεβάνης διαμαρτύρεται στον Ντράγκι για Στουρνάρα

Ανοιχτή επιστολή στον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, απέστειλε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης διαμαρτυρόμενος για την στάση του Γιάννη Στουρνάρα να επιπλήξει στη Βουλή, βουλευτές που διαβάζουν το περιοδικό Hot Doc, λέγοντας πως κάτι τέτοιο «δεν περιποιεί τιμή».
Ο Κώστας Βαξεβάνης κοινοποίησε την επιστολή στον πρωθυπουργό αλλά και σε διεθνείς οργανώσεις Τύπου όπως το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου, η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, ο Οργανισμός Μέσων Νοτιοανατολικής Ευρώπης και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, όπως επίσης και στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, αλλά και τον οργανισμό INDEX ο οποίος είχε απονείμει στον δημοσιογράφο διεθνές βραβείο δημοσιογραφίας και ελευθερίας της έκφρασης το 2013.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής του δημοσιογράφου στον ευρωπαίο κεντρικό τραπεζίτη:..

Ο πιο δίκαιος «χουλιγκάνος» της ελληνικής δημοσιογραφίας

Φίλιππος Συρίγος
Ήταν 1996 και ήμουν μαθήτρια στο Κέντρο αθλητικού ρεπορτάζ. Ο Φίλιππος Συρίγος δεν μας έκανε ακριβώς «μάθημα», αλλά εμφανιζόταν ως «guest star» κάποιες ώρες για να μας κάνει κάποιο σεμινάριο που συνήθως αφορούσε το αγαπημένο του άθλημα, δηλαδή το μπάσκετ.
Σε ένα απο αυτά τα σεμινάρια λοιπόν ρωτάει την άποψη μας για μία φάση που είχε γίνει σε έναν πρόσφατο αγώνα. Δεν θυμάμαι καθόλου τις λεπτομέρειες, έχουν περάσει άλλωστε 20 χρόνια απο τότε, όμως θυμάμαι πως απάντησα εγώ. Ο Συρίγος, γυρίζει τότε με το γνωστό, αυστηρό του βλέμμα και μου λέει «Και τι ξέρεις εσύ από μπάσκετ ρε κοριτσάκι;» Στα 19 μου και με το αίμα μου να... βράζει είδα «κόκκινο». Αντί λοιπόν..

Στόχος η εισαγγελέας - Ανάληψη ευθύνης από τους «Πυρήνες»

Η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε με κείμενο της την ευθύνη για την χθεσινοβραδυνή έκρηξη βόμβας στην οδό Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας. Στόχος σύμφωνα με το κείμενο ήταν η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη
Πριν από την ανάληψη ευθύνης δεν ήταν σαφές αν στόχος ήταν το εθνικιστικό βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψις», που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου, ή η εισαγγελέας, που διαμένει στον πρώτο όροφο, καθώς ο άγνωστος που προειδοποίησε τηλεφωνικά στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για την έκρηξη ανέφερε μόνο τη διεύθυνση όπου είχε τοποθετηθεί η βόμβα.
«Έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Ιπποκράτους 112 στα Εξάρχεια. Θα εκραγεί..

Το διήγημα του ΣΥΡΙΖΑ

Από τη Δαμανάκη και τον Κωνσταντόπουλο, στον Αλαβάνο και τον Τσίπρα και από το 4% στην κυβέρνηση, η ιστορία ενός κάποτε μικρού αριστερού κόμματος, που υποσχέθηκε ότι θα αλλάξει το πολιτικό σύστημα για πάντα 

Γράφει ο Βαγγέλης Δεληπέτρος
 
 Πριν από 20 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς δεν υπήρχε κι ούτε σκεφτόταν κανείς ότι μπορεί να υπάρξει στο εγγύς μέλλον.
Υπήρχε μόνο ΣΥΝασπισμός κι αυτός μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας μετά την αποχώρηση του ΚΚΕ του Φλωράκη και της Παπαρήγα από την εκλογική συνεργασία με την ΕΑΡ του Κύρκου και..

Απόλυση εκδικητική από τον Μπόμπολα

Τη δημοσιογράφο Μαίρη Μπενέα, εκπρόσωπο των εργαζομένων στην εφημερίδα Έθνος, απέλυσε την Παρασκευή το μεσημέρι ο ίδιος ο Φώτης Μπόμπολας. Στην αρχή βέβαια της ζήτησε να παραιτηθεί, γνωστή η τακτική.
Η δημοσιογράφος αρνήθηκε και της ήρθε η απόλυση, με προειδοποίηση εννοείται για να είναι μειωμένη και η αποζημίωση.
Ο λόγος της απόλυσης; Δούλευε ταυτόχρονα και στο ΣΚΑΪ η δημοσιογράφος (δικαστικό ρεπορτάζ). Βέβαια είχε ενημερώσει πιο πριν την εργοδοσία γι' αυτή τη δεύτερη απασχόληση (με μπλοκάκι εννοείται) αλλά προφανώς αυτά..

Πέθανε ο Ντάριο Φο

O Ντάριο Φο, σκηνοθέτης, ηθοποιός και λογοτέχνης βραβευμένος με Νόμπελ το 1997 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Σάκο του Μιλάνου λόγω σοβαρών πνευμονικών προβλημάτων.
Πρόκειται για έναν από τους πληρέστερους καλλιτέχνες της εποχής μας, αντισυμβατικό, με μοναδικό ταλέντο στον αυτοσχεδιασμό.
Γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου 1926 στο Λεγκιούνο-Σαντζιάνο, στην επαρχία του Βαρέζε, κοντά στην ανατολική πλευρά της Λάγκο Ματζιόρε.
Το 1940 μετακόμισε στο Μιλάνο για να σπουδάσει αρχιτεκτονική στη Brera Art Academy, αλλά..

Οι στρατοί του ΣΥΡΙΖΑ και οι μάχες του συνεδρίου

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η πιο ωραία ώρα είναι τώρα»» και αναλυτικό – αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τους κομματικούς στρατούς του ΣΥΡΙΖΑ που από σήμερα είναι σε θέσεις μάχης για το συνέδριο και για επερχόμενο ανασχηματισμό.
Άλλα θέματα στο «Ποντίκι» που κυκλοφορεί το πρωί της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου 2016:
ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρόσωπα - «κλειδιά» και οι μάχες του συνεδρίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Οι ελέφαντες, η… γαζέλα και τα σενάρια της αξιολόγησης
Ν.Δ.: Οι τσαμπουκάδες του Κυριάκου «σκοντάφτουν»..

Ενταση και προκαταρκτικά στο ΣτΕ για τα κανάλια

Ολοκληρώθηκε αργά χθες το βραδυ -και σε κλίμα έντασης, μετά από πέντε ώρες η διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.
Η επόμενη διάσκεψη, έχει ορισθεί από τον πρόεδρο του ΣτΕ Νίκο Σακελλαρίου, για τo πρωί της Παρασκευής.
Τους περίπου 30 δικαστές τους απασχόλησε το θέμα του «παραδεκτού», όπως λέγεται στη νομική επιστήμη, δηλαδή εάν θα ξεπεράσουν το προκαταρκτικό στάδιο, προκειμένου να μπουν στον κύριο πυρήνα των συνταγματικών και νομικών ζητημάτων, που έχουν τεθεί από τους προσφεύγοντες τηλεοπτικούς σταθμούς.
Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί..

Για μιαν αριστερή διακυβέρνηση...

«Τι να κάνουμε ώστε να "γοητεύσουμε" και πάλι τον κόσμο που μας εμπιστεύτηκε για δεύτερη φορά τη διακυβέρνηση της χώρας» 
Γράφει ο Νίκος Τσαγκρής 

Κάποιοι αισιοδοξούν ότι το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργήσει «προωθητικά» (!) για το κόμμα και την κυβέρνηση, άλλοι ελπίζουν ότι η «αποσαφήνιση του πολιτικού – ιδεολογικού σχεδίου θα συμβάλλει στην… κοινωνικοποίησή του κόμματος – το περίφημο «άνοιγμα στην κοινωνία» – κι άλλοι ευελπιστούν να επιδράσει τρόπον τινά θεραπευτικά, ως «Συνέδριο αναστοχασμού και υπέρβασης υστερήσεων και λαθών».
Υπάρχουν και αρκετοί (σίγουρα περισσότεροι απ’ τους συνέδρους και τα μέλη του κόμματος – σίγουρα λιγότεροι από τους ψηφοφόρους του στις εκλογές της 20 / 9 / 2015), που λένε πως ελάχιστα είναι αυτά που περιμένουν πια από την κυβέρνηση, πόσο μάλλον απ’ το κόμμα και το Συνέδριό του. Μιλώ για τους δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους, ανένταχτους κομμουνιστές, σοσιαλιστές και..

Διακοπές ραδιοφωνικών προγραμμάτων της ΕΡΤ

Η ΕΡΤ ενημερώνει τους ακροατές, ότι λόγω προγραμματισμένης συντήρησης των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων στο Κέντρο Εκπομπής Υμηττού, θα υπάρξουν διακοπές των ραδιοφωνικών προγραμμάτων της ΕΡΤ από το Κέντρο αυτό, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, από τη 01:30 π.μ. έως τις 03:30 π.μ. Οι διακοπές αυτές θα γίνουν αντιληπτές στο Λεκανοπέδιο Αττικής.
Σε περίπτωση που οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα της προβλεπόμενης ώρας, θα υπάρξει..

Τύπος και Προπαγάνδα στην Κατοχή και την Απελευθέρωση

Ημερίδα στη ΓΓΕΕ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Η Αθήνα Ελεύθερη», η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας διοργανώνει σήμερα Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 12:00, στο Συνεδριακό Κέντρο της ΓΓΕΕ (Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, Καλλιθέα), ημερίδα με θέμα: «Τύπος και Προπαγάνδα στην Κατοχή και την Απελευθέρωση».
Στην ημερίδα, την οποία θα χαιρετίσει ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, θα μιλήσουν η Δρ. Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Βασιλική Λάζου, ο Δρ. Ιστορίας στο ΑΠΘ, Γιάννης Σκαλιδάκης, ο Δρ. Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Γιώργος Ανδρίτσος, καθώς και ο Επιμελητής Οπτικοακουστικών Συλλογών ΓΓΕΕ, Στέλιος Κυμιωνής.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Μνήμη και Μαρτυρίες, 1940-1944»,..

Εκκαθαρίσεις στο «Εθνος»


Στο πλαίσιο της... αναδιάρθρωσης της εκδοτικής εταιρίας του Φώτη Μπόμπολα ξεκίνησαν οι εκκαθαρίσεις στην εφημερίδα «Εθνος»…
Η αρχή έγινε το βράδυ της Τετάρτης με 4 απολύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, απομακρύνθηκε ο υπεύθυνος τεχνικών υπηρεσιών Χρήστος Πατέλης από τους πιο στενούς συνεργάτες της οικογένειας Μπόμπολα με θέση και στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας.
Επίσης απομακρύνονται οι Χρ. Οικονόμου, Γ. Αποστολίδης, ενώ έγινε γνωστό ότι αποχωρεί..

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Νέοι καναλάρχες, διαφήμιση και... σπέσιαλ προσφορές

KOYIZ

Ετοιμάζεται η διαφημιστική αγορά για τα νέα κανάλια, αλλά ετοιμάζονται και τα νέα κανάλια για τη διαφημιστική αγορά.
Κι απ’ όσα ακούμε διακρίνονται για τον δυναμισμό της πολιτικής τους.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ένας από τους νεότευκτους οργανισμούς απαντά στην δικαιολογημένη καχυποψία των διαφημιστών και διαφημιζομένων (πρόγραμμα; ποιο πρόγραμμα;), προτείνοντας «επιστροφές» ύψους 45 %..

Μα γιατί γελάω με τη φιλοσοφία του Στέλιου Ράμφου;

Ένα νέο βιβλίο έχει ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος, λέγεται «Πολιτική από στόμα σε στόμα» με το οποίο, όπως διαβάζω στην Athens Voice (που αλλού...), «μοιράζεται τις σκέψεις των τελευταίων δύο χρόνων».
Είπα να διαβάσω φωναχτά μερικές τέτοιες σκέψεις και αντί να... προβληματιστεί η ομήγυρις, μας ήρθαν γέλια. Μας άκουσε όλη η εφημερίδα, έρχονταν από τα διπλανά γραφεία να δουν τι συμβαίνει.
Δεν μπορώ να σας αφήσω έτσι, πάρτε κι εσείς ένα δείγμα:
* Με τους κλειστούς θεσµούς η Ελλάδα καταπίνει τα παιδιά της. (σ.σ. καταπίνει Νο 1)..

Άκου, αποτυχημένε της πολιτικής, Γιάννη Στουρνάρα

...για σένα τιμή είναι να τραπεζώνεις το Γιάννη Πρετεντέρη στο δώμα της Τράπεζας. Αλλά η Ιστορία και η Δημοκρατία τα θέλουν διαφορετικά τα πράγματα.
 
Το πρωί έγραψα ένα κείμενο για την αντιθεσμική στάση του Γιάννη Στουρνάρα στην Επιτροπή της Βουλής.Το μετάνιωσα. Δεν έχει νόημα να γράφεις με πολιτικούς όρους και δημοσιογραφική ευπρέπεια για κάποιον ο οποίος συμπεριφέρεται με πολιτική αλητεία. Γι’ αυτό αποφάσισα να γράψω και αυτό το κείμενο στο Γιάννη Στουρνάρα.
Άκου λοιπόν Γιάννη Στουρνάρα. Πήγες στην Επιτροπή της Βουλής για να καταθέσεις για τα δάνεια στα ΜΜΕ και τα κόμματα. Για το δημόσιο χρήμα που καταληστεύτηκε με εγγυήσεις «αέρα». Στάθηκες με θράσος απέναντι σε έλληνες βουλευτές που είχαν το ρόλο εισαγγελέα και με τη βοήθεια είναι αλήθεια Βορίδηδων και Λοβέρδων, είπες ψέματα και μετά άλλα ψέματα. Γι’ αυτά θα..

Προσπάθεια εκφοβισμού του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου

Η αποκαλυπτική δημοσιογραφία δημιουργεί πολλούς εχθρούς, πολύ περισσότερο όταν αποκαλύπτει οικονομικά σκάνδαλα.
Ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος, μέσα από τη δημοσιογραφική έρευνα έχει, μεταξύ άλλων, ξεσκεπάσει πλήθος παρανόμων ενεργειών για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο του Πύργου και έχει γίνει, στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα, στόχος του οργανωμένου εγκλήματος με απειλές ακόμη και κατά της ίδιας της ζωής του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει, για άλλη μια φορά, ότι στηρίζει σταθερά τον Μάκη Νοδάρο, κατά του οποίου ασκήθηκε μηνυτήρια αναφορά από τον πρώην δήμαρχο του Πύργου Ηλείας, ο οποίος έχει στραφεί και κατά του ΣΔΟΕ, το οποίο αποκάλυψε εικονικά..

«Μακεδονία»: Συντηρητική κατάσχεση τίτλου και περιουσιακών στοιχείων

Αποδεκτή έκανε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης την αίτηση 55 απλήρωτων εργαζόμενων της εφημερίδας «Μακεδονία» για προσωρινή διαταγή συντηρητικής κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων και τίτλου της εφημερίδας.
Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της «Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής» που θα εκδικαστεί την 4η Νοεμβρίου και έως τότε δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης.  Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή της μισθοδοσίας των τελευταίων 10 μηνών, αφού τόσοι είναι οι μισθοί που  η επιχείρηση τους οφείλει και οι οποίοι κάθε..

Η ΠΟΕΣΥ στο πλευρό των απεργών του TRT

Τη συμπαράστασή του στην απεργία που κήρυξε η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας στον τηλεοπτικό σταθμό TRT, εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).
Η ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ προχώρησε σε απεργία αντιδρώντας στις νέες απολύσεις δημοσιογράφων του καναλιού, μετά «τις πολλές απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών και δημοσιογράφων, απογυμνώνοντας νευραλγικούς τομείς της λειτουργίας του», όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Ένωσης. (διαβάστε: "«Βούλιαξαν» τα τηλεοπτικά σχέδια του εφοπλιστή Καραγιώργη")
Η ΠΟΕΣΥ ζητεί την άμεση ανάκληση των απολύσεων και καλεί την πολιτεία να θέσει άμεσα κανόνες ορθής λειτουργίας των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών και να ελέγξει την μετοχική σύνθεση των ιδιοκτητριών εταιριών και την πηγή των εσόδων..

Τηλεοπτικός δημοσιογράφος άνοιξε μαγαζί με χυμούς

Eυκαιρίες,λέει, γεννά η κρίση. Κι όταν η κρίση έχει χτυπήσει τον κλάδο των ΜΜΕ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, επόμενο είναι οι δημοσιογράφοι να αναζητήσουν νέους επαγγελματικούς δρόμους.
Ετσι, γνωστός δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Mega, είδε το μέλλον κι έστησε ένα μαγαζί με φυσικούς χυμούς!
Το κατάστημα του γνωστού δημοσιογράφου βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, έχει όλων των ειδών τους φυσικούς χυμούς και η φιλοσοφία του υποστηρίζει ότι όλοι μπορούν να τρέφονται σωστά, ακόμα κι αν δεν έχουν τον χρόνο να.. 

OXI άλλο Φοίβο Δεληβοριά!


Τον υπερασπίστηκα για χρόνια γιατί ήταν Καλλιθεάτης.
 Και για ένα (1) τραγούδι που έγραψε, το "Eκείνη".
ΟΧΙ ΑΛΛΟ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Ο Φοίβος Δεληβοριάς δεν είναι ούτε η μνήμη της πόλης, ούτε εκφραστής της, ούτε GPS αστικών αναμνήσεων.
Μια γκρίζα διαφήμιση των Γκούντις και των Έβερεστ είναι που θες να τον πνίξεις με τις χορδές της μελαγχολικής και τρομπαδούρικης κιθάρας του.
Απορώ πώς του έχουν ξεφύγει τα..

Να στείλουμε τον Στουρνάρα στη Deutsche Bank να την σώσει

Γράφει η Γιώτα Καραμπίνη (fmvoice)

Ας ανταποδώσουμε την αλληλεγγύη που μας δείχνουν τα δύσκολα χρόνια της κρίσης οι Γερμανοί. Τώρα που η κορωνίδα του τραπεζικού τους συστήματος δοκιμάζεται και οι αποκαλύψεις για τα πεπραγμένα της πλήττουν την περίφημη εικόνα της γερμανικής αξιοπιστίας, ας κάνουμε κάτι ουσιαστικό που είναι βέβαιο ότι πολύ θα εκτιμήσει ο Σόιμπλε (ως οπαδός του σαρκασμού).
«Η πορεία της Τράπεζας Αττικής ήταν λάθος. Πήγαινε στα βράχια. Τώρα είναι σε πορεία ανάκαμψης» δήλωσε με μεγάλη σεμνότητα ο κεντρικός μας τραπεζίτης. Φυσικά άλλο το μέγεθος της Αττικής, άλλο της Deutsche Bank και ίσως για τη δεύτερη χρειαστεί λίγος περισσότερος χρόνος, αλλά οι αποδεδειγμένες ικανότητες του τραπεζίτη μας θα του επιτρέψουν να ανταπεξέλθει στην πρόκληση.
Και εάν αναρωτιέστε ποιο είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα του κ. Στουρνάρα έναντι των άλλων τραπεζιτών, είναι η γοητεία που ασκεί και η εμπιστοσύνη που κερδίζει στους..

Ο Μάκης Μηλάτος στο τιμόνι του «105.5 Στο Κόκκινο»

Είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που θέλεις να ισχύσει το «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού». Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, αμέσως μετά την αποχώρηση του Κώστα Αρβανίτη από τη διεύθυνση του «105.5 Στο Κόκκινο» (Δευτέρα), παίρνει τη σκυτάλη ο Μάκης Μηλάτος.
Ήταν άλλωστε διευθυντής προγράμματος, οπότε η διαδοχή μοιάζει ως κάτι το φυσιολογικό. Άνθρωπος του ραδιοφώνου ο Μηλάτος, χρόνια στο κουρμπέτι και χρόνια πολλά και σε διευθυντικές θέσεις (Ρόδον FM, Rock FM), το κατέχει το σπορ. Πάντοτε δε, έκανε πολύ καλή δουλειά. Εξαιρετική θα έλεγα.
Έχει ένα «μειονέκτημα» βέβαια: εδώ μιλάμε για ειδησεογραφικό ραδιόφωνο ενώ αυτός διηύθυνε μουσικά ραδιόφωνα. Και μιλάμε μάλιστα..

Κινηματογραφική ευφορία στα σχολεία

Το σινεμά εντάσσεται δημιουργικά και ευέλικτα στη σχολική ύλη μέσω ενός έξυπνου εκπαιδευτικού εργαλείου

Γράφει ο Γιάννης Ζουμπουλάκης

Ο εκπαιδευτικός ρόλος του κινηματογράφου αποκτά νέες διαστάσεις μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα EUFORIA 2015-2016 (Creative Europe-MEDIA) που φιλοδοξεί να αλλάξει το τοπίο στην κινηματογραφική εκπαίδευση στην Ελλάδα. Φανταστείτε εκπαιδευτικούς να μπορούν να διδάσκουν στα παιδιά γυμνασίου και λυκείου έννοιες όπως η μετανάστευση, ο έρωτας, ο ρατσισμός και η αλληλεγγύη, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο τους το σινεμά. Να φέρνουν παραδείγματα μέσα από συγκεκριμένες ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, από τη «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη ως την «Αστέρω» του Δημήτρη Γαζιάδη ή τη «Γη της Επαγγελίας» του Αντρέι Βάιντα.
Το EUFORIA (European Films for Innovative Audience Development) άρχισε να υλοποιείται τον..

Η αξίνα του κεντρικού τραπεζίτη

Ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας ομολογεί ότι έστελνε επιστολές στους ευρωπαίους δανειστές λέγοντάς τους να αγνοήσουν την κυβερνητική πολιτική, αυτό περνάει στο ντούκου και ο Στουρνάρας θεωρείται εγγυητής της σταθερότητας.

Στο έλεος της παραπληροφόρησης

Γράφει ο Βασίλης Πάικος

Αν έχει βάση το αξίωμα ότι «υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης», τότε η ελληνική κοινωνία έχει πρόβλημα. Σοβαρό πρόβλημα. Καθώς μονάχα ενημερωμένος δεν μπορεί να θεωρηθεί σήμερα ο έλληνας πολίτης.  Και τούτο παρά την πληθώρα, την πραγματική πλημμυρίδα πληροφοριών (και «πληροφοριών») που δέχεται καθημερινά. Δεδομένου ότι, στο πολιτικό τουλάχιστον πεδίο, στις μέρες μας οργιάζει και, φυσικά, κυριαρχεί η παραπληροφόρηση. Η συστηματική δόλια παραπληροφόρηση. Κυριαρχεί και δημιουργεί εντυπώσεις στην κοινή γνώμη. Στρεβλές πλην στέρεες εντυπώσεις, τόσο ώστε μπερδεύονται με την αλήθεια, με αποτέλεσμα να την υποκαθιστούν στην εντέλεια. Δημιουργεί στέρεες εντυπώσεις η συστηματική παραπληροφόρηση και, ως ένα βαθμό (σε μεγάλο βαθμό) διαμορφώνει συνειδήσεις…
Ας επιχειρήσουμε μια βόλτα στην πολύ πρόσφατη επικαιρότητα..

Τα προσφυγόπουλα θα πάνε με φτερά

Πρέπει να μπεις μπροστά και να μην φοβηθείς και να μην κλάψεις

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Μια από τις πιο χάι ιστορίες αθλητικού περιεχομένου που έχω ακούσει, πάει ως εξής:
Είμαστε στο 2008, έχει πάρει μεταγραφή ο Πάου Γκασόλ από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς στους Λος Άντζελες Λέικερς, πάει καλά, πάει πολύ καλά η ομάδα, μπαίρνει φουριόζα στα πλέι οφς, σκίζει τους αντιπάλους σαν χασέδες, φτάνει στα τελικά με αντιπάλους τους Μπόλτον Σέλτικς. Και όπως γίνεται πάντοτε στα τελικά, πέφτει μπουνίδι, κλωτσίδι και αγκωνίδι. Μουρλαίνεται ο Γκασόλ που ήταν ξεσυνήθιστος από αυτά, τα παίρνει κρανίο, πάει στους διαιτητές, αρχίζει..

Το πρωτοσέλιδο της ημέρας

 
 
Η Εφημερίδα των Συντακτών εξακολουθεί να πρωτοπορεί στα πρωτοσέλιδά της.
Σήμερα πάλι ξεχωρίζει. Βέβαια, δεν είναι τόσο επιτυχημένο πρωτοσέλιδο όσο άλλα, παλιότερα (όπως αυτό και αυτό), όμως με μια φωτογραφία, έναν γρήγορο σε ανάγνωση τίτλο και με περιφερειακά χτυπήματα αποκαλύπτει τον πιο ισχυρό Έλληνα παράγοντα των πέτρινων χρόνων του μνημονίου.
Και μαζί τον χαρακτήρα του, τον εγωισμό του, τη λουδοβίκεια και κισινγκερική έπαρσή του. Με μια διαλεγμένη φωτογραφία, έναν τίτλο, ένα καπέλο τίτλου και συνολικά μόλις 75 λέξεις (όσο μια
δημοσιογραφική «βούλα», δηλαδή), τα λέει όλα.
Σαν να διαβάζεις ολόκληρο βιβλίο. Αυτός όμως..

Στην Αργος Α.Ε η διανομή των περιοδικών του ANT1

Στο Πρακτορείο Διανομής Τύπου ΑΡΓΟΣ πέρασε η διανομή των περιοδικών της εταιρείας Δάφνη Επικοινωνίες Α.Ε (Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ).
Από αυτό το μήνα και κάθε μήνα θα βρίσκονται σε 7.000 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, τα περιοδικά:
Κάθε εβδομάδα: 
- Τετάρτη, το περιοδικό ποικίλης ύλης, ΟΚ.
- Πέμπτη, το τηλεοπτικό περιοδικό, MY TV MAG
Και κάθε μήνα…

Με το Channel 9 θα συνεχίσει ο Κοντομηνάς

Το Channel 9 ιδιοκτησίας Δημήτρη Κοντομηνά που αυτή τη στιγμή εκπέμπει περιφερειακά και συγκεκριμένα στην περιφέρεια της Αττικής πρόκειται να είναι μία από τις βασικές εναλλακτικές λύσεις για να συνεχίσει την εκπομπή του ο ALPHA, μετά την απαγόρευση που αναμένεται να επιβληθεί στους σταθμούς που δεν διαθέτουν άδεια εθνικής εμβέλειας.
Με το Channel 9 ο ALPHA θα μπορέσει να συνεχίσει τη μετάδοση του προγράμματός του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου και ο μεγαλύτερος πληθυσμός της χώρας. Παράλληλα θα δικτυωθεί με τοπικούς σταθμούς για να εξασφαλίσει..

Ιντερνετ: δεν είναι το όνομα που προσδίδει αξιοπιστία

Για τον Πέτρο τον Γαλαξιάρχη

Το 2010, σε ρεπορτάζ στην «Καθημερινή», μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια (υπόθεση troktiko), αναλύαμε την τάση να ενοχοποιούμε την ανωνυμία στο Ιντερνετ ως την πηγή όλων των κακών. «Δεν είναι το όνομα που προσδίδει αξιοπιστία στο Ιντερνετ», μας έλεγε τότε ο ιδρυτής του δικτύου sync, κ. Νίκος Δρανδάκης, που λίγο καιρό αργότερα θα ίδρυε το Taxibeat. «Στο “οικοσύστημα” των social media ο καθένας κάνει μια διαδρομή. Και το σύστημα μαθαίνει να τον αντιλαμβάνεται ως αξιόπιστη ή όχι φωνή. Τη δεοντολογία την κατοχυρώνει ο ίδιος κάθε μέρα που περνάει»..

«Βούλιαξαν» τα τηλεοπτικά σχέδια του εφοπλιστή Καραγιώργη

Απεργία στο κανάλι TRT για τις απολύσεις διοικητικών, τεχνικών και δημοσιογράφων

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό TRT με απόφαση της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ). Η απεργία θα ξεκινήσει στις 7:00 π.μ της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 7:00 π.μ. της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου 2016.
Η κήρυξη της απεργίας κρίθηκε απαραίτητη αφού την προηγούμενη εβδομάδα απολύθηκαν τρείς δημοσιογράφοι του καναλιού. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ, ζητεί την άμεση ανάκληση των απολύσεων και επισημαίνει μεταξύ άλλων:
«Οι τελευταίες τρεις απολύσεις ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η κατάσταση στο τηλεοπτικό σταθμό TRT βαίνει από το κακό στο χειρότερο. Η νέα εργοδοσία, η οποία εδώ και ενάμισι περίπου χρόνο έχει αγοράσει το κανάλι, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει..