ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Πρετεντέρης: τι Mega, τι ΣΚΑΪ, τι Blue Sky..

@ Ποιος διευθυντής κυριακάτικης εφημερίδας εκλιπαρούσε τη διοίκηση της Alpha Bank να μην προχωρήσει στη δέσμευση των λογαριασμών της επιχείρησης που εκδίδει το φύλλο που διευθύνει;

@ Μετά τον Μητσοτάκη, που του έριξε "κόκκινη κάρτα" για τη συμμετοχή του στα "γαλάζια" ψηφοδέλτια, εσχάτως ο Γιάννης ο Πρετεντέρης "έφαγε" αποκλεισμό και από τον ΣΚΑΪ του Αλαφούζου. Όμως, ο πολύπειρος δημοσιογράφος δείχνει να μην αγχώνεται, αφού τον περιμένει μια θέση στο Blue Sky του Κισσανδράκη. Στο κανάλι όπου εργάζεται εδώ και χρόνια ο φίλος του, ο..

Ο Φίλης και η... φιλτέρα

Έπρεπε ο Φίλης να πει όσα είπε για τον ρόλο της Εκκλησίας στην περίοδο της Κατοχής και της χούντας; Ολόκληρη συζήτηση έχει ξεκινήσει, με τη βοήθεια των γνωστών για την αγάπη τους στον υπουργό Παιδείας media. Και όχι μόνο από τους Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια. Αλλά και μεταξύ μας, αφού ως γνωστό, και στην Αριστερά, υπάρχει η άποψη ότι με την Εκκλησία δεν τα βάζουμε, γιατί κάτι τέτοιο παράγει στείρα πόλωση και στρέφει εναντίον μας τους πιστούς.
Η άποψη έχει μια λογική. Αν και πιστεύω ότι όλοι θα συμφωνήσουμε να προσθέσουμε κάτι στον αφορισμό: Με την Εκκλησία δεν τα βάζουμε ΧΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ. Αλλιώς, αν γενικώς δεν πρέπει να διαφωνούμε και να «τα..

Διευθυντής ειδήσεων σε «ανύπαρκτα δελτία»...

Nα δημιουργηθεί επιτροπή «αυτοδιαχείρισης» του Mega πρότειναν, σε κάποια από τις συνελεύσεις τους, εργαζόμενοι του Mega -ανάμεσά τους και ο ανταποκριτής στη Μόσχα Θανάσης Αυγερινός.
Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος πρότεινε -μέσω Skype από τη ρωσική πρωτεύουσα- σε συνέλευση στην οποία πήρε μέρος ένας μικρός αριθμός δημοσιογράφων, παρουσία όμως του διευθυντή ειδήσεων Μανώλη Καψή, να δημιουργηθεί μια απεργιακή συντονιστική επιτροπή, η οποία θα βγάζει καθημερινά ένα δελτίο ειδήσεων, στο οποίο, πέρα από την επικαιρότητα, θα προβάλλονται και τα αιτήματα δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών.
Μάλιστα ο Αυγερινός ευθέως ζήτησε από τον Μανώλη Καψή να παραιτηθεί, γιατί..

O αναρχικός της γειτονιάς

Είναι γνωστό ότι κάθε γειτονιά έχει και από έναν αναρχικό που κυκλοφορεί με ενα μπουκάλι με βενζίνη και στουπί στα χέρια. Τρομάζει τις γιαγιάδες, μετά ανεβαίνει στις ταράτσες και περιμένει να περάσει κάποιος αστυνομικός από κάτω για να πετάξει τη μολότοφ.
(σχόλιο της Αννούλας του Χιονιά από το facebook για τις σοβαρές δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη στη Βουλή που έρχονται σε συνεχεια των βαρυσήμαντων δηλώσεων του..

Εμπλοκή Γιαννίκου (και) στο κανάλι του Μαρινάκη;

H συνεργασία με τις εφημερίδες του Κουρτάκη και η πρόθεσή του να καταθέσει στη Βουλή για τα δάνεια των ΜΜΕ

Το όνομα του Κώστα Γιαννίκου ακούγεται έντονα τις τελευταίες ώρες στο νέο τηλεοπτικό συγκρότημα του Βαγγέλη Μαρινάκη! Είναι γεγονός ότι το πρώην στέλεχος του ALTER συνεργάζεται με τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και την «ΕΠΕΝΔΥΣΗ» του Γιάννη Κουρτάκη, σχεδόν από την πρώτη στιγμή της έκδοσης του, δεδομένου ότι οι εταιρίες του τροφοδοτούν με προσφορές τις εφημερίδες.
Φυσικά από αυτό, μέχρι τη νέα τηλεόραση του Μαρινάκη υπάρχει σημαντική απόσταση… Ωστόσο μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη την πληροφορία που λέει ότι ο Κώστας Γιαννίκος που..

Η χαμένη αρχοντιά του ΔΟΛ, της πλατείας Καρύτση...

Η μπαταρισμένη ναυαρχίδα του Τύπου
 
Γράφει ο Διονύσης Βραϊμάκης*

Αν οι εφημερίδες και ο γραπτός Τύπος ήταν στόλος, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη θα ήταν η ναυαρχίδα του. Και όλα τα άλλα απλά συμπληρωματικά σκάφη, μεγάλα ή μικρά, δυνατά και περήφανα ή σωστικές βαρκούλες κρεμασμένες στα καπόνια τους. Θα ήταν αντιτορπιλικά, αρματαγωγά, τορπιλάκατοι, «παντόφλες» (όπως τις λέγαμε στο Πολεμικό Ναυτικό), ακόμα και αβάκ, αυτά τα μικρά πλεούμενα χωρίς καρίνα που βγάζουν τους πεζοναύτες στις ακτές για να ξεχυθούν και να κατακτήσουν εδάφη (στην παρομοίωση, όπου «εδάφη» βάλτε δημόσια έργα, πολιτικά καπελώματα, θαλασσοδάνεια, βοσκοτόπια – και ό,τι συναφές βάζει ο νους σας).
Δουλεύοντας για χρόνια και από πολύ νεαρή ηλικία στην ιστορική «Εστία»..

Hawking: Επικίνδυνη η επικοινωνία με εξωγήινα όντα!

Προειδοποίηση προς τους ανθρώπους σχετικά με τους κινδύνους μιας ενδεχόμενης επικοινωνίας με εξωγήινα όντα απηύθυνε ο Stephen Hawking.
Σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια του show «Stephen Hawking’s Favourite Places» ο επιστήμονας προειδοποίησε τους ανθρώπους να μην απαντήσουν σε ενδεχόμενα σήματα εξωγήινων όντων.
«Καθώς περνούν τα χρόνια πείθομαι ολοένα και περισσότερο ότι δεν είμαστε μόνοι μας» ανέφερε ο αστροφυσικός.
Ο Hawking είπε ακόμη ότι θα μπορούσε να υπάρχει ζωή στον πλανήτη Gliese, ωστόσο η επικοινωνία μεταξύ των δύο κόσμων θα μπορούσε «να παρομοιαστεί με τη συνάντηση του Κολόμβου..

ΑΠΕ ΜΠΕ: Ιδού η πηγή μας για το «perouka gate»

H αναφορά της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης  για τους δημοσιογράφους με τις περούκες

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων απαντώντας για το «perouka gate» αναφορικά με τον συντάκτη του ρεπορτάζ,  δημοσιεύει την αναφορά της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης (ΝΥPD) για τους δύο Έλληνες δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, στο Μανχάταν.
Οπως λέει το ΑΠΕ ΜΠΕ «πηγή του τηλεγραφήματος από τη Νέα Υόρκη ήταν η αναφορά της αμερικανικής αστυνομίας Ως εκ τούτου την οφειλόμενη απάντηση προς κάθε ενδιαφερόμενο δεν χρειάζεται να τη δώσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφού τη δίνει η αστυνομία της Νέας..

Θα γίνει ο «νεκροθάφτης» του ιστορικού Συγκροτήματος;

Υπό κατάρρευση ο ΔΟΛ, πάει στο άρθρο 99, παίρνουν τον έλεγχο οι τράπεζες

Στην καθοριστική συνέλευση των απλήρωτων εργαζομένων του ΔΟΛ, ο διευθυντής του «Βήματος» Αντώνης Καρακούσης παρουσίασε επιστολή του προέδρου-ιδιοκτήτη του Οργανισμού Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος δίνει deadline μέχρι τις 15 Οκτωβρίου για την εξεύρεση λύσης. Υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με υποψήφιους επενδυτές, επισημαίνοντας όμως ότι αν δεν καρποφορήσουν, όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του συγκροτήματος θα είναι ανοιχτά: Υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές, ένταξη στο άρθρο 99, ακόμη και διακοπή εργασιών (προσωρινό λουκέτο και αναστολή έκδοσης των εφημερίδων).
Με την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΔΟΛ, μάλλον είναι απίθανο να βρεθούν.. 

Το Ποτάμι στέρεψε

Κοντά στο οριστικό «αντίο» το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Αν πιστέψω τα τρολάκια του διαδικτύου, η είδηση της ημέρας πρέπει να πάει κάπως έτσι: «Αποφυλακίζεται ο Ασημάκης Κατσούλας και ξεκινάει τελετές στο βοσκοτόπι του Καλογρίτσα! Μεταδίδει live ο Θάνος Δημάδης.» Επειδή όμως είμαι μεγάλο παιδί κι έχω πάψει εδώ και πολλά χρόνια να ασχολούμαι με τις νεράιδες και τον Άη Βασίλη, λέω να ασχοληθώ με κάτι πιο χειροπιαστό. Με το τέλος αυτής της φαντασμαγορικής κωμωδίας που ονομάστηκε Ποτάμι. Ή μάλλον Το Ποτάμι, αν θέλω να είμαι απολύτως ακριβής. Αλλά γιατί να είμαι απολύτως ακριβής (μπαίνω σε περισυλλογή τώρα) όταν το βασικό χαρακτηριστικό του Ποταμιού είναι η θολούρα; Και η..

Τι λέει ο δημοσιογράφος Γ. Μηλιώνης για το «perouka gate»

Απάντηση στην προσπάθεια εμπλοκής του ονόματός του στην υπόθεση με τους δυο δημοσιογράφους - ανταποκριτές ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών («Star» και «Alpha»), που κάλυπταν την επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά στη Νέα Υόρκη, δίνει ο Γιώργος Μηλιώνης, δημοσιογράφος, μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και στέλεχος του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ. Ο Γ. Μηλιώνης ήταν ο απεσταλμένος του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) στις ΗΠΑ για την κάλυψη της επίσκεψης του πρωθυπουργού.
Στις ανακοινώσεις τους, οι δυο δημοσιογράφοι τον εμφανίζουν ως το συντάκτη του τηλεγραφήματος που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη στο ΑΜΠΕ, το οποίο τους παρουσίαζε να έχουν συλληφθεί από τις αμερικανικές αρχές. Σύμφωνα με όσα έγραψε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δυο ανταποκριτές «παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό..

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Aλαφούζος - Μαρινάκης κατέθεσαν την πρώτη δόση για τις άδειες

Τα 14,5 εκατ. ευρώ της πρώτης από τις τρεις δόσεις του συνολικού τιμήματος για τις τηλεοπτικές άδειες, κατέθεσε πρώτος το μεσημέρι της Παρασκευής, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.
Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος είναι ο πρώτος από τους υπερθεματιστές ο οποίος πήρε μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες δεκαετούς διάρκειας και πλήρωσε την πρώτη από τις τρεις δόσεις του συνολικού τιμήματος.
Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν ο δεύτερος υπερθεματιστής που κατέβαλε την πρώτη δόση. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας «Alter Ego» του Β. Μαρινάκη πλήρωσαν στο ελληνικό δημόσιο 24,6 εκατ.ευρώ.
Οι τέσσερις υπερθεματιστές και τα συνολικά ποσά που συμφώνησαν να καταβάλουν για να..

Μήνυση σε Kρέτσο και επιτροπή κατέθεσε ο Alpha

Και μήνυση από τη ΝΔ κατά παντός υπευθύνου

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha κατά της πενταμελούς επιτροπής που ήλεγξε τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Η μήνυση στρέφεται και κατά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου που υπέγραψε το σχετικό πρακτικό που συνέταξε η αρμόδια επιτροπή.
Στην μήνυση περιλαμβάνονται στοιχεία για το πόθεν έσχες Καλογρίτσα,  που σύμφωνα με τον Alpha καταδεικνύουν ότι έγινε πλημμελής έλεχγος του συγκεκριμένου πόθεν έσχες.
Σε δήλωσή του ο καθηγητής Πάνος Λαζαράτος, ο οποίος κατέθεσε τη μήνυση για τον Alpha,..

Οι επιχειρηματίες δεν έχουν φίλους παρά μόνο συμφέροντα

Μαρινάκης - Αλαφούζος
Καμία κυβέρνηση δεν ωφελήθηκε (στο τέλος)…

Κοντόθωρη, αν όχι ύποπτη προσέγγιση κάνουν όσοι τις τελευταίες ώρες επιχειρούν να ερμηνεύσουν τη χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών» ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ως στήριξη της υποψηφιότητας Μαρινάκη και ταυτόχρονα διαπίστωσαν διάθεση από την κυβέρνηση να πετάξει έξω από το διαγωνισμό τον ΣΚΑΙ του Γιάννη Αλαφούζου!
Δεν είναι μόνο ότι υπάρχει προηγούμενο με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Αλέξη Παπαχελά στον ΣΚΑΙ λίγες ημέρες πριν τη δημοπρασία… Επιπλέον είναι ότι η..

O καταποντισμός του κλάδου των ΜΜΕ συνεχίζεται

Κλείνουν τώρα και τα σάιτ! - Τέλος το pamesports.gr του Realgroup - Τι ειπώθηκε για τα δεδουλευμένα

Από το μεσημέρι της Πέμπτης έπαψε να βρίσκεται στον αέρα του διαδικτύου το pamesports.gr που λειτουργούσε υπό την σκέπη του Realgroup σε μια ιδιότυπη σχέση. Τα τελευταίο καιρό τα οικονομικά προβλήματα του αθλητικού σάιτ είχαν γίνει ορατά και έντονα. Υπήρχε καθυστέρηση στην καταβολή των αμοιβών (οι περισσότερες με δελτίο παροχής υπηρεσιών) που
έφτασαν μέχρι το χθεσινό κλείσιμο έως και τους επτά μήνες. Την Τετάρτη ανακοινώθηκε στους συντάκτες ότι το σάιτ εντός των ημερών κατά πάσα πιθανότητα (που έμοιαζε με βεβαιότητα) κλείνει και χθες ενημερώθηκαν..

Ευχαριστίες

Ευχαριστούμε όλους όσοι έβαλαν την «πηγή» όταν αναδημοσίευσαν την ανάρτηση των zoornalistas με  την επιστολή του Σταύρου Ψυχάρη προς τους απλήρωτους εργαζόμενους του ΔΟΛ.
Oι υπόλοιποι; Χαλάλι τους...

Μπακογιάννης για Ακριβοπούλου: «όταν κυλιέσαι με τα γουρούνια στη λάσπη»

Θίχτηκε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης από ένα σχόλιο στο facebook (!) της δημοσιογράφου Κατερίνας Ακριβοπούλου και της απάντησε με ένα επιθετικό (κάποιοι το χαρακτήρισαν έως και σεξιστικό) σχόλιο.
Αφορμή για τον διαδικτυακό καυγά το γεγονός πως το σπίτι του δολοφονηθέντος από τη 17Ν, Παύλου Μπακογιάννη, στο χωριό Βελωτά, στην Ευρυτανία, θα γίνει μουσείο Δημοκρατίας και εντάσσεται στο ΕΣΠΑ Στέρεας Ελλάδας, με υπογραφή του γιου του Κώστα Μπακογιάννη.
«Ζούμε στη χώρα που ανέχεται το Μητσοτακέικο να σιτίζεται οικογενειακώς και αποκλειστικά από το δημόσιο εδώ και κάτι αιώνες και το μπακογιανέικο να στηρίζει τον πολιτικό του βίο, πάνω σε έναν θάνατο. Και να ζητάει και τα ρέστα όπως λέει..

15 Οκτωβρίου: καθοριστική ημερομηνία για τον ΔΟΛ

Από το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ-ΠΟΕΠΤΥΜ λάβαμε και δημοσιεύουμε επισημάνσεις- παρατηρήσεις για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΔΟΛ:
"Άφαντος ο Πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ (Μ. Γκανάς), από την Γεν. Συνέλευση των εργαζομένων στον ΔΟΛ, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21/09/2016 στη Μιχαλακοπούλου.
Αφού προηγουμένως απέτυχε η προσπάθεια του να πραγματοποιήσει διασπαστική συνέλευση μόνο  του διοικητικού προσωπικού στα Γραφεία της ΕΠΗΕΑ.
Όλο το προηγούμενο διάστημα οι χατζηαβάτηδες της εργοδοσίας υπερτόνιζαν την τότε «δέσμευση» του Σταύρου Ψυχάρη, για εξόφληση των δεδουλευμένων, αρχής  γενομένης από τον..

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Στα λόμπι της παραπληροφόρησης...

(...) Φόρεσαν τις περούκες της διαπλοκής και ψωνίζονται στα καφέ του κιτρινισμού και στα λόμπι της παραπληροφόρησης. Άλλοι προτάσσουν τα γραβατωμένα στήθη τους, υπερασπιζόμενοι με ξετσίπωτη γενναιότητα τα τηλεπαράθυρα των διαπλεκομένων συμφερόντων των καναλαρχών. Που είναι και δικά τους συμφέροντα. Και άλλοι, οι πολλοί, χρησιμοποιούνται, εκόντες – άκοντες, ως ανθρώπινες ασπίδες των πραξικοπηματιών της ενημέρωσης, αφεντικών τους.
Ξεκάθαρα: δεν είναι ο νόμος Παππά. Δεν είναι ο Μαρινάκης και ο Καλογρίτσας. Είναι ο Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που το έβαλαν αμέτι – μωχαμέτι να καθαρίσουν τη διαπλοκή. Και εκείνη..

Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ Δημάδης και Σουλτογιάννης

Το θέμα των δυο δημοσιογράφων, του Θάνου Δημάδη και του Δημήτρη Σουλτογιάννη, με τα γνωστά γεγονότα στη Νέα Υόρκη (επονομαζόμενο και «περούκα gate»), απασχόλησε σήμερα το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εποπτικού, τα αρμόδια Πειθαρχικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ θα διερευνήσουν την υπόθεση Δημάδη - Σουλτογιάννη με βάση τους κανόνες δεοντολογίας.
 Σύμφωνα με το Άρθρο 2 – παράγραφος η’ του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, ο δημοσιογράφος οφείλει:
«Να συλλέγει και να διασταυρώνει τις πληροφορίες του και να εξασφαλίζει την τεκμηρίωσή τους (έγγραφα, φωτογραφίες, κασέτες, τηλεοπτικές εικόνες) με δημοσιογραφικά θεμιτές μεθόδους, γνωστοποιώντας πάντοτε τη δημοσιογραφική του ιδιότητα».  Και οπωσδήποτε όχι με..

Ο Νίκος Παππάς, οι σκιτζήδες και η αεροπειρατεία

Τι είπε σε Κουρτάκη και Τζένο για Βαρδινογιάννη, Αλαφούζο και Καλογρίτσα

«Στην Ελλάδα έγινε αεροπειρατεία. Πήρανε τον αέρα της χώρας με τρόπο σκοτεινό. Έσπασε το κλαμπ το κλειστό και ορισμένοι σπαρταράνε». Αυτό τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή των Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου δίνοντας απαντήσεις σε ερωτήματαγια το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.
Ο Ν. Παππάς ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ότι η διαδικασία βρίσκεται στην φάση της εξέτασης των ενστάσεων: «Υπάρχει ενδεχόμενο να μην περάσουν στην επόμενη φάση κάποιοι από τους υπερθεματιστές. Αν δεν είναι εντάξει κάποιος φεύγει το επόμενο δευτερόλεπτο. Εμείς δεν είμαστε σκιτζήδες. Στην Ελλάδα έχει συντελεστεί αυτά τα χρόνια..

Δημοσιογράφος ή παπαράτσο;

Το ρεπορτάζ δεν είναι απλό παιχνίδι στα χέρια των παιδιών

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Μη λέμε ψέματα τώρα, όλοι και όλες διασκεδάσαμε με το Perouka Gate. Ε ναι, δεν σου συμβαίνει κάθε μέρα να σκάσει υπόθεση με πρωταγωνιστές υπουργούς, δημοσιογράφους, περούκες, ρουμ σέρβις, αστυνομία, όλα κομπλέ και με κερασάκι στην τούρτα ότι δεν συνέβησαν στον Βούθουλα συνέβησαν στην πόλη όπου χτυπάει η καρδιά του καπιταλισμού. Στη Νέα Υόρκη παρακαλώ που ενώ προσπαθούσε να συνέλθει από τρομοκρατικό χτύπημα, έπεσαν πάνω της οι τυφώνες Δημάδης και Σουλτογιάννης
Τέλος πάντων, να μην τα πολυλογώ, γνωστό είναι το στόρι, όσο κι αν προσπάθησαν τα κανάλια..

Ψυχάρης: Δεν θα γίνουμε τώρα μπαταχτσήδες!..

...«Αν το καράβι πέσει σε ξέρες, στα αμπάρια του θα υπάρχουν όσα χρειάζονται για να τελειώσει μια συνεργασία»...
Ολόκληρη η επιστολή Ψυχάρη προς τους εργαζόμενους

Πολύ βαρύ το κλίμα στη Μιχαλακοπούλου μετά και την χθεσινή συνέλευση των επί 4μήνες απλήρωτων εργαζομένων όπου υπήρξε και παρέμβαση Ψυχάρη μέσω επιστολής την οποία υπογράφει το αφεντικό του ΔΟΛ και κοινοποίησε στη συγκέντρωση ο διευθυντής της εφημερίδας Το ΒΗΜΑ Αντώνης Καρακούσης.
Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να πληρωθούν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου αλλά και μέχρι τότε το..

Σκελετοί...

Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου

Με την κοινή λογική να παραβιάζεται ασυστόλως και την επιτομή της αθλιότητας να βιάζει τη νοημοσύνη μας, την αισθητική μας και κυρίως κάθε έννοια αλήθειας και πραγματικότητας, το πολεμικό παιχνίδι που ξεκίνησαν οι κλειδοκράτορες της παραεξουσίας μπάζει…
Ας παίξουμε λοιπόν το παιχνίδι των πέντε ερωτήσεων, έτσι για προγύμναση πριν από το τελικό διαγώνισμα …
1  Ποιοι ακριβώς επικαλούνται τώρα τη νομιμότητα και τη διαφάνεια; Οι ίδιοι που αποκαλύφθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής όπου ξεδιπλώθηκε ανάγλυφα η βιομηχανία της κρατικοδίαιτης λαμογιάς που διοικούσε τη χώρα, με βασική προίκα τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος, κεντρικό στόχο τη χειραγώγηση..

Οργή Χατζηνικολάου για τα περί συγχώνευσης του Realgroup

Οι φήμες για Μαρινάκη, η κατηγορηματική διάψευση και το like του Ανδρέα Κουρή

Οργιάζουν οι φήμες στο διαδίκτυο περί συνεργασίας και συνένωσης «δυνάμεων» του Βαγγέλη Μαρινάκη και των όποιων Μέσων ελέγχει ο εφοπλιστής (χώρια η τηλεοπτική άδεια), με τα μίντια του Νίκου Χατζηνικολάου.
Ολη αυτή η φημολογία ανάγκασε τον Νίκο Χατζηνικολάου να πάρει θέση. Ο δημοσιογράφος-εκδότης-τηλεπαρουσιαστής τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ξεκαθάρισε το θέμα, μέσω fb, δηλώνοντας κατηγορηματικά και οργισμένα:
«Οι διαδιδόμενες "πληροφορίες" περί δήθεν συγχώνευσης του Realgroup με..

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Επιστολή Ψυχάρη προς εργαζόμενους: Δεν θα ρίξω πιστολιά!

Απλήρωτοι μέχρι τις 15 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ- Δεν κάνουν απεργία, καταθέτουν ασφαλιστικά μέτρα

Με επιστολή του προς τους εργαζόμενους του ΔΟΛ παρενέβη το αφεντικό της Μιχαλακοπούλου, την οποία παρέδωσε στη συνέλευση των εργαζομένων ο διευθυντής του ΒΗΜΑτος Αντώνης Καρακούσης.
Με την επιστολή ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης ενημερώνει για την κατάσταση που επικρατεί στον Όμιλο αναφέροντας πως ο Οργανισμός αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω της πτώσης της διαφημιστικής αγοράς, ενώ παράλληλα δέχεται χτυπήματα από πολλές πλευρές.
Στην επιστολή γίνεται λόγος για προσπάθεια ανεύρεσης λύσης μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, η οποία λέγεται πως αν «ναυαγήσει», τότε θα συζητηθούν είτε λύση τύπου..

Μπαμ!!!

Με κάθε σεβασμό στην κρίση και τη φαντασία σας: Σκεφτείτε τη δεξιά ταραχή αν γινόταν γνωστό ότι η σύζυγος του Ευκλείδη Τσακαλώτου παίρνει δουλειές από το Δημόσιο. Από το ΚΕΕΛΠΝΟ ας πούμε. Δουλειές νόμιμες από κάθε άποψη σας λέω εγώ. Πόσες βόμβες μεγατόνων θα βλέπαμε να σκάνε στα κανάλια, πόση οργή θα κατανάλωναν οι ειδικοί επί του χαμένου ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς, πόσες ερωτήσεις θα εξαπέλυαν οι Αυγενάκηδες και οι λοιποί ακόλουθοι. Πόσες κραυγές και πόσοι ψίθυροι θα συνόδευαν την επιχειρηματική δράση της κυρίας.
Πάμε παρακάτω. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν, απερχόμενος κάποια στιγμή από την εξουσία ο Τσίπρας, γύρω στο 2032 σύμφωνα με ασφαλείς προβλέψεις, διόριζε τον Τσακαλώτο διοικητή της ΤτΕ, προφανώς για να έχει η επερχόμενη Δεξιά ένα αριστερό αγκάθι στα πλευρά της. Μια εξουσία ανεξέλεγκτη.. 

Χάθηκε στο... μέτρημα ο Παντελής Καψής

Εξ ονόματος του ΔΟΛ αποφάσισε να ασχοληθεί με την «Εφ.Συν.» ο τ. Υπουργός Παντελής Καψής, που το 2013 ανέλαβε να διαχειριστεί για λογαριασμό της κυβέρνησης Σαμαρά το «μαύρο» της ΕΡΤ. Από την υπουργική του θέση με ένα πηδηματάκι πήρε ξανά στο χέρι τη δημοσιογραφική του πένα και χθες αποφάσισε να υπερασπιστεί εξ ονόματος όλων (;) των εργαζομένων του ΔΟΛ την τιμή του συγκροτήματος βάλλοντας κατά της «Εφ.Συν.» και συγκεκριμένων δημοσιογράφων. Μόνο που ακριβώς αυτή η εύκολη αλλαγή ρόλων είναι και το πρόβλημα του πώς αντιλαμβάνονται κάποιοι τη δημοσιογραφία.
Ο Π. Καψής φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίσει την Εφημερίδα των Συντακτών στην οποία..

Για τη σωτηρία του κυρ Σταύρου...

Τι 'χες απλήρωτε του ΔΟΛ; Τι 'χα πάντα...

Άλλη μια συνέλευση των εργαζομένων του ΔΟΛ πέρασε στην ιστορία ως "επί της ουσίας μη γενόμενη"...
Επισημαίναμε σε προηγούμενη ανάρτηση ότι "στο συγκρότημα θεωρείται δύσκολο να υπάρχει συντονισμένη και έντονα πλειοψηφική τάση των εργαζομένων προς κάποια κατεύθυνση."
Κι αυτό επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά και σήμερα...
Τα "λόμπι" των ορόφων και των διευθυντών, η απόσταση ασφαλείας από την "καυτή πατάτα" της μη καταβολής των δεδουλευμένων και πέραν του τριμήνου από τις συνδικαλιστικές Ενώσεις και τους συνδικαλιστές - ειδικότερα όλων όσοι έχουν περάσει ή έχουν ακόμη σχέση (καθ' οιονδήποτε τρόπο) με το Συγκρότημα - έχουν..

Πονηρή σκέψη

Γράφει ο Τάσος Παππάς

«Ο διαγωνισμός έχει καταπέσει πολιτικά, ηθικά και νομικά» είπε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κουμουτσάκος.
Το «πολιτικά» ας το δεχθούμε. Είναι η άποψη της Ν.Δ και δικαιούται να την εκφράζει. Θα ήταν βεβαίως καλύτερα αν μας έδινε και ορισμένα σοβαρά επιχειρήματα, όχι πάντως σαν κι αυτά που διακινεί ο αντιπρόεδρος του κόμματος Α. Γεωργιάδης περί Ειδικών Δικαστηρίων και ισόβιας κάθειρξης (δουλειές με φούντες θα έχει το Ειδικό Δικαστήριο με τόσους πρώην υπουργούς που θα στείλει η Ν.Δ. στο εδώλιο), αλλά δεν πειράζει.
Το «ηθικά» σηκώνει κουβέντα. Και γιατί δεν έχουμε όλοι την ίδια άποψη για το τι είναι ηθικό και τι όχι (αλλιώς το ορίζει η θρησκεία, αλλιώς η κοινωνιολογία, αλλιώς η πολιτική επιστήμη, αλλιώς η..

Πέθανε ο Γιώργος Καστρινάκης

Εφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Καστρινάκης, αθλητικός συντάκτης, πολιτικός, αλλά και με μεγάλη προσφορά στον αγώνα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των νεφροπαθών και γενικότερα των ατόμων με αναπηρία.
Ο Γιώργος Καστρινάκης γεννήθηκε στον Στύλο Χανίων Κρήτης το 1956. Εισήχθη στο Νομικό τμήμα της Νομικής Αθηνών το 1974 και δούλεψε σε όλη τη διάρκεια των σπουδών του ως συντάκτης του αθλητικού ρεπορτάζ με το οποίο ασχολήθηκε από 16 ετών (1972).
Ήταν τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και τακτικό μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου στον οποίο διετέλεσε επί 15ετία διοικητικό στέλεχος.
Η προσφορά του Γιώργου Καστρινάκη στην κοινωνία ήταν μεγάλη, καθώς από το 1985, που..

Ο Παντελής Καψής και η «εμμονή της ΕφΣυν με τον ΔΟΛ»

«Ερμηνείες» από το πρώην στέλεχος της Μιχαλακοπούλου

Εμμονή της ΕφΣυν με τον ΔΟΛ διαβλέπει το πρώην στέλεχος του συγκροτήματος Λαμπράκη, Παντελής Καψής.
Ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας Τα Νέα (έφυγε παίρνοντας μισό εκατ. ευρώ αποζημίωση) -αφού, λέει, το έψαξε- αφιερώνει ολόκληρο άρθρο (στο jaj) για να αναφερθεί στο «μπαράζ επιθέσεων της Εφημερίδας των Συντακτών κατά του ΔΟΛ, του εκδότη του αλλά και δημοσιογράφων του Βήματος και των Νέων».
Μάλιστα ο Παντ. Καψής δίνει μια τρέχουσα ερμηνεία: «Προφανώς όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Όσο “κακό” και αν θεωρούν τον Σ. Ψυχάρη, όσο ανταγωνιστικά και αν βλέπουν τον ΔΟΛ αυτή η καθημερινή ενασχόληση κάτι σημαίνει. Απλώς έχουν αναλάβει εργολαβικά την..

Γιατί ο Νικολόπουλος μήνυσε (και) τον Παν. Ψυχάρη

Μήνυση και κατά του Παναγιώτη Ψυχάρη υπέβαλε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις εγγυήσεις δανείων με «αέρα».
«Ο λαός απαιτεί να μπει τέλος στη ″νταβατζιδοκρατία″. Το δημόσιο πλήρωσε ακριβά το ″νταβατζηλίκι″ με εκατοντάδες εκατομμύρια κρατικού χρήματος, με τα οποία λειτουργούσαν, χωρίς άδειες, τα περίφημα ″συστημικά ΜΜΕ″ των γνωστών καναλαρχών και των παπαγάλων της μνημονιακής διαπλοκής», τόνισε εξερχόμενος από το εισαγγελικό γραφείο ο Νίκος Νικολόπουλος.
Ο Νίκος Νικολόπουλος επισήμανε ότι «πριν από τα βοσκοτόπια, είχαμε από τα κόμματα διπλές-τριπλές εκχωρήσεις για δήθεν εγγυήσεις. Έτσι, για να μην παραπεμφθούν στις καλένδες..

Ο Δημάδης αντεπιτίθεται: Με ξεφτίλισε το ΑΠΕ

Τι λέει για το Πρακτορείο αλλά και για τον «συνάδελφο και φίλο» Γ. Χριστοφορίδη
 - Και ο Δ. Σουλτογιάννης κατά του ΑΠΕ

Με ανάρτησή του στο facebook o εκ των πρωταγωνίστων του «περούκα gate», Θάνος Δημάδης περνάει στην αντεπίθεση και ασκεί κριτική στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δίνοντας την δική του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν στη Νέα Υόρκη. Αναφερόμενος στα λεγόμενα Χριστοφορίδη, «που είναι και συνάδελφος αλλά και φίλος» αναφέρει: «Μου προσάπτει ότι ετοίμαζα στημένο σκηνικό περί χαβιαρι(ου) κι οφείλω να διευκρινίσω ότι άλλο είναι να κάνεις ρεπορτάζ και άλλο να κάνεις δίκην προθέσεων με βάση τα δικά σου κριτήρια και υποψίες ρίχνοντας επιπλέον αίμα στην αρένα του εξευτελισμού».
Ο δημοσιογράφος καταλήγει ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του. Γράφει λοιπόν στο fb ο Θ. Δημάδης:..

Ο ΔΟΛ και οι «συνδικαλιστικοί αβανταδόροι του αφεντικού»

Aπό το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην Ενωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ) λάβαμε και δημοσιεύουμε καταγγελία για τα τεκταινόμενα στον ΔΟΛ και τους «συνδικαλιστικούς αβανταδόρους του μεγάλου αφεντικού». Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο:

Ο Μ. Γκανάς και τα φερέφωνα του εκτός των άλλων, προσφέρουν τις τελευταίες όπως διαφαίνεται, διακριτές υπηρεσίες τους στο μεγάλο αφεντικό του ΔΟΛ. Με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο επιχειρούν να καταστείλουν κάθε συλλογική μορφή διεκδίκησης –προσφυγές για Ασφαλιστικά Μέτρα –Επίσχεση εργασίας, αγωνιστικές κινητοποιήσεις κ.λ.π. των εργαζομένων, που αφορούν δεδουλευμένα περίπου 4 μηνών που η εταιρεία οφείλει στο σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου.
Οι «συνδικαλιστικοί» αβανταδόροι του μεγάλου αφεντικού του ΔΟΛ το λένε με όσο πιο κυνικό..

Εμφύλιος στον ALPHA για το περούκα gate

Σε εμφύλιο φαίνεται να εξελίσσεται η υπόθεση περούκα gate για τον ALPHA και μάλιστα ερήμην του προέδρου του καναλιού Δημήτρη Κοντομηνά που βρίσκεται στις ΗΠΑ.
Ο γνωστός διχασμός στο εσωτερικό του σταθμού που εκφράζουν δυο ισχυρές ομάδες – όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, με την ίδια δυνατότητα πρόσβασης στον προθάλαμο της ιδιοκτησίας… Αυτή τη φορά συγκρούονται για το αν ο ανταποκριτής του καναλιού Θάνος Δημάδης, ενήργησε αυτοβούλως ή είχε πάρει εντολή από τη διεύθυνση του σταθμού να αναζητήσει με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο στοιχεία που να εκθέτουν τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.
Συγκεκριμένα η μια ομάδα πέριξ του Λάκη Λαζόπουλου με το σάιτ «altsantiri» στο οποίο..

Ο Γιαννίκος θέλει να καταθέσει στη Βουλή για το Alter

Ο υπόδικος επιχειρηματίας της τηλεόρασης, τον οποίο ο Γ. Κουρής έχει κατηγορήσει πολλές φορές για τη μεγάλη απάτη και τη χρεοκοπία του καναλιού ALTER, προσφέρθηκε να μιλήσει δημόσια στην Επιτροπή για όλα, χωρίς να κρυφτεί..

Εβδομάδα κρίσιμων εξελίξεων στον ΔΟΛ

Η προγραμματιζόμενη για σήμερα συνέλευση των εργαζομένων στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη είναι μόνο η μία πτυχή της δεινής κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει ο άλλοτε πανίσχυρος όμιλος μέσων ενημέρωσης. Οι επί μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι εξετάζουν το ενδεχόμενο έναρξης επίσχεσης εργασίας από αύριο, την ώρα που τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και κάθε λογής προμηθευτές βρίσκονται σε αναβρασμό, ώστε να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους.
Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών φέρουν τις τράπεζες να έχουν επανειλημμένες επαφές με τη διοίκηση του ΔΟΛ, καθώς η οικονομική δυσπραγία του Οργανισμού έχει οδηγήσει σε «πάγωμα» αποπληρωμών κάθε είδους υποχρεώσεων.
Ενόσω οι προσωπικοί λογαριασμοί του Σταύρου Ψυχάρη είναι δεσμευμένοι με εντολή..

Κυβερνητική δέσμευση για «διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας

Η συνάντηση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου, με τις εργοδοτικές οργανώσεις και τις ενώσεις εργαζομένων στα ΜΜΕ, πραγματοποιήθηκε χθες σε θετικό κλίμα στην κατεύθυνση της συμμετοχής εργοδοτών και εργαζομένων στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του ΕΔΟΕΑΠ, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.
«Ο διάλογος θα συνεχισθεί τις επόμενες ημέρες. Η κυβέρνηση θα προστατεύσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ και την εύρυθμη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Τις επόμενες ημέρες, θα συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ του υπουργείου Εργασίας,..

Δέσμευση λογαριασμών μεγάλου εκδοτικού συγκροτήματος

Σοκ προκαλεί η είδηση που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα δημοσιογραφικά γραφεία που -αν ισχύει- ίσως σημάνει την αρχή του τέλους ενός ιστορικού συγκροτήματος ΜΜΕ.
Η φημολογία αφορά στη δεύσμευση των εταιρικών λογαριασμών του συγκεκριμένου εκδοτικού συγκρότηματος για οφειλές σε τράπεζες από δάνεια και -αν ισχύει- είναι σοβαρή γιατί θα σημαίνει και την αδυναμία πληρωμών και εξόφλησης των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους.
Στα τέλη Ιουνίου με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα, είχαν δεσμευτεί και όλοι οι τραπεζικοί προσωπικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες του επικεφαλής τού περί ου ο λόγος δημοσιογραφικού ομίλου.
Η δέσμευση είχε γίνει στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από..

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Δήμαρχος Λέσβου: Στήνουν σκηνικό εκφασισμού του νησιού

Στελέχη της Χρυσής Αυγής και "παράγοντες" κομμάτων του δημοκρατικού τόξου "δείχνει" ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ως υποκινητές της έκρυθμης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το νησί, με αποκορύφωμα την πυρπόληση του Hot Spot στη Μόρια και τα έκτροπα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προηγήθηκε στη Μυτιλήνη, όπου σύμφωνα με καταγγελίες χτυπήθηκαν νεαρές κοπέλες από τη Συρία με ανήλικα παιδιά. Μιλώντας στο NEWS247 ο Σπύρος Γαληνός ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων "πριν θρηνήσουμε θύματα" και ζητά την αποσυμφόρηση της Λέσβου από πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς το νησί δεν μπορεί να σηκώσει άλλο βάρος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία για τα επεισόδια που ξεκίνησαν αργά το απόγευμα της..

Η μεγάλη ζωή του Γ. Χριστοφορίδη στη Νέα Υόρκη

Τι λέει ο δημοσιογράφος στην "Αυγή"για το «Perouka_gate»

O δημοσιογράφος και μέλος της κυβερνητικής αποστολής στη Νέα Υόρκη για τη σύνοδο του ΟΗΕ, Γιώργος Χριστοφορίδης μίλησε στην εφημερίδα ΑΥΓΗ για την πολύκροτη υπόθεση με την πλαστογράφηση του ονόματός του από δημοσιογράφους που συνελήφθησαν με περούκα.
Ο Γιώργος Χριστοφορίδης, σύμβουλος επικοινωνίας του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, στο γνωστό πλέον «Perouka_gate» που διαδραματίστηκε το Σάββατο το βράδυ στη Νέα Υόρκη.
Δημοσιογράφος και ο ίδιος, δεν έκρυψε την έκπληξή του όταν έμαθε τα κατορθώματα των δύο Ελλήνων συναδέλφων του, που συνελήφθησαν μεταμφιεσμένοι καρναβαλίστικα στο Μανχάταν,χρησιμοποιώντας μάλιστα το όνομα και την υπογραφή του.
Ο Γ. Χριστοφορίδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Αγγέλα Νταρζάνου και δημοσιεύεται στην Αυγή σε ερώτηση αν θα καταθέσει μήνυση σημειώνει:..

Τι είπε ο Βαρδινογιάννης για τους απλήρωτους του Mega

«Δεν είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Εχουμε άλλο κανάλι να βρούμε λύσεις»

Κατά την διάρκεια της κατάθεσής του το μεσημέρι της Τρίτης στην Εξεταστική της Βουλής ο Γιάννης Βαρδινογιάννης μίλησε για τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού Mega απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Αννέτας Καββαδία. Συγκεκριμένα:
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ : Θα χαθούν θέσεις εργασίας και θα μείνουν άνθρωποι χωρίς δουλειά, είναι δεδομένο.
- ΚΑΒΒΑΔΙΑ - Δεν σας ενοχλεί που υπάρχουν εργαζόμενοι 5 μήνες απλήρωτοι;
- ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ :Με ενοχλεί και είναι λάθος αλλά υπάρχει ένα πλαίσιο. Οι τράπεζες δέσμευσαν τους λογαριασμούς του Μέγκα. Λάθος. Αν υπήρχε νομική φόρμουλα να δοθούν τα χρήματα..

Η ΕΤΙΤΑ, ο Ν. Παππάς και οι «κροκόδειλοι» του ΣΚΑΪ

Ψήφισμα της Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ):

«Από την πρώτη στιγμή εμείς οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης συμφωνήσαμε για το ότι πρέπει να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο.  Σε όλη την διάρκεια αυτών των μηνών οι αντιρρήσεις μας σε διάφορες κυβερνητικές επιλογές έπεφταν στο κενό καθώς εκείνοι είχαν την δική τους αντίληψη για το πώς θα χτυπούσαν την διαπλοκή.  Αυτήν την αντίληψη όλοι οι Έλληνες την έχουν πια καταλάβει!
Τελικά όμως φάνηκε πως για τον κύριο Παππά, εκτός των άλλων, τάξη σημαίνει μαύρο σε πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς με χιλιάδες και πλέον εργαζόμενους στον δρόμο σε ένα κλάδο που ήδη μετράει εκατοντάδες ανέργους. Τάξη σημαίνει να χαθούν εργασιακά δικαιώματα πολλών χρόνων..

Γιατί (άραγε) συνελήφθη ο «μακελάρης» Χίος

Στην Ασφάλεια Αθηνών οδηγήθηκε ο δημοσιογράφος - εκδότης Στέφανος Χίος που συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης έπειτα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρήστος Σπίρτζης.
Αιτία της μήνυσης αποτέλεσε ένα άθλιο δυσφημιστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Mακελειό» του Στέφανου Χίου, ο οποίος φωτογράφησε τον εαυτό του μέσα στο περιπολικό που τον μετέφερε στη ΓΑΔΑ και δημοσίευσε την φωτογραφία (αριστερά) στον ιστότοπο makeleio.gr που του ανήκει.
"Εύχομαι να περάσω καλά. Η αστυνομία ήταν πάντα ευγενής. Πάω να ακούσω ποιο κυβερνητικό κάθαρμα μου την έστησε. Δημοκρατία επί ΣΥΡΙΖΑ. Να την απολαύσουμε" έγραψε ο ίδιος στην..

Ο Γ. Κουρτάκης στο Άγιον Όρος με τον Βαγγέλη Μαρινάκη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στο Άγιον Όρος από την περασμένη Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου, βρίσκεται ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης συνοδευόμενος από στενούς του συνεργάτες και φίλους.
Ανάμεσα στους ανθρώπους που τον συνοδεύουν, βρίσκεται και ο μιντιάρχης -επικεφαλής του Ομίλου των Παραπολιτικών- Γιάννης Κουρτάκης.
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει επισκεφθεί τις Μονές Βατοπαιδίου, Σίμωνος Πέτρας και προσκύνησε την Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές (σ.σ. πρωτεύουσα του Αγίου Όρους).
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης , συνοδευόμενος πάντα από τον συνεργάτη και φίλο..

Ελέγχονται για φοροδιαφυγή Καλογρίτσας και υιός

Tι λέει το «περιβάλλον» Καλογρίτσα 
 
Έλεγχο για υποθέσεις φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ξεκίνησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς στις επιχειρήσεις του Χρήστου Καλογρίτσα και του γιου του Ιωάννη Βλαδίμηρου, καθώς φαίνεται να προέκυψαν από ελέγχους των οικονομικών στοιχείων του επιχειρηματία αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων για ποσά περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο επιχειρηματίας Ιωάννης -Βλαδίμηρος Καλογρίτσας πρόσφατα κατέβαλε στις φορολογικές αρχές ποσό 4 εκατομμυρίων καθώς είχε σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία..

Δεν γνωρίζει λεπτομέρειες για δάνεια ο Γιάννης Βαρδινογιάννης

UPD

Mε την κατάθεση του Γιάννη Βαρδινογιάννη (Star και Μega) συνεχίζονται οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά τη νομιμότητα χορήγησης δανείων από τράπεζες σε κόμματα και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
«Η οικογένειά μου έχει κάθε δικαίωμα να συμμετέχει σε περισσότερα από ένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Το δελτίο ειδήσεων του σταθμού μας ήταν και είναι ισορροπημένο. Τώρα εκπονούμε σχέδια για να συνεχίσουμε να εκπέμπει το κανάλι», είπε ο "Τζίγγερ" απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της Επιτροπής.
Ο Γ. Βαρδινογιάννης δεν απάντησε σε καμμία από τις ερωτήσεις σχετικά με τις «λεπτομέρειες», όπως είπε, που αφορούν την δανειοδότηση των καναλιών στα οποία συμμετέχει μετοχικά.
«Ο Χατζηνικολάου δεν ήταν διευθυντής στο STAR, είχε μια δική του εκπομπή και καλούσε..

Ο μιντιακός «γάμος» της χρονιάς

Η συγχώνευση που θα γεννήσει το νέο μιντιακό μεγαθήριο με κανάλι και τρεις εφημερίδες 
 
Στα σκαριά βρίσκεται μεγάλο deal που αναμένεται να κάνει πάταγο και να αλλάξει ριζικά τις ισορροπίες στον ελληνικό Τύπο. H συμφωνία θα επηρεάσει καθοριστικά και τον τηλεοπτικό χάρτη, καθώς ο επιχειρηματίας που πρωταγωνιστεί στη συγκεκριμένη μπίζνα είναι ένας από τους τέσσερις νέους καναλάρχες!
Συγκεκριμένα ο στόχος είναι μέσα στη σεζόν να ολοκληρωθεί επιτυχώς η συγχώνευση των δυο νέων συγκροτημάτων Τύπου που το ένα διαθέτει κυριακάτικο φύλλο υψηλής κυκλοφορίας και το άλλο σαββατιάτικο φύλλο – επίσης, μεγάλης κυκλοφορίας. Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο..

Ο Κοκός έκλαιγε...

...και ο Πρόεδρος χειροκροτούσε...

Τι ανωμαλία ήταν αυτή; O Πρόεδρος της Δημοκρατίας να χειροκροτεί τον πρώην βασιλιά (και η Τσαπανίδου να κρατάει τα μικρόφωνα)...
Το είδαμε και αυτό. Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις. Ο Γλύξμπουργκ τώρα έβαλε τα κλάματα. Συγκινήθηκε όχι για την Ελλάδα (ρε γαμώτο), αλλά για το μετάλλιο που είχε πάρει όταν ήταν νεαρός και σκότωνε την ώρα του με τα σπορ.
Βεβαίως δεν υπάρχει κίνδυνος να επανακάμψει η μοναρχία. Θεός φυλάξοι! Αλλά λίγο σεβασμός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για εκείνους..