ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Ο Φώτης Μπόμπολας βάζει μπροστά το Plan B

Κρίσιμες ώρες, λένε για τον “Πήγασο” του Φώτη Μπόμπολα ο οποίος αρνήθηκε να πληρώσει τα δάνεια του και οι τράπεζες αναμένεται να τα καταγγείλλουν. Ακούστηκε δε πως ο δαιμόνιος εκδότης θα φέρει τον Αλέξη Σκαναβή (ναι, ναι αυτόν που λειτουργεί τον Ελεύθερο Τύπο με ψιλά) για να τον αντικαταστήσει! Και κανείς δεν αναρωτιέται σε τι ακριβώς θα τον αντικαταστήσει; Στον Πήγασο; Αποκλείεται αφού ο “όμιλος” θα καταρρεύσει μόλις καταγγελθούν όλα τα δάνεια.
Για τους προσεκτικούς των ειδήσεων στα media θα θυμούνται πως πριν λίγο καιρό είχε επισημανθεί ότι η έκδοση της εφημερίδας “Έθνος” δεν ανήκει πλέον στον “Πήγασο” που έχει τις μεγάλες ζημιές και τα πολλά, υψηλά δάνεια αλλά από την εταιρεία “Έθνος Α.Ε”. Είχε φροντίσει ο εκδότης για αυτό που ερχόταν και προφανώς έχοντας πλήρως επίγνωση των επιπτώσεων,..

ΓΓΕ: προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για τις αποζημιώσεις

O Γ. Γ.  Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λ. Κρέτσος
Από τον δημοσιογράφο και μέλος της ΕΣΗΕΑ, Μπάμπη Κουβαράκη λάβαμε και δημοσιεύουμε:
 

Αυτό που φοβόμουν έγινε. Και δεν αφορά μόνο εμένα αλλά και άλλους συναδέλφους (δημοσιογράφους) που εργαζόμασταν στη ΓΓΕ-ΓΓΕ με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ που βγήκαμε στη σύνταξη από τον Σεπτέμβριο του 2014 και για όσους βγούν από δω και πέρα. Συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, αποφάσισε μετά από δύο περίπου χρόνια  από τότε που υποβάλαμε αίτηση συνταξιοδότησης ότι δεν δικαιούμαστε το ποσόν της αποζημίωσης που έπαιρναν όσοι δημοσιογράφοι αποχωρούσαν από την υπηρεσία. Στην καλύτερη περίπτωση κάποιοι θα λάβουν τον 1/5 από συνολικό ποσό..

Το άλλοθι του εργοδότη: Σε όλα τα μαγαζιά απλήρωτοι είναι...

Ο Mediaρχης του Sport24, Νίκος Μποζιονέλος γράφει στη στήλη του και μας το έστειλε εν είδει απάντησης:

Το ότι πληρώθηκαν (στη "Sportday"), δεν είναι είδηση…
Στις εποχές, της κρίσης, που ζούμε το τελευταίο που χρειάζεται είναι να προσπαθεί ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου. Οποιος έχει, ή λέει ότι έχει, καλό ρεπορτάζ, μπορεί να γράφει ό,τι θέλει για άλλα "μαγαζιά". Αρκεί όμως, να ισχύουν.
Προχθες αναρτήθηκαν σε ορισμένα blogs, που απευθύνονται κυρίως στη δημοσιογραφική πιάτσα και όχι στο ευρύ κοινό (σσ εννοεί τους zoornalistas και το harddog), "ρεπορτάζ" περί κλίματος αβεβαιότητας στη "Sportday", πάγωμα μισθών, απολύσεις ενόψει και μείωση σελίδων (από 48 στις 40) μετά και τη μείωση της τιμής (90 λεπτά αντί για 1,3 ευρώ - από την 1η Ιουνίου)..

Χρωστάει ο Βρυώνης...

Καταγγελία αναγνώστη:
Την ώρα που καναλάρχες όπως ο Φίλιππος Βρυώνης διεκδικούν μία από τις 4 άδειες που θα δοθούν εντός των ημερών, το EPSILON TV έχει αφήσει απλήρωτους όλους του εξωτερικούς συνεργάτες της εκπομπής BRAVO με την Ρούλα Κορομηλά η οποία προβλήθηκε Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο!
Θα δώσουν άραγε άδεια σε τηλεοπτικό σταθμό και σε καναλάρχη που χρωστάει σε..

Η δημοσιογραφία του συρταριού και των αγκυλώσεων

Ο ΔΟΛ ζει σε άλλον αιώνα· στον Πήγασο η Δημοσιογραφία «πυροβολείται» αλλά συνεχίζει να μένει όρθια... 
 
Μπορεί ο Μπόμπολας να έχει τους δημοσιογράφους του στο «περίμενε» με τις καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών (και αυτό είναι «πυροβολισμός» στη διάθεση κάθε εργαζόμενου), αλλά στη Μεταμόρφωση του Χαλανδρίου η Δημοσιογραφία ακόμα κινείται. Αντίθετα με το Συγκρότημα στη Μιχαλακοπούλου που υπνώττει και κάποιες φορές μισοξυπνάει, ανοίγει το ένα μάτι, κοιτάει στο παράθυρο τι καιρό κάνει, αλλάζει πλευρό και ξανακοιμάται.
Τα «Νέα Σαββατοκύριακο» (τουλάχιστον στην έκδοση που βλέπω στις αναρτήσεις των σάιτ)..

Black Hawk down!

Θρίλερ με τουρκικό πολεμικό ελικόπτερο που προσγειώθηκε στη Αλεξανδρούπολη

Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο προσγειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.
Το πλήρωμα του ελικοπτέρου, που εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ζήτησε άδεια εκτάκτου προσγείωσης στην Αλεξανδρούπολη, αίτημα που έγινε δεκτό από τις ελληνικές αρχές.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πρόκειται για ελικόπτερο τύπου Black Hawk, το οποίο μεταφέρει οκτώ άτομα, έναν πολίτη και επτά ενστόλους.
Μόλις το τουρκικό ελικόπτερο μπήκε στον ελληνικό εναέριο χώριο απογειώθηκαν μαχητικά..

Νυχτερινή βάρδια...



Η "Αγορά" είναι εβδομαδιαία, εντάξει.
Τον "Ριζοσπάστη" τον ξέρουμε.
"Τα Νέα" τι ώρα κλείνουν τώρα πια; Κάποτε πάντως, έβγαζαν τους καλύτερους χαρτοπαίκτες επειδή είχαν βάρδιες όλη τη νύχτα!
Μπράβο στο "Έθνος" που περίμενε μέχρι τέλους..

Απερίγραπτη λένε...

Στην τηλεόραση όλη νύχτα.... Με το τηλέφωνο να προσπαθείς να καταλάβεις τι γίνεται... Κι η μνήμη στα χρόνια της δεκαετίας του 1980. Με τον Ομέρ, το Νιχάτ, τη Μουφιντέ. "Θα τον αλλάξουμε τον κόσμο, θα δεις" έλεγαν... στο δυαράκι της Κυψέλης. "Επιτροπή στήριξης στην τούρκικη αντίσταση". Τι άλλαξε; Τα χρόνια στο ημερολόγιο άλλαξαν κι οι αντοχές μας στην προσμονή.
Κάπως έτσι, σε κάτι τέτοιες στιγμές ξαναβρίσκεις παλιά βιβλία, παλιές σημειώσεις, παλιές..

«Αξιολογούν» στα κρυφά τους εργαζόμενους στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα!

Τι αποκαλύπτει η εκδικητική απόλυση της Γεωργίας Ιωαννίδου στο ραδιόφωνο του Κοντομηνά

Σάλος από την απόλυση της εκπροσώπου των εργαζομένων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ Γεωργίας Ιωαννίδου, μετά από 17 συναπτά έτη εργασίας και προσφοράς στο ρ/σ «Alpha 989»
Η δημοσιογράφος στοχοποιήθηκε λόγω της θέσης της ως εκπροσώπου των εργαζομένων, διότι με τις συνεχείς και επίμονες οχλήσεις της προς τη Διεύθυνση Προσωπικού απαίτησε το αυτονόητο: την καταβολή των οφειλομένων δεδουλευμένων των εργαζομένων, οι οποίοι μόλις χθες ξεπληρώθηκαν για το μήνα Μάιο. Επιπλέον η Ιωαννίδου αρνήθηκε να υπογράψει ατομική..

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Μηνύσεις του υπουργείου Εργασίας κατά του Mega

«Ως απολύτως παρελκυστική» καταγγέλλει την «τακτική της εργοδοσίας του τηλεοπτικού σταθμού»  Mega που «συνεχίζει να κρατά ''oμήρου'' τις δεκάδες- απλήρωτων- εργαζομένων του» το υπουργείο Εργασίας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του, «η δέσμευση των λογαριασμών της επιχείρησης από τις Τράπεζες δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την επί τρίμηνο μη πληρωμή των δεδουλευμένων, αφού οι ιδιοκτήτες έχουν την οικονομική επιφάνεια να αναλάβουν το σχετικό κόστος. Ήδη, από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου, έχουν υποβληθεί μηνύσεις γι’ αυτή την παραβατική συμπεριφορά».
«Η ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα καταβάλει, μέσα στις επόμενες ημέρες, μόνο μισό μισθό, είναι και αυτή παρελκυστική, γιατί γίνεται, με σκοπό να απεμποληθεί το δικαίωμα επίσχεσης..

Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ κι ο Μανώλης Γλέζος...

Οριστικοποίηση της εγγραφής των νέων μελών της Ενωσης

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας για την υποβολή ενστάσεων οριστικοποιείται η από 29/06/2016 εγγραφή στην ΕΣΗΕΑ των κάτωθι νέων μελών:
Τακτικά μέλη
1 ΓΛΕΖΟΣ ΝΙΚ. ΜΑΝΩΛΗΣ
2 ΑΓΓΕΛΗ ΓΕΩΡΓ. ΔΙΑΛΕΚΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
3 ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΡΟΚ. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
4 ΑΡΚΑΣ ΔΗΜ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ MEGA CHANNEL
5 ΑΣΗΜΑΚΗ ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
6 ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ..

Αντανακλαστικά από «Εθνος» και «Ελ. Τύπο»

«ΕΘΝΟΣ» -  «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»
Κάλυψαν στα πρωτοσέλιδά τους το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία

Μπορεί και οι δύο εφημερίδες να κλυδωνίζονται σοβαρά πολύ καιρό από πλήθος προβλημάτων και να βρίσκονται μπροστά στο ορατό φάσμα του λουκέτου, αλλά το «ΕΘΝΟΣ» και ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» κατάφεραν να καλύψουν και μάλιστα δυνατά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία…
Ενώ οι υπόλοιπες εφημερίδες άλλες βυθισμένες στα προβλήματα τους, άλλες στη θερινή ραστώνη και άλλες στη βραδινή εμφάνιση..

Πρώτη μούρη η Ελλάδα

Στα ταξιδιωτικά περιοδικά του Ιουλίου

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Είχα γράψει πριν από κάτι εβδομάδες για τη σοβαρή διαφήμιση που έκανε το ταξιδιωτικό περιοδικό των “Times of London” στα ελληνικά νησιά. Προβολή πρώτου μεγέθους, ιδίως αν σκεφτεί κανείς ότι το μπάτζετ της μαμάς πατρίδας για ρεκλάμες είναι κάτι παραπάνω από μηδενικό και από «δωράκια» σε συντάκτες και διευθυντές αφήστε το καλύτερα, ούτε μαντήλι για κλάμα δεν υφίσταται. Περίμενα λοιπόν ότι το φαινόμενο (και το εξώφυλλο και το πολυσέλιδο αφιέρωμα) θα ήταν παροδικό και ότι θα ξαναγυρνάγαμε σε τίποτα tips των ολίγων λέξεων έτσι για το ξεκάρφωμα. Ώσπου ήρθε το τεύχος Ιουλίου του δημοφιλέστατου “Lonely Planet” να με εκπλήξει ευχάριστα. Με φωτό Μετεώρων πρώτη μούρη και φουλ αφιέρωμα όχι σε..

Αναζητείται αξιοπρέπεια

Θα περίμενε ίσως κανείς, λίγο πριν από το τέλος, οι μάσκες να πέσουν και η αξιοπρέπεια να υπερισχύσει. Ωστόσο, οι τελευταίες δηλώσεις του διευθυντή ειδήσεων του MEGA, Μανώλη Καψή, και του βουλευτή και πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου, δείχνουν το αντίθετο.
Ο πρώτος δήλωσε πως το κανάλι δεν χρωστάει τίποτα και φταίνε οι τράπεζες που έχουν δεσμεύσει τους λογαριασμούς και πως ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες έγινε για να κλείσει το MEGA (!).
Με τη σειρά του, ο Λοβέρδος, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, είπε το αμίμητο: «Περίμενε κανείς να πάει το ΠΑΣΟΚ από το 45% στο 9%;», ρίχνοντας..

Νίκαια: η αστυνομία αδράνησε- τα σωστικά συνεργεία άργησαν

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ακόμη τρεις μήνες η Γαλλία
ΓΡΑΦΗΜΑ

«Ο τρόμος επέστρεψε στη Γαλλία» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, στο διάγγελμά του έπειτα από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια.
Στις δηλώσεις του ο Ολάντ τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ακόμα τρεις μήνες, κηρύσσοντας επιστράτευση εφέδρων για την ασφάλεια της χώρας και ανακοινώνοντας πως θα να αναπτυχθούν 10.000 στρατιώτες στα σύνορα και σε στρατηγικά σημεία της Γαλλίας.
Την ίδια ώρα λΛίγες ώρες μετά το μακελειό στη Νίκαια, ακούγονται "φωνές" για αδράνεια των γαλλικών αρχών αλλά για ελλιπή μέτρα ασφαλείας.
Τρία είναι τα βασικά ερωτήματα τα οποία καλούνται να απαντήσουν να αρχές των Παρισίων λίγες ώρες αφότου βάφτηκε με αίμα η Νίκαια, σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο: 
 1ον : Πώς κατάφερε το φορτηγό να διανύσει μία απόσταση δύο χιλιομέτρων μέσα στο πλήθος χωρίς καν να κινητοποιηθούν οι αστυνομικοί που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή;
 Στη Νίκαια, οι αρχές της πόλης βρίσκονταν σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής και για έναν ακόμη λόγο. Η περιοχή αυτή βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών, καθώς υπάρχουν..

Λούμπεν καπιταλισμός

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Οποιος παρακολουθήσει μέσω του καναλιού της Βουλής τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των τραπεζών στα κόμματα και τα ΜΜΕ, θα βγάλει συμπεράσματα για το πώς κινούνται οι βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, θα υποστεί σοκ με τις αποκαλύψεις για τις υπόγειες συναλλαγές πολιτικής, μέσων ενημέρωσης, τραπεζών, θα φρίξει από το μέγεθος της φαυλότητας του ελληνικού κομπραδόρικου καπιταλισμού και ο πιο απαισιόδοξος θα αναρωτηθεί μελαγχολικά: «σώζεται αυτή η χώρα;».
Τι προκύπτει σε πρώτο επίπεδο:
  • Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι καλά διαβασμένοι και σωστά οργανωμένοι. Δεν ρωτάνε όλοι για όλα, αλλά έχουν μοιράσει μεταξύ τους τις επίμαχες υποθέσεις και πιέζουν με ντοκουμέντα τους απεσταλμένους των τραπεζών.
  • Μερικές φορές βεβαίως με τον τρόπο που ρωτάνε (ερώτηση με άποψη, σχόλιο και..

Τρομοκρατικό χτύπημα στην Γαλλία - Δεκάδες νεκροί στη Νίκαια

Φορτηγό έπεσε πάνω σε πολίτες και τουρίστες που γιόρταζαν τη "Μέρα της Βαστίλης" 

Συναγερμός και πάλι στην Ευρώπη μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην πόλη Νίκαια της Γαλλίας το βράδυ της Πέμπτης, όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος, που γιόρταζε την "Μέρα της Βαστίλης" - εθνική εορτή των Γάλλων.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 80 νεκρούς και 100 τραυματίες, ενώ αναφέρεται και ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των επιβαινόντων στο φορτηγό και της αστυνομίας. Οι εικόνες σοκάρουν καθώς, το φονικό πέρασμα του φορτηγού άφησε πίσω του ανθρώπους νεκρούς και ακρωτηριασμένους στο δρόμο.
«Υπάρχουν δεκάδες νεκροί», ανέφερε ο Σεμπαστιάν Ιμπέρ, τοπικός αξιωματούχος του..  διαμερίσματος Αλπ-Μαριτίμ. Η νομαρχία είχε κάνει νωρίτερα λόγο περί τρομοκρατικής επίθεσης και συμβούλευσε τους κατοίκους της Νίκαιας να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος βρισκόταν στην Αβινιόν, επέστρεψε εσπευσμένα στο Παρίσι, μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών και θα συντονίσει την ομάδα που συστάθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης.

ΥΓ O ΣΚΑΪ σε σύνδεση με το CNN και γαλλικά κανάλια, ήταν αυτός που μετέδωσε τα δραματικά γεγονότα από τη Νίκαια. Οι υπόλοιποι το... πρόγραμμά τους.
 

Διεγράφη από αθλητικός συντάκτης ο Διονύσης Βερβελές

Το πειθαρχικό όργανο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), με απόφαση που έλαβε την Πέμπτη 14/7, τιμώρησε με 12μηνη διαγραφή από τα μητρώα του, τον Διονύση Βερβελέ (φωτογραφία), διαχειριστή της ιστοσελίδας redking.gr, για δημοσιεύματα κατά του Άρη Ασβεστά. Παράλληλα τον υποχρεώνει να παραδώσει την δημοσιογραφική του ταυτότητα στη γραμματεία του Συνδέσμου ενώ η απόφαση κοινοποιείται και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για να πράξει τα δέοντα.
Επίσης για δημοσιεύματα κατά του δημοσιογράφου Αρη Ασβεστά, τιμωρούνται και οι Ν. Κώτσης, Γ. Μανιάτης και Γ. Στασινόπουλος (συντακτική ομάδα της εφημερίδας Γαύρος) με «ανάκληση στην τάξη, με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας»

Aναλυτικά η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΠΣΑΤ για τον Δ. Βερβελέ:..

Ο Τσίπρας, ο Καλογρίτσας και οι προμηθευτές του δημοσίου

“Δεν έχουμε αλλάξει τους στόχους μας. Διαχειριζόμαστε προβλήματα και αναζητούμε λύσεις. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης αφορούν το μέλλον της χώρας και τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων”. Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ και στον Αλέξη Παπαχελά.
Ο Α. Τσίπρας σημείωσε επιγραμματικά: “Το 2007 αγωνιζόμασταν για κοινωνική δικαιοσύνη. Σήμερα αριστερός και προοδευτικός στόχος είναι η ανάκαμψη της οικονομίας και οι θέσεις εργασίας”.
Ο  Τσίπρας σχετικά με τη συμμετοχή του Χρήστου Καλογρίτσα και τις σχετικές αιτιάσειςότι είναι εργολάβος και παίρνει δουλειές του δημοσίου δήλωσε: «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανέναν, ακόμα και αν είναι προμηθευτής του δημοσίου. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε την διαπλοκή είναι να..

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

«Φλερτάρουν» με προβεβλημένο στέλεχος του Μega…

Ένα από τα πιο προβεβλημένα πρόσωπα του Mega έχει μπει στο μικροσκόπιο άλλων καναλιών, τώρα που ο άλλοτε πανίσχυρος σταθμός δείχνει να φυλλορροεί.
Πρόκειται για πρόσωπο του ενημερωτικού τομέα (όχι του ψυχαγωγικού), άρτιο δημοσιογραφικά, με πολλές ώρες «πτήσης»στον τηλεοπτικό «αέρα».
Ένας σταθμός έχει ήδη βολιδοσκοπήσει το συγκεκριμένο πρόσωπο, ενώ το όνομά του συζητείται και στο εσωτερικό ενός ακόμη.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ούτε έχει αποδεχθεί ούτε έχει απορρίψει το ενδιαφέρον προς το πρόσωπό του. Περιμένει, όμως να δει πώς θα καταλήξει το θέμα του Mega, μιάς και έχει.. 

Στον εργασιακό μεσαίωνα του Στέφανου Χίου

Πεζοδρομιακές συμπεριφορές, αγοραία φρασεολογία και εκδικητικές απολύσεις στην εφημερίδα «Μακελειό»

Τις «πεζοδρομιακές» συμπεριφορές και την επικρατούσα αγοραία φρασεολογία που κυριαρχούν στο εργασιακό περιβάλλον της εφημερίδας «Μακελειό» του Στέφανου Χίου καταγγέλλει η η Ενωση των δημοσιογράφων της Αθήνας (ΕΣΗΕΑ). Οι συνθήκες που επικρατούν στην εφημερίδα «Μακελειό» όχι μόνον καταστρατηγούν κάθε έννοια εργατικού δικαίου αλλά και προσβάλλουν την αξιοπρέπειά των εργαζομένων.
Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλλει και την παράνομη και καταχρηστική απόλυση του δημοσιογράφου..

Πέφτει σύννεφο το φέσι στα sites

Aπό αναγνώστη λάβαμε και δημοσιεύουμε: 
Αδοξο τέλος, ύστερα από ενάμισι χρόνο, είχε η συνεργατική προσπάθεια για τη δημιουργία ομίλου με αθλητικά sites. Εφτασε τα τρία (sportit.gr, ilovebet.gr και superbasket.gr) ωστόσο το λουκέτο πλέον δεν αρκεί.
Κι αυτό διότι στα δύο εκ των τριών πληρώθηκαν για τελευταία φορά πριν από ένα μήνα και έλαβαν τον μισθό Φεβρουαρίου (!) ενώ στο I Love Bet τελευταία φορά, επίσης ένα μήνα πριν, καταβλήθηκε ο Μάρτιος. Ο λόγος είναι ότι αποχώρησε, τον Δεκέμβριο, μια στοιχηματική εταιρεία που τα χορηγούσε όλα και έκτοτε οι διαχειριστές προσπαθούν να βρουν χορηγό, υποσχόμενοι εδώ και μήνες ΟΠΑΠ ενώ ορισμένες..

Το κύριο Κυριάκο ντεν είναι σπίτι

Οι εργαζόμενοι στα τηλεφωνικά κέντρα τραπεζών με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν πως «δεν μπορούν να βασανίζουν άλλο τον κύριο Μητσοτάκη». Έπειτα από δέκα ολόκληρα χρόνια καθημερινών οχλήσεων, απειλών και προειδοποιήσεων και κοντεύοντας να σπάσουν το τηλεφωνικό κέντρο του προέδρου της Ν.Δ. -που, παρ' ότι τεχνικής Siemens, διαλύθηκε από τα απανωτά τηλεφωνήματα- οι τηλεφωνητές της δανείστριας τράπεζας αποφάσισαν να κατεβάσουν τα ακουστικά τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς τα ανάλγητα αφεντικά τους και πράξη αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο για 300 ψωροχιλιάρικα πολιτικό. Τη συμπαράστασή τους στον μη ενήμερο δανειολήπτη Κυριάκο Μητσοτάκη εκφράζουν αυτοί που υπό την πίεση των προϊσταμένων τους τόσα χρόνια πίεζαν ασφυκτικά τον..

Ερευνα στην ΤτΕ για τη χρηματοδότηση Τριανταφυλλόπουλου

«Με αφορμή δημοσιεύματα αναφορικά με την μη υποβολή στις αρμόδιες αρχές, παλαιότερης έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος που αφορούσε τις συνθήκες χρηματοδότησης Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας διέταξε να διερευνηθεί άμεσα το θέμα».
Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση της Τραπεζας της Ελλάδας και παρότι το Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης δεν κατονομάζεται στην σχετική ανακοίνωση, είναι προφανές πως αφορά την εφημερίδα «Veto» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.
Συγκεκριμένα θα ερευνηθεί το πως και γιατί δεν έφτασε στη Δικαιοσύνη το πόρισμα των ελεγκτών της ΤτΕ σχετικά με την χρηματοδότηση της εφημερίδας «Veto» του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου από τον φυγόδικο επιχειρηματία Μιχάλη Κυριακίδη (δείτε ΕΔΩ). Η εσωτερική έρευνα της ΤτΕ ανατέθηκε στον..

Ποιος μέτοχος του MEGA βάζει χρήματα για τους εργαζομένους

Πληρώνονται την Παρασκευή οι «μόνιμοι» - Τι γίνεται με τους υψηλόμισθους

«Ηρθε η ώρα...»
- «Ας μην πούμε τίποτα μωρέ, δεν βαριέσαι».
 «Λες να πρωτοτυπήσουμε και να μην πούμε τίποτα; Λοιπόν άντε γεια σας».
- «Πάμε για καλοκαιράκι παιδιά και χαιρετούμε».
Με τον παραπάνω διάλογο αποχαιρέτησαν τους τηλεθεατές της εκπομπής «Κοινωνία Ωρα Mega» οι Οικονομέας και Καμπουράκης που μάλλον την Παρασκευή θα δουν χρήματα στον λογαριασμό μισθοδοσίας τους, εκτός αν ανήκουν στην κατηγορία των υψηλόμισθων που πληρώνονται με τιμολόγια.
Σχετικά με τις πληρωμές στο MEGA και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν σήμερα Πέμπτη..

Δίψα για εξουσία

(...) Οταν κλήθηκα από τον «Χώρο Διαλόγου και κοινής δράσης της Αριστεράς» να συνεισφέρω σε αυτό το εγχείρημα, μέσω της εφημερίδας «Εποχή», διαπίστωσα μια πολιτική έρημο, κυρίως από τα στελέχη του ΣΥΝ που ήταν άσοι στον τακτικισμό και διψασμένοι για εξουσία.
Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, αναφέρομαι στην τάση Τσίπρα, που στην ουσία διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε ξεκινήσει, και τον μετέτρεψε σε ένα αρχηγικό κόμμα, χωρίς αρχές, με μοναδικό στόχο την εξουσία, έστω και την εικονική.
Αυτό που σκέφτηκα ήταν πως η Αριστερά χρειάζεται έναν νέο διαφωτισμό που θα τον βρει από μια ανακύκλωση των ιδεών της και της Ιστορίας της, που είναι ακόμη χρήσιμα υλικά και θάβοντας χωρίς λύπη ό,τι νεκρό κουβαλούσε.
Δηλαδή χρειαζόμαστε μια άλλη σκέψη. Αλλά αυτό δεν έγινε. Οχι πως δεν υπήρχαν πολλά..

Ο Ιάκωβος Μάγερ πέθανε δύο φορές...

O δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας
...μία στο Μεσολόγγι και μία στη Μυτιλήνη!

Γράφει ο Γ. Καρβουνιάρης

Έγραφε ο Ιάκωβος Μάγερ, λίγο πριν την Έξοδο του Μεσολογγίου, όπου και αυτός βρήκε το θάνατο μαζί με πολλούς άλλους Έλληνες και φιλέλληνες για την ελευθερία της Ελλάδας, ότι «Η δημοσίευσις είναι η ψυχή της δικαιοσύνης».
Προφανώς όμως αυτό δεν ισχύει για όλους όσους εξαιτίας του Μάγιερ και μερικών άλλων, ζουν σήμερα σε ελεύθερο κράτος.
Τη Δευτέρα βρέθηκα στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Μυτιλήνης για να σταθώ στο πλάι ενός συναδέλφου (του Στρατή Μπαλάσκα) ο οποίος μηνύθηκε από εκπαιδευτικό και μάλιστα Γυμνασιάρχη για συκοφαντική δυσφήμηση.
Ο Γυμνασιάρχης είναι πασιφανώς θιασώτης της Χρυσής Αυγής με εκατοντάδες αναρτήσεις..

Η Λαγκάρντ μάς κάνει πλάκα

Γράφει ο Βαγγέλης Δεληπέτρος*

Το κόλπο είναι παλιό και το ΔΝΤ το έχει επανειλημμένα χρησιμοποιήσει: Όταν εντείνονται διεθνώς οι πιέσεις για χαλάρωση των μέτρων λιτότητας, οι υπεύθυνοι του Ταμείου αναζητούν νέες διατυπώσεις που να δείχνουν ότι αντιλαμβάνονται τα προβλήματα, ώστε να φανεί ότι ο διεθνής οργανισμός δεν αδιαφορεί για τα σημάδια των καιρών.
Αυτό βέβαια καθόλου δεν τους εμποδίζει να συνεχίζουν την ίδια ακριβώς πολιτική και να επιμένουν στην αρχική συνταγή που “έγραψαν”, ακόμη κι όταν ομολογούν, όπως η Κριστίν Λαγκάρντ, ότι..

Αψογος στον ρόλο του ο Αδωνις Γεωργιάδης

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Οι καλά πληροφορημένοι στα θέματα της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ενοχλημένος με τη συμπεριφορά του Αδ. Γεωργιάδη. Ορισμένες παρατηρήσεις:
- Δεν εξελέγη. Διορίστηκε. Ποιος τον επέλεξε για τη θέση του αντιπροέδρου; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
- Με ποια κριτήρια; Πήγε καλά στην εσωκομματική αναμέτρηση για την αρχηγία και στήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο δεύτερο γύρο, στήριξη που αποδείχτηκε ωφέλιμη για τον σημερινό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Επίσης, όπως ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει παραδεχτεί σε συνομιλητές του, χρειαζόταν σε ηγετικό πόστο ένα στέλεχος που «περνάει» στα πιο συντηρητικά και ρεβανσιστικά τμήματα του..

Συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ

Συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ παραχωρεί απόψε ο πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ένα τμήμα της θα μεταδοθεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού και η υπόλοιπη θα μεταδοθεί αμέσως μετά σε εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά, ο οποίος θα πάρει τη συνέντευξη.
Ενδιαφέρουσα συγκυρία λόγω πληθώρας ανοιχτών θεμάτων για την κυβέρνηση (βλέπε εκλογικός νόμος, εργασιακά, τηλεοπτικές άδειες κτλ). Ειδικά για τις άδειες για τα τηλεοπτικά κανάλια, η επιλογή του διαύλου στον οποίο..

Ιδιοκτήτες ΜΜΕ καλούνται στην επιτροπή για τα δάνεια

Στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ καταθέτει σήμερα ως μάρτυρας ο εκπρόσωπος της Attica Bank. Ειχαν προηγηθεί οι καταθέσεις στελεχών της Εθνικής, της Eurobank και της Αlpha Bank καθώς και εκπροσώπου της Πειραιώς,
Την ίδια ώρα κλήση η αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, έπειτα από πρόταση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα αποφάσισε να κληθούν να καταθέσουν ιδιοκτήτες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Η πρόταση έγινε δεκτή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ειδικότερα, θα κληθούν να καταθέσουν:..

Νέες απολύσεις αναγγέλθηκαν στην SportDay...

Kαθυστερεί πάλι η μισθοδοσία - Σε αβεβαιότητα ο όμιλος Κοντομηνά «λόγω των αδειοδοτήσεων»
 
Για πρώτη φορά μετά από μήνες η SportDay καθυστερεί τη μισθοδοσία των εργαζομένων και μαζί την καταβολή της δόσης για παλαιότερες οφειλές, προηγούμενων διοικήσεων, οι οποίες αποδίδονταν σταθερά τουλάχιστον τους τελευταίους μήνες. Από τα τρέχοντα, δεν έχει καταβληθεί ο μισθός τού Ιουνίου και τόσο μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται για πρώτη φορά από τότε που ομαλοποιήθηκε η μισθοδοσία.
Σε σύσκεψη των εργαζομένων ο γενικός διευθυντής της εφημερίδας Περικλής Γκιόλιας ανέφερε ότι δεν μπορεί να πει πότε θα πληρώσει η επιχείρηση και ζήτησε από τους εργαζόμενους «να βάλουν..

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

«Μακεδονία»: τριμερής συντονισμός κινητοποιήσεων

Με συντονισμό των ενεργειών τους για την εφημερίδα «Μακεδονία» θα προχωρήσουν από κοινού οι τρείς  Ενώσεις (ΕΣΗΕΜΘ, ΕΤΤΘ, ΕΠΗΕΘ) όπως κατέληξαν οι αντιπροσωπείες των διοικητικών τους συμβουλίων τους που συναντήθηκαν χθες το  μεσημέρι στην ΕΣΗΕΜΘ.
Οι αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα στις συνεδριάσεις των οργάνων και αναμένεται να εγκριθεί το πλαίσιο δράσης που θα ακολουθηθεί σε δύο κατευθύνσεις: τόσο σε συνδικαλιστικό όσο σε νομικό επίπεδο.
Η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ των στοχευμένων απεργιακών κινητοποιήσεων, πέραν των τοποθετήσεων για δυναμική στάση άμεσα, μπροστά στις συνεχιζόμενες παρελκυστικές τακτικές της διοίκησης της εφημερίδας, η οποία συνεχίζει να μην δίνει απαντήσεις στο ερώτημα το  πως και πότε θα..

Ω, γέροντα Παϊσιε, η μπίζνα

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης (citi-zen)

Πρώτη φορά άκουσα για τον Παϊσιο στα ‘80ς, από τον θεολόγο στο σχολείο. Ελεγε πώς στο Αγιον Ορος ζει ένας μοναχός που συνομιλεί με τα ζώα. «Βάζει χυλό σε ένα πήλινο πιάτο και να φωνάζει το φίδι με τον κοκκινολαίμη για να φάνε.» Οι δύο κολλητοί μου, κοινά ρεμάλια, άρχισαν να κοροϊδεύουν την ιστορία. Εγώ κρατήθηκα,  είπα να τη ψάξω λίγο παραπάνω.
Διαπίστωσα, λοιπόν, ότι η μισή Θεσσαλονίκη είχε ακούσει μία ιστορία για τον γέροντα που διατηρούσε καλές σχέσεις με τα ζώα. Η αφήγηση υιοθετούσε διαφορετικές εκδοχές: πότε ο γέροντας έβαζε γάλα σε φλυτζάνια για να πιούν τα φίδια, πότε τάιζε τα πουλιά και πότε έπαιρνε τους λύκους στο κελί και τους έστελνε πίσω γατάκια. Γνωστή ήταν επίσης η σχέση του με μία αρκούδα. Συναντήθηκαν, λέει, σε μία διασταύρωση και ο ένας έδινε προτεραιότητα στον άλλον, μέχρι που η αρκούδα..

Ουδέν κακόν ραδίως απόλλυται

 Aνακοίνωση της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ):

Παρατηρώντας τις εξελίξεις στον κλάδο των ΜΜΕ και με αφορμή την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών αλλά και την επικείμενη των ραδιοφωνικών που, πάνω κάτω, αφορά τα ίδια πρόσωπα υπό διαφορετικό μανδύα, δεν μπορούν να περνούν σιωπηρά κάποια πράγματα.
Αυτονόητο είναι πως πρέπει να γίνει προσπάθεια προς την κατεύθυνση όχι του ελέγχου αλλά της πραγματικής πολυφωνίας στον χώρο των ΜΜΕ.
Δυστυχώς η δημόσια συζήτηση έχει περιοριστεί ή «οδηγηθεί» γύρω από τα πρόσωπα των μνηστήρων των συχνοτήτων – εργοδοτών (νέων και παλαιών) και όχι στην ουσία των πραγμάτων..

Τι άλλο θα δούμε…

Άδωνις διαφημίζει Ευγενία
(Δείτε το βίντεο...)

Μετά τα βιβλία, σειρά στις πωλήσεις παίρνουν τα CD. Και όχι βεβαίως οποιουδήποτε καλλιτέχνη. Αλλά της γυναίκας του Αδώνιδα, Ευγενίας Μανωλίδου.
Εκεί λοιπόν που ακούγονταν οι γνωστές τσιρίδες, ξαφνικά, στο πλατό της εκπομπής βρέθηκε η Ευγενία Μανωλίδου. Η οποία, φυσικά, δεν μας μίλησε για ιστορία, αλλά για τα..

Aδεια η αίθουσα σύνταξης στο Mega...

Νέα στάση εργασίας - Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Νέα 4ωρη στάση εργασίας αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
· από τις 18.00 έως τις 22.00, την Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016 για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA».
·  από τις 20.00 έως τις 24.00, την Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016 για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην ιστοσελίδα «megatv.com».
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται έπειτα από την αθέτηση της δέσμευσης της εργοδοσίας να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές του β’ 15νθημέρου του Απριλίου, το μήνα Μάιο και το μήνα..

Ποιοι εξελέγησαν στη νέα Εφορευτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ

Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει τα αποτελέσματα της επαναληπτικής ψηφοφορίας, για την εκλογή των μελών της νέας Εφορευτικής Επιτροπής, που διεξήχθη χθες Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016:
Α. Εκλογή μελών Εφορευτικής Επιτροπής.
Ψήφισαν:      503
Βρέθηκαν:     503
Έγκυρα:        495
Άκυρα:          4
Λευκά:          4
Καθένας από τους υποψηφίους έλαβε ψήφους:..

Ψυχάρης: Εγώ θα φύγω τελευταίος από ‘δω μέσα!

Δεν είμαι Μπόμπολας να βάλω μόνος μου λουκέτο!
Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στον ΠΗΓΑΣΟ μετά τη χθεσινή συνάντηση του Φώτη Μπόμπολα με τις τράπεζες και μέχρι τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Οι πληροφορίες είναι αρνητικές για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των δανείων που κατέθεσε ο εκδότης και αναφέρουν ότι δεν βρέθηκε κοινή συνισταμένη…
Με αποτέλεσμα στη Μεταμόρφωση να περιμένουν άμεσα την αντίδραση του Φώτη Μπόμπολα έως τα τέλη της εβδομάδας η οποία – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πιθανολογείται ότι θα είναι δυναμική και εκκωφαντική!
Μάλιστα προς επίρρωση όλων αυτών ήρθε και το σχόλιο του Σταύρου Ψυχάρη σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του με αφορμή τις εξελίξεις στον ΠΗΓΑΣΟ λέγοντας ότι «Εγώ θα φύγω τελευταίος από ‘δω μέσα» (ενν. τον ΔΟΛ)… «Δεν είμαι..

Με την Porsche του καναλάρχη

Ο Νίκος Νικολόπουλος, πρώην γαλάζιος, εν συνεχεία ΑΝΕΛ και τέλος ανεξάρτητος βουλευτής, βρέθηκε, μαθαίνω, στην εκλογική του περιφέρεια στην Πάτρα. Τι το κακό, θα πείτε, ένας βουλευτής που τελευταίως ξιφουλκεί εναντίον της διαπλοκής και των δανείων στα ΜΜΕ να βρεθεί στην εκλογική του περιφέρεια;
Το θέμα είναι ότι ο Νικολόπουλος πήγε στην Πάτρα και έκανε βόλτες στην πόλη (προφανώς για να τον δουν οι πάντες) με την Porsche του καναλάρχη, εφοπλιστή, επιχειρηματία κ.τ.λ. Γιάννη Καραγιώργη (φωτογραφία). Προτού σας θυμίσω τι εστί Καραγιώργης να σημειώσω ότι ο εφοπλιστής-καναλάρχης οδηγούσε και ο βουλευτής ήταν συνοδηγός.
Απλώς σας θυμίζω ότι ο καναλάρχης με την Porsche είχε παρουσιάσει προσφάτως και μάλιστα σε ειδική τελετή στο Μουσείο της Ακρόπολης το νέο του τηλεοπτικό δίκτυο Hellas Net, το οποίο..

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Επέσανε θύματα...

Τέλος οι Γιαννακίδης - Ζαχαριάδης από το Action 104.6

Μουσικό ραδιόφωνο (με έντεχνα), τελικά, χωρίς να εγκαταλείπει το infortainment μοντέλο.
Αλλαγή ρότας θα κάνει στην φυσιογνωμία του, η ραδιοφωνική σύμπραξη του Παναγιώτη Κωστάκη με τον Διονύση Παναγιωτάκη. Το Action 104.6 θα είναι περισσότερο ένα μουσικό ραδιόφωνο με ενημερωτικές «πινελιές», εναρμονιζόμενο έτσι με το μη ενημερωτικό χαρακτήρα της συχνότητας. Διαφοροποιεί και το..

Άλλος ένας δημοσιογράφος τα μαζεύει από το Mega…

Άλλος ένας αξιόλογος δημοσιογράφος του Mega ετοιμάζεται να αποχωρήσει μη αντέχοντας την «απληρωσιά», αλλά και την αβεβαιότητα. Καθώς συμπληρώνονται τρεις μήνες και τα βγάζει -και εκείνος- πολύ δύσκολα πέρα, συζητά με άλλο κανάλι. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως βρίσκεται στην τελική φάση και ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τον Αντέννα.
Χθες έφυγε από τον σταθμό της Μεσογείων η Ελένη Λαζάρου για τον Alpha, όπως είχε κάνει η Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου και ο Βαγγέλης Λιακόγκονας (ο τελευταίος για τον ΑΝΤ1) πριν από ένα μήνα.
Είχαν προηγηθεί πριν από μερικούς μήνες άλλοι 5 δημοσιογράφοι, που είχαν αρνηθεί να..

Eξάρχεια για πάντα!

Δυο λόγια για την επίμαχη συνοικία και τους μύθους της

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Όπως έγραψα και χθες, «ξέρεις ότι είναι καλοκαίρι όταν ένα σωρό κύριοι και κυρίες εγκαταλείπουν το ξύσιμο πατσά, το γάνωμα χαλκωμάτων και τις εκκενώσεις βόθρων και αποφασίζουν να εκφράσουν άποψη για τα Εξάρχεια». Την αφορμή την έδωσε, φυσικά, η πρόσφατη δολοφονία δυο βήματα από την πλατεία, αλλά αυτό ας το αφήσουμε καλύτερα στις διωκτικές αρχές. Δική τους δουλειά είναι δεν είναι δική μας. Εκείνο που μας ενδιαφέρει εδώ είναι ότι πετάχτηκαν ο καθένας και η καθεμιά για να πουν τις σοφίες τους.
Για να διατρανώσουν ότι τα Εξάρχεια είναι ένας τόπος κάθε είδους και πάσης φύσεως ανομίας, είναι ένας τόπος όπου διώκονται αντί να ανθίζουν οι πολιτικές ιδέες, είναι ένας τόπος όπου δεν..

Η αυτοκτονία της εφηβείας

Η βουλή των εφήβων είναι κάποια παιδιά που έχουν γεράσει πριν ακόμα μεγαλώσουν. Εκφωνούν βερμπαλιστικές κενολογίες με γλώσσα έκθεσης δευτέρας λυκείου. Ο λόγος τους αναπαράγει όλα τα συντηρητικά εθνοχριστιανικά στερεότυπα του συρμού ενώ η εμφάνιση τους θυμίζει νεογιάπικη καρικατούρα. Πιθανότατα πολλά απ΄ όσα εκστομίζουν στα λογύδρια τους δεν τα πιστεύουν. Αισθάνονται όμως την ανάγκη να τα πουν γιατί αυτά αντιλαμβάνονται ως δημόσιο λόγο στην Ελλάδα και αυτά πιστεύουν ότι θα έχουν αποδοχή. Έτσι εκδηλώνουν την ίδια σεμνοτυφία και υποκρισία που εκτιμάει η καθώς πρέπει συντηρητική μεσοαστική οικογένεια.
Θα μπορούσαν άνετα να είναι η νεολαία του Ποταμιού. Εκκολαπτόμενοι Θεοδωράκηδες και..

Κρίσιμο ραντεβού Μπόμπολα με τις τράπεζες

Αν δεχθούν την αναδιάρθρωση των δανείων συνεχίζει, αλλιώς βάζει λουκέτο στον ΠΗΓΑΣΟ

Η κρισιμότερη ημέρα για το μέλλον του Πήγασου αναμένεται να είναι η σημερινή Τρίτη 12 Ιουλίου… Μιας και ο Φώτης Μπόμπολας νωρίς το πρωί θα πραγματοποιήσει ένα εξαιρετικά κρίσιμο ραντεβού με τις τράπεζες που θα κρίνει το μέλλον της εταιρίας.
Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσουμε – σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι οι διαρροές προς τον Τύπο τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την ανάληψη του management της Πήγασος, από πρώην στέλεχος της εταιρίας που σήμερα δραστηριοποιείται στον «Ελεύθερο Τύπο» δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα… Σημειώνεται ότι ο Φώτης..

Ας το κλείσουν το ρημάδι...

Ξέσπασαν Καμπουράκης - Οικονομέας για το Mega: Είναι αίσχος η κατάσταση... (ΒINTEO)

Λίγες μέρες μετά την «έκρηξή» του για την κατάσταση που επικρατεί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, σχετικά με τα οικονομικά, ο Δημήτρης Καμπουράκης αλλά και Γιώργος Οικονομέας δεν άντεξαν και...
ξαναξέσπασαν.
Ο Καμπουράκης, είπε συγκεκριμένα:
«Είναι ντροπή και απαράδεκτο. Είναι αίσχος αυτό που συμβαίνει εδώ μέσα. Είναι απαράδεκτο, τα αφεντικά μας. Είναι ντροπή. Το κλίμα εδώ είναι θλιβερό».
Και συνέχισε: «Δεν θα έπρεπε αυτούς τους ανθρώπους εδώ, που παίρνουν ένα χιλιάρικο και 800 ευρώ, να τους έχουν βάλει σε αυτή την αναξιοπρέπεια. Αυτό το γελοίο πράγμα που γίνεται εδώ..

This is not a coup Φρανκφούρτη - Αθήνα

Προβολή μπροστά από το κτίριο της ΕΚΤ και απευθείας σύνδεση με τον κινηματογράφο Τριανόν
Σήμερα Τρίτη 12 Ιουλίου – καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν την Ελλάδα στην ολοκληρωτική παράδοση απέναντι στην ΕΕ και τους δανειστές – θα πραγματοποιηθεί παράλληλη προβολή του ντοκιμαντέρ This is not a coup, του Άρη Χατζηστεφάνου, μπροστά από το κτίριο της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη και στον κινηματογράφο Τριανόν στην Αθήνα..
– Ήταν τελικά ένα πραξικόπημα εναντίον της Ελλάδας, όπως ισχυρίστηκε τότε ο Πολ Κρούγκμαν, ή μήπως μια ακόμη ημέρα στη λειτουργία της ΕΕ, όπως φτιάχτηκε για να λειτουργεί..

Γιατί ο Μαρινάκης την «παλεύει» χρόνια με τα ΜΜΕ

Να ξεκινήσουμε με τα βασικά. Είναι προφανές ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν θέλει να μπει στα ΜΜΕ για να βγάλει λεφτά. Απ' αυτά έχει άπειρα κι επίσης τα ΜΜΕ, ειδικά στην Ελλάδα, λεφτά σου τρώνε, δεν σου βγάζουν. Υπάρχουν εκείνοι που λένε ότι τα 50, πρώτα και ζεστά, εκατομμύρια που σκοπεύει να ρίξει στην τηλεόραση, αν πάρει την άδεια με την εταιρία “Άλτερ Έγκο”, στοχεύουν να κλείσουν την τρύπα που άνοιξε στον εγωισμό του η κόντρα του με το Γιάννη Αλαφούζο, όταν υπήρξαν συνέταιροι στο ΣΚΑΙ. Ο Μαρινάκης κατείχε το 20% της εταιρείας "ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ" (sic), η οποία ήλεγχε το ΣΚΑΙ κι ο Αλαφούζος σχεδόν όλα τα υπόλοιπα.
Την εποχή που μπήκε στο ΣΚΑΙ, εικάζεται ότι ο Μαρινάκης είχε προσπαθήσει να αγοράσει και τον “Ελεύθερο Τύπο”, αλλά τον πρόλαβε... στη γωνία η άσπονδη φίλη του Γιάννα Αγγελοπούλου. Την ώρα που Αλαφούζος και Μαρινάκης γίνονταν συνέταιροι στο ΣΚΑΙ, γίνονταν ταυτόχρονα..

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Η χρεοκοπία της κριτικής

Η παρακμή του κριτικού λόγου δεν ήρθε από τη μια μέρα στην άλλη― είναι προϊόν μιάς άνευ προηγουμένου διαπλοκής που έδεσε κόμπο ένα ολόκληρο έθνος.

 Από τον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο

Πολλές φορές, σε συζητήσεις, τυχαίνει να βρεθώ μπροστά σε κάποιον που σχεδόν παραληρεί από αγανάκτηση για την κακότητα ενός έργου τέχνης. “Γιατί δεν το γράφεις;”, του λέω. “Είμαι διατεθειμένος να το δημοσιεύσω”  
- Α, δεν μπορω. Τον ξέρω (τον δημιουργό) χρόνια… Ποιός αντέχει τη μίρλα του… κ.λπ.
Δεν περνάνε λίγες μέρες και ο αγανακτισμένος δημοσιεύει στη στήλη του έναν δειλό διθύραμβο για το έργο τέχνης που τον αγανάκτησε.
Πιστεύω ότι η κριτική έχει χρεοκοπήσει στην Ελλάδα, σχεδόν σε όλους τους τομείς ― πολιτική, Τέχνες, εστίαση― για μια σειρά λόγων. Και δεν μιλώ για την φτωχή κριτική που δεν ξέρει να αναγνωρίζει το πρώτο από το δεύτερο― τέτοια πάντα υπήρξε, είναι δείγμα αμορφωσιάς, όχι ανηθικότητας. Ούτε μιλώ για όσους μέσα στα χρόνια απέκτησαν εμμονικά γούστα και πάθη, που όσο νάναι τους στερούν την διαύγεια της ματιάς. Μιλάμε για όσους βλέπουν το κακό και το αποσιωπούν.
Αυτή η χρεοκοπία δεν ήρθε από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι προϊόν μιας άνευ προηγουμένου..

10 + 1 επιπλέον λόγοι για τους οποίους ξέρεις ότι είναι καλοκαίρι

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Μπήκε το θέρος στην πολιτική, οριστικά και αμετάκλητα
1) Όταν ξεκινούν οι εργασίες της Βουλής των Εφήβων.
2) Όταν ξεκινούν οι εργασίες της Βουλής των Εφήβων και οι έφηβοι βουλευτές απαιτούν δικαίωμα στο όνειρο και στην ελπίδα.
3) Όταν αισθάνεσαι την ανάγκη να στερήσεις κάθε όνειρο και κάθε ελπίδα από τους βουλευτές της Βουλής των Εφήβων.
4) Όταν ένα σωρό κύριοι και κυρίες εγκαταλείπουν το ξύσιμο πατσά, το γάνωμα χαλκωμάτων και τις εκκενώσεις βόθρων και αποφασίζουν να εκφράσουν άποψη για τα Εξάρχεια.
5) Όταν τα ελληνικά media ανακαλύπτουν ότι οι Αμερικάνοι αστυνομικοί δεν συμπαθούν..