ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

H EΣΗΕΑ και τα επικοινωνιακά παιχνίδια παραπληροφόρησης

Το τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα με τους τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες έγινε πεδίο αντιπαράθεσης όπου η επικοινωνία υποκατέστησε την έγκυρη και τεκμηριωμένη πληροφόρηση, η φημολογία το ρεπορτάζ, με αποτέλεσμα οι ευθύνες να  οδηγούνται σε δεύτερο πλάνο.
 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει επισημάνει επανειλημμένα ότι με non papers, με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με τη φήμη να υποκαθιστά την είδηση, η επικοινωνία «πνίγει» την ενημέρωση,  με αποτέλεσμα κρίσιμα ερωτήματα να μένουν χωρίς απάντηση.
Ο πόλεμος που καλλιεργείται και συντηρείται με επιμέλεια ανάμεσα στην κυβέρνηση και σε ..

Βαρδινογιάννης κατά Καλογρίτσα και Σαββίδη

Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε η  τηλεόραση του STAR, δηλαδή η οικογένεια Βαρδινογιάννη, με τα οποία ζητά να αναβληθεί η διαδικασία αδειοδότησης και να τεθούν εκτός διαγωνισμού δύο από τους εννέα διεκδικητές των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.
Συγκεκριμένα η πλευρά Βαρδινογιάννη στρέφεται κατά των υποψηφιοτητων του Ιβάν Σαββίδη και του Χρήστου Καλογρίτσα και ζητά ζητά  να ανασταλεί η διαδικασία αδειοδότησης, προκειμένου να συζητηθεί η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων.
Σύμφωνα με το 25 σελίδων έγγραφο  που κατατέθηκε από το STAR στο..

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Καρτερός: Ο Πύρρος κατεδαφίζει το όνομά του

Επανέρχεται η Αυγή για τον Ολυμπιονίκη 

Ο Θανάσης Καρτερός με άρθρο του στην "Αυγή", υπό τον τίτλο « Η μπάρα και η αμπάρα», επανέρχεται στο θέμα με το εξώδικο του Oλυμπιονίκη Πύρρου Δήμα προς την εφημερίδα. Ο αρθρογράφος ασκεί κριτική στην «ετερόκλητη μάζωξη Γραμματέων και Φαρισαίων που έσπευσαν να επιτεθούν στην Αυγή διότι τόλμησε να αμαυρώσει το όνομα του Πύρρου» ενώ για τον Δήμα αναφέρει χαρακτηριστικά: 
Ακόμα κι αν υποθέσει κανείς ότι δεν είδε και δεν άκουσε τίποτε για το αποδεδειγμένο πάρτι των αναβολικών, που έβαλε αμπάρα στην άρση βαρών, το όνομά του ο ίδιος το έβγαλε στο παζάρι. Πάνω στον πάγκο του Βενιζέλου και του Σαμαρά(...) Η αλήθεια, δυστυχώς γι' αυτόν, αλλά και για εμάς, δεν κρύβεται πίσω από κανένα μετάλιο..

Η Μαριάννα, η Γιάννα και οι φήμες για Alpha

Στο προσκήνιο επανέρχονται τα σενάρια σχετικά με ισχυρά επιχειρηματικά ονόματα που θα επιθυμούσαν να αναδειχτούν σε συμπαίκτες του Δημήτρη Κοντομηνά στη νέα πραγματικότητα που θα διαμορφωθεί στην ελληνική τηλεόραση μετά το πέρας της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Το πρώτο όνομα που «έπαιξε» δυνατά το προηγούμενο διάστημα και πλέον μπαίνει εκ νέου στην εξίσωση, είναι αυτό της Μαριάννας Λάτση, που είχε συζητήσει με τον Δημήτρη Κοντομηνά την πιθανότητα να επενδύσει στο κανάλι της Κάντζας.
Πέραν της Μ. Λάτση, οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για αναθέρμανση του ενδιαφέροντος..

Τα κυριακάτικα έχασαν 150.000 φύλλα μέσα σε δύο χρόνια

Ανοδο σημείωσαν οι πωλήσεις των κυριακάτικων εφημερίδων το τριήμερο του 15Αύγουστου παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα. Συνολικά τα κυριακάτικα φύλλα στις 14/8 πούλησαν 316.480 φύλλα, δηλαδή 21.910 περισσότερα από την προηγούμενη εβδομάδα.
Πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο οι κυκλοφορίες των κυριάκατικων εφημερίδων ήταν 370.000 φύλλα ενώ το 2014 κυμαίνονταν περί τα 460.000 φύλλα...
Κατά τα άλλα στις κυκλοφορίες της Κυριακής 14/8, το Πρώτο Θέμα είναι πρώτο (78.320 φύλλα)..

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Πολλάκης για δημοσιογράφους: Ουστ βρωμιάρηδες!

«Όταν τους λέω ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ και ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, δεν είμαι πολιτικά ορθός... Ουστ βρωμιάρηδες».
Με αυτά τα λόγια σχολίασε, στο facebook, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολλάκης την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που αναφερόταν στις «άθλιες αναρτήσεις δημοσιογράφων για την τραγωδία στην Αίγινα». Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:
«Η λάσπη και η εμπάθεια απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση δεν είναι κάτι καινούριο. Σε όλα όμως υπάρχουν ένα όριο, ειδικά όταν αναφέρομαστε σε απώλειες ανθρώπινων ζωών. Μετά τα συκοφαντικά δημοσιεύματα μερίδας του τύπου για την τραγωδία στην Αίγινα, σήμερα είδαν το φως και άθλιες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιογράφων όπως..

Είναι αργά για δάκρυα...

Είναι αργά για δάκρυα... είναι καιρός για λύση.
Πρώτα ήταν η επίθεση με τα χημικά, τώρα το αιμόφυρτο τραυματισμένο αγοράκι στο Χαλέπι.
Συγγνώμη για τον κυνισμό αλλά έχω βαρεθεί τις υποκριτικές, επιλεκτικές εκδηλώσεις ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος σε κρίσιμες φάσεις διαπραγματεύσεων για τη συριακή και άλλες κρίσεις (Ιράκ, Γάζα, Υεμένη κ.α.).
Και όσοι/ες λυπούνται για τον 5χρονο Omran Daqneesh, υπάρχουν δίπλα μας πολλοί Omran Daqneesh για να δείξουμε..

«Καλό ταξίδι Μητσάκο»...

Σε ηλικία 47 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Μενούνος, έπειτα από δίμηνη μάχη με τον καρκίνο.
Η είδηση του θανάτου του ηθοποιού και παρουσιαστή βύθισε σε πένθος την οικογένειά του και τους ανθρώπους που τον γνώρισαν από κοντά και είχαν συνεργαστεί μαζί του.
O Χριστόφορος Ζαραλίκος, ο συμπαρουσιαστής του στο «Wipe Out» ανέβασε μία φωτογραφία του γράφοντας: «Καλό ταξίδι Μητσάκο».
Ο φίλος και συναδέλφος του, Νίκος Ορφανός στην προσωπική του σελίδα στο Facebook έγραψε:
«Ο αγαπημένος μου Δημήτρης Μενούνος, φίλος, υπέροχο παιδί και συνάδελφος, φιλόζωος, ροκάς, ευαίσθητος και γεμάτος χαρά και καλοσύνη, μας άφησε για τον τόπο που δε γυρνάει ταξιδιώτης...ενάμιση μήνα το πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε...

Εκρηκτική η κατάσταση στον ΔΟΛ

Kι ο Ψυχάρης βολτάρει με τη θαλαμηγό του...
Aναβολή στην αναβολή η καταβολή των δεδουλευμένων στους εεργαζόμενους του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Αυτή τη φορά η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του ΔΟΛ με ανακοίνωσή της ενημερώνει το προσωπικό ότι: Λόγω απρόβλεπτων καθυστερήσεων των αναμενομένων ταμειακών εισροών της εταιρείας, η αναβληθείσα για τις 18/8/2016 πληρωμή της μισθοδοσίας, έναντι 50% μηνός Ιουνίου 2016, μετατίθεται εκ νέου για την Τρίτη 23/8/2016 και θα πραγματοποιηθεί με πίστωση των λογαριασμών μισθοδοσίας μετά το πέρας της εργάσιμης ημέρας. Η Διοίκηση του Ομίλου δεσμεύεται για την εξόφληση της μισθοδοσίας μηνός Ιουνίου 2016 στις 31/08/2016, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.
Ο εκπρόσωπος Συντακτών της εφημερίδας "Τα ΝΕΑ", Κώστας Ντελέζος έστειλε επιστολή στην ΕΣΗΕΑ ζητώντας την άμεση παρέμβαση της Ενωσης καθώς και των άλλων σωματείων,..

Εξώδικος διαμαρτυρία ΕΡΤ προς ΣΚΑΪ

Εξώδικο διαμαρτυρία απέστειλε η ΕΡΤ προς τον ΣΚΑΪ, σχετικά με την υποκλοπή της εικόνας που παρήγαγε για την τηλεοπτική κάλυψη του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου στην Τήνο και στο Βέρμιο, απαιτώντας τη δημόσια επανόρθωση από πλευράς των υπευθύνων του σταθμού.
Στο σχετικό δελτίο τύπου της ΕΡΤ αναφέρεται:
Επειδή πρέπει «η αλήθεια να λέγεται», ας υπογραμμίσουμε μερικές αδιαμφισβήτητες αλήθειες:
-   Καταχράστηκε ή όχι ο ΣΚΑΪ την παραγωγή της ΕΡΤ, προκειμένου να παρουσιάσει την εικόνα της δημόσιας τηλεόρασης ως δική του παραγωγή; Η ερώτηση είναι ρητορική: με μια απλή θέαση του προγράμματος του σταθμού το πρωί του Δεκαπενταύγουστου, μπορεί ο καθένας εύκολα να διαπιστώσει ότι ο ΣΚΑΪ καταχράστηκε μια παραγωγή της ΕΡΤ που κόστισε 16.000 ευρώ, παρουσιάζοντάς την ως δική του.
-   Πόσο υποκριτικό είναι το γεγονός ότι ο ΣΚΑΪ, πρότυπο «ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού..

Στις 30 Αυγούστου η δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών

Λ. Κρέτσος: Τα ψέματα τελείωσαν

Την Τρίτη 30 Αυγούστου θα διεξαχθεί η δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με τη διαδικασία να έχει αναλάβει η Singular Logic.  Η Ειδική Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού απέστειλε στους εννέα υποψηφίους το ατομικό δελτίο συμμετοχής στη δημοπρασία.
Οι εννέα υπόψήφιοι είναι οι εξής: 
1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ) - του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.) - Star Channel της οικογένειας..

Μπραβιλίκια, τσαμπουκάδες και... εξώδικα

Πόλεμος μέχρις εσχάτων για μια τηλεοπτική άδεια
 
Κορυφώνεται η κόντρα καναλαρχών και κυβέρνησης για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Εξώδικο στις εταιρείες που έχουν αναλάβει το τεχνικό μέρος του διαγωνισμού απέστειλε ο ΣΚΑΪ, ενώ κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση ότι προχωρά με όπλο την αδιαφάνεια. Με διερεύνηση του σκανδάλου της Digea απαντούν κυβερνητικά στελέχη, υπογραμμίζοντας ότι «μπραβιλίκια και τσαμπουκάδες δεν χωράνε».
Στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες κάθε εμπλεκόμενος επιχειρεί να ισχυροποιήσει εαυτόν. Και σε αυτή την προσπάθεια χρησιμοποιείται κάθε είδους..

Συμμαχία Καλογρίτσα- Κουρή για τις τηλεοπτικές άδειες

Εσχάτως, στα παρασκήνια της μιντιακής πιάτσας έχει σκάσει η πληροφορία πως βασικός συμπαίκτης του κατασκευαστή Χρήστου Καλογρίτσα αναφορικά με την εμπλοκή του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες είναι ο εκδότης Γιώργος Κουρής. Σύμφωνα με το σχετικό σενάριο, ο πρώτος φαίνεται να αναζητά μέσω της εν λόγω συμμαχίας συνοδοιπόρους με εμπειρία στο τηλεοπτικό γίγνεσθαι και ο δεύτερος την εν γένει ισχυροποίηση της θέσης του. Οπως φαίνεται, το γεγονός αυτό ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της πλευράς Αλαφούζου, ο οποίος βρίσκεται σε διαχρονική βεντέτα με τον Κουρή.
Στο πλαίσιο αυτό, από τον όμιλο ΣΚΑΪ ξεκίνησε μια έντονη πολεμική τόσο κατά του..

Αποχώρησε από το Βήμα 99.5 (και) η Αφροδίτη Γραμμέλη

Γραμμέλη - Βίδος
Φυλλορροεί ο ραδιοσταθμός του ΔΟΛ, μετράει μία ακόμα απώλεια
 
Η Αφροδίτη Γραμμέλη που έκανε μία πολύ ζωντανή εκπομπή μαζί με τον Κοσμά Βίδο τα μεσημέρια των καθημερινών, αποφάσισε να σταματήσει από το ραδιόφωνο του ομίλου. Συνεχίζει στο έντυπο Βήμα, αποχαιρετά όμως στα FM της Μιχαλακοπούλου. Πρόκειται για μία ακόμη απώλεια για το σταθμό.
Και δεν είναι η μοναδική. Ο Βήμα 99.5 αποδεκατίζεται, ένας-ένας αποχωρούν οι παραγωγοί, αυτό που θα ακούμε από Σεπτέμβριο δεν θα έχει την παραμικρή σχέση με αυτό που αφήσαμε τον Ιούνιο-Ιούλιο.
Γενικά ο ΔΟΛ βρίσκεται σε τραγική -οικονομικά- κατάσταση. Απλήρωτος ο κόσμος,..

SDNA προς ΕΠΟ: Χαρά μας να μας μηνύσετε!

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση κατά του SDNA με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας και απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη για το εν λόγω κείμενο. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ΕΠΟ και στη συνέχεια η απάντηση του SDNA.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ
«Ξεπερνά κάθε όριο αθλιότητας και ψεύδους η νέα… είδηση που κατασκεύασε η ηλεκτρονική ιστοσελίδα Sdna.gr, γνωστή για την πάγια και προσφιλή τακτική εκτόξευσης λάσπης προς την ΕΠΟ και την διοίκησή της.
Για άλλη μια φορά, λοιπόν, στο πλαίσιο της… μυθολογίας που επιχειρούν να πλασάρουν ως… αντικειμενική και αποκλειστική ειδησεογραφία στον φίλαθλο κόσμο, σήμερα οι ιθύνοντές του, ανακάλυψαν και δημοσιοποίησαν  «ντου» του προέδρου, του αναπληρωτή προέδρου και μέλους της Ε.Ε. της ΕΠΟ σε συνάντηση του κ. Γκρούτση με τον κ. Σαραϊδάρη. Και μάλιστα,..

Ο Λυκουρέζος αποσύρεται από την υπεράσπιση του ξάδερφου

Την ανάγκη να αποσυρθεί, λόγω συγγένειας, από την εκπροσώπηση και υπεράσπιση του 77χρονου χειριστή του ταχυπλόου που σκόρπισε τον θάνατο στην Αίγινα, εξέφρασε σήμερα με ανακοίνωσή του ο  ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.
Η δήλωση του κ. Λυκουρέζου έχει ως εξής: «Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που υποδεικνύει στον δικηγόρο να μην αναλαμβάνει σοβαρές ποινικές υποθέσεις στενών συγγενών του. Και τούτο, γιατί στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορεί να ασκήσει με την απαιτούμενη ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα υπερασπιστικά του καθήκοντα, αλλά τείνει να προσέρχεται στη διαδικασία με ψυχολογία διαδίκου και όχι συνηγόρου, γεγονός που δεν συμβάλλει στην ορθή επιτέλεση του έργου του. Μετά..

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Δημοσιογραφικές αγιογραφίες που τιμούν το... λειτούργημα

Με τέτοια ρεπορτάζ η δημοσιογραφία περνάει σε άλλο επίπεδο, δεν αποτελεί πια σκέτο λειτούργημα όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, αλλά και κάτι παραπάνω. Κάτι ακόμα πιο... θεόπνευστο, βοήθειά μας.
Από δύο τρόπον τινά «κρατικά» και ιστορικά ΜΜΕ, το Αθηναϊκό Πρακτορείο και το Βήμα της Κυριακής, τα παραδείγματα. Το πρώτο αναφέρεται στον Αλέξη Τσίπρα και το δεύτερο στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα δημοσιεύματα αφορούν αμφότερα, τις επισκέψεις για τον Δεκαπενταύγουστο των δύο πολιτικών αρχηγών (ηγέτες δεν τους λες, έτσι;) στις γενέτειρές τους.
Σας παραθέτω μόνο τον πρόλογο, δεν νομίζω πως χρειάζονται περισσότερα λόγια για να καταλάβετε το μεγαλείο της... δημοσιογραφίας.

Καταγγέλλουν στοχοποίηση δημοσιογράφων

Για τη στοχοποίηση δημοσιογράφων από τους χρυσοθήρες της Eldorado η Επιτροπή Νεολαίας Κατά της Εξόρυξης από την Ιερισσό εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«"Αν δεν μας βολεύει η αλήθεια, τοσο το χειρότερο για την αλήθεια"
(και για αυτούς που την εκφράζουν)

Αυτή η φράση φαίνεται μάλλον ότι συνοψίζει τον τρόπο που σκέφτονται τα κατευθυνόμενα από την εταιρεία μπλογκς, γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα, αν παρατηρήσει κανείς τις συνεχείς και στοχευμένες επιθέσεις εναντίον όσων δημοσιογράφων αναδεικνύουν τα όσα συμβαίνουν στις Σκουριές και όχι τα όσα θέλει η εταιρεία να παρουσιάζονται. Έτσι, όσοι τολμούν να τραβήξουν τη μάσκα του "καλού επενδυτή"..

Ο Φρίξος βγάζει θέματα! Ένας ρεπόρτερ που ξεχωρίζει

Φρίξος Δρακοντίδης. Ένας από τους πιο δυνατούς ελεύθερους ρεπόρτερ που έχω γνωρίσει στη δημοσιογραφική μου πορεία. Δραστήριος, αθόρυβος, άμεσος και (αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμένα) σεμνός, χωρίς έπαρση και χωρίς το επαγγελματικό θράσος τού «εγώ είμαι και μπαίνω μέσα σε όλα». Συνυπήρξαμε για μια τριετία κάτω από τη στέγη της ίδιας εφημερίδας και εκτίμησα τα επαγγελματικά του προσόντα και τον χαρακτήρα του.
Κατ' αρχάς το ύφος του δεν σου γεμίζει το μάτι, δεν είναι ο ρεπόρτερ που (δήθεν ή χωρίς δήθεν) βγάζει σπίθες. Αλλά ξετρυπώνει το θέμα και στο ακουμπάει στο γραφείο όπως το λαγωνικό απιθώνει το θήραμα στα πόδια του κυνηγού.
Χρόνια μετά από τη συνεργασία μας τον παρακολουθώ και διαπιστώνω ότι εξακολουθεί..

Δεκάδες συλλήψεις δημοσιογράφων στην Τουρκία

Τουλάχιστον 24 δημοσιογράφους της φιλοκουρδικής εφημερίδας Ozgur Gundem συνέλαβε η τουρκική αστυνομία την Tετάρτη, μία ημέρα μετά την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας της που επιβλήθηκε  από τουρκικό δικαστήριο με την κατηγορία ότι διεξάγει προπαγάνδα υπέρ του PKK.
Οι συλλήψεις αυτές ανεβάζουν τον αριθμό των κρατουμένων εργαζομένων σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης στους 99, με βάση στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ).
Όπως ανέφερε η εφημερίδα στον ιστότοπο της, οι περισσότεροι από τους 24 κρατουμένους, συνελήφθησαν την Τρίτη σε επιδρομή που έγινε στα γραφεία της εφημερίδας στην Κωνσταντινούπολη. Άλλοι συνελήφθησαν στα σπίτια τους.
Έπειτα από την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, οι τουρκικές αρχές έχουν «φιμώσει» περισσότερα από 130 μέσα ενημέρωσης.
«Αυτό που συμβαίνει στην Ozgur Gundem είναι απαράδεκτο. Προφανώς οι αρχές χρησιμοποιούν.. 

Eθαβαν βιομηχανικά απόβλητα στις όχθες του Ασωπού!

Επικίνδυνα βιομηχανικά εντοπίστηκαν από τους επιθεωρητές Περιβάλλοντος θαμμένα σε βάθος 8 μέτρων και σε απόσταση 200 μέτρων από την πλατεία του χωριού Συκάμινο Ωρωπού.
Από την εκσκαφή, που έγινε μετά από καταγγελίες πολιτών, σε ιδιόκτητο χώρο σε απόσταση μόλις 20 μέτρων από την όχθη του Ασωπού και δίπλα σε κατοικίες, οι επιθεωρητές εντόπισαν λάσπες βιομηχανικών αποβλήτων και τέφρα από επεξεργασία μετάλλων και δείγματα των ευρημάτων στάλθηκαν για ανάλυση στο ΙΓΜΕ.
Οι έρευνες θα συνεχιστούν μετά τα αποτελέσματα των αναλύσεων ενώ οι πολίτες που έκαναν τις καταγγελίες επιμένουν ότι στην περιοχή βρίσκονται θαμμένα και βαρέλια με τοξικά υγρά..

Μια ένσταση μας έσωσε

H περίπτωση Γιαννιώτη και η ελληνική λεβεντιά

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης
 
Δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω τους φετινούς Ολυμπιακούς αγώνες. Ζορίζομαι, μπλοκάρω, ταραχεύομαι που λέμε και στο χωριό μου. Δεν μου έχει περάσει ακόμη η καντήφλα του Αθήνα 2004, ακόμη πονάνε η τσέπη μου και η συνείδησή μου. Άσε που αρνούμαι πλέον να παραμυθιαστώ με το δόγμα Χρήστου Τζέκου, ότι «ντοπαρισμένοι είναι μόνο όσοι πιάνονται». Οι Ρώσοι σαν να λέμε που πληρώσανε χρυσά (sic) όλα τα μετάλλια των προηγουμένων αγώνων. Και όλοι οι υπόλοιποι είναι καθαροί, όλοι οι υπόλοιποι είναι πεντακάθαροι, όλοι οι υπόλοιποι είναι πάλλευκοι. Κι ύστερα η γιαγιά έστρωσε το κρεβάτι κι έβαλε τον λύκο τον κακό για ύπνο.
Αλήθεια να λέμε παιδιά, οι φετινοί Ολυμπιακοί δεν μας ταξιδεύουν όπως οι προηγούμενες..

Η «Αυγή» και το εξώδικο του Πύρρου Δήμα

Με εξώδικο εξέφρασε ο Πύρρος Δήμας τη διαμαρτυρία του για το άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 10.08.2016 στην «Αυγή» με τίτλο «Πρωταθλητισμός χωρίς αθλητισμό!», καθώς θεωρεί ότι το εν λόγω άρθρο περιέχει απαξιωτικούς, μειωτικούς, προσβλητικούς της προσωπικότητάς του ως αθλητή - ολυμπιονίκη, ως ανθρώπου και ως Έλληνα.
Ειδικότερα, επισημαίνει ο Πύρρος Δήμας:
Η ρητορική ερώτηση: Άλλωστε τι είδους άθλημα είναι αυτό που ένας πρωταθλητής αγωνίζεται μία ή δύο φορές σε τέσσερα χρόνια από Ολυμπιάδα σε Ολυμπιάδα, όπως ο Πύρρος Δήμας;, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς είναι εξαιρετικά εύκολο να διαπιστώσει κανείς τις συμμετοχές μου από το 1992 έως το 2004 σε πληθώρα αθλητικών αγωνιστικών διοργανώσεων άρσης βαρών, όπως στους μεσογειακούς αγώνες καθώς και στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Στοιχειώδης αριθμητική αποδεικνύει ότι ασχολήθηκα τουλάχιστον 15 χρόνια..

Ρισκάρει ο Αλαφούζος...

Επίδειξη δύναμης 

Μήνυμα ήθελε να στείλει ο Αλαφούζος... Με αυτό που έκανε ο ΣΚΑΙ με τη μετάδοση της λιτανείας της εικόνας της Παναγιάς της Τήνου. Μήνυμα ότι είναι υπεράνω κυβέρνησης, πολιτείας, νόμων και θεσμών.
Ρισκάρει πολύ ο κ. Αλαφούζος. Παίζει παιχνίδια σε πολλά μέτωπα υψηλού ρίσκου, χωρίς να είναι απόλυτα δυνατά πάνω στο έδαφος. Αλλά μάλλον δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά και γι αυτό..

Οταν στο «μεγάλο αφεντικό» δεν αρέσει να γράφεται τίποτα εναντίον του

«Ζήσε εσύ και άσε τους άλλους να πεθάνουν» 
 
Τουλάχιστον 50 (!!!) ανοίκειες επιθέσεις την τελευταία διετία έχουν δεχθεί ο όμιλος και ο εκδότης της εφημερίδας «δημοκρατία».
Οταν το «μεγάλο» αφεντικό (και η «παρέα» του) παθαίνει αλλεργία με απείθαρχους εκδότες, ανυπάκουους πολιτικούς και «αντίπαλους» επιχειρηματίες!
Η συνταγή φαίνεται απλή: Εκμεταλλεύεσαι τη φοβερή κρίση στον χώρο του Τύπου και στήνεις ένα δίκτυο φιλικών ΜΜΕ. Ο λόγος και η αιτία ευεξήγητα: Δεν αρέσει στο «μεγάλο αφεντικό» να γράφεται τίποτα εναντίον του. Μάλιστα, σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν του αρέσει να γράφεται οτιδήποτε διαφοροποιείται από τη γραμμή του.
Λίγο μετά η αλαζονεία σε οδηγεί στην επιθυμία να επηρεάσεις συστηματικά και την πολιτική ζωή του τόπου. Σήμερα, μέσα σε όλους τους προαναφερόμενους λόγους, προσετέθη και η..

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Yπάρχει μέλλον στον ΔΟΛ χωρίς τον Σταύρο Ψυχάρη;

Προς αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή
 
Το Συγκρότημα Λαμπράκη υπήρξε διαχρονικά το πλέον παρεμβατικό ΜΜΕ στην Ελλάδα, στα χρόνια ωστόσο του Σταύρου Ψυχάρη έχασε την αίγλη του κια τελικά χρεοκόπησε. Όχι τόσο οικονομικά, αλλά κυρίως σε επίπεδο αίγλης και πολιτικής παρέμβασης, με αποτέλεσμα ο ΔΟΛ να θυμίζει σήμερα σκιά του παλιού εαυτού του.
Οι τελευταίες εξελίξεις, με το λουκέτο στο Mega και την περιθωριοποίηση του Σταύρου Ψυχάρη από σημαντικούς επιχειρηματίες που στο παρελθόν τον στήριζαν, και η εμμονική επίθεση Ψυχάρη κατά του Κώστα Καραμανλή, που έφεραν και πάλι το “Βήμα” σε θέση άμυνας, φούντωσαν τα σενάρια της αλλαγής σκυτάλης..

Aλαφούζος: πλήρωνε δημοσιογράφους με «μαύρα»

Χάος στα λογιστήρια του Ομίλου

Σε τεράστιους μπελάδες αναμένεται να βάλουν τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζο τα ευρήματα των ερευνών που διενήργησαν οι Αρχές στα λογιστήρια των ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων του Φαλήρου.
Εκτός από τη φοροδιαφυγή των 63 εκατ. ευρώ, οι Αρχές, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, κατάφεραν να αποσπάσουν έγγραφα, αλλά και διαφορα σημειωματάρια, από τα οποία προκύπτει ότι ο κ. Αλαφούζος ακολουθούσε μια πρωτόγνωρη μεθοδολογία στην καταβολή των μισθών, αλλά και στις «επιστροφές» προς τους διαφημιστές.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες από τις Αρχές, η επιχείρηση του ΣΚΑΪ κατέβαλλε ένα αρκετά υψηλό ποσοστό της μισθοδοσίας χωρίς τα απαιτούμενα από τον νόμο.. 

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

«Έκλεβε ο ΣΚΑЇ επί τρεις ώρες την εικόνα από την ΕΡΤ, ναι ή όχι;»

Δουλεύουν και το Δεκαπενταύγουστο τα γραφεία Τύπου ΕΡΤ και ΣΚΑΪ - Πόλεμος ανακοινώσεων ανήμερα της Παναγίας 

Toν τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ καταγγέλλει η ΕΡΤ για την «πρωτοφανή για τα τηλεοπτικά ήθη κλοπή της εικόνας της ΕΡΤ από την τηλεοπτική κάλυψη της Θείας Λειτουργίας στην Ευαγγελίστρια της Τήνου, τη λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας και τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου στο νησί».
 Συγκεκριμένα η ΕΡΤ με ανακοίνωσή της κατηγορεί τον ΣΚΑΪ ότι «για περισσότερες από τρεις ώρες, αναμετέδιδε την εικόνα που με υψηλότατο κόστος παρήγαγε η ΕΡΤ με πεντακάμερο όχημα εξωτερικών μεταδόσεων και δορυφορικό όχημα που είχαν αποσταλεί στην Τήνο».
 H ΕΡΤ καταγγέλλει ότι ο ΣΚΑΪ έκλεβε την εικόνα της από τον αέρα και την αναμετέδιδε,..

Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Γιατί δεν πρέπει να παίρνετε στα σοβαρά τους παρουσιαστές τηλεοπτικών εκπομπών...

Γράφει ο Νίκος Φελέκης (Φελνίκος)

Όταν πήρε το Νόμπελ Φυσικής το 1918 ο Μαξ Πλανκ άρχισε περιοδεία σε όλη τη Γερμανία. Οπουδήποτε τον καλούσαν, έδινε την ίδια διάλεξη πάνω στη νέα θεωρία της κβαντικής μηχανικής. Μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, που ο σοφέρ του είχε μάθει απέξω το περιεχόμενο της ομιλίας του.
"Πρέπει να έχετε βαρεθεί, κύριε Πλανκ, να λέτε συνεχώς τα ίδια. Σας προτείνω στην προσεχή διάλεξη στο Μόναχο, να αλλάξουμε ρόλους. Θα καθίσετε στην πρώτη σειρά, φορώντας το κασκέτο του σοφέρ. Θα είναι μια αλλαγή και για τους δυο μας. Τι λέτε;" Ο Πλανκ το βρήκε διασκεδαστικό και δέχτηκε την πρόταση.
Ο σοφέρ του εκφώνησε τον συνηθισμένο του λόγο πάνω στην κβαντική μηχανική μπροστά..

«Μπούκωναν» εκδότες με εκατομμύρια για να σιωπούν

Λαυρεντιάδης και Κυριακίδης μοίρασαν περισσότερα από 100 εκατ. για να έχουν την «προστασία» ΜΜΕ - Αναμένονται διώξεις

Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς που συντάραξαν την ελληνική οικονομία με πρωταγωνιστές τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και τον Πέτρο Κυριακίδη παίρνει - όπως όλα δείχνουν - το δρόμο της δικαστικής διερεύνησης έστω και με καθυστέρηση πολλών χρόνων.
Η περίπτωση του Λ. Λαυρεντιάδη χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα. Η τακτική του, παρόμοια με αυτή του Κοσκωτά: «ζάλιζε» το χρήμα και αγόραζε τα πάντα, ό,τι εκινείτο.
 Ο τότε ισχυρός άντρας, βάζοντας μπροστά τον καταζήτουμενο σήμερα Πέτρο Κυριακίδη,..

Αφωνία από την ΝΔ και για το "Βήμα";

Γράφει ο Γιάννης Μιχελάκης*

Αν και σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αντιδράσει με επίσημη ανακοίνωση στην επιχείρηση αποδόμησης της ΝΔ, που επιχειρείται από το "ΒΗΜΑ", τότε πλέον είναι σαφές, ότι έχει αποφασίσει να παραδώσει, επί της ουσίας, τα κλειδιά του κόμματος στο σύστημα Σημίτη και τα εξαπτέρυγά του.
Μέχρι σήμερα η επικοινωνιακή "ομερτά", που έχει επιβληθεί από την σημερινή ηγεσία της ΝΔ για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και του Γεωργίου, έχει επιτρέψει σε εκείνους, που οδήγησαν την χώρα στα μνημόνια και στην τρόικα, να κερδίσουν ζωτικό πολιτικό χώρο και να πιστέψουν ότι μπορούν να βγουν από το πολιτικό περιθώριο, που τους έχει τοποθετήσει ο ελληνικός λαός εδώ και αρκετά χρόνια. Να πάρουν την ρεβάνς από την Νεα Δημοκρατία και τον Κώστα Καραμανλή.
Και σήμερα δυστυχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους δίνει την ευκαιρία.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν κάποιοι μέσα από την ηγετική ομάδα της Συγγρού πιστεύουν..