ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

«Ο έλεγχος της πολιτικής πολυφωνίας αφορά το ΕΣΡ και όχι την Κυβέρνηση»

Aπό το Γραφείο Τύπου του Ποταμιού λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Εν αναμονή της σύστασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένη την αποστροφή της προς κάθε Ανεξάρτητη Αρχή, συνεχίζει να αφαιρεί αρμοδιότητες από το ΕΣΡ και να τις μεταφέρει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ), δηλαδή επί της ουσίας στον εαυτό της! Ταυτόχρονα τα προβλήματα για τη διασφάλιση της ορθής λειτουργίας του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου συσσωρεύονται, όπως αποτυπώνεται και στην έκθεση πεπραγμένων για το 2015 που δημοσίευσε στις 3/6/2016 το ΕΣΡ.
Ειδικότερα, τονίζεται η αδυναμία πλήρους και κανονικής λειτουργίας του συστήματος ΠΑΝΟΠΤΗΣ λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων, το οποίο χάρη στο εφεδρικό σύστημα κατορθώνει..

Aμέλεια ή δόλος;

Αναβλήθηκε επ' αόριστον από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη του επικεφαλής του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη, για την υπόθεση των ανακριβών δηλώσεων «πόθεν έσχες» των ετών 2010-2014.
Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του εκδότη, με σκεπτικό τους πως δεν περιγράφεται επακριβώς εάν ο Σταύρος Ψυχάρης τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται από αμέλεια ή από δόλο.
Η υπόθεση πλέον επιστρέφει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να προσδιοριστεί με ακρίβεια και σαφήνεια η υποκειμενική υπόσταση των πράξεων που αποδίδονται στον..

Γιατί διεγράφη η Σπανοπούλου από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ

«Eίναι πλέον πάγια τακτική της εγκαλούμενης να διασύρει σε περιόδους εκλογών υποψήφιους, που είτε την καταδικάζουν στα Πειθαρχικά είτε την καταγγέλουν στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ για υποθέσεις που την αφορούν»

Η δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Ελένη Σπανοπούλου, με ψήφους 4 έναντι 1 κρίθηκε πειθαρχικά ελεγκτέα, ύστερα από αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Στην Σπανοπούλου επιβλήθηκε η διαγραφή 18 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.
Tο ΠΠΣ ομόφωνα αποφάσισε την άσκηση αυτεπάγγελτης δίωξης με το ακόλουθο κατηγορητήριο:
«Το ΠΠΣ aσκεί ομόφωνα αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη εναντίον της συν. Ελένης Σπανοπούλου επειδή στις 11.03.15, πρώτη ημέρα των εκλογών στον ΕΔΟΕΑΠ, κυκλοφόρησε κείμενο στο οποίο καταγγέλονται δύο δημοσιογράφoi που είχαν θέσει υποψηφιότητα, το οποίο κείμενο ως προς..

Η πολυφωνική ΕΡΤ είναι η απάντηση στους αμετανόητους

Κάποιοι δεν μπορούν να ξεφύγουν από το αμαρτωλό τους πολιτικό παρελθόν και ορισμένα στελέχη της Ν.Δ., όχι μόνο δεν έχουν μετανιώσει για το Μαύρο στην ΕΡΤ, αλλά επιμένουν να διατυπώνουν με τον πιο αντιδημοκρατικό τρόπο τη θέση τους για την ελευθεροτυπία, τις δημοκρατικές διαδικασίες και την άποψή τους για τη δημόσια τηλεόραση.
Tώρα ο πρώην υπουργός της Ν.Δ., Δημήτρης Σταμάτης, απαντώντας στην βουλευτή δημοσιογράφο, Αννέτα Καββαδία δήλωσε με σαφήνεια και μάλλον με υπερηφάνεια ότι: «καλά κάναμε και κλείσαμε την ΕΡΤ, γιατί είχε κάτι ανθρώπους σαν κι εσάς που λειτουργούσαν ως φερέφωνα και ιεροκήρυκες του ΣΥΡΙΖΑ».
Ο πρώην υπουργός, όχι μόνο δεν έχει αντιληφθεί ότι η ΕΡΤ δεν είναι «μαγαζί» της κάθε κυβέρνησης, αλλά φθάνει στην ακραία παραδοχή ότι όποιο ΜΜΕ δεν ελέγχει, έχει κάθε δικαίωμα..

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Αυγουστιάτικο μπουρίνι απειλεί όμιλο ΜΜΕ

Την ώρα που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις μεγάλες επιχειρήσεις ΜΜΕ και στο τι μέλλει γενέσθαι σε αυτές από το Σεπτέμβριο, εταιρίες μικρότερου μεγέθους από ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟ και MEGA, ακούγεται ότι αντιμετωπίζουν τα ίδια και χειρότερα προβλήματα…
Συγκεκριμένα, γνωστός όμιλος ΜΜΕ (μόνο τηλεόραση δεν διαθέτει), βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και χρωστά σε όποιον μιλάει ελληνικά… Οι εργαζόμενοι με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (που είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό στην εταιρία) έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος έξι με εφτά μήνες(!), ενώ οι ελάχιστοι μισθωτοί είναι «μέσα» κάτι λιγότερο από τρίμηνο.
Ωστόσο αυτό είναι η μία πλευρά του προβλήματος… Η άλλη και η πιο σημαντική είναι οι..

Eνας - ένας φεύγουν από τον ΔΟΛ

Ο Γιώργος Παπαχρήστος κατηφορίζει προς Φάληρο - Τι θα γίνει με Τα Νέα

Ο επί χρόνια πολιτικός αρθρογράφος και αναλυτής Γιώργος Παπαχρήστος, εντάσσεται από τον Σεπτέμβριο στο δυναμικό του ΣΚΑΪ. Αυτό μας ενημερώνει σχετικό δελτίο του σταθμού που αναφέρει πως «ο έγκριτος δημοσιογράφος θα έχει σημαντική παρουσία τόσο στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 όσο και στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ - ο όμιλος τον καλωσορίζει και του εύχεται καλή επιτυχία».
Αγνωστο αν ο Γιώργος Παπαχρήστος θα συνεχίσει (από Σεπτέμβριο) να δίνει το Στίγμα του και.. 

Νέες καταλήψεις ενάντια στις βίαιες εκκενώσεις


Υπό κατάληψη βρίσκεται το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου που διαμαρτύρονται για τις βίαιες εκκενώσεις καταλήψεων στέγης. Έπειτα από πορεία που έκαναν χθες στους δρόμους της συμπρωτεύουσας οι διαδηλωτές κατέληξαν στο Τμήμα Θεάτρου, το οποίο και κατέλαβαν, ενώ εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία τονίζουν ότι ο χώρος αυτός θα μετατραπεί σε κέντρο αγώνα για τις επόμενες κινήσεις τους.
Παράλληλα, ως αντανακλαστική κίνηση στην εκκένωση των τριών καταλήψεων, προχώρησαν στην κατάληψη της παλιάς εγκαταλελειμμένης..

Η γλώσσα του Ευκλείδη

Γράφει ο Αντρέας Μπελεγρής (Αυγή)

Η ελληνική πολιτική ζωή απεχθάνεται το χιούμορ. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, η πηγαία διάθεση ανατροπής του κλίματος με μια φράση χάνεται στους χώρους της εξουσίας. Εκεί όπου ακόμα και οι τοίχοι αποπνέουν την υγρασία της επιβολής, είναι δύσκολο να διατηρηθεί ένα θερμό ρεύμα χιούμορ.
Εκεί, πολλές φορές η πηγή του δυνατού γέλιου είναι μόνο η ικανοποίηση της ανωτερότητας απέναντι στον αντίπαλο. Η μεγάλη χαρά που προσφέρει η προοπτική της διατήρησης της εξουσίας λόγω της αδυναμίας του αντιπάλου γίνεται συχνά από μόνη της λόγος διατήρησης της εξουσίας αυτής καθαυτής.
Κάπως έτσι θα πρέπει να αισθάνθηκαν την πρώτη φορά οι πολιτικοί αντίπαλοι του..

Κούρεμα οφειλών σε δημοσιογράφους

Το σύστημα πληρωμής οφειλομένων προς δημοσιογράφους που πρότεινε μια μιντιακή εταιρία με σάιτ – σχετικά πρόσφατη στο χώρο – θυμίζει το αντίστοιχο της πληρωμής του ΕΟΠΥΥ προς ιατρούς και εργαστήρια. Τι κάνει ο υπερασφαλιστικός φορέας; Λέει, σας χρωστάω δέκα; Σας δίνω – γιατί έτσι αποφάσισα – επτά, αλλά όχι εν τη παλάμη, θα περιμένετε και λίγο (το «λίγο» είναι σχετικό).
Τι λέει η εταιρία που φιλοδοξεί να στήσει έναν δημοσιογραφικό οργανισμό με σάιτ – αθλητικό, στοιχηματικό κ.ά. – αλλά η προσπάθειά της δεν ευοδώνεται; Προτείνει και αυτή κούρεμα των οφειλομένων κατά 50%, αλλά και πάλι χωρίς..

Δικάζεται για το «πόθεν έσχες» ο Στ. Ψυχάρης

Ενώπιον του Ζ' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου έχει προσδιοριστεί σήμερα η δίκη του επικεφαλής του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των οικονομικών ετών 2010 έως και 2014.
Η κατηγορία που καλείται να αντικρούσει ο εκδότης αφορά το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί «πόθεν έσχες» κατ' έξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος και απαγγέλθηκε σε βάρος του μετά τη διαβίβαση, από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής στην Εισαγγελία, του φακέλου των δηλώσεων του κ. Ψυχάρη.
Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, κατά τον έλεγχο που διενήργησε, εντόπισε ανακρίβειες..

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Τα ψέματα του Γιάννη Αλαφούζου

Τι σχέση έχει η Αυγή με τον ΣΚΑΪ;

Υπερηφανευόταν ο Γιάννης Αλαφούζος για τη «σαφή πολιτική γραμμή» του ΣΚΑΪ. «Οπως η “Αυγή” υποστήριξε το ΟΧΙ, έτσι και ο Σκάι υποστήριξε το ΝΑΙ» είπε κάποια στιγμή στην κατάθεσή του. Υπάρχει όμως ένα προβληματάκι: ο ΣΚΑΪ κατέχει δημόσια συχνότητα, οπότε πρέπει να υπακούει στη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία. Δεν είναι το ίδιο ένα κανάλι και μία εφημερίδα.
Η εφημερίδα μπορεί να κρατάει όποια πολιτική γραμμή επιθυμεί και να γεμίζει τις σελίδες της αποκλειστικά με απόψεις της μίας πλευράς. Θα την κρίνουν οι αναγνώστες της. Τα κανάλια δεν δικαιούνται να το κάνουν αυτό. Και σε..

Η βερμούδα που ενόχλησε τον διευθυντή


Την ώρα που η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» αντιμετωπίζουν πλήθος προβλημάτων, οικονομικών, οργάνωσης, προφίλ, διοίκησης, πολιτικής γραμμής, παρέμβασης, κυκλοφοριών κλπ… o διευθυντής της εφημερίδας Δημήτρης Μητρόπουλος ασχολείται με το dress code των εργαζομένων!
Εν μέσω καλοκαιριού με 36 βαθμούς Κελσίου επέπληξε δημοσίως εργαζόμενο στα ΝΕΑ..

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΕΣΗΕΑ: Ασκήσεις εργοδοτικής αυθαιρεσίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Aνακοίνωση ΕΣΗΕΑ:
Προθάλαμος για πρακτικές κατάχρησης εξουσίας από τα δημόσια ΜΜΕ, σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αποτελεί η απόφαση του Προέδρου του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Μ. Ψύλου να απομακρύνει πολιτικό συντάκτη, που διαμαρτυρήθηκε στο σωματείο του για τις αυθαίρετες αποφάσεις του εργοδότη του, κατά το πρόσφατο ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Πεκίνο.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ οφείλει να επισημάνει ότι συμπεριφορές όπως αυτή, τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για τα εργασιακά, τη ΣΣΕ και τον συνδικαλιστικό νόμο υπηρετούν αντεργατικές κατευθύνσεις και ακυρώνουν ακόμη και την εκφρασμένη θέση της κυβέρνησης, που εμφανίζεται να διεκδικεί διασφάλιση δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΑΜΠΕ ο Πρόεδρος-Γενικός Διευθυντής του πρακτορείου, ζήτησε και έλαβε ψήφο προστασίας για τις ενέργειές του από τρία μέλη του Δ.Σ..

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Γιατί κλείνει το Mega; Για τον ίδιο λόγο που έκλεισε και το (ημερήσιο) «Βήμα»

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος, πρώην στέλεχος του ΔΟΛ (αρχισυντάκτης πολιτικού στο ΒΗΜΑ και στα ΝΕΑ), γράφει στην διαδικτυκή εφημερίδα γνώμης "Ανοικτό Παράθυρο", για ποιους λόγους απαξιώθηκε το Μega και για ποιους λόγους το τηλεοπτικό κοινό του γύρισε την πλάτη. Κάνει λόγο για προκλητικές συμπεριφορές από καλοπληρωμένες –από δάνεια-περσόνες που ψωνίζονται με τη ιδέες ότι ... διαμορφώνουν τις πολιτικές εξελίξεις...
Το Mega κλείνει για τους ίδιους λόγους για τους οποιους, όπως αναφέρει ο Γ. Λακόπουλος έκλεισε και το καθημερινό ΒΗΜΑ που όταν επανακυκλοφόρησε το 1999 είχε πολύ καλές προοπτικές και ήταν μια από τις καλύτερες ημερήσιες εφημερίδες.
Οι λοιδορίες σε πρόσωπα, κόμματα, κοινωνικές ομάδες, πολιτικές συμπεριφορές και..

Να ποιος είναι ο διευθυντής ειδήσεων του Mega

H ματιά ενός δημοσιογράφου

Τις τελευταίες ημέρες η κοινή γνώμη παρακολουθεί μία προσπάθεια από τη διεύθυνση ειδήσεων του Mega να διαστρέψει την λογική ακολουθία των γεγονότων και να εμφανίσει το επερχόμενο κλείσιμο(;) του καναλιού ως μεθοδευμένο σχέδιο της κυβέρνησης.
Αποσιωπά πλήρως το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες του Mega είναι αυτοί που σταμάτησαν από τα τέλη του περασμένου χρόνου να αποπληρώνουν τα δάνεια που οφείλουν στις τράπεζες, οι ιδιοκτήτες του Mega ήταν εκείνοι που δεσμεύτηκαν σε αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου δύο φορές με δημόσιες ανακοινώσεις τους και δεν προχώρησαν ποτέ στις κινήσεις για τις οποίες δεσμεύτηκαν, οι ιδιοκτήτες του Mega ήταν εκείνοι, που παρά την ισχυρή οικονομική τους επιφάνεια, αποφάσισαν να μην..

ΕΔΟΕΑΠ:εβδομάδα αποφάσεων

Ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή":
"Αυτή η εβδομάδα είναι πολύ πιθανό να κρίνει την “τύχη” του ασφαλιστικού συστήματος που αφορά στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και ειδικά τους ασφαλισμένους στον ΕΔΟΕΑΠ.
Τρία διαδοχικά Διοικητικά Συμβούλια, της ΕΣΗΕΑ, του ΕΔΟΕΑΠ και της ΠΟΕΣΥ αυτή την εβδομάδα θα ασχοληθούν με το τι έχει γίνει και το τι μέλει να γίνει με την τύχη του ασφαλιστικού υπό τον κυβερνητικό και εργοδοτικό εκβιασμό της “κατάργησης” του αγγελιoσήμου την 1/8/2016.
Οι διοικήσεις της Ένωσης (ΕΣΗΕΑ), του Ταμείου (ΕΔΟΕΑΠ) και της Ομοσπονδίας (ΠΟΕΣΥ), καλούνται να “συζητήσουν” και να αποφασίσουν έχοντας απόλυτη γνώση οτι μέχρι σήμερα η τύχη του ασφαλιστικού στον κλάδο “παίζεται” ανάμεσα σε κυνικά διαψευσμένες υποσχέσεις που..

Καθημερινή: 11 μήνες απλήρωτοι οι «μπλοκάκηδες»

Στους έντεκα έφτασαν (καθόλου αισίως!) οι μήνες καθυστέρησης των οφειλομένων για τους εργαζόμενους με μπλοκάκι στην «Καθημερινή». Είναι η πρώτη φορά που η ψαλίδα άνοιξε τόσο πολύ, καθώς για μεγάλο διάστημα τα οφειλόμενα δεν ξεπερνούσαν τους έξι έως οκτώ μήνες. Οι «μπλοκάκηδες» πληρώνονταν ανά δίμηνο για δύο μήνες, αλλά αυτό μέχρι το Πάσχα οπότε εισέπραξαν για τελευταία φορά χρήματα από την επιχείρηση.
Γενικώς – και όχι μόνο στις εκδόσεις Αλαφούζου – οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι στα Μέσα Ενημέρωσης (οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται σε βάρος του αριθμού των μισθωτών) αντιμετωπίζονται μισθοδοτικά ως δεύτερης κατηγορίας. Οι επιχειρήσεις προσπαθούν να είναι συνεπείς προς τα μισθολόγια (όπως συμβαίνει με την «Καθημερινή») και αφήνουν πίσω τα..

Δ. Μητρόπουλος:Τι κάνουν αυτοί εδώ; Δεν τους διώξαμε;


Αναβλήθηκαν... απολύσεις στον ΔΟΛ γιατί δεν είχαν να πληρώσουν την αποζημίωση!
 

Ενδεικτικό του χάους στην απογευματινή του ΔΟΛ… Πριν από λίγες ημέρες – προφανώς και μετά από τη σύμφωνη γνώμη του διευθυντή των ΝΕΩΝ, δύο παλαιά στελέχη της εφημερίδας ενημερώθηκαν αρμοδίως ότι βρίσκονται σε μια λίστα... αποχωρήσεων. Λόγω της κατάστασης στον ΔΟΛ οι δύο δημοσιογράφοι αποφάσισαν να δεχτούν την πρόταση.
Και τώρα ξεκινάνε τα κουλά: Όταν πήγαν στο λογιστήριο για τα διαδικαστικά ενημερώθηκαν ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η δυνατότητα καταβολής αποζημιώσεων και πως η αποχώρησή τους αναβάλλεται!
Οι δύο δημοσιογράφοι επέστρεψαν κανονικά στα γραφεία τους και όταν κάποια στιγμή πέρασε από εκεί ο διευθυντής της εφημερίδας, Δημήτρης Μητρόπουλος, απορημένος, αλλά και ολίγον..

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Αποσύρεται από τη ΝΔ ο Χρ. Σκλαβούνης

«Προσέφερα τη βοήθεια μου στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΝΔ όταν μου ζητήθηκε, σε εθελοντική βάση, μη έχοντας καμία οργανική ιδιότητα και θυσίασα με αυτή την εθελοντική συμμετοχή, άλλους ενδεχόμενους ρόλους στην επαγγελματική μου δραστηριότητα. Επειδή δεν επιθυμώ να βλέπω το όνομά μου να στοχοποιείται και να γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, για ένα θέμα για το οποίο δεν υπάρχει καμία βάση, αποφάσισα να αποσυρθώ από αυτή την ενασχόληση, μέχρι να κλείσει το κεφάλαιο της φερόμενης ανάμειξής μου με την παράνομη δραστηριότητα της διακίνησης μαύρου χρήματος, γεγονός ψευδέστατο».
Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του παραίτησής του από το προγραμμα Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, ο πρώην πρόεδρος του ΤΧΣ και πρώην τραπεζίτης της UBS, Χρήστος Σκλαβούνης. Αιτία η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για ενδεχόμενη διακίνηση μαύρου..

Aντάρτικο από τον Μανώλη Καψή!

Αυτή ήταν η πρότασή του στη συνέλευση των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε στο Mega. Τους ζήτησε να «ελευθερώσουν» το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού (είναι μπλοκαρισμένο από τους δημοσιογράφους) και να βγουν στον αέρα κάνοντας, όπως τόνισε, «αντάρτικο».
Ήθελε να το ονομάσουν κατά κάποιο τρόπο απεργιακό δελτίο και, μέσω αυτού, να καταφέρονται εναντίον της κυβέρνησης, των τραπεζών και (κρατηθείτε!) των μετόχων.
Τους οποίους νωρίτερα ο Μανώλης Καψής αποκάλεσε, αναγνωρίζοντας το λάθος του όλους αυτούς τους μήνες που μετέφερε στον κόσμο του καναλιού ψευδείς πληροφορίες, μέτοχους-αμέτοχους.
Στη σύσκεψη-συνέλευση πάντως ανταλλάχθησαν βαριές κουβέντες, ο διευθυντής..

Βλέπουν «αρραβώνα» Σαββίδη - Κοντομηνά

Ποικίλα σχόλια προκάλεσε στη δημοσιογραφική -και όχι μόνο- πιάτσα ο αποκλεισμός από την επόμενη φάση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες της εταιρείας συμφερόντων του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.
Παρά το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει αποδεκτή η αίτηση θεραπείας της εταιρείας του κ. Σαββίδη, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, με τον ένα ή άλλο τρόπο, θα δηλώσει «παρών» στο... ματς για τις τηλεοπτικές άδειες.
Συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη εκτιμούσαν ότι στην περίπτωση που δεν δοθεί η δυνατότητα στον Σαββίδη να συμμετάσχει αυτόνομα στον διαγωνισμό, θα ενεργοποιηθεί η συμφωνία που..

Ο Σταύρος Ψυχάρης κάνει αντίσταση για το MEGA (μονόστηλη…)

Ο Σταύρος Ψυχάρης κάνει αντίσταση – πρωτοσέλιδη και… μονόστηλη – για το MEGA. «Πολύ σκληρό για να πεθάνει» έγραψε σε επαναστατικό μονοστηλάκι στο Βήμα, η εφημερίδα του ανθρώπου που συνετέλεσε περισσότερο από πολλούς στο να γίνει υπερβολικά μαλακό το «πολύ σκληρό για να πεθάνει» Μεγάλο Κανάλι. Για το οποίο δύο εργαζόμενοι (Καμπουράκης-Οικονομέας) ξέσπασαν στον αέρα και πέταξαν στη μούρη παντός υπευθύνου για την κατάντια: «Έχεις μια δουλειά, δεν θες να την κρατήσεις για οποιοδήποτε λόγο, κλείσε την. Να είσαι εντάξει απέναντι στους εργαζόμενους».

Τι γράφει το Βήμα

«Πλήθος ερωτηματικών (sic, και όχι ερωτημάτων που είναι το σωστό) προκαλεί ο αποκλεισμός του Μεγάλου Καναλιού από τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών» γράφει η εφημερίδα του εκδότη..

Στη Βουλή o πενταετής αγώνας των απολυμένων του Metropolis

Ερώτηση προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Εργασίας και Επικρατείας κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Καραγιαννίδης με θέμα τον πενταετή αγώνα των απολυμένων των καταστημάτων Metropolis.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης του βουλευτή:
"Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
- Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
- Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
- Επικρατείας
Θέμα: Αδικαίωτος παραμένει ο πενταετής αγώνας των απολυμένων του Metropolis.
Την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών και των αποζημιώσεών τους διεκδικούν εδώ και πέντε χρόνια οι απολυμένοι/ες του δισκοπωλείου Metropolis, παρά το γεγονός των αλλεπάλληλων καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος της εργοδοσίας και υπέρ των εργαζομένων. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, ο εργοδότης κ. Ανδρέας Κουρής αρνείται συστηματικά να καταβάλει το..

Δικαστική νίκη για τους εργαζόμενους στο Mega

Στις 21-7 εκδόθηκε η Δικαστική απόφαση, η οποία υποχρεώνει την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. να καταβάλλει τα ποσά που αντιστοιχούν σε δύο (2) μισθούς στους εργαζόμενους του MEGA. Η δικαστική αυτή εξέλιξη συντελέστηκε  μετά την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από τους Τεχνικούς του MEGA (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.) με την συνδρομή του νομικού μας Κου Περπατάρη.
Η απόφαση δίνει τη δυνατότητα για άμεση εκτέλεσή της σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία, κεφάλαια και άϋλα αγαθά  της εταιρείας συμπεριλαμβανομένου και του σήματος. Παράλληλα οι..  

Τηλεοπτικές άδειες: ξενύχτι και... ντελίβερι

Σε ένα μήνα από τώρα θα πραγματοποιηθεί, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, και πιο συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Αυγούστου. Το εν λόγω Σαββατοκύριακο προκρίνεται για διάφορους λόγους. Ο κυριότερος; Ότι θα έχει μόλις παρέλθει η περίοδος ενστάσεων των «παικτών» αλλά και η εκδίκαση των ενστάσεων αυτών.Η όλη διαδικασία, δηλαδή και οι 4 γύροι για τις ισάριθμες άδειες, θα διαρκέσει είκοσι ώρες χωρίς διακοπή (!), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της γενικής γραμματείας ενημέρωσης. Η διαδικασία θα θυμίζει κάτι από... Πανελλήνιες Εξετάσεις, αφού και οι δυο δοκιμασίες χαρακτηρίζονται (ή, πιο σωστά, πρέπει να χαρακτηρίζονται από το αδιάβλητο της δοκιμασίας).
Με πιθανότερο χώρο να φιλοξενήσει το διαγωνισμό, το κτίριο της γ.γ., πίσω από το Πάντειο..