ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Κυριάκος, ο βιοΓραφικός

«Είναι απόλυτη δέσμευσή μου ότι η αποκατάσταση και η διαφύλαξη της τάξης και του νόμου, στο κέντρο, στις γειτονιές παντού στην Ελλάδα, είναι προτεραιότητά μου. Είμαι αποφασισμένος να τελειώνω με το άβατο των Εξαρχείων από τον πρώτο μήνα». Aυτό είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην «Real News» και η εφημερίδα (o Ν. Χατζηνικολάου δηλαδή) επέλεξε να το κάνει πρωτοσέλιδό της τίτλο. Ακολούθησαν σχόλια στο fb τα οποία και παραθέτουμε:

***
Κούλη άμα θες ένα μήνα για να τελειώσεις τα Εξάρχεια δεν κάνουμε δουλειά.
Σκέψου ότι μετά έχεις να σκουπίσεις και Μετς, Παγκράτι, Βικτώρια, που παραδοσιακά θέλουν..

Ένα σύντομο σχόλιο για τις τηλεοπτικές άδειες

Υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο: Η ελληνική αγορά δεν σηκώνει όχι τέσσερα αλλά ούτε ένα κανάλι

Ένας τηλεοπτικός σταθμός που θα έχει στοιχειωδώς ποιοτικό πρόγραμμα αποκλείεται να είναι κερδοφόρος. Ένας σταθμός με καλή και αρκετά μεγάλη δημοσιογραφική ομάδα, τεχνική υποδομή, δελτίο επιπέδου, παραγωγές ενημερωτικών εκπομπών (με ρεπορτάζ – όχι τρίωρα πάνελ), παραγωγές ψυχαγωγικών εκπομπών, και αγορές καλών σήριαλ και ταινιών – αποκλείεται να αποφέρει κέρδη στην ελληνική αγορά. Πόσο μάλλον αν, επιπλέον, έχει πληρώσει κανείς δεκάδες εκατομμύρια για την άδειά του.
Μα, θα πει κανείς, ποιος θα έκανε ποιοτικό κανάλι ούτως ή άλλως; Πόσες ποιοτικές στιγμές είχε η ελληνική τηλεόραση τα τελευταία τριάντα χρόνια;
Σωστά. Όμως, ούτε ένα τσαπατσούλικο, φτηνιάρικο κανάλι βγάζει επιχειρηματικό νόημα..

Documenta

Γράφει ο Δημήτρης Ν. Μανιάτης

Ολο και περισσότερο ο χώρος του δημόσιου λόγου πυκνώνει από περιπτώσεις ανθρώπων που φαντασιώνονται πως ανήκουν σε κάποια σκληρή ολιγαρχική ελίτ αρίστων. Λαϊκά παιδιά από επαρχίες ή γειτονιές της Αθήνας, μπερδεύοντας τον τρόπο ζωής στην πόλη με τον αστικό τρόπο ζωής (ο δεύτερος δεν είναι στενά γεωγραφικός), νιώθουν υποχρεωμένα να υπερασπιστούν τη θέση τους από τις ορδές των αβράκωτων ή των λυσσασμένων που βάζουν σε κίνδυνο την «κανονικότητα». Οι μανταμ-Σουσούδες της μπλογκόσφαιρας βρήκαν νέο αντίπαλο αυτές τις ημέρες. Είναι η τεράστια έκθεση σύγχρονης τέχνης Documenta 14 που θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα στο..

Τα πάνω κάτω στα media - Αγριεύει το παιχνίδι με τα κανάλια

Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι

Σε ένα μεγάλο παζάρι έχει μετατραπεί η τηλεοπτική αγορά αμέσως μετά την δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών όπου νέοι και παλιοί καναλάρχες έδειξαν πρωτοφανή ετοιμότητα να διαθέσουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, σε εποχή κρίσης και σε ένα κλάδο που κατά δήλωσή τους είναι ζημιογόνος.
Συμμαχίες φτιάχνονται και χαλάνε την ίδια μέρα μετά από φανερά -αλλά κυρίως κρυφά- ραντεβού και τηλεφωνήματα.
Τηλεαστέρες βρίσκονται σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις με υποτακτικούς των νέων καναλαρχών που τους τάζουν διασφαλίσεις για το τηλεοπτικό τους μέλλον. 
Πολιτικοί παρεμβαίνουν με δηλώσεις τους και προβάλουν ενστάσεις για την απόκτηση άδειας..

Πέρασαν και οι τέσσερις τον έλεγχο του «πόθεν έσχες»!

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» για τους τέσσερις νέους καναλάρχες σχετικά με τα χρήματα που πόνταραν προκειμένου να εξασφαλίσουν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες που δημοπράτησε η κυβέρνηση («εξετάστηκε από την αρμόδια επιτροπή η προέλευση και ο τρόπος απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διατεθούν»).
Οι Κυριακού, Μαρινάκης, Καλογρίτσας και Αλαφούζος (παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα) πέρασαν τελικά τον έλεγχο και ο έλεγχος αφορούσε όλα τα ποσά και όχι μόνο την πρώτη δόση. Ετσι πλέον σε δεκαπέντε ημέρες θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη από τις τρεις δόσεις των χρημάτων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου θα πρέπει..

Στο κανάλι του Μαρινάκη δύο στελέχη του Αλαφούζου

Ο επικεφαλής σκηνοθέτης του ΣΚΑΙ, Τσίγκος και ο υπεύθυνος γραφικών του καναλιού, Τσιαμούρης, αποχώρησαν από το Φάληρο… Με κατεύθυνση τον Πειραιά, προκειμένου να ενταχθούν στο νέο κανάλι που ετοιμάζει – όπως λέγεται από μηδενική βάση, η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη. Η συμφωνία των δυο με το νέο κανάλι λέγεται ότι έχει την… υπογραφή της πρώην ισχυρής οικονομικής διευθύντριας..

Όταν το Χάρβαρντ πάει Χαρβάτι

Ο Κυριάκος και ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης
 
Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Κάθομαι εγώ τώρα με το φτωχό μου το μυαλό και διαβάζω το βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και λέει εκεί πέρα, μεταξύ άλλων:
«Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο.  Μετά την..

Δημοσιογράφοι Alpha: Οχι μαύρο στην ενημέρωση

24ωρη απεργία στους δημόσιους και ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, πραγματοποιούν  σήμερα σε όλη τη χώρα, οι  Συνεργαζόμενες  Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ. Τη θέση τους έχουν διαχωρίσει με ανακοίνωσή τους το Συντονιστικό Σωματείων Σκηνοθετών, Διευθυντών Παραγωγής και Εικονοληπτών ΕΡΤ (δείτε ΕΔΩ) καθώς και οι δημοσιογράφοι του τ/σ Alpha.
Συγκεκριμένα οι δημοσιογράφοι του Alpha σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
"Οι δημοσιογράφοι του Alpha, αποφασίσαμε κατά συντριπτική πλειοψηφία να μην ρίξουμε μαύρο στην ενημέρωση, κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας. Στο μαύρο..

Το ραδιόφωνο του ThePressProject επιστρέφει για 3η χρονιά

Η καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του ThePressProject επιστρέφει την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα. Η εκπομπή μεταδίδεται διαδικτυακά στη διεύθυνση http://radio.thepressproject.gr και αναμεταδίδεται σε σταθμούς FM της περιφέρειας.
Μετά από δύο χρόνια αναμετάδοσης της εκπομπής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μέσω του ρ/φ «στο Κόκκινο», φέτος η φωνή του TPP δεν θα ακούγεται από τα ερτζιανά στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας (τουλάχιστον προς το παρόν).
Την εκπομπή του ThePressProject παρουσιάζει καθημερινά ο Κώστας Εφήμερος, ενώ τον..

Εξώδικο της Σοφίας Βούλτεψη στην «Αυγή»

Εξώδικη διαμαρτυρία στην εφημερίδα «Αυγή» απέστειλε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη μέσω ανακοίνωσης που γνωστοποίησε η ίδια.
Αιτία που οδήγησε την βουλευτή να καταθέσει εξώδικο στην εφημερίδα ήταν, όπως λέει, διαστρέβλωση των δηλώσεων της στον Realfm  και πιο συγκεκριμένα η αναφορά της Αυγής:«Η κυρία Βούλτεψη, όχι μόνο συνέκρινε την εκλεγμένη, δημοκρατική κυβέρνηση της χώρας με τη Χούντα, αλλά έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι ο Παττακός και ο Παπαδόπουλος ήταν νόμιμα εκλεγμένοι από τον λαό, μέσω του (ψευτο)Δημοψηφίσματος!».
Ακολουθεί η δήλωση της βουλευτού Β΄ Αθηνών Σοφίας Βούλτεψη για την εξώδικη πρόσκληση..

«Ας αφεθεί η ΕΡΤ να επιτελέσει τον ρόλο της»

Ανακοίνωση Συντονιστικού Σωματείων Σκηνοθετών, Διευθυντών Παραγωγής και Εικονοληπτών ΕΡΤ για ΔΕΘ 2016:
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Οι εξελίξεις που αφορούν στον χώρο των ΜΜΕ και οι επιπτώσεις τους στους εργαζόμενους που απασχολούνται σ’ αυτά, είναι πέραν κάθε αμφιβολίας καταστροφικές.
Η συμπαράσταση στους εργαζόμενους των ιδιωτικών ΜΜΕ είναι δεδομένη και χωρίς αστερίσκους.
Eμείς γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα τις επιπτώσεις που είχαν στην ΕΡΤ.
Σε καμμία περίπτωση όμως, δεν μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να γίνεται αντικείμενο..

Ο Ομιλος Ξυνή και η ανάκληση των αδειών λειτουργίας των σχολών του

Λάβαμε και δημοσιεύουμε απάντηση του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή σχετικά με την ανάκληση των αδειών λειτουργίας των σχολών του:

Με ανακοίνωσή του ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Ξυνή διαμαρτύρεται διότι το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δυστυχώς έπεσε θύμα παραπληροφόρησης και εσφαλμένης εισήγησης υπηρεσιακών παραγόντων, που υιοθετούν εδώ και καιρό τις απόψεις ανταγωνιστικού Ομίλου, ο οποίος χρησιμοποιεί ως αιχμή του δόρατος γνωστό δημοσιογράφο που διαθέτει τόσο έντυπο όσο και ραδιοφωνικό μέσο επικοινωνίας, αλλά και σχετικές ιστοσελίδες με αποτέλεσμα να ανακαλέσει τις άδειες λειτουργίας των σχολών του Ομίλου, που αριθμεί..

Η αλαζονική κυβέρνηση και ο κυνικός Κατρούγκαλος

Ανακοίνωση του Μετώπου για την Ανατροπή:

Η αδιαφορία και ο κυνισμός του κ. Κατρούγκαλου και συνολικά της κυβέρνησης απέναντι στους «μελλοθάνατους» του κλάδου είναι… εκκωφαντικοί.
Ούτε καν επιδόματα ανεργίας, ούτε καν η στοιχειώδης έστω και ψεύτικη επίδειξη ενδιαφέροντος ή έγνοιας για τις χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι, σε λιγότερο από τρεις μήνες θα είναι άνεργοι και πιθανώς άστεγοι. Όπως πολλοί από τους χιλιάδες απολυμένους εργαζόμενους του κλάδου τα τελευταία χρόνια.
Η «προσφορά» του ήταν δύο επιδοτούμενα από την Ε.Ε. και την Παγκόσμια Τράπεζα προγράμματα, τα οποία είναι ήδη δρομολογημένα και δεν χρειάζονται καν την «φροντίδα» του Υπουργού για να..

Η αποθέωση του πλουραλισμού!

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Επειδή κουβέντα μεγάλη γίνεται για τον πλουραλισμό, τη σφαιρική ενημέρωση και την ανιδιοτελή προσέγγιση στα πράγματα, να επισημάνουμε ότι κανένα κανάλι εκτός από τη δημόσια τηλεόραση δεν διέκοψε το πρόγραμμα του για να μεταδώσει τις δηλώσεις δύο προέδρων Δημοκρατίας, τεσσάρων πρωθυπουργών και ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου (ο Ισπανός).
Κατά την άποψη τους η σύναξη των ηγετών των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου δεν ήταν ένα σοβαρό γεγονός. Λες και έχουμε κάθε μέρα τέτοιες συναντήσεις στην Αθήνα. Τι κι αν ασχολήθηκαν εκτενώς μεγάλα ξένα μέσα ενημέρωσης, τι κι αν οι Γερμανοί δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για την πρωτοβουλία του Τσίπρα-πρωταγωνιστής..

Μπλοκάρει την άδεια του ΣΚΑΙ το πόθεν έσχες Αλαφούζου

Η δέσμευση της περιουσίας και των προσωπικών λογαριασμών του Γιάννη Αλαφούζου, φαίνεται οτι δημιουργούν τα πρώτα σοβαρά προβλήματα στο αφεντικό του ΣΚΑΙ.
Αυτό προέκυψε απο τον έλεγχο Πόθεν Εσχες, που ολοκληρώθηκε σημερα και αφορούσε τους τέσσερις υπερθεματιστες στον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τεσσερις τηλεοπτικές αδειες.
Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, οι ελεγκτές διαπίστωσαν οτι ο Γ. Αλαφούζος, προσκόμισε στοιχεία που δυστυχώς για εκείνον είχαν δεσμευτεί με απόφαση του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου.
Με απλα λόγια το αφεντικό του ΣΚΑΙ μέσα σε ελάχιστο χρόνο θα πρέπει να βρει 44 εκ. ευρώ,..

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Δημοσιογράφοι-σωματοφύλακες

Δεν χύνουμε το αίμα μας, μόνο το μελάνι μας

Γράφει ο Διονύσης Βραϊμάκης*

Ουδέποτε η δημοσιογραφία ήταν απόλυτα αξιοπρεπής. Υπήρχαν και υπάρχουν, όμως, αξιοπρεπείς δημοσιογράφοι με προσωπικούς ηθικούς κώδικες που κρατάνε τη σημαία, αν όχι στο υψηλότερο σημείο του ιστού, τουλάχιστον σε κάποιο ύψος. Ωστόσο, οι συνεπείς σημαιοφόροι συνεχώς μειώνονται και, δυστυχώς, η δημοσιογραφία δεν έχει αποφύγει τη γενικότερη κατάντια της χώρας.
Με τα γεγονότα γύρω από το ποδοσφαιρικό παρασκήνιο που μετεωρίζονται εδώ και πάνω από πέντε χρόνια, συγκλήθηκε δημοσιογραφική πανστρατιά για να καλυφθούν (εννοώ πολεμική κάλυψη και όχι δημοσιογραφική) βαλλόμενοι και επιτιθέμενοι. Τώρα, με τη υπόθεση Μαρινάκη και την πρόταση Δασκαλόπουλου έτρεξαν δημοσιογραφικοί..

Eπιταγές χωρίς αντίκρυσμα για τους ανέργους

Πρόγραμμα με «ανοιχτές επιταγές» δίνει τώρα η κυβέρνηση στους εργοδότες, μήπως και απορροφήσουν τους πρώτους 1.000 ανέργους, που φέρνει η δεύτερη φάση της πολιτικής δημοπρασίας για τις άδειες. Σε καμία περίπτωση, όμως, δε λύνει όσα προκαλούν οι κυβερνητικές αποφάσεις σε βάρος των εργαζομένων.
Την σκυτάλη για την… «τακτοποίηση» της κοινωνίας των ανέργων παίρνει τώρα από τον Νίκο Παππά ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ, παλιοί και νέοι καναλάρχες επιδίδονται σε διεργασίες για τα επόμενα στάδια.
Στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, που πραγματοποιήθηκε, μόνο ύστερα από κοινή επιστολή της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ, στην οποία συμμετείχε και η ΠΟΕΣΥ, ο Υπουργός Επικρατείας, παρουσία του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη και του Γενικού..

Αγωγή κατά της Ένωσης Συντακτών από τον διευθύνοντα της εφημερίδας «Ελευθερία»!

Τι καταγγέλλει η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας

Αγωγή κατά των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς υπέβαλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εφημερίδας «Ελευθερία» Γιώργος Μιχαλόπουλος, για προσβλητικούς, όπως αναφέρει, χαρακτηρισμούς εις βάρος του σε παλιότερη ανακοίνωση της Ένωσης με αφορμή κινητοποιήσεις στην «Ελευθερία».
Στην αγωγή Μιχαλόπουλου, ζητείται αποζημίωση για ηθική βλάβη κ.λ.π. ποσό ύψους 30.000 ευρώ.
Τα μέλη του ΔΣ της  Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για "πρωτοφανή ενέργεια και «καλωσορίζουν» την αγωγή που κατέθεσε.. 

Τι συζήτησαν Ψυχάρης - Μαρινάκης

Και γιατί κράτησε μόνο 15 λεπτά η συνάντηση στη Μιχαλακοπούλου

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για το περιεχόμενο της συνάντησης Ψυχάρη – Μαρινάκη, εχθές στο στρατηγείο του ΔΟΛ, στη Μιχαλακοπούλου. Και αιτία μεταξύ άλλων είναι η διάρκειά της αφού δεν ξεπέρασε τα 15 λεπτά!
Το σύντομο της συνάντησης που εκ των πραγμάτων όμως, δεν θα μπορούσε να είχε και περισσότερη διάρκεια, λόγων των προβλημάτων υγείας του Στάυρου Ψυχάρη, έχει προκαλέσει πλήθος σεναρίων και φημών… Από το ότι η συνάντηση αφορούσε στο MEGA και την ενοικίαση των εγκαταστάσεων του καναλιού ή τη χρήση συγκεκριμένων υπηρεσιών, έως τη..

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Μια γυναίκα με είκοσι αθλητικούς συντάκτες στο γραφείο...

Το παρόν απευθύνεται -βασικά- σε κοριτσάκια, με την ελπίδα όμως να το διαβάσουν και τα αγοράκια και να καταλάβουν κάτι.
Μου έχει συμβεί δύο φορές στη ζωή μου, τότε που πήγαινα στο "γραφείο" να βρεθώ, για ικανό χρονικό διάστημα, σε περιβάλλον αμιγώς αντρικό. Αμιγώς όμως. Ούτε θηλυκή γάτα λέμε, πλην του υπέροχου εαυτού μου.
Και βέβαια τι άλλο θα μπορούσε στη δουλειά μου να είναι το αμιγώς αντρικό περιβάλλον πέρα από τους λατρεμένους συναδέλφους του αθλητικού.
Τους λες κι αθλητικούς συντάκτες, αλλά είναι παραπλανητικό: είναι συντάκτες, αρχισυντάκτες, διευθυντές, δόκιμοι, υλατζήδες, γιου νέιμ ιτ. Αθλητικοί πάντως, αυτό έχει σημασία. Είναι ιδιαίτερη φυλή αυτοί, είναι, κατ' αρχήν, τρανσφόρμερς..

Ποιος θυμάται την Ντένη Μαρκορά;

Γράφει ο Κώστας Τσαούσης

Κάποτε όταν τα μεγάλα κανάλια είχαν βρει τον τρόπο να σκουπίζουν την αγορά αφήνοντας ψίχουλα στη διάθεση των εφημερίδων, το Netflix δεν υπήρχε καν ως ιδέα στο μυαλό του εμπνευστή του – ακόμη και το youtube ή το facebook, ο αδιαφιλονίκητος (προς το παρόν) βασιλιάς των social media.
Τότε, που η Ντένη Μαρκορά (η tv περσόνα της Ντίνα Κώνστα στους Δύο Ξένους) μαζί με την φίλη της, την Νινέτα, είχαν την δύναμη να αναμετρηθούν στα ίσα με τον Φρανκ Αντεργουντ (Κέβιν Σπέισι) στο «House of Cards» του Netflix.
Ουκ ολίγοι από τις στρατιές των ειδημόνων των media θα υποστηρίξουν ότι η σύγκριση δεν στέκει – άλλα μεγέθη, άλλα κοινά, άλλες εποχές. Πιθανότατα να έχουν δίκιο όχι τόσο για την αναμέτρηση αυτή καθαυτή αλλά για το περιβάλλον..

Σκληρή ανακοίνωση Εισαγγελέων για τις δηλώσεις Μαρινάκη

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, με αφορμή την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου για προφυλάκισή του σχετικά με την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών ποδοσφαίρου.
Στην ανακοίνωσή τους, οι εισαγγελείς κάνουν λόγο για «βάναυση προσβολή και αναίτια επίθεση» σε βάρος τους και μάλιστα πριν αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών «ως μόνο και αποκλειστικά αρμόδιο να αποφασίσει για την περαιτέρω δικονομική πορεία της υπόθεσης».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος:
"Στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο καταχωρίζονται δηλώσεις περί «διατεταγμένης υπηρεσίας» και περί «εκτελέσεως συμβολαίου» από Εισαγγελικούς Λειτουργούς. Οι δηλώσεις αυτές συνιστούν..

«Μα ποιος είναι επιτέλους ο Αρκάς;»

Γράφει ο Σπύρος Δερβενιώτης
(Unfollow)

Το ερώτημα είναι διαχρονικό και ανάλογα με τα urban legends κάθε δεκαετίας που είναι εμπνευσμένα από τις εκάστοτε σειρές του δημιουργού, οι απαντήσεις ποικίλλουν. Ο Αρκάς είναι ψυχίατρος. Ο Αρκάς είναι ισοβίτης. Ο Αρκάς είναι ολόκληρη ομάδα. Ο Αρκάς είναι γυναίκα. Και το τελευταίο και μακαβριότερο: o Aρκάς έχει πεθάνει, και το trademark το διαχειρίζονται απόγονοι / μαθητές / Απόστολοι / ο Κούλης.
Σ’ αυτά προστέθηκαν εσχάτως τα ακόλουθα: ο Αρκάς είναι μνημονιακό σκουλήκι. Ο Αρκάς είναι πασοκικό γουρούνι. Ο Αρκάς είναι ένας άγγελος με φωτοστέφανο που επιτέλους βάζει στο στόχαστρο και αυτή την ιερή αγελάδα τον μέσο πολίτη, αντί να βάζει στο στόχαστρο μόνο την εξουσία και την ελίτ. Ο Αρκάς είναι ένας καστράτος του Μπόμπολα. Ο Αρκάς είναι ο Κυριάκος.
Χρήζει πραγματικά μελέτης το φαινόμενο. Κι άλλοι καλλιτέχνες έχουν διχάσει το κοινό, αλλά ο Αρκάς κατάφερε κάτι μοναδικό: να ενώσει κάτω από την ίδια σκέπη τα αντίθετα: κανείς να..

Ο Μαρινάκης στον ΔΟΛ

Με μία κουστωδία από κόσμο κατέφθασε σήμερα το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του ΔΟΛ, στη Μιχαλακοπούλου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Άγνωστοι οι λόγοι της επίσκεψής του αλλά όλοι μπορούμε να υποθέσουμε το γιατί.
Είναι νέος καναλάρχης πια ο Βαγγέλης Μαρινάκης, είναι παλιός και έμπειρος ο Σταύρος Ψυχάρης, προφανώς θα έχουν να πουν πολλά.
Η συνάντηση τους κράτησε αρκετά και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επαναληφθεί και αύριο. Επομένως όλα βαίνουν καλώς.
Είναι και το Mega στη μέση, έτσι; Μην το ξεχνάμε...
Να περιμένω στα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ να διαβάσω για τη νέα διαπλοκή που ήρθε με τα..

«Βρήκες τη διαπλοκή στην ΑΥΓΗ; Γελάει ο κόσμος»

Πετρόπουλος σε Πορτοσάλτε: Λειτουργείς σαν γραφείο Τύπου του Μητσοτάκη...
(ΒΙΝΤΕΟ)

Για σπέκουλα και πολιτική συκοφάντηση κατήγγειλε τον Άρη Πορτοσάλτε ο δημοσιογράφος της "Αυγής", Ανδρέας Πετρόπουλος, με αφορμή τη στοχοποίηση της εφημερίδας από...
χθες με αφορμή την κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής του διευθύνοντος συμβούλου της, Δημήτρη Στούμπου.
«Κανένα θέμα δεν υπάρχει και όποιος έχει αμφιβολία βλέπει τους ισολογισμούς της εφημερίδας και το μετοχολόγιο» τόνισε ο Αν. Πετρόπουλος απαντώντας στην επίμονη προσπάθεια Πορτοσάλτε..

24ωρη απεργία στα κανάλια εθνικής εμβέλειας

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

Οι  Συνεργαζόμενες  Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, σύμφωνα με σχετική απόφαση στην από 7/9/2016 συνεδρίαση και συμπορευόμενοι με τις άλλες Ενώσεις πραγματοποιούν 24ωρη απεργία στους δημόσιους και ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, από τις 06:00 του Σαββάτου 10/9/2016 έως τις 06:00 της Κυριακής 11/9/2016 σε όλη τη χώρα.
Οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, αναπόσπαστο κομμάτι της δοκιμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ συνεχίζοντας τον αγώνα για την προάσπιση της πλουραλιστικής, ανεξάρτητης ενημέρωσης, της ελευθεροτυπίας, της πολυφωνίας, της δημοσιογραφικής..

Mega μου… Μαζέψαμε τα μηχανήματα…

Γράφει o Μανόλης Δημελλάς

Σήμερα το πρωι (6.9.16) μαζέψαμε τα μηχανήματα από τρία αυτοκίνητα του Μega κάμερες, τριπόδια κλπ κι έπειτα παραδώσαμε τα κλειδιά, άμεσα θα επιστραφούν στην εταιρία ενοικιάσεως.
“Δεν μας χρειάζονται πια”, αυτή ήταν η κοφτή δικαιολογία.
Σε έναν από τους τρεις συναδέλφους, αυτούς που κουβαλούσαν τα σβηστά εργαλεία, ξέφυγαν δάκρυα από τα μάτια, κάτι φαίνεται πως θυμήθηκε από τις μέρες της δουλειάς.
Ας είναι , δεν γράφω για να σας παρασύρω πουθενά, γράφω μονάχα για μην ξεχάσω. 
Πρώτα από όλα τις εποχές του φιλότιμου, της μπέσας και την αγωνία του τελευταίου..

Kαι εφημερίδα από τον Καλογρίτσα, μετά την τηλεοπτική άδεια

Ο Χρήστος Μαχαίρας κάνει τα ραντεβού για τη στελέχωση του φύλλου

Γράφαμε στα τέλη Ιουνίου για τις ανατροπές και… μετατροπές που σημειώνονταν στο θέμα της έκδοσης της νέας κυριακάτικης αριστερής εφημερίδας, που αναμενόταν να βγει στα περίπτερα, στα μέσα Σεπτεμβρίου και το σχεδιασμό της είχε αναλάβει ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Τσαγκρής.
Στο θέμα είχε προκύψει εμπλοκή καθώς τότε οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο εκδοτικός μηχανισμός της νέας εφημερίδας και ειδικότερα το πολιτικό του σκέλος, επέβάλε καινούρια πρόσωπα σε διευθυντικούς ρόλους, γεγονός που φαίνεται ότι συνάντησε την έντονη αντίδραση του Νίκου Τσαγκρή. Τότε γράφαμε πως τα νέα αυτά πρόσωπα είναι ο παλιός αρθρογράφος του Εθνους και παλιά πρόεδρος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Παναγιώτου..

Καφές για τρεις στο Παγκράτι

Οι τηλεοπτικές άδειες δημοπρατήθηκαν αλλά η επόμενη μέρα για καναλάρχες και εργαζομένους δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, αφού όλοι αναμένουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και τις επόμενες κινήσεις των προσωρινών υπερθεματιστών.
Οπως είναι λογικό, πολλές ζυμώσεις γίνονται, κάποιες στο προσκήνιο κι άλλες στο περιθώριο. Κάπως έτσι φίλος της στήλης - που είναι φυσιογνωμιστής- μού μετέφερε ότι χθες το πρωί σε γνωστό «συριζαίικο» στέκι στο Παγκράτι έπιναν τον καφέ τους, στο ίδιο τραπέζι παρακαλώ, τρεις άνθρωποι που είχαν εκπληκτική ομοιότητα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη, τον ιδιοκτήτη του καναλιού «Ε» Φίλιππο Βρυώνη και τον πολιτικό σύμβουλο του Μαξίμου..

Όταν ο Σταύρος τα ‘σπασε με τη Φώφη

Ράγισε το γυαλί και πώς να ξανακολλήσει;

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Κι ενώ κάθομαι εγώ το ούφο κι ασχολούμαι με τον Αρκά, συμβαίνουν κοσμοϊστορικά γεγονότα στη γειτονιά μας. Εκεί που πήγαν να ενωθούν εις σάρκαν μίαν το Ποτάμι με το ΠΑΣΟΚ, τσάκισε ο γάμος! Και μάλιστα δεν χάλασε το προξενιό με όρους κομψούς, σε συνθήκες αστικής ευγένειας. Ακούστηκαν βαριές κουβέντες, ανταλλάχθηκαν προσβολές, σχεδόν ύβρεις, πάει ράγισε το γαλί, δεν ξανακολλάει. Από την περασμένη Παρασκευή που τα είχαν βρει σε όλα και όδευαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ως προχθές Τρίτη που τα σπάσανε και γίνανε μαλλιοκούβαρα, ένα τσιγάρο δρόμος…
Το διακύβευμα; Μα τι άλλο, ποιος θα έχει το πάνω χέρι στο νέο σχήμα. Δηλαδή υπήρχε περίπτωση να είναι κάτι διαφορετικό; Υπήρχε περίπτωση να διαφωνούσαν για το έμβλημα, για το όνομα,..

Αγωγή Πατέρα κατά Κουρτάκη

Αγωγή κατά του εκδότη - δημοσιογράφου Γιάννη Κουρτάκη θα καταθέσει ο εφοπλιστής Νίκος Πατέρας. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πληρεξουσιος δικηγόρος του εφοπλιστή  Γιάννης Απατσίδης που κάνει λόγο για «σειρά συκοφαντικών και ψευδών δημοσιευμάτων της εφημερίδας "Παραπολιτικά"».
Μεταξύ των δημοσιευμάτων, που όπως λέει ο δικηγόρος, αποτελούν αντικείμενο της αγωγής, περιλαμβάνονται και τα εξής: «Ο κ. Πατέρας φιλοξενούσε σε σουίτα του στον Αστέρα Βουλιαγμένης τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Ισίδωρο Ντογιάκο» και ότι «ο υιός του κ. Ντογιάκου εργάζεται στις επιχειρήσεις του κ. Πατέρα».
Στην ανακοίνωσή του ο δικηγόρος, Γ. Απατσίδης αναφέρει: «Ο κ. Κουρτάκης σήμερα 07/09/2016 (σσ χθες) καταθέτοντας ενόρκως ενώπιον αντιπροσωπείας Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της..

Ο Κοντομηνάς μηνύει τον Ιβάν Σαββίδη

Ο ALPHA θα δει, αλλά δεν θα πάρει τις κασέτες της δημοπρασίας...

Mήνυση κατά του Ιβάν Σαββίδη υπέβαλε ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA του Δημήτρη Κοντομηνά, ζητώντας ακύρωση της δημοπρασίας και αποβολή της εταιρείας DIMERA που εκπροσωπεί ο επιχειρηματίας.
Με την μήνυση την οποία υπέβαλε ο δικηγόρος του Alpha, καθηγητής Πάνος Λαζαράτος, ζητείται η δίωξη του Ιβάν Σαββίδη για το κακούργημα της απάτης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και τα πλημμελήματα της απατηλής πρόκλησης βλάβης και της επιβουλής της δημόσιας τάξης.
Σύμφωνα με τον Π. Λαζαράτο τα αδικήματα αυτά αφορούν «στις ενέργειες και τις δηλώσεις του κ. Σαββίδη σύμφωνα με τις οποίες προσπάθησε σκόπιμα να ανεβάσει το τίμημα εις βάρος των..

Πόσο χρειάζεσαι το νέο iPhone 7;

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης (protagon)

Εχω iPhone 5S. To πήρα κοψοχρονιά από τον Δημήτρη Σταρόβα προ διετίας. Εκείνος, σε μία κρίση ταυτότητας, είπε να μεταπηδήσει στη Samsung και εγώ, junkie της Apple, του έκανα τη σωστή πρόταση στην κατάλληλη στιγμή. Μια χαρά είναι το μηχανάκι. Δουλεύει εντάξει, οι φωτογραφίες που βγάζει είναι καλές και το Bluetooth συνεργάζεται άψογα με το αντίστοιχο σύστημα του αυτοκινήτου. Και τα 32 GB αρκούν. Εχω και 10 που περισσεύουν.
Όταν βγήκε το iPhone 6 ζήτησα από τον εαυτό μου να παραμείνει συνετός και εγκρατής. Συγγνώμη, αλλά οκτώ κατοστάρικα δεν δίνω για τηλέφωνο, ούτε σε 36 δόσεις. Μόνο που δεν είναι ακριβώς..

Ο Μαρινάκης ζητάει έλεγχο «πόθεν έσχες» στο σύνολο του ποσού

Ελεγχο «πόθεν έσχες» επί του συνόλου του ποσού -και όχι μόνο σε τμήμα αυτού- που κατέβαλε έκαστος εκ των τεσσάρων υπερθεματιστών στη διαδικασία για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών, ζητά με ανακοίνωσή της η εταιρεία ALTER EGO M.M.E. A.E. του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
"Η ALTER EGO M.M.E. A.E., ως προσωρινός υπερθεματιστής στο Διαγωνισμό για την χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, διατυπώνει την παρακάτω θέση σχετικά με τον έλεγχο «πόθεν έσχες» που καλείται να διενεργήσει στο παρόν, ιδιαίτερα κρίσιμο για τον Διαγωνισμό, στάδιο η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού:
Όπως προκύπτει με σαφήνεια από το γράμμα της υπ’αριθμ. 1/2016 Προκήρυξης του Υπουργού Επικρατείας (παρ. 8.1. και 8.5.) αλλά και του νόμου 4339/2015 (άρθρο 13 παρ. 2), η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού οφείλει να πραγματοποιήσει έλεγχο της προέλευσης και του τρόπου..

Προς κυρίους Καραμανλή, Σαμαρά, Μητσοτάκη

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Καταιγισμός ερωτήσεων στη Βουλή από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. «Τι έχει να πει ο Τσίπρας για τις δηλώσεις Καμμένου σχετικά με τον Καλογρίτσα;». «Ποιος μηχανισμός θα ελέγξει τα “πόθεν έσχες” των ιδιοκτητών;».
«Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους που θα χάσουν τις θέσεις τους;». Αληθινό ή υποκριτικό το ενδιαφέρον τους, είναι αδιάφορο. Για να είναι όμως πολιτικά τίμιοι, πρέπει να καταθέσουν τρεις ερωτήσεις στους δικούς τους ανθρώπους.
■ Πρώτη ερώτηση προς τον Κώστα Καραμανλή:
Γιατί, κύριε πρόεδρε, ενώ σωστά είχατε περιγράψει το πρόβλημα με τους πέντε νταβατζήδες..

Ενας αυτοδημιούργητος εκδότης κατά της διαπλοκής

Το αφήγημα του επικεφαλής του Ομίλου των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη στη Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα (θαλασσο)δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, ήταν γοητευτικό, αλλά και διαφωτιστικό για την εικόνα εσωτερικής σφαγής στο ισχυρότερο σήμερα κόμμα της αντιπολίτευσης, τη Νέα Δημοκρατία. Πρώτον, διότι εξηγήθηκε (από τον ίδιο), το πώς ένας δημοσιογράφος προερχόμενος από τα σπλάχνα της Δεξιάς, στενός φίλος του επίσης εκ των δεξιών σπλάχνων Βαγγέλη Μαρινάκη, με δικηγόρο, από πολύ παλιά, τον ακόμα πιο δεξιό Μάκη Βορίδη (πολύ πριν πάει στο ρατσιστικό ΛΑ.ΟΣ του Καρατζαφέρη), μπορεί να γίνει ισχυρός και αμερόληπτος απολίτικος παράγων των ΜΜΕ στην Ελλάδα.
Η εξήγηση ότι έβαλε όλα του λεφτά έπειτα από πολυετή κοπιαστική δημοσιογραφική εργασία (έκανε επτά δουλειές ταυτόχρονα, δήλωσε) και πήρε δάνειο υπό τη μορφή προκαταβολής πωλήσεων από το πρακτορείο ΑΡΓΟΣ λόγω της πολύ καλής κυκλοφοριακής επίδοσης, σκόνταψε. Μια παρατήρηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτ. Σαντορινιού ότι πήρε μόνο από ΚΕΕΛΠΝΟ (και επί υπουργών Υγείας Βορίδη και Γεωργιάδη) γύρω στο 1 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή έβαλε ο ίδιος ο κ. Κουρτάκης από τις..

Μονόφθαλμος…

Τι (δεν) είπε ο διευθυντής του MEGA, Μανώλης Καψής, σε συνέντευξη στην RAI…

Μίλησε για τον αποκλεισμό του MEGA, από την δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Για το μαύρο που θέλει να του ρίξει η κυβέρνηση. Για τον αντισυνταγματικό νόμο της κυβέρνησης. Για έναν τηλεοπτικό σταθμό που υπήρξε πρώτος.
Όλα καλά και άγια. Αλλά για τους συναδέλφους του, που πέντε μήνες δουλεύουν απλήρωτοι, δεν είπε λέξη. Ούτε για τις ευθύνες των αφεντικών του – που οι ίδιοι ομολόγησαν (όπως ο Μπόμπολας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής). Ούτε φυσικά για τα δανεικά και αγύριστα που πήρε το κανάλι υπονομεύοντας την λειτουργία του. Λέξη!..
Καλά η ανταποκρίτρια της RAI, κυρία Ελιζαμπέτα Καζαλόττι, δεν ήξερε να κάνει..

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτός ο καναλάρχης ποιανού είναι;

Η δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών αποδεικνύει πόσο σημαντικό είναι να διαχειρίζεται κανείς το μέσο που διαχέει την πληροφορία. Η ένταση με την οποία επεδίωξε κάθε ενδιαφερόμενος να αποκτήσει τη «μαγική» άδεια δείχνει πόσο πολύτιμο είναι γι’ αυτούς να έχουν στα χέρια τους ένα εργαλείο που διαμορφώνει το πολιτικό κλίμα και επηρεάζει τα πολιτικά πράγματα. Η κυβέρνηση, από τη μεριά της, αν δεν υπήρχαν οι επιχειρηματίες Μαρινάκης, Σαββίδης, Καλογρίτσας, δεν θα οργάνωνε δημοπρασία με τόσο υψηλό τίμημα με τους υπάρχοντες..

Έλεος κύριε Αρκά

Όταν ένας σπουδαίος γελοιογράφος απεχθάνεται τον ελληνικό λαό

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Μέγα ζήτημα στη χώρα όπου ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα η μετάλλαξη του γελοιογράφου Αρκά. Που μας είχε συνηθίσει στα σκίτσα με κοκόρια και αρκούδια και σπουργίτια άνευ πολιτικού περιεχομένου και τώρα έχει πάρει φόρα και όλη την ώρα με την κυβέρνηση ασχολείται. Και της την πέφτει με σφοδρότητα και την κοροϊδεύει και την σατιρίζει χωρίς συμπόνια καμιά. Και πώς τολμάει να το κάνει αυτό, γκρινιάζουν οι μεν, και πως τολμάτε να του λέτε να μην το κάνει αυτό, φωνάζουν οι δε. Και πέφτει καυγάς…
Να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή; Να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πρώτον κάθε δικαίωμα έχει ο Αρκάς να κάνει στροφή στην πολιτική γελοιογραφία. Γούστο και καπέλο του και..

Ο Βέλιος ζήτησε από φίλο του να του κάνει την μοιραία ένεση

Εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του δημοσιογράφου

Εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου, έδωσε σήμερα ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος. Στόχος της εισαγγελικής έρευνας, που ξεκινάει άμεσα είναι να διερευνηθεί το ενδεχόμενο κάποιοι να βοήθησαν τον δημοσιογράφο να φύγει από τη ζωή.
Αφορμή για την παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας αποτέλεσε δημοσίευμα σε ηλεκτρονική σελίδα στο οποίο, μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά σε σύριγγα με δηλητήριο και γιατρό πρόθυμο να συνδράμει στην επιθυμία του δημοσιογράφου, να δώσει τέλος στη ζωή του.
Το κείμενο δημοσιεύεται στο protagon.gr και έχει τον τίτλο: «Βέλλιος: Αυτό δεν είναι ευθανασία, είναι αυτοκτονία».
Στο δημοσίευμα περιγράφονται οι τελευταίες ημέρες του δημοσιογράφου στη ζωή. Ενδεικτικά..

Επίσχεση εργασίας από τους εργαζόμενους στο Mega

Και επιστολή της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ στην Alpha Bank για τη δεσμευση των 30 εκατ. ευρώ

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί του τηλεοπτικού σταθμού Mega, που παραμένουν απλήρωτοι επί πέντε μήνες. Η απόφαση για επίσχεση εργασίας ελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης από τους  εργαζόμενους με συντριπτική πλειοψηφία.
 Σε συνέλευση που είχαν, ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος  τους ενημέρωσε για τις δυνατότητες και τα μέσα που έχουν προκειμένου να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους.
Την ίδια ώρα το ΔΣ της Τηλέτυπος με επιστολή στην Alpha Bank, καταλογίζει στην τράπεζα «καταχρηστικές ενέργειες» σχετικά με την δέσμευση 30 εκατ. ευρώ από το ταμείο..

Χατζηνικολάου: Δεν έχω μιλήσει με κανέναν (Μαρινάκη)

«Επειδή με ρωτάτε συνέχεια, θα το επαναλάβω. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν, μην πιστεύετε ότι διαβάζετε. Η ευχή μου είναι να μείνει ανοιχτό το STAR και να συνεχίσω εκεί»». Με αυτή την αναφορά -στην εκπομπή του στο ραδιόφωνο- ξεκαθάρισε ο Νίκος Χατζηνικολάου τις επόμενες κινήσεις του, διαψεύδοντας ουσιαστικά τις πληροφορίες που τον θέλουν να έχει επαφές για συνεργασία με το υπό σύσταση κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη, για να αναλάβει τη διεύθυνση του ενημερωτικού τομέα και την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου.
Ο δημοσιογράφος αναφερόμενος ξανά την απόφασή του να μην συνεχίσει, προς το παρόν, την τηλεοπτική εκπομπή του στο κανάλι των Βαρδινογιάννηδων είπε ότι ήταν απόφαση στην οποία τον οδήγησε αναγκαστικά το αποτέλεσμα της δημοπρασίας καθώς το STAR δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει τηλεοπτική άδεια.
«Εύχομαι να μπορέσω να συνεχίσω στο STAR αλλά δεν μπορώ να ξεκινήσω εκπομπή πριν..

Στον Κοντομηνά τα βίντεο με τις 66 ώρες της δημοπρασίας

Στόχος «να θεμελιώσει την αντισυμβατική συμπεριφορά  του Ιβάν Σαββίδη»
 
Δεκτό έγινε το αίτημα του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA να του χορηγηθούν λόγω έννομου συμφέροντος οι κασέτες από τις κάμερες ασφαλείας - αφού πρώτα αφαιρεθούν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα- που κατέγραφαν επί 66 ώρες όσα έγιναν κατά τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών.
Η εισαγγελέας Πρωτοδικών έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αλλά και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να μην καταστραφεί το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας (κάτι που θα έπρεπε να γίνει μέχρι την Παρασκευή) και να παραδοθεί άμεσα στον τηλεοπτικό σταθμό..

Κουρτάκης εναντίον όλων στην Εξεταστική της Βουλής

- Τι είπε για Αλαφούζο, Φιλιππάκη, Τριανταφυλλόπουλο, Ψυχάρη
- «Ο Σαμαράς μου ζήτησε να κατεβάσω το ηχητικό για τον «παναθηναϊκάκια» δικαστή
(ΒΙΝΤΕΟ)

Επίθεση κατά των εργολάβων που γίνονται εκδότες καθώς και κατά άλλων μιντιαρχών (όπως οι Αλαφούζος, Φιλιππάκης (Δημοκρατία), Τριανταφυλλόπουλος, Ψυχάρης), εξαπέλυσε ο επικεφαλής του μιντιακού ομίλου των Παραπολιτικών, Γιάννης Κουρτάκης.
Καταθέτοντας σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ, ο Γ. Κουρτάκης προχώρησε και σε καταγγελία ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς του ζήτησε να κατεβάσει από το site των Παραπολιτικών το ηχητικό στο οποίο φέρεται να δίνει εντολή στον «παναθηναϊκάκια» δικαστή (Iσ. Ντογιάκο) για..

Ερευνα για «πτωχευμένες εταιρείες» με πλούσιους ιδιοκτήτες

Λίστες με «βαριά» ονόματα

Φως στο φαινόμενο των «πτωχευμένων εταιρειών με πλούσιους ιδιοκτήτες» επιχειρεί να ρίξει το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η «Αυγή».  Πρόκειται για τον εντοπισμό... βιομηχανίας υπεξαίρεσης επιχειρηματικών δανείων, που κατέληξαν να γίνουν προσωπικές καταθέσεις.
Μετά από εντολή του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, το ΚΕΦΟΜΕΠ ξεκινά μέσα στα επόμενα 24ωρα τη διασταύρωση δύο λιστών. Από τη μια τα περίπου 100 κόκκινα..

Βάζω την άδεια, βάζεις το κανάλι;

Νέος γύρος συζητήσεων ξεκινά μεταξύ παλιών και νέων καναλαρχών. Αναμένεται συνάντηση Καλογρίτσα - Κοντομηνά για τον Alpha, ενώ επαφές με τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών που έμειναν χωρίς άδεια θα επιδιώξει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. H Eφημερίδα των Συντακτών με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Βάζω την άδεια, βάζεις το κανάλι;», αναφέρεται στη νέα παρτίδα σκληρού πόκερ μεταξύ των καναλαρχών. Η ΕφΣυν αναφέρει στο σημερινό της editorial:
Η διαγωνιστική διαδικασία για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας, που ολοκληρώθηκε με τους τέσσερις πλειοδότες να δεσμεύονται ότι θα καταβάλουν στο Δημόσιο 246 εκατ. ευρώ, ήταν κατά τα φαινόμενα απλώς η αρχή.
Από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της δημοπρασίας, άρχισε και η..

Τα «θύματα» της δημοπρασίας

Μεταξύ αστείου και σοβαρού στους διαδρόμους του ΑΝΤ1 ακούγεται ότι ένας από τους «τυχερούς» που θα πληρώσουν τα «σπασμένα», για την 75άρα που «κλήρωσε» στο κανάλια, θα είναι και ο Γιώργος Λιάγκας… Που προ δημοπρασίας συμφώνησε ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό για τη συνέχιση της συνεργασίας του… Και τώρα θα κληθεί να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τα μισά!
Βέβαια αυτό είναι αστείο, αλλά κάποιοι το λένε και στα σοβαρά ότι μοιραία θα πρέπει να γίνουν επιπλέον περικοπές και μαζέματα για να βγει το ποσό της δημοπρασίας… Κυρίως από τους υψηλά αμειβόμενους.
Και φυσικά αυτό δεν αφορά μόνο τον ΑΝΤ1, αλλά και τον ΣΚΑΙ.  Όπου ο Μπάμπης..

O «γνωστός δημοσιογράφος» και η κόντρα των ΙΕΚ

Ο Ν. Χατζηνικολάου σε σεμινάριο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ του ΙΕΚ Ξυνή και του δημοσιογράφου - εκδότη - τηλεπαρουσιαστή, Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος σημειωτέον τυγχάνει επικεφαλής και καθηγητής του τμήματος δημοσιογραφίας στο ανταγωνιστικού ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
Ο Όμιλος Ξυνή εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την είδηση που μετέδωσε μέσω του Real FM και της εκπομπής του ο Νίκος Χατζηνικολάου, περί ανάκλησης της άδειας των ΙΕΚ Ξυνή επικαλούμενος δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων.
Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χατζηνικολάου ανέφερε πως επειδή τρία μέλη της οικογένειας Ξυνή που μετείχαν στη διοίκηση του ομίλου κατά τα έτη 2008 και 2009 θα βρεθούν ενώπιον του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας το Δεκέμβριο για υποθέσεις πλαστογραφίας η άδεια του ΙΕΚ Ξυνή θα πρέπει να ανακληθεί..

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Μήνυση Μαρινάκη κατά του εισαγγελέα Δασκαλόπουλου

Μήνυση και νέα πειθαρχική αναφορά καταθέτει ο Βαγγέλης Μαρινάκης εις βάρος του Εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλου ο οποίος ζήτησε την προφυλάκιση του για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών στο ποδόσφαιρο.
Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αναφέρει:
«Δεν αποτελεί έκπληξη η σημερινή πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου. Και αυτό γιατί το περιεχόμενο της ήταν προαποφασισμένο από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο, από την πρώτη μέρα που άρχισε η ανάκριση για αυτά τα κατασκευασμένα αδικήματα, τα οποία στρέφονται ουσιαστικά κατά του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και της δραστηριότητάς μου στην πρόοδο της ομάδας.
Με την συγκεκριμένη πρόταση, ο Στ. Δασκαλόπουλος επιβεβαιώνει πλήρως τα..

Γιατί ο ΣΚΑΪ υποστηρίζει τόσο πολύ τον Τσίπρα;

Το ερώτημα του τίτλου δεν είναι ρητορικό, θέλω την απάντησή σας ειλικρινά. Προσπαθώ να βγάλω συμπέρασμα και δεν τα καταφέρνω. Διότι, προσωπικά δεν έχω πλέον την παραμικρή αμφιβολία: με τη στάση τους ο ΣΚΑΪ και οι δημοσιογράφοι του, ενισχύουν την κυβέρνηση.
Το νέο τους... κατόρθωμα έχει να κάνει με τη δημοσκόπηση που παρουσίασαν χθες και δείχνουν τη ΝΔ με 10 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια χαρά αποτέλεσμα για να ενεργοποιήσουν τα αντανακλαστικά των Συριζαίων. Το κατάφεραν και τον Σεπτέμβριο πριν τις εκλογές του 2015, πιστέψτε με.
Γιατί, εσείς τι νομίζετε, δεν έκαναν καλό στην κυβέρνηση με τη λυσσαλέα αντίδρασή τους για τις τηλεοπτικές άδειες; Για μία ολόκληρη εβδομάδα άφησαν στην άκρη τη δεοντολογία και...