ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Ο Ψυχάρης αγόρασε το ΔΟΛ με δανεικά που μεταβίβασε...

...και σήμερα χρωστάει η εταιρεία

Όργιο δανειοδότησης προς τον ΔΟΛ και τον Σταύρο Ψυχάρη αποκαλύφθηκε από όσα είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Δημήτρης Μαντζούνης καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων.
Οπως αναφέρει η Αυγή, ενώ το όριο δανεισμού για τον ΔΟΛ ήταν τα 97 εκατ. ευρώ, ο Ψυχάρης πήρε:
- Σταδιακά δάνειο 57.300.000 ευρώ με το οποίο αγόρασε το 100% του ΔΟΛ, το μεταβίβασε στην «Σπ. Ψυχάρης» που στη συνέχεια απορροφήθηκε από  τον ΔΟΛ και σήμερα η εταιρεία χρωστάει τα χρήματα με τα οποία αγοράστηκε από τον Ψυχάρη.
 - Το 2013 κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο 98,6 εκατ. (15,5 νέο και 82 για κάλυψη υφισταμένου δανείου) από την Alpha Bank, την Εθνική και την Πειραιώς, με βάση «αισιόδοξες εκτιμήσεις..

Αποκατάσταση...

Είχα δεσμευτεί εδώ και δύο εβδομάδες ότι θα γράψω ένα χεστήριο εναντίον του Ντιντιέ Ντεσάν, του προπονητή της εθνικής Γαλλίας. Γιατί είναι δεξιός, γιατί κάνει επιλογές που μπερδεύεται κι ο ίδιος, γιατί άφησε εκτός τον Μπενζεμά και τον Μπεν Αρφά, γιατί ούτε ο ίδιος ξέρει πότε και γιατί αλλάζει το σύστημα από 4-3-3 σε 4-2-3-1, γιατί έπαιξε τους Ιρλανδούς με σέντρες στο κεφάλι του καημένου του Ζιρού, γιατί είναι αρχέτυπο της λευκής Γαλλίας, γιατί δεν πήρε μαζί του τον Ραμπιό, είχα ένα βουνό λόγους για να ετοιμάσω έναν λίβελο.
Δεν μπορώ να το κάνω.
Εμένα η ποδοσφαιρική μου συναισθηματική νοημοσύνη, φτιάχτηκε σαν σήμερα, στις 8 Ιουλίου του 1982, στα 5 κιλά κλάμα που έριξα. Στο δολοφονικό πέναλτι του Σουμάχερ στον Μπατιστόν που..

Άδειες: oι δύο κρυφές υποψηφιότητες

Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης πίσω από τους Κυπρίους. Ο Γιώργος Κουρής αποτελεί τον κρυφό συμπαίκτη του Χρήστου Καλογρίτσα

Ο Bαρδής Βαρδινογιάννης παίζει σε δύο ταμπλό στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Το MEGA φαίνεται ότι δεν τον ενδιαφέρει. Το έχει πάρει απόφαση ότι δεν μπορεί να πάρει άδεια και να σωθεί. Έτσι εκτός από το Star προωθεί το plan b: τον Ανεξάρτητο Τηλεοπτικό Πάροχο, θυγατρική της Southeast Network Public στην οποία εμφανίζεται κύριος μέτοχος ο Νικόλαος Ντάβαρης
Την ίδια ώρα οι πληροφορίες μας λένε ότι ο Γιώργος Κουρής δεν βρίσκεται εκτός παιχνιδιού..

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Ποιοι χρωστούν δισεκατομμύρια στο Δημόσιο

Στο διαδίκτυο τα ονόματα 13.730 μεγαλοοφειλετών δημοσίου
 
Πράξη την απόφασή της έκανε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και ανάρτησε στο Διαδίκτυο τα ονόματα και τα ποσά που χρωστούν φυσικά και νομικά πρόσωπα στο Δημόσιο. Οι λίστες αφορούν σε εκείνους που έχουν χρέη πάνω από 150.000 ευρώ.
Στόχος της δημοσιοποίησης των ονομάτων, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, είναι η πληροφόρηση και ενημέρωση των πολιτών, καθώς και η εμπέδωση της φορολογικής δικαιοσύνης έναντι των συνεπών φορολογουμένων και η φορολογική συμμόρφωση.
Σε ό,τι αφορά τα φυσικά πρόσωπα, τις μεγαλύτερες οφειλές στο δημόσιο έχει ο..

Θεία Ντόρα, καλέ θεία Ντόρα

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Αμαρτία εξομολογημένη: Στην Αριστερά είχαμε από παλιά μια κρυφή -και λίγο ένοχη- συμπάθεια στους Μητσοτάκηδες. Θες γιατί ο γενάρχης δεν ήταν ποτέ αντικομμουνιστής και δεν ξόδευε πολιτικό κεφάλαιο στην αντιαριστερή ρητορική, που πουλούσε πολύ μια εποχή. Θες γιατί, παρά τις ριζικές πολιτικές διαφορές με μας, οι πολιτικοί της οικογένειας είχαν πάντα μια κάποια ευπρέπεια στον λόγο τους. Θες γιατί, σε χρόνια δύσκολα, αναγνώριζαν με τον τρόπο τους το δικαίωμά μας στην πλήρη νομιμότητα, δεν είναι τυχαίο ότι με τους Μητσοτάκηδες φτάσαμε κάποτε από τη συμπάθεια και στο... τσάι.
Νέοι καιροί, νέα ήθη όμως. Κι αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τον χοντροκομμένο νεοφιλελευθερισμό του Κυριάκου -σόι πάει το βασίλειο επ’ αυτού. Αλλά με την ακράτεια του λαϊκισμού του. Και κυρίως με την παντελή έλλειψη μέτρου, νηφαλιότητας, ευπρέπειας,..

«Ιλιγγος» με τους μισθούς στην ΕΠΟ!

Οικονομική κρίση στα όρια της απόγνωσης είπατε; «Τσεκούρι» μισθών και συντάξεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνεχώς από το 2009 μέχρι σήμερα; Ναι. Οχι για όλους όμως. Και σίγουρα όχι για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, της οποίας τα έξοδα για τη μισθοδοσία των 89 υπαλλήλων που φαίνεται να διατηρούσε μέσα στο 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της και αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών», προκαλούν ίλιγγο.
Ταυτόχρονα εξηγούν πολλά για την απελπισμένη προσπάθεια της διοίκησης της ΕΠΟ να υπερασπιστεί αυτό που η ίδια χαρακτηρίζει «αυτοδιοίκητο», ενώ ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, πολλές φορές τον τελευταίο χρόνο το έχει χαρακτηρίσει «άνομο και ανέλεγκτο».
Περίπου 3,5 εκατ. ευρώ κοστίζει ετησίως η μισθοδοσία στην ΕΠΟ. Από αυτά, το 1,8 εκατ. ευρώ..

Πόπη Χριστοδουλίδου: Προσχηματική η «έκτακτη» Συνέλευση

Η Πόπη Χριστοδουλίδου, μέλος της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ, γράφει για την πρόσκληση σε Εκτακτη Γενική Συνέλευση που απήυθυνε το προεδρείο προς τους Μετόχους – Μέλη του Οργανισμού:

Γιατί έκτακτη και γιατί ντάλα Αύγουστο, όταν απαιτούνται 950 μέλη για να πραγματοποιηθεί;
Χτες, η συνεδρίαση του ΕΔΟΕΑΠ ήταν άκρως αποκαλυπτική- μεσολάβησε και παρουσίαση της αναλογιστικής μελέτης, που είχε ζητήσει το ΔΣ του Οργανισμού από τους κ.κ Μαργιό και Ρομπόλη, άκρως αποκαλυπτική και αυτή- και θα λέγαμε, πως πίσω από τις μάσκες φάνηκε ξεκάθαρα που το πάνε, πως και πότε, ορισμένοι, όχι μόνο εντός ΕΔΟΕΑΠ...
Καταρχήν, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, κ. Ευάγγελος Τάτσης συνδικαλιστής από την ΕΠΗΕΑ, μετά από την σκληρή κριτική του Κ. Ντελέζου και την δική μου, αναδιπλώθηκε για το απαράδεκτο ατόπημα του να φύγει άρον-άρον μαζί με την παρέα του, στο ΔΣ και στην ΕΠΗΕΑ μέσα από μία κατάμεστη αίθουσα, με 900 μέλη-μετόχους του ΕΔΟΕΑΠ, (πολύ πιθανόν και ψηφοφόρους του), δίνοντας εντολή στις υπαλλήλους να μην υπογράψουν άλλοι.
"Δεν είμαι επαγγελματίας συνδικαλιστής" είπε, χτες, απολογούμενος, με το ύφος- και πολύ..

Νέα (έκτακτη λέει) συνέλευση των μετόχων-μελών του ΕΔΟΕΑΠ

Μετά την «πραξικοπηματική», όπως χαρακτηρίστηκε, απόφαση του προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ Ευάγγελου Τάτση να ματαιώσει- διαλύσει την γενική συνέλευση του Οργανισμού στις 28 Ιουνίου με την δικαιολογία της έλλειψης απαρτίας, η διοίκηση απηύθηνε πρόσκληση για νέα Συνέλευση στην οποία αναφέρεται:
 Π ρ ο ς
Τους Μετόχους – Μέλη του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων – Μελών του Οργανισμού
Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Η Διοίκηση του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. σας προσκαλεί σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων – μελών του Οργανισμού που η σύγκλησή της προβλέπεται από τα άρθρα 15 ,25 του Καταστατικού.
Οι ημερομηνίες σύγκλησης της Συνέλευσης αυτής καθορίσθηκαν ως εξής, με απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού:..

Βουλή: κόντρα Παππά - Λοβέρδου για τις άδειες

«Τελικά το πρόβλημα δεν ήταν τα συμφέροντα, αλλά οι πολιτικές δυνάμεις που για την εφήμερη δημοσιότητα επιλέγουν να τα υπερασπίζονται». Aυτό υπογράμμισε  ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στη Βουλή με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου για την επιστολή του Επιτρόπου Έτινγκερ σχετικά με τις ανεξάρτητες αρχές.
 «Αν περιμένετε να αλλάξουμε πολιτική, και να επιστρέψουμε σε ένα καθεστώς status quo ante, δεν θα το κάνουμε, διότι είμαστε η μοναδική χώρα που δεν είχε αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς. Τι θέλετε; Να κάνουμε τις τροπολογίες της βασιλόπιτας; Να παρατείνουμε την λειτουργία σταθμών χωρίς άδεια;», συμπλήρωσε ο Ν. Παππάς ξεκαθαρίζοντας στη Βουλή το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού: στις 14 Ιουλίου η Επιτροπή..

Υποκείμενα χωρίς τσίπα

Ξεσάλωσαν κόμματα και μέσα ενημέρωσης για το εθνικό έγκλημα που διεπράχθη πέρσι τέτοιο καιρό. Στο δημοψήφισμα αναφέρονται.
Από τις δηλώσεις των πολιτικών, τα κείμενα των αρθρογράφων και τις ανακοινώσεις των κομμάτων λείπει κάτι: το αποτέλεσμα και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προέκυψε. Συνασπίστηκαν οι πάντες εντός και εκτός Ελλάδας υπέρ του «ναι».
Μετήλθαν όλα τα βρόμικα μέσα: ψέματα, συκοφαντίες, απειλές, εκβιασμούς, πιέσεις, οικονομική ασφυξία, δολιοφθορές. Κι όμως ηττήθηκαν κατά κράτος. Αντί λοιπόν να προβληματιστούν για το φτύσιμο που έφαγαν..

«Ο χειρότερος τρομοκράτης στον κόσμο»

Ο βρετανικός Τύπος εγκαλεί τον αμετανόητο και προκλητικό Τόνι Μπλερ μετά και την δημοσιοποίηση της έκθεσης του σερ Τζον Σίλκοτ για τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας και τους χειρισμούς του στην εισβολή στο  Ιράκ το 2003, «πριν ο πόλεμος καταστεί ύστατη λύση, και χωρίς να έχει εξαντλήσει προηγουμένως όλες τις ειρηνικές επιλογές».
«Mπλερ: Όπλο μαζικής εξαπάτησης», γράφουν στο εξώφυλλό τους οι Times ενώ η Daily Star έχει πρωτοσέλιδο τιτλο «Ο χειρότερος τρομοκράτης στον κόσμο». «Σκληρή ετυμηγορία για Μπλερ» αναφέρουν οι Financial Times ενώ η  Daily Mail συμπληρώνει: «Τόνι Μπλερ: Τέρας Αυταπάτης».
Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν ζήτησε την προσαγωγή του Τόνι Μπλερ στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για Εγκλήματα Πολέμου, ενώ σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του Άλεξ Σάμον,..

Το Όχι που έγινε Ναι: ένας αστικός μύθος

Πως η συγκριτική ανάγνωση δυό κειμένων ευτελίζει τον αστικό μύθο της αριστερής "κολοτούμπας" 

Γράφει ο Νίκος Τσαγκρής

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016. Το σλόγκαν "Το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ", σε δεκάδες δηλητηριώδεις αντικυβερνητικές παραλλαγές, μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ και τις ενημερωτικές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Οι γνωστοί γκεμπελίσκοι του καταρρέοντος μιντιακού συστήματος, υπερβαίνοντας το αντικυβερνητικό τους καθήκον, κάνουν ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό μπούλινγκ, (ειρωνείες, προσβολές, λεκτικούς προπηλακισμούς) στους ψηφοφόρους του "ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ". Ο Μιχάλης Βαλιανάτος*, ένας από τους Έλληνες του 61,3% που ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, οργισμένος, απαντά:
"Ακούω και βλέπω από πρωί τα συστημικά μέσα ( ΣΚΑΙ ραδιόφωνο και τηλεόραση, ΒΗΜΑ FM κ.α.) να ειρωνεύονται όλους αυτούς που στο περσινό δημοψήφισμα ψήφισαν ΟΧΙ... Είμαι ένας από αυτούς που ψήφισαν ΟΧΙ. Και δεν παίρνω πίσω τίποτε. Ούτε την λύσσα , ούτε τον αγώνα , ούτε το πάθος , ούτε την αγωνία, και βέβαια ούτε την άγρια χαρά μου για την επικράτηση του ΟΧΙ.
Πρώτον γιατί θυμάμαι.. Θυμάμαι πολύ καλά τον αγώνα όλου του μιντιακού και..

Εγκαταλείπουν το Mega...


H φυγή εργαζομένων από τον τηλεοπτικό σταθμο Mega, που έχει ξεκινήσει από τις αρχές του χρόνου, συνεχίζεται.
Εκτός από τον Γ. Σαραντάκο (βρίσκεται εδώ και έξι μήνες στο STAR) έχουν αποχωρήσει από το κανάλι ο επικεφαλής του τμήματος Διεθνών Ειδήσεων Στρατής Αγγελής, η Κωνσταντίνα Καζαντζή που κάλυπτε το ναυτιλιακό - πειραϊκό ρεπορτάζ, ο ρεπόρτερ του εργατικού - ασφαλιστικού ρεπορτάζ Στέλιος Παπαπέτρου καθώς και ο αρχισυντάκτης του ελεύθερου Σωτήρης Τζιομπανούδης.
Πριν από ένα μήνα αποχώρησε από το κανάλι της Μεσογείων και η ρεπόρτερ του τμήματος διεθνών θεμάτων του MEGA Αλεξανδρα Χατζηγεωργίου με προορισμό τον τηλεοπτικο σταθμό ALPHA όπου εντάχθηκε στο τμήμα διεθνών. Τώρα ήταν η σειρά του..

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Τα επτά golden boys της ΕΠΟ

Εγγραφο-φωτιά για υπέρογκες αμοιβές (ως και 150.000 ευρώ) το 2014 σε στελέχη της Ελληνικής Ομοσπονδίας

Για ακόμα μία φορά η ΕΠΟ προκαλεί με το... αμαρτωλό παρελθόν της. Ενα έγγραφο που κυκλοφόρησε στις τάξεις της αντιπολίτευσης έκανε άνω κάτω τις ενώσεις και την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα, την ώρα που ο ελληνικός λαός βιώνει τραγικές οικονομικές καταστάσεις με μείωση μισθών, συντάξεων και βρίσκεται στο όριο της φτώχειας, υπάρχουν τα golden boys της ΕΠΟ που αμείβονταν το 2014 με μισθούς που προκαλούν... σοκ!
Πρόκειται για ασύλληπτες -ειδικά για την εποχή των Μνημονίων- αμοιβές που εμφανίζονται να περιλαμβάνονται σε ατομικές συμβάσεις και εγκρίθηκαν απευθείας με την ηγεσία της ΕΠΟ. Στη συγκεκριμένη επιστολή που κυκλοφόρησε αναφέρονται επτά ονόματα και τα..

Δέσμευση των περιουσιών Δασκαλόπουλου και Τσάκου...

...για αδικαιολόγητο πλουτισμό

Τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο και τον Παναγιώτη Τσάκο φαίνεται ότι εννοούσε το κυριακάτικο «Βήμα» με τις καταγγελίες του περί «φορολογικών εκβιασμών πληθώρας φορολογούμενων επιχειρηματιών» από την κυβέρνηση. «Φορολογικός εκβιασμός» η εφαρμογή του νόμου...
Οπως γράφουν οι Νίκος Μανεσιώτης και Γιώργος Παλαιτσάκης στο fmvoice, το Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) «τσίμπησε» τον πρώην πρόεδρο του ΣΕΒ και τον μεγαλοεφοπλιστή για αδικαιολόγητο πλουτισμό. Μετά από τον έλεγχο, οι Οικονομικοί Εισαγγελείς δέσμευσαν τις καταθέσεις, τα  χρεόγραφα και τα ακίνητα των δύο ανδρών. Και οι δύο εντοπίστηκαν στις λίστες με τα ονόματα..

Σε ποιο από τα καινούργια κανάλια θα πας διευθυντής;

Aλλα κανάλια, άλλες ονομασίες, νέοι ιδιοκτήτες και άλλες φάτσες στο γυαλί

Ο Δημήτρης Καμπουράκης και το νέο τηλεοπτικό τοπίο

Ο Τζώνης είχε στα χέρια του το κοντρόλ της τηλεόρασης και το περιεργαζόταν. Τις τελευταίες μέρες το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ήταν στην κορυφή της επικαιρότητας, αλλά ο Κατάλευκος που κοίταζε τον βοηθό του από απέναντι δεν μπορούσε να καταλάβει τι ακριβώς έκανε με το κοντρόλ:
- «Απορώ τι είδους σκέψεις κάνει το μυαλουδάκι σου πάνω στο κοντρόλ της τηλεόρασης, νεαρέ».
- «Αναρωτιέμαι πώς θα είναι το τηλεκοντρόλ μετά τον Αύγουστο, αρχηγέ».
- «Τζώνη, τι σαχλαμάρες μου τσαμπουνάς μεσημεριάτικα; Δεν καταλαβαίνω».
- «Αφού αλλάζουν όλα στο τηλεοπτικό τοπίο, αρχηγέ. Αλλα κανάλια, άλλες ονομασίες, άλλοι ιδιοκτήτες, άλλες φάτσες στο γυαλί... άρα το τηλεκοντρόλ μου πρέπει να προσαρμοστεί στην..

Η Βουλή και όχι ο Παππάς, πήρε την απόφαση για 4 κανάλια

Για τις τηλεοπτικές άδειες και την έλλειψη νομικού πλαισίου για τα υπάρχοντα κανάλια, μίλησε ο υπουργός υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, της ΕΡΤ.
Αν συναλλασσόμασταν με τα κανάλια και τους καναλάρχες, αν συμμετείχαμε στο τρίγωνο της διαπλοκής θα είχαμε αποφύγει τη σύγκρουση και κανείς δεν θα πυροβολούσε την κυβέρνηση υποστήριξε ο υπουργός υποδομών.
Πρόσθεσε ότι οι καναλάρχες δεν θέλουν να υπάρχει ελάχιστος αριθμός δημοσιογράφων, τεχνικών καθώς έχουν προσφύγει ενάντια στην υπουργική απόφαση που το κατοχυρώνει.
«Στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες..

ΜΜΕ: ξαναμοιράζοντας την τράπουλα...

Του Γιάννη Παντελάκη

Παρατηρώντας εκείνους που διεκδικούν τις τηλεοπτικές άδειες, βγάζεις δυο συμπεράσματα:
α) δεν πρόκειται για τον ανθό της ελληνικής κοινωνίας (υπόδικοι για κακουργήματα, εργολάβοι, διαπλεκόμενοι κλπ),
β) σε μια μικρή πληθυσμιακά χώρα που βρίσκεται σε βαθιά ύφεση και απ' όπου το προσδοκώμενο διαφημιστικό όφελος είναι μικρό, υπάρχει δυσανάλογα μεγάλο ενδιαφέρον για μια άδεια τηλεοπτικού σταθμού. Έντεκα υποψήφιοι για τέσσερις ή έστω πέντε άδειες.
Παρότι παράδοξα, δεν είναι μη αναμενόμενα. Τηλεοπτικό σταθμό μπορεί να διεκδικήσει μόνο κάποιος με ισχυρή οικονομική (και όχι μόνο) δύναμη, αφού πρόκειται για μια ακριβή επένδυση. Παράλληλα, ένας τηλεοπτικός σταθμός, ακόμα και σήμερα, παραμένει ένας ισχυρισμός..

Ο εθνικός μας μισογυνισμός

Mε αφορμή την Περιστέρα, το φόρεμα και τα σχόλια

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Έχω ξαναγράψει για την νοοτροπία damned if you do, damned if you don’t, να μην τα πολυλογούμε τώρα. Σε γενικές γραμμές σημαίνει πως ό,τι κι αν κάνεις, μα καλό, μα κακό, πάντα θα υπάρξουν κάποιοι που θα στην πέσουνε. Και θα σε βρίσουν και θα σε φτύσουν και θα χυδαιολογήσουν, έστω κι αν σκάσεις με την επιταγή στο χέρι και το ονοματάκι τους γραμμένο κάτω απ’ το ποσό.  Κάπως έτσι και με την Περιστέρα και το ντύσιμό της. Μόνο που εδώ δεν είναι απλά θέμα προκατάληψης, είναι και θέμα μισογυνισμού. Άκρατου, βαθύτατου και επιθετικού μισογυνισμού με τσιτωμένα τα γκάζια…
Οι χαρακτηρισμοί στα social media πήγαν σύννεφο: από αίσχιστη καμπαρετζού, ως κορίτσι της εθνικής οδού, ως βλαχάρα απ’ την επαρχία, ως (το χυδαιότερο όλων) ότι την έβγαλε ο Αλέξης στο κλαρί και πάει λέγοντας. Χαρακτηρισμοί που αναπαρήχθησαν και από τα «κατεστημένα» media,..

«Διάλειμμα, το κέρατο μου, διάλειμμα!..»

Οργισμένος Καμπουράκης: Θα το κλείσουμε το κανάλι, που θα το κλείσουμε, αφήστε να κάνουμε μία εκπομπή κανονική (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολύ βαρύ το κλίμα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega με την αγωνία των εργαζομένων να χτυπά «κόκκινο». Το άσχημο κλίμα βγαίνει και στον «αέρα» των εκπομπών του καναλιού -όποτε αυτές βγαίνουν και δεν ματαιώνονται λόγω των στάσεων εργασίας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το περιστατικό που συνέβη στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega». Συγκεκριμένα ο εκ των παρουσιαστών Δημήτρης Καμπουράκης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την οργή του και τον εκνευρισμό του όταν δεν κατάφεραν, αυτός κι ο Γ. Οικονομέας να σταματήσουν την αντιπαράθεση Καλλιάνου από την Ένωση Κεντρώων και Γιαννακοπούλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Οι δύο βουλευτές διαπληκτίζονταν επί ώρα για τον εκλογικό νόμο με τον Δ. Καμπουρακη να..

Mega και Καρατζαφέρης μένουν εκτός(;) διαγωνισμού

Οι προβληματικές υποψηφιότητες και οι διενέξεις ανάμεσα στους υποψηφίους για απόκτηση τηλεοπτικής άδειας

Εκτός διαγωνισμού για την απόκτηση τηλεοπικής άδειας θα βρεθεί το Mega αν δεν προσκομίσει τα απαραίτητα στοιχεία ως την Παρασκευή. Αυτό συμπεραίνεται μετά το πέρας του ελέγχου των φακέλων που έχουν κατατεθεί. Σημειωτέον ότι στον φάκελο της υποψηφιότητας του Mega δεν υπήρχε τραπεζική ενημερότητα, καθώς δεν  μέχρι στιγμής να έλαβε την έγκριση των τραπεζών για το επιχειρησιακό σχέδιο που υπέβαλε.
Η τραπεζική ενημερότητα ήταν από την αρχή του διαγωνισμού απαραίτητη προϋπόθεση για να κριθεί έγκυρη μια συμμετοχή και όπως όλα δείχνουν, το MEGA δεν θα κατορθώσει να την εξασφαλίσει, ακόμη κι αν αποφασίσει η αρμόδια επιτροπή να επιτρέψει να την καταθέσει εκπρόθεσμα.
Ενα ακόμη κανάλι που πιθανότατα θα αποκλειστεί, είναι το ART TV του Γιώργου Καρατζαφέρη,.. 

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

«Μακεδονία»: εννέα μήνες οφειλόμενοι μισθοί...

...και οι εργαζόμενοι προχωρούν σε νομικές ενέργειες και στοχευμένες απεργιακές κινητοποιήσεις

Η κατάσταση στην ιστορική εφημερίδα της πόλης έφθασε στο απροχώρητο για τους εργαζόμενους, στους οποίους οφείλονται τα 9 τελευταία δεδουλευμένα μηνιάτικα! Σε συνάντηση των διοικητικών συμβουλίων των τριών Ενώσεων (Συντακτών, Τεχνικών, Προσωπικού) την Δευτέρα 4/7 το μεσημέρι στα γραφεία της εφημερίδας με την νομική εκπρόσωπο του ιδιοκτήτη Ι. Ρήγα, Βίκυ Σουλοπούλου (κατ’ ουσία εκδότρια και ουσιαστικό αφεντικό στην επιχείρηση), αυτή τους είπε ότι θα καταβάλλει μηνιαίως το 60% του μισθού έως τον Οκτώβριο, συν το επίδομα άδειας (μισός μισθός) έως τέλος Ιουλίου. Τον Οκτώβριο, όπου εν τω μεταξύ τα..

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραλής

Σε ηλικία 68 ετών απεβίωσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραλής από τους πρωτεργάτες του Ρ/Σ «Flash». Η κηδεία του  θα γίνει αύριο Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016, στις 14.00, στο Α’ Νεκροταφείο (Ιερός Ναός Αγίων Θεοδώρων).
Ο Γιώργος Καραλής γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα. Αμέσως μετά το τέλος των γυμνασιακών του σπουδών άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος και από το 1971 ξεκινά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο», στο «ΒΗΜΑ» και τα «ΝΕΑ». Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Πρωινή Ελευθεροτυπία», «Έθνος», «Γνώμη», «Ειδήσεις», «Επικαιρότητα», «Εγνατία», «Καθημερινή» και στον Τ/Σ «Mega Channel» απασχολούμενος σε διάφορα ρεπορτάζ όπως του Υπουργείου Μεταφορών, Περιβάλλοντος, πολιτικό, πολιτιστικό κ.α..
Εργάστηκε στην ΕΡΤ ως ρεπόρτερ αλλά και σε Διευθυντικές θέσεις ενώ υπήρξε από τους..

Δίωξη σε Βγενόπουλο για συκοφαντική δυσφήμηση Βαξεβάνη

Ποινική δίωξη σε βάρος του Ανδρέου Βγενόπουλου για συκοφαντική δυσφήμηση κατ' εξακολούθηση κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, άσκησε ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών, κρίνοντας ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος του και αφού πρώτα ο ίδιος είχε δώσει έγγραφες εξηγήσεις οι οποίες δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές.
Ο Βγενόπουλος κατηγορείται συγκεκριμένα ότι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τον Φεβρουάριο του 2016, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από τον ΣΚΑΪ, συκοφάντησε εν γνώσει του τον Κώστα Βαξεβάνη και πλέον θα κληθεί να απολογηθεί, προκειμένου να αποφασισθεί αν θα παραπεμφθεί σε δίκη.
Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά ο Βγενόπουλος ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ότι ..

Το μήνυμα του «ΟΧΙ»

Δυο τρία πράγματα που μου μείνανε από το περσινό δημοψήφισμα

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Ναι, έχει περάσει ένας χρόνος κι ο λαός ασχολείται με το φόρεμα της Περιστέρας στο Πεκίνο. Αλλά εγώ δεν είμαι ούτε μόδιστρος ούτε χολερική προσωπικότητα για να το πιάσω το θέμα, οπότε πάω κατευθείαν στην επέτειο της ημέρας. Στην επέτειο του «ΟΧΙ» του δημοψηφισματικού (επιτρέπεται να το λέω έτσι;), ένα χρόνο κλείνουμε σήμερα. Κι έχω μερικά συμπεράσματα να καταθέσω:
* Καλύτερη επικοινωνιακή καμπάνια δεν έχει ματαγίνει τις τελευταίες δεκαετίες. Από την εποχή του βασιλικού δημοψηφίσματος αν δεν κάνω λάθος, που έσκασε μύτη το σκίτσο του Ορνεράκη με το πιτσιρίκι και το καθίκι και τα σάρωσε όλα. Ο μακαρίτης ο Κίτσος Τεγόπουλος μας το υπενθύμιζε σε πρώτη ευκαιρία. Και είχε δίκιο βεβαίως.
* Το αποτέλεσμα το κρίνανε οι δεξιοί. Τα έγραφα και πέρυσι στις 3 Ιουλίου, εδώ..

«Οι σχολές μας δεν χωρούν φασίστες και ναζί»

Προπονητής ακύρωσε τελικό επειδή παρακολουθούσαν Κασιδιάρης - Λαγός


Αίσθηση κάνει τις τελευταίες ώρες η πράξη αντίστασης του προπονητή Muai Thai, Ηλία Λάμπρου, ο οποίος αρνήθηκε να κατεβάσει την αθλήτρια του σε αγώνα Κ1 επειδή στους «επισήμους» βρίσκονταν δύο βουλευτές (Κασιδιάρης, Λαγός) και άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής.
Οπως εξήγησε ο ίδιος στη σελίδα του στο Facebook:
«Σήμερα μια αθλήτρια του White Tiger Camp έπαιζε αγώνα Κ1 για μια ζώνη σε μεγάλη διοργάνωση, αγώνα που τελικά ακυρώσαμε.
Για λόγους σεβασμού προς την αντίπαλη αθλήτρια, τη γωνία και το δάσκαλό της αλλά και το διοργανωτή που μας έκανε την τιμή και μας προσέφερε αυτή την ευκαιρία διεκδίκησης ζώνης θα πρέπει να εξηγήσω αυτή τη ενέργειά μας.
Με το που φτάσαμε στο χώρο διεξαγωγής των αγώνων, αντιληφθήκαμε πως..

Ο Ψυχάρης «καρφώνει» Μαρινάκη, Σαββίδη, Καλογρίτσα

Είναι, λέει, πρόσωπα με ισχυρά οικονομικά και όχι μόνο συμφέροντα, με κρατικές εργολαβίες και με εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη - Τους κατηγορέι και για τις αισθητικές, πολιτιστικές και πολιτικές αντιλήψεις τους 

Nέα επίθεση του Σταύρου Ψυχάρη κατά του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες και με αφορμή την κατάθεση των 11 φακέλων. Μέσα από άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος -και με την υπογραφή «Το ΒΗΜΑ»- το αφεντικό του ΔΟΛ αποκαλεί τον Ν. Παππά υπουργό υπερκαναλάρχη που έχει ως στόχο (αυτός και το Μαξίμου) «τον έλεγχο και την ποδηγέτηση της ενημέρωσης,χρησιμοποιώντας  μηχανισμούς της εξουσίας και πρόθυμους υπηρέτες προσπαθούν να φιμώσουν ή ακόμα και να κλείσουν οριστικά όποιο μέσο τους ασκεί κριτική».
Η στάση Ψυχάρη λίγο πολύ είναι γνωστή και αυτά τα έχει ξαναπεί, αυτό όμως που τώρα προκαλεί εντύπωση είναι η δριμεία κριτική που ασκεί στους νέους (οι "παλιοί" είναι μια χαρά) υποψήφιους..

This is not a coup στη Δεξαμενή

Ένα χρόνο μετά την... επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος

Το ΣΕΚΕΣ, συλλογικότητα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ, γιορτάζει τέσσερα χρόνια από τη ίδρυσή του και τους αγώνες κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού και διοργανώνει εκδήλωση με την προβολή του This is not a coup στο Σινέ Δεξαμενή την Τετάρτη 6 Ιουλίου.
Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα γίνει στις 21.00 και θα ακολουθήσει κουβέντα στο μπαρ του θερινού σινεμά με την παρουσία και του δημιουργού..

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Οι ανταγωνιστές...

Βρείτε ποια εφημερίδα είναι ποιά. Ποια είναι η «Freddo» και ποια η «Εspresso»;
Ενα σημείο στο πρωτοσέλιδο της μιας κάνει την ειδοποιό διαφορά. Γιατί αν δεις το "στήσιμο", τη θεματολογία, την γραμματοσειρά, όλα είναι ίδια και απαράλλαχτα και στα δύο φύλλα.
Οσο για τον ανταγωνισμό και τις κυκλοφορίες των δύο ημερήσιων εφημερίδων;
Η «Freddo» του ομίλου Κουρτάκη που πρωτοκυκλοφόρησε σε ημερήσια βάση την περασμένη Δευτέρα 27 Ιουνίου, πούλησε πανελλαδικά 7.560 φύλλα ενώ η «Εspresso» -με τους σταθερούς και πιστούς όπως αποδεικνύεται- αναγνώστες της, κινήθηκε στα ίδια κυκλοφοριακά επίπεδα με τις προηγούμενες εβδομάδες..

Eπτά χρόνια χωρίς τσιγάρο ο Κ. Γιαννακίδης

Ετσι εξηγούνται όλα

Πριν από δύο χρόνια έγραψα ένα κείμενο (διαβάστε το ΕΔΩ) για την 4η Ιουλίου 2014, όταν συμπλήρωνα πέντε χρόνια χωρίς τσιγάρο. Ασφαλώς και είναι το πιο ενδιαφέρον, το πιο σημαντικό κείμενο που έχω γράψει, αν κρίνω από την ανταπόκριση ανθρώπων που συναντώ και μου λένε για αυτό. Και αν θέλετε από τις πιο συγκινητικές στιγμές αυτή τη διετία ήταν η συνάντηση με ανθρώπους που μου είπαν ότι έκοψαν το τσιγάρο χάρη σε αυτό το κείμενο. Σήμερα κλείνω επτά χρόνια χωρίς τσιγάρο με μοναδική επαφή μία... τζούρα πριν από λίγο καιρό, για να δω πώς είναι -η εμπειρία ήταν απαίσια, πνίγηκα κ.λ.π.
Επτά χρόνια μετά, ενώ αντικειμενικά είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχω πετύχει..

Κριτική για ένα άρθρο του Θανάση Καρτερού

Γράφει ο Δημήτρης Τσίρκας

Το πρόβλημα με το άρθρο του Καρτερού (φωτογραφία) στην Αυγή (Σας γαμώ το Χάρβαρντ) δεν είναι ότι βρίζει το Χάρβαρντ και την ιδιωτική εκπαίδευση των ευκατάστατων στρωμάτων. Είναι ότι κατασκευάζει μία καρικατούρα λαϊκής νεολαίας για να την αντιπαραβάλει στην καρικατούρα των Δεξιών περί αριστείας και ελίτ. Ο Καρτερός αναφέρεται στα δεκαεφτάχρονα της εργατικής νεολαίας ως "γυφτάκια από το Περιστέρι και την Τούμπα", ως "αδούλευτα, απείθαρχα, αγριεμένα παιδιά", "νεαρούς λύκους της Γρκάβας και της Καισαριανής". Τα χαρακτηριστικά που τους αποδίδει είναι η σωματικότητα, το ατίθασο του χαρακτήρα που δεν έχει δαμαστεί ακόμα από την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Αυτά τα αντιπαραβάλει στην υπονοούμενη πνευματικότητα, την καλή και μετρημένη συμπεριφορά, τον ελιτισμό των παιδιών του Κολεγίου και των καλών σχολείων.
Το άρθρο του Καρτερού προσεγγίζει επικίνδυνα ορισμένα μοτίβα της συντηρητικής Δεξιάς στις ΗΠΑ. Αυτή κατάφερε να εκφράσει σημαντικά τμήματα των λαϊκών στρωμάτων προπαγανδίζοντας..

Ποιοι κατέθεσαν αιτήσεις για τηλεοπτική άδεια

- Οι 11 που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό 
- Ανάμεσά τους και Μαρινάκης, Σαββίδης, Καλογρίτσας και Καρατζαφέρης

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης δικαιολογητικών στο πλαίσιο της προκήρυξης δημοπρασίας για την χορήγηση τεσσάρων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition).
Φακέλους κατέθεσαν τελικά 11 σχήματα  και αναλυτικά τα υποψήφια σχήματα που διεκδικούν μία από τις 4 τηλεοπτικές άδειες είναι τα εξής:..

10 + 1 λόγοι για τους οποίους ξέρεις ότι είναι καλοκαίρι

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Πότε καταλαβαίνεις ότι μπήκε το θέρος στην πολιτική, οριστικά και αμετάκλητα
1) Όταν ακόμη κι ο Άδωνις βαριέται να καυγαδίσει.
2) Όταν βουίζουν τα social media γιατί ο Τσίπρας πήγε χωρίς γραβάτα στο Πεκίνο. Πρώτη φορά του συνέβη άλλωστε…
3) Όταν οι προετοιμασίες των ποδοσφαιρικών ομάδων, προκαλούν σοβαρότερο ενδιαφέρον από τις προετοιμασίες των νομοσχεδίων.
4) Όταν γίνεται πρώτη θέμα το πρόστυχο ριάλιτυ σόου στον Κάβο της Κέρκυρας.
5) Όταν οι αλογομούρηδες σταματούν να αναρωτιούνται πως θα χειραγωγήσουν το Χρηματιστήριο.
6) Όταν η κυβέρνηση δεν βρίσκει κάτι καλύτερο απ’ την απλή αναλογική για να θολώσει τα νερά.
7) Όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης μπαίνει στον κόπο να μας εξηγήσει τις συνέπειες του Brexit. Και..

Τι πουλάνε τα κυριακάτικα φύλλα

Πεσμένες οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων φύλλων και αυτή την εβδομάδα. Ολες οι εφημερίδες καταγράφουν πλέον χαμηλές κυκλοφοριακές πτήσεις και τo Πρώτο Θέμα που την περασμένη Κυριακή είχε πουλήσει 105.000 φύλλα (με τα ακυκλοφόρητα του Παντελίδη) έπεσε κι αυτό κάτω από το όριο των 100.000 πουλώντας περί τις 80.000 φύλλα.
Το Βήμα του Ψυχάρη έχει «κολλήσει» γύρω στις 50 με 55 χιλιάδες φύλλα όπως και το Εθνος του Μπόμπολα και η Real του Χατζηνικολάου.
Αναλυτικά οι εφημερίδες την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των πρακτορείων, πούλησαν:..

Η κάστα της ενσωματωμένης δημοσιογραφίας

Της Ματίνας Παπαχριστούδη (στο HOT DOC)

Στο «Ποδήλατο του Λεονάρντο» ο επαναστάτης Paco Ignacio Taibo II γράφει για τους «πουλημένους δημοσιογράφους», αυτούς που είναι κοντά στην εργοδοσία, αυτούς που «δείχνουν με το δάχτυλο», τους ασυμβίβαστους δημοσιογράφους ώστε το σύστημα να μπορέσει άνετα να τους δολοφονήσει! Η εξιστόρηση του Taibo II δεν είναι υπερβολική για τα δεδομένα του Μεξικού. Στην Ευρώπη του διαφωτισμού, η κατρακύλα των «πουλημένων δημοσιογράφων» γίνεται με άλλους τρόπους, πιο ευγενικούς. Το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Δολοφονούν το ποιο «ευγενικό επάγγελμα του κόσμου», σκοτώνουν την «εφήμερη λογοτεχνία», εισπράττοντας για τον εαυτό τους τα αργύρια της προδοσίας. Την παραμονή τους στα πολύ-διαπλεκόμενα κέντρα εξουσίας..

Απάντηση Παππά στην «Καθημερινή»

Ουδεμία σχέση με τη διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες δεν έχει το δημοσίευμα της «Καθημερινής» υπό τον τίτλο «Επιστολή - κόλαφος από Κομισιόν για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς τονίζοντας ότι ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης αν θέλουν να διατηρούν την αξιοπιστία τους, οφείλουν να απέχουν από τη διαστρέβλωση και τα ψέματα.
Αναλυτικά η απάντηση του υπουργού Επικρατείας στο δημοσίευμα της «Καθημερινής»:
«Η αλληλογραφία στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα του ομίλου Καθημερινής – Σκάι είναι γνωστή εδώ και καιρό και δεν έχει σχέση με τη διαδικασία των αδειών. Εμείς καλωσορίζουμε την υποβολή..

Ο Μάκης συζητάει με γνωστό εκδότη να βγάλει εφημερίδα

Σε συζητήσεις λέγεται ότι βρίσκεται ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με εν ενεργεία εκδότη για να προχωρήσει στην έκδοση εβδομαδιαίας πολιτικής εφημερίδας. Ο «Δημοσιογράφος», σύμφωνα με το enimerosi24, ακούγεται ότι ενδιαφέρεται να επιστρέψει στα έντυπα – μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της «Veto», θεωρώντας ότι υπάρχει χώρος για μία ακόμη εβδομαδιαία εφημερίδα, την ώρα που μεγάλα παραδοσιακά φύλλα κατακρημνίζονται κυκλοφοριακά και διαφημιστικά.
Tο enimerosi24 αποκαλύπτει πως ο «Δημοσιογράφος» συζητάει με εκδότη εφημερίδων που κινείται στον κεντροδεξιό χώρο για την έκδοση εβδομαδιαίου φύλλου – πιθανότατα κυριακάτικου ή σαββατιάτικο και το οποίο θα εκφράζει πολιτικά το παραδοσιακό κέντρο… Ενώ, λέει, με την... αποκαλυπτική δημοσιογραφία τύπου «ζούγκλας» θα στοχεύει σε ένα κοινό που αντέχει..

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Ο Σταύρος Ψυχάρης και τα καθεστώτα...

Το σημερινό πρωτοσέλιδο του «Βήματος» είναι ένα ακόμα δείγμα της βαθιάς... παράδοσης του ΔΟΛ στο στήσιμο πολιτικών ανατροπών.Το συγκρότημα που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ανατροπή Γεωργίου Παπανδρέου, στη στήριξη της μοναρχίας, στη στήριξη της δικτατορίας και στην πτώση του Ανδρέα Παπανδρέου, σήμερα «αγωνιά» για τη δικαιοσύνη και το καθεστώς Τσίπρα.
Η δημοκρατία της απλής αναλογικής βαφτίζεται «καθεστωτική λογική» ενώ με πρόσχημα τη φίμωση της ενημέρωσης ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ με την τεράστια περιουσία που ήδη δεσμεύτηκε, με απλήρωτους δημοσιογράφους, με τα πολιτικά θαλασσοδάνεια  και τους ισχυρισμούς πέρα από κάθε λογική προσπαθεί να τρομοκρατήσει..

Από «φαύλος» ο Κυριάκος συνδαιτυμόνας του Καρακούση

Τα τιτιβίσματα για MEGA και Μητσοτάκη που «εκθέτουν» τον διευθυντή του «ΒΗΜΑτος»

Ένα tweet του Αντώνη Καρακούση το οποίο προκάλεσε συζητήσεις και θεωρήθηκε τουλάχιστον ατυχές, χρησιμοποίησε ως επιχείρημα υπεράσπισης του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες ο Νίκος Παππάς.
Ο υπουργός Επικρατείας επικαλέστηκε το tweet του διευθυντή του Βήματος στο οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά «Η Motor Oil έχει ταμειακά διαθέσιμα πάνω από 650 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος του 2015 και η Ελάκτωρ άλλα 450 εκατ. Μόλις 20 χρειάζεται το Mega!».
O Νίκος Παππάς είπε στη Βουλή το αυτονόητο σχετικά με τη χρησιμότητα του νόμου: με το υπάρχον καθεστώς, που πολλοί θέλουν να διατηρηθεί, φτάσαμε στο σημείο μέτοχος καναλιού..