ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Καψή, δώσε μας τις αποζημιώσεις να φύγουμε!

Εξοργισμένοι οι δημοσιογράφοι με τον «καπετάνιο του καραβιού που βουλιάζει» - Επεισοδιακή σύσκεψη στο Mega

Ανοιχτή σύσκεψη παρουσία όλων των δημοσιογράφων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο MEGA με πρωτοβουλία του διευθυντή ειδήσεων Μανώλη Καψή. Το αντικείμενο της συζήτησης η κακή πορεία του δελτίου ειδήσεων… Αντί όμως το στέλεχος ως επικεφαλής να απολογηθεί, ζήτησε και τα ρέστα από πάνω λέγοντας πως «όταν βουλιάζει ένα καράβι δεν φταίει μόνο ο καπετάνιος, αλλά και το πλήρωμα».
Όπως ήταν φυσικό οι δημοσιογράφοι εξοργίστηκαν λέγοντας του ότι φταίει μόνο ο ίδιος… Και του επέρριψαν ευθύνες, επειδή το δελτίο έχει απομακρυνθεί από τα κοινωνικά θέματα που ενδιαφέρουν τους πολίτες… Ο Μανώλης Καψής όμως επέμενε προσπαθώντας να τις μοιράσει σε όλους… Και αντί ως διευθυντής να συσπειρώσει τον κόσμο και να τον κάνει να νιώσει ομάδα, τους τοποθετούσε απέναντι του… Με περίσσευμα κακίας τούς έλεγε, «Τι νομίζετε θα βρείτε αλλού δουλειά;». Οι δημοσιογράφοι..

Ντενίση VS Γιαν Φαμπρ

Στο δρόμο του αγώνα οι έλληνες καλλιτέχνες

H τοποθέτηση του Γιαν Φαμπρ στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών θα καταγραφεί στην ιστορία ως μία από τις κορυφαίες στιγμές του ελληνισμού. Ο προκλητικός καλλιτέχνης έγινε άθελα του η αιτία να ξυπνήσει ο κοιμισμένος γίγαντας που λέγεται ελληνικός καλλιτεχνικός χώρος. Ο αμετροεπής Βέλγος κατάφερε αυτό που δεν μπόρεσαν έξι χρόνια βαθιάς κρίσης και κοινωνικής διάλυσης - να συσπειρώσει και να κινητοποιήσει τους Έλληνες καλλιτέχνες που σύσσωμοι εξεγέρθηκαν εναντίον του για να υπερασπίσουν τις εθνικές αξίες, την ελληνική τέχνη και τη λαϊκή δημιουργία από τις καταχθόνιες αποικιοκρατικές απόπειρες αφελληνισμού τους.
Από σήμερα, κορυφαίοι δημιουργοί και καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Κολλάτος, η Κάρμεν Ρουγγέρη, η Μιμή Ντενίση, ο Αργύρης Παντζάρας και αμέτρητοι άλλοι, βαδίζουν ενωμένοι σαν μία γροθιά, το δρόμο του αγώνα. Σύνθημα τους είναι το επαναστατικό "Οι κρατικές χορηγίες είναι..

Παραίτηση Φαμπρ λόγω «εχθρικού καλλιτεχνικού περιβάλλοντος»

Μετά από μια σωρεία ολέθριων λαθών και την αδυναμία του υπουργού Αριστείδη Μπαλτά να διαχειριστεί την κατάσταση, o Γιαν Φαμπρ έπραξε τα αυτονόητα.
Δεν υπήρχε περίπτωση, άλλωστε, να παραμείνει στη θέση του μετά την κατακραυγή αυτή, μετά από τον ορυμαγδό των αντιδράσεων. Δεν είχε και λόγο. Δεν (μας) είχε και ανάγκη.
Έτσι, σήμερα το πρωί, o καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ δήλωσε παραίτηση και μάλιστα -όχι στον υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, αλλά στη διευθύντρια του Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), Κατερίνα Κοσκινά.
Ωστόσο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί μας η Κατερίνα Κοσκινά διέψευσε ότι ο Γιαν Φαμπρ επικοινώνησε πρώτα μαζί της για να της κοινοποιήσει την απόφασή του να παραιτηθεί από διευθυντής του Φεστιβάλ.
«Ο Γιαν Φαμπρ είναι ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, συνεργάτης και φίλος. Όμως δεν θα..

Το ΔΝΤ θέλει να προκαλέσει πιστωτικό γεγονός

«Βόμβα» Wikileaks για Τόμσεν - Βελκουλέσκου και διαπραγμάτευση

«Για όποιον αμφέβαλε ότι Τρόικα = παρακρατικό τάγμα αναποτελεσματικών ψευτοτεχνοκρατών που υπονομεύουν την Ευρώπη». Αυτό έγραψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης στο twitter για τις αποκαλύψεις του Wikileaks, που παρουσίασε τα πρακτικά της συνομιλίας του διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, με την εκπρόσωπο του Ταμείου στο κουαρτέτο, Ντέλια Βελκουλέσκου, και την υπεύθυνη της τεχνικής ομάδας του Ταμείου, Ίβα Πέτροβα.
 Το Wikileaks που παρουσίασε το θέμα στο Twitter υπό τον τίτλο «Εμπιστευτικά αρχεία δείχνουν πόλεμο ανάμεσα στο ΔΝΤ και τη Μέρκελ για την Ελλάδα», αποκαλύπτει:
 1ον  Ο Πολ Τόμσεν φέρεται να προσπαθεί να μην επιστρέψει το ΔΝΤ στην Ελλάδα, ώστε να καθυστερήσει η αξιολόγηση μέχρι τον Ιούλιο, η Αθήνα να μείνει χωρίς λεφτά και να υποχρεωθεί να δεχτεί τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για νέα σκληρά μέτρα, που δεν προβλέπονται στη συμφωνία..

Δίκη-καψώνι, καταδίκη-σοκ για τον «Σπάρτακο»

«Τα καψώνια στον στρατό επιτρέπονται και όποιος τολμήσει να αναδείξει τις καταγγελίες φαντάρων καταδικάζεται σε φυλάκιση». Αυτό μοιάζει να είναι το μήνυμα που στέλνει στην κοινωνία η απόφαση του Β’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, το οποίο καταδίκασε για συκοφαντική δυσφήμηση σε δύο χρόνια φυλάκισης με τριετή αναστολή τον Νίκο Αργυρίου, δραστήριο μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του δικτύου «Σπάρτακος».
Πρόκειται για μια προκλητική εξέλιξη, η οποία όχι μόνο απενοχοποιεί κάθε εξοντωτική και αντιδημοκρατική δράση, μελλοντική ή παρελθούσα, ενάντια στους στρατευμένους νέους, αλλά..

Η δύσκολη ημέρα των σάιτ

Αντιγράφουν καθημερινά την άμμο της θάλασσας! Η πορεία τους αμέτρητα copy paste, η καριέρα τους μια ατέλειωτα επαναλαμβανόμενη κίνηση: επιλέγω, κάνω δεξί κλικ: «αντιγραφή», μεταφορά του κέρσορα, πάλι δεξί κλικ: «επικόλληση», έτοιμο! Έχουν αντιγράψει χωρίς καν να διαβάσουν το κείμενο, παρά μόνο τίτλο, για ζωντανούς που κάποιοι τους πέθαναν και αυτοί το αναπαρήγαγαν, για χωρισμούς ζευγαριών που δεν υπήρξαν, για αφίξεις υψηλών προσώπων που δεν έγιναν.
Αλλά η χθεσινή μέρα για τους κοπιπεϊστάδες ήταν δύσκολη, πονηρή και ναρκοθετημένη από το έθιμο της Πρωταπριλιάς. Ανάμεσα στις ειδήσεις υπήρχαν και πολλές ηθελημένα ψεύτικες. Και εκείνοι κινδύνευαν να κάνουν το ηθελημένο..

Αναστολή διαπραγμάτευσης για τις μετοχές της Πήγασος

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών των εταιρειών:
- «Συστήματα Μικροϋπολογιστών Α.Ε.» και «Πήγασος Εκδοτική Α.Ε.», καθώς κρίθηκε ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι υποψίας ότι οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2015 των εν λόγω εταιρειών, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν την 31/03/2016, δεν έχουν καταρτιστεί σύμφωνα με τις διατάξεις των ΔΛΠ/ΔΠΧΑ, όπως προκύπτει από τις εκθέσεις ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών λογιστών τους, στις οποίες διατυπώνεται «Αρνητική Γνώμη» και «Γνώμη με επιφύλαξη», αντίστοιχα..

Γ. Χριστοφορίδης: Εγώ δεν είμαι Κουμουτσάκος

Τι απαντάει σε Μητσοτάκη και Θεοδωράκη

Μέσω facebook απάντησε ο δημοσιογράφος Γιώργος Χριστοφορίδης στους κυρίους Κυριάκο Mητσοτάκη και Σταύρο Θεοδωράκη σχετικά με τα όσα είπαν στη Βουλή οι δύο αρχηγοί για την ένταξή του στο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και τις διαφημίσεις στην εφημερίδα «Το Χωνί». Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της απάντησης του Γ. Χριστοφορίδη:
"Στη συνειδητή προσπάθεια των κυρίων Μητσοτάκη και Θεοδωράκη να με συκοφαντήσουν και να με διαβάλουν δημόσια -από το βήμα, μάλιστα, της Βουλής- έχω να απαντήσω τα εξής:
Είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος πάνω από 20 χρόνια. Πιστεύω ακράδαντα όσα γράφω,..

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Γιαννακίδης - Ζαχαριάδης στο πρωινό του Action 24 Radio

Το νέο ραδιόφωνο, Action 24 Radio 104.6, θα ξεκινήσει με μία ενδιαφέρουσα εκπομπή από ένα ντουέτο που απαρτίζεται από δύο, αν μην τι άλλο γνωστά, ραδιοφωνικά (και όχι μόνο) πρόσωπα.
Τρίωρη θα είναι (πιθανότατα 10 με 1) και θα ξεκινήσει, όπως και ο ραδιοσταθμός, μέσα στον Απρίλιο. Έτσι λέει ο προγραμματισμός, αν δεν αλλάξει κάτι στο μεταξύ (έχει αλλάξει πολλές φορές). Το Action 24 Radio 104.6 δεν θα έχει πολλές εκπομπές, θα είναι περισσότερο talk radio, με αρκετή μουσική και χαλαρή ενημέρωση. Το (με χιούμορ) δίδυμο Γιαννακίδη-Ζαχαριάδη από το Protagon δίνει μία πρώτη γεύση για τη φυσιογνωμία του ραδιοσταθμού.
Υπάρχουν και κάποια ονόματα ακόμα (γερά!), μη ανακοινώσιμα για πολλούς και διάφορους..

Οι έλληνες καλλιτέχνες... δεν νιώθουν και τόσο Βέλγοι

Μερικές σκέψεις -και γεγονότα- για την κόντρα μεταξύ καλλιτεχνών και υπουργείου Πολιτισμού με αφορμή τον Γιαν Φαμπρ 

 Γράφει η Λήδα Πιμπλή

Πήραμε λοιπόν μια πρώτη γεύση του νέου Διεθνούς Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου (τελευταία μετονομασία ενός θεσμού που μετράει κάμποσες δεκαετίες και ονόματα) όπως το οραματίζεται ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του, Γιαν Φαμπρ. Και, εξ όσων είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τη λήξη της συνέντευξης Τύπου, καθόλου δεν μας άρεσε. Δεν μας άρεσε διότι η πρώτη διοργάνωση θα είναι αφιερωμένη στο Βέλγιο με πολλούς ξένους συντελεστές και λιγοστές παραγωγές. Και ξεσπαθώσαμε στα media με κορώνες περί αποικιοκρατικών πρακτικών.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, κατηγορία την κατηγορία:..

Κανάλι για τον Μπαλτάκο μέσω Γιαννακόπουλου

Ο Καρατζαφέρης, το νέο κόμμα και το ΑΡΤ που θα γίνει CNN-GR

Αναβαθμισμένος θα είναι, όπως λένε οι πληροφορίες, ο ρόλος του Τάκη Μπαλτάκου στο νέο δεξιό κόμμα που αναγγέλθηκε από τον Γ. Καρατζαφέρη.
Όμως οι διεργασίες αυτές έχουν και μια άλλη, εξίσου ενδιαφέρουσα, παράμετρο. Μαζί με το κόμμα, έχουν προχωρήσει και οι συζητήσεις σε τηλεοπτικό πεδίο. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι λόγω των στενών σχέσεων με την οικογένεια Γιαννακόπουλου, της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ, ο Τ. Μπαλτάκος θα είναι "το μάτι και το αυτί" τους στο τηλεοπτικό κανάλι ΑΡΤ.
Η οικογένεια Γιαννακόπουλου φέρεται, μέσω αυτού, να ετοιμάζεται να διεκδικήσει μια από τις..

O Nίκος Φίλης μίλησε για το πρόβλημα υγείας του

Σε ένα προσωπικό του θέμα, το οποίο αποτέλεσε μέσο για να πληγεί επικοινωνιακά αναφέρθηκε υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Ο λόγος για τα πρόσφατα «τρολαρίσματα», με φωτογραφία του Φίλη από τη Βουλή όπου εμφανιζόταν να έχει κλειστά τα μάτια και να "κοιμάται στο Κοινοβούλιο".
Συγκεκριμένα ο Ν. Φίλης μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» και στον Κ. Αρβανίτη δημοσιοποίησε το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει:
«Χθες είδα σε ορισμένα blog μία φωτογραφία από τη Βουλή ... όπου με εμφάνιζε να έχω κλειστά τα μάτια, λέγοντας "κοιμάται ο Φίλης στη Βουλή". Θα ήθελα να κάνω μία παρατήρηση, μία δημοσιοποίηση, είναι αλήθεια με κάποια δυσκολία, αλλά αναγκάζομαι. Γνωρίζουν πάρα πολλοί φίλοι -δεν το γνωρίζει η κοινή γνώμη και δεν οφείλει να το γνωρίζει, αλίμονο- ότι έχω ένα..

1.000 φύλλα για την Εφημερίδα των Συντακτών

Αντιγράφουμε από το editorial της ΕφΣυν:

Σήμερα η «Εφ.Συν.» συμπληρώνει τα χίλια φύλλα της...
Αριθμός-σταθμός, αν αναλογιστεί κανείς πως, όταν ξεκινούσε αυτή η προσπάθεια, που κρατάει 40 (ολογράφως σαράντα!) μήνες, λίγοι ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι θα κρατούσατε σήμερα αυτό το φύλλο με τον αριθμό 1.000.
Κατ’ αρχάς δεν το πίστευε και δεν το ήθελε το κατεστημένο στον χώρο του Τύπου. Η δική μας επιτυχία-παρουσία μετρούσε και μετράει ως ζημιά για εκείνους. Εχασαν το μονοπώλιο της ενημέρωσης και της εξυπηρέτησης των ιδιοτελών σκοπών τους.
Δεν το ήθελαν κάποιοι επίδοξοι ανταγωνιστές, οι οποίοι χάθηκαν καθώς βρέθηκαν εκεί που επιθυμούσαν να βρεθούμε εμείς..

Η αγάπη δουλεύει για τον σοσιαλισμό

Αγάπης αγώνας άγονος για την κεντροαριστερά

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Κάτσε τώρα και διάβασε αγαπητέ αναγνώστη και αγαπητή αναγνώστρια του Νewpost, αυτά που γράφει παρακάτω ακριβώς. Διάβασέ τα και αναρωτήσου ποιος τα είπε:
«Η ευρωπαϊκή κοινωνία δεν επιτρέπεται να εμπεδώσει τις κοινωνικές διαφορές και την κοινωνία των δύο τρίτων, το νεοφιλελευθερισμό, την κοινωνία της αγοράς και του χρήματος. Αντίθετα πρέπει να είναι ένας διευρυνόμενος χώρος ελευθερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, ένας χώρος συρρίκνωσης και δραστικού περιορισμού φαινομένων που αγνοούν τον άνθρωπο και δρουν ανασχετικά στην αυτονομία, την ασφάλεια και την ευημερία του.»
Κανάς Ζίζεκ μήπως τα ξεστόμισε τα ανωτέρω; Κανένα απ’ αυτά τα κουμμούνια που κυβερνάνε την Πορτογαλία; Κανά συριζόσκυλο, απ’ αυτά που δεν κάθονται ποτέ ήσυχα ή τίποτις φρίκουλες..

Λέτε να υπάρξει και παραίτηση Πρετεντέρη;

Γνώριζε η Όλγα Τρέμη ότι επίκειται διαγραφή της από την ΕΣΗΕΑ;

Μεγάλο ντόρο έκανε η “παραίτηση” της Όλγας Τρέμη από την ΕΣΗΕΑ. Με δεδομένες τις διαδικασίες που ισχύουν στη δημοσιογραφική ένωση οι οποίες δεν είναι φυσικά γνωστές στο πλατύ κοινό, η κίνησή της δείχνει να σχετίζεται άμεσα με την επικείμενη απόφαση του Πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου επί των “9″ δημοσιογράφων της TV που ελέγθηκαν για παραβίαση των κανόνων δεοντολογίας και άσκηση προπαγάνδας την εβδομάδα προ του κρίσιμου δημοψηφίσματος για το “Ναι” ή “”Όχι”.
Και ενώ στο Πειθαρχικό έγινε μεγάλος καβγάς για το αν θα ληφθεί απόφαση, η Όλγα Τρέμη σαν να προκαταλαμβάνει το αποτέλεσμα, ότι δηλαδή θα αποφασισθούν διαγραφές, παραιτείται από την..

Το Χωνί, η κρατική διαφήμιση και ο διορισμός Χριστοφορίδη

UPD
Ανοιχτές επιστολές της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Σταύρο Θεοδωράκη

Προς τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη


Κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, είπατε τα εξής για Το ΧΩΝΙ:
«Γιατί ξαφνικά αυτή η εφημερίδα, η οποία δεν πουλάει κανένα απολύτως φύλλο, άρχισε να παίρνει μια σειρά από διαφημίσεις από όλες τις μεγάλες ΔΕΚΟ; Φαντάζομαι διότι είχε πάρα πολύ υψηλή κυκλοφορία…  Αυτή είναι η λογική εξήγηση».
Ξεπερνώντας τόσο την απορία μας για το θράσος σας, όσο και την ανησυχία μας για τον ξεπεσμό της πολιτικής σας σκέψης (στην κορυφαία συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή στη χώρα, Το ΧΩΝΙ βρήκατε να αναφέρετε; Στα σοβαρά;;;), θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:..

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Τα αυτάρεσκα υστερόγραφα του ΔΟΛ

«Η ανεξαρτησία της γνώμης των ΜΜΕ με μεγίστη κοινωνική αποδοχή»

Ολίγα παραδείγματα από τα στρατευμένα «σπαράγματα» τελευταίας εσοδείας των συντακτών του Ομίλου του κ. Σταύρου Ψυχάρη:

* Ο κ. Πέτρος Μακρής «προτείνει» στον κ. Τσίπρα την «έντιμη παραίτηση, ή (αλλιώς) τη συντριβή, μέσα από τις Συμπληγάδες του επαχθέστατου χρέους, της λαϊκής κατακραυγής και των ατέρμονων σκιαμαχιών με την Αντιπολίτευση». Διότι πέρα των επτά πληγών του Φαραώ που έφερε στην χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός «επιτίθεται απροσχημάτιστα και βάναυσα εναντίον εφημερίδων, ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών δικτύων, με μεγίστη κοινωνική αποδοχή, αλλά και των ιδίων των..

Αντίστροφη μέτρηση για την «τρύπα» στα φορολογικά Ψυχάρη

Η πολύκροτη υπόθεση της διαχείρισης των οικονομικών του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ μοιάζει με κουβάρι που καλείται η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, να ξετυλίξει.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, προθεσμία έως τις αρχές Απριλίου έλαβε ο Σταύρος Ψυχάρης από δικαστικό (της επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής) που διερευνά το φάκελο του.
Ο εκδότης καλείται να καταθέσει στην επιτροπή, τα στοιχεία που λείπουν από τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασής του.
Η επιστολή στάλθηκε στις 17 Μαρτίου και παρελήφθη από τον Στ. Ψυχάρη στις 18 Μαρτίου με την επισήμανση πως έχει στη διάθεσή του.. 

H πίκρα της Ολγας

Την πίκραναν πολύ την Ολγα Τρέμη οι συνάδελφοί της δημοσιογράφοι στο κτίριο της Ακαδημίας 20 και αποφάσισε να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω της.
Σε επιστολή που έστειλε η τηλεπαρουσιάστρια το πρωί της Τετάρτης στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και συγκεκριμένα στον πρόεδρο Στ. Νικολόπουλο, αφού ευχαριστεί την Ένωση Συντακτών για την τιμή να είναι μέλος της εδώ και τρεις δεκαετίες, προσθέτει πως το τελευταίο διάστημα εισπράττει εχθρική συμπεριφορά που μόνο με όρους «στοχοποίησης» μπορεί να εξηγηθεί.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει, υποβάλλει την παραίτησή της από την ιδιότητα του μέλους της ΕΣΗΕΑ. Σύμφωνα με..

Στις δύο βγαίνει η Πάολα

Δεν βγαίνεις στις δύο τα ξημερώματα για να αφυπνίσεις τον ελληνικό λαό, αλλά για να τον ξενυχτίσεις. Και να πεις ότι μάθαμε και τίποτα από τη συζήτηση στη Βουλή; Εκατέρωθεν κουτσαβακισμοί και ούτε μία συνθετική πρόταση κατά της διαφθοράς 

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης (protagon)

Είναι τρεις και κάτι ψιλά και νομίζω ότι αν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ερχόταν να μου τα πει από κοντά, πάλι θα είχε καλύψει το σύνολο του τηλεοπτικού κοινού. Βουλή πρέπει να βλέπω μόνο εγώ, εκτός και αν είναι η κούραση που δεν μου επιτρέπει πια να κρίνω καθαρά. Ακούω, όμως, μια χαρά.
Ο αναπληρωτής υπουργός σέρνει τη φωνή, έχει τόνο αναλυτή σε επαρχιακό ποδοσφαιρικό πάνελ. Ελπίζει, λέει, να μη χρειαστεί να αποκαλύψει το περιεχόμενο μίας συζήτησης. Και για όσους δεν κατάλαβαν τι θέλει να πει, συμπληρώνει ότι δεν εκβιάζει, αλλά δεν εκβιάζεται.
Σε ποιον τα λέει; Προφανώς όχι σε μένα. Θα ακούει και άλλος, απλώς δεν πάει το μυαλό μου. Γυρίζω κανάλι. Τηλεμάρκετινγκ. Οργανα γυμναστικής. Φτιάχνεις κοιλιά. Στομάχι είναι που πρέπει..

Αναβρασμός στο Mega - Καταβάλλεται μόνο ο μισός μισθός

Τι ανακοινώθηκε το μεσημέρι από τον διευθυντή Καψή

Μετά από τόσες διαπραγματεύσεις, τόσες συζητήσεις και φυσικά την πλάτη που έβαλαν οι εργαζόμενοι πριν από μερικούς μήνες βοηθώντας πρώτοι για να επιτευχθεί η πολυπόθητη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου στο Μεγάλο Κανάλι, αποδεχόμενοι τη μείωση των μισθών τους, ήρθε η στιγμή που η διοίκηση του
Mega τους ανακοίνωσε πως αύριο ή μεθαύριο θα καταβληθεί μόλις το 50% των αποδοχών τους.
Στο κανάλι των Αμπελοκήπων επικρατεί αναβρασμός αλλά και ανησυχία μεταξύ των εργαζομένων καθώς η ημερομηνία της 11ης Απριλίου που δόθηκε ως επόμενη ημέρα καταβολής του..

Ο Ψυχάρης συμβουλεύει τον «γνωστό στοιχηματζή» Μάρη

«Θα ήταν φρονιμότερο να ασχοληθεί με το μέλλον των εταιρειών του στοιχηματικού κλάδου»...

Kαθόλου φαίνεται πως δεν  αρέσει στον Σταύρο Ψυχάρη η προοπτική να μπει στο Mega o επιχειρηματίας Δημήτρης Μάρης.
Ο μέτοχος του ΔΟΛ και μεγαλομέτοχος του Mega απάντησε ατην ανακοίνωση του πρόεδρου της 24MEDIA Δημήτρη Μάρη για τις επενδυτικές προθέσεις του σχετικά με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Η απάντηση έγινε μέσω σχολίου στο πορταλ του ΔΟΛ, in.gr, με τίτλο «Σχόλιο σχετικά με τις πρωτοβουλίες για το Mega». Το σχετικό κείμενο του in.gr αναφέρεται στον Μάρη αποκαλώντας τον «γνωστό "στοιχηματζή" χωρίς επιχειρηματικές επιτυχίες» και τον συμβουλεύει πως «θα ήταν φρονιμότερο να ασχοληθεί με το μέλλον των εταιρειών του στοιχηματικού κλάδου».
Αναλυτικά το «σχόλιο» για τον Μάρη στο in.gr:.

Ο Μάρης, ο Φιλιππόπουλος και η επένδυση στο Mega

Περιμένω τον λογιστικό έλεγχο για να δω αν θα επενδύσω, λέει ο πρόεδρος της 24MEDIA

Τις επενδυτικές προθέσεις της 24MEDIA σχετικά με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA γνωστοποίησε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Ομίλου Δημήτρης Μάρης (φωτογραφία).
Ο επιχειρηματίας δηλώνει ότι η 24MEDIA, παραμένοντας σταθερή στη στρατηγική ανεξαρτησίας που έχει χαράξει, θα σταθεί υπό προϋποθέσεις αρωγός στην πρωτοβουλία του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου για την ανασυγκρότηση της Τηλέτυπος Α.Ε. Η συμμετοχή της 24MEDIA τόσο επενδυτικά όσο και στρατηγικά στο συγκεκριμένο εγχείρημα, θα καθοριστεί βάσει των αποτελεσμάτων του λογιστικού ελέγχου και της ποιότητας του επιχειρηματικού σχεδίου (business plan).
Aκολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης του Δημήτρη Μάρη:..

Το Χωνί απαντάει σε «Κούλη και Σταυρούλη»

Με μια ανάρτηση στην ηλεκτρονική του έκδοση απάντησε η εφημερίδα Το Χωνί στις αιτιάσεις Μητσοτάκη και Θεοδωράκη στη Βουλή. Θυμίζουμε ότι ο μεν αρχηγός του Ποταμιού έκανε λόγο για εκδότες εφημεριδων που γίνονται σύμβουλοι υπουργών ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ τα έβαλε κι αυτός με τον δημοσιογράφο-εκδότη της εφημερίδας «Το Χωνί», Γιώργο Χριστοφορίδη, λέγοντας πως ο συγκεκριμένος έχει προσληφθεί ως σύμβουλος της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη.
Στο κείμενό του, υπό τον τίτλο «Άθλιοι συκοφάντες... και τώρα οι 3 μας!» το Χωνί απαντάει αναφέροντας:
Χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή στην Ελλάδα, είδαμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Σταύρο Θεοδωράκη -συντονισμένα και ενορχηστρωμένα- να κατασυκοφαντούν Το ΧΩΝΙ, πετώντας λάσπη ύπουλη και βρώμικη.
Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Θα μπορούσε κανείς να το ερμηνεύσει ως δείγμα του πόσο μας μισούν! Οπότε, θα είχε και την εύθυμη πλευρά του...
Το χυδαίο σ' αυτή την ιστορία είναι ότι στην πραγματικότητα ο στόχος και των δύο αυτών κυρίων, που αυτό-αποκαλούνται «πολιτικοί άνδρες», ήταν να εξομοιώσουν Το ΧΩΝΙ... με το κύκλωμα των εκβιαστών! Και να υπονοήσουν ότι και Το ΧΩΝΙ κάνει..

Δικαίωση (και) για τους εν επισχέσει εργαζόμενους της ΔΗ.ΡΑ.Σ. Κω

Από δημοσιογράφο της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοτηλεόρασης Κω (ΔΗ.ΡΑ.Σ. Κω) ενημερωνόμαστε για μια αντίστοιχη υπόθεση με αυτή των εργαζομένων του ΕΠΕΝΔΥΤΗ με πρωταγωνιστή μάλιστα το Δήμο Κω.
Θυμίζουμε πως οι εν επισχέσει εργαζόμενοι του Επενδυτή δικαιώθηκαν, με δικαστική απόφαση-σταθμό που έκρινε νόμιμη την επίσχεση και πως υπόχρεοι έναντι των εργαζομένων είναι όχι μόνο η εταιρεία DBAS, αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που τη διοικούσαν (οικογένειες Σκαναβή και Μπενέκου) με την προσωπική τους περιουσία!
Σχετικά με την υπόθεση της Κω ο δημοσιογράφος μας ενημερώνει για τα κάτωθι:
"Ο Δήμος Κω διαθέτει από το 1989 Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοτηλεόρασης (ΔΗ.ΡΑ.Σ. Κω).
Από την 1η Ιανουαρίου 2015 οι 14 εργαζόμενοι στην επιχείρηση (από 15 έως 26 χρόνια εργασίας) έμειναν απλήρωτοι με μεθοδευμένες κινήσεις της δημοτικής αρχής και του Δ.Σ. της επιχείρησης προκειμένου να εκδιωχθούν ή να αποδεχθούν παράνομες  και απαράδεκτες μειώσεις μισθού (σημειωτέον ότι ως δημοτική επιχείρηση εφαρμόζει το ενιαίο μισθολόγιο αμοιβών).
Από αρχές Απριλίου 2015 οι 13 απο τους 14 εργαζόμενους κατέφυγαν σε επίσχεση εργασίας..

Η δακτυλοσκόπηση του Λεωνίδα Μπόμπολα

Συνελήφθη το πρωί σήμερα ο Λεωνίδας Μπόμπολας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης των κυπριακών αρχών. O επιχειρηματίας και πρόεδρος της εταιρείας Helector συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και στη συνέχεια στον Εισαγγελέα Εφετών. Ο Λ. Μπόμπολας οδηγήθηκε και στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου του πήραν δακτυλικά αποτυπώματα (δακτυλοσκόπηση) και τον φωτογράφισαν (ανφάς και προφίλ).
Οι συνήγοροί του υποστήριξαν ότι κάποια από τα αδικήματα που του αποδίδουν οι Κύπριοι..

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Είσαι κοινός συκοφάντης»

Και εκεί που τέλειωνε την δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο τρίτος δημοσιογράφος που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των εκβιασμών ήταν «στενός συνεργάτης» του Αλέξη Τσίπρα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού που τον διέκοψε ζητώντας του να ανακαλέσει!..
Όρθιος ο Τσίπρας ζήτησε οργισμένος πολλές φορές από τον αρχηγό της ΝΔ να ανακαλέσει, με τον Μητσοτάκη όμως να επιμένει στον ισχυρισμό του, να φωνάζει στον πρωθυπουργό «καθήστε κάτω»  και να επαναλαμβάνει «δεν ανακαλώ».
Σε δήλωσή του από το βήμα της Βουλής ο Τσίπρας επεσήμανε: «Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει κάθε..

Το Χωνί, ο Μητσοτάκης κι ο Βηματοδότης

Με τον δημοσιογράφο-εκδότη της εφημερίδας «Το Χωνί», Γιώργο Χριστοφορίδη (φωτογραφία) τα ΄βαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του λέγοντας πως ο συγκεκριμένος έχει προσληφθεί ως σύμβουλος της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη. Είπε απευθυνόμενος στον Τσίπρα ότι «οταν μιλάτε για σχέσεις 3ου τύπου με ύποπτους δημοσιογράφους να μου εξηγήσετε την σχέση πρώτου τύπου της πρόσληψης Χριστοφορίδη από την κυρία Γεροβασίλη»...
Μάλιστα ο Μητσοτάκης σε ένα ανερμάτιστο λογίδριο επεδείκνυε και προεκλογικά δημοσιεύματα της εφημερίδας «Το Χωνί» λέγοντας πως ο εκδότης τα «εξαργύρωσε» με την τοποθέτησή του στο πλευρό της Γεροβασίλη και με «διαφημιστικές καταχωρίσεις κρατικών οργανισμών στο φύλλο του με τις ανύπαρκτες κυκλοφορίες».
Προφανώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως κι ο Σταύρος Θεοδωράκης (που είχε προηγηθεί) παίρνουν γραμμή και σε αυτό το θέμα από το Συγκρότημα Ψυχάρη και συγκεκριμένα αντιγράφουν τον "Βηματοδότη" που έγραφε προ ημερών:..

Ούτε κουβέντα για τον Παπασταύρου

Τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέκυψε στο προφανές. Όπως ο κάθε αρχηγός της εκάστοτε αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέληξε να ζητήσει εκλογές, αν και, όπως είπε, ούτε ο ίδιος περίμενε ότι θα το έκανε.
Είναι έκπληξη; Όχι.
Η πεπατημένη είναι η ευκολότερη οδός. Ιδιαίτερα όταν το έδαφος είναι επικλινές. Και είναι εν προκειμένω για τη ΝΔ. Τα πεπραγμένα των προκατόχων του κ. Μητσοτάκη και των συνεργατών τους, ιδιαιτέρως δε του Αντώνη Σαμαρά υποχρέωσαν το νέο αρχηγό της ΝΔ να επιχειρήσει να στρέψει τη συζήτηση σε άλλες ατραπούς.
Ούτε κουβέντα για το τελευταίο αποκαλυφθέν, τα περί ιδιοκτησίας κι όχι απλής διαχείρισης..

Ο προβλέψιμος λογογράφος του Κυριάκου

Κύριε Μητσοτάκη, αν έχετε προσλάβει για λογογράφο τον κ. Ψυχάρη, καλύτερα να αλλάξετε λογογράφο, είναι προβλέψιμος…
Με τον ίδιο τρόπο απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις κατηγορίες του για σχέσεις της κυβέρνησης με την διαπλοκή, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του.
Με κάποια χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων (ΝΕΑ και ΒΗΜΑ) στα χέρια, ο πρωθυπουργός είπε αναφερομένος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης:..

Kαβάλα στον Βουκεφάλα, μαζί με τον Ψυχάρη

Τι ήθελε κι αυτή να του φωνάξει (του Καμμένου) από κάτω για τον Βουκεφάλα; Της την έχωσε αμέσως. Εσείς κυρία Βουλτεψη είστε καβάλα στον Βουκεφάλα. Μαζί με τον Ψυχάρη και την διαπλοκή.
Και μετά την γάτα των Ιμαλαίων, ακολούθησε και το παρδαλό κατσίκι. Για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε, οτι μόλις βγουν τα στοιχεία «θα γελάσει το παρδαλό κατσίκι και η γάτα των Ιμαλαίων μαζί»…
 ---
Φοβού τον Καμμένο…
και δώρα φέροντα…

Θα σας κάνω ένα δώρο, είπε στους βουλευτές της ΝΔ, ο Καμμένος, σχετικά με τη σύμβαση της ΝΕΡΙΤ με τον Μαυρίκο. «Είπατε, πως την σύμβαση με τον Μαυρίκο την έκανε η κυβέρνηση των..

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

«Kύριε Καψή μην καπνίζετε στην σύσκεψη»!..

Υπ΄ατμόν ο διευθυντής ειδήσεων του Mega - Είναι διαρκώς εκνευρισμένος και τα βάζει με όλους και με όλα

Καζάνι που βράζει θύμιζε όλη την προηγούμενη εβδομάδα η αίθουσα σύνταξης του Mega, καθώς ο διευθυντής Μανώλης Καψής δεν άφησε άνθρωπο με τον οποίο να μην αντιπαρατέθηκε, φτάνοντας στο σημείο να στείλει στο Λογιστήριο νεαρή παραγωγό του δελτίου ειδήσεων η οποία τόλμησε να διαφωνήσει μαζί του στη διάρκεια της σύσκεψης.
Ο διευθυντής ειδήσεων του καναλιού, επηρεασμένος προφανώς από τις εξελίξεις στον σταθμό, αλλά και από τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης, τα οποία τον φέρνουν σχεδόν σταθερά πλέον πίσω ακόμα και από το Star, τα έβαλε με μια σειρά από συντάκτες του. Οπως με τη Σοφία Δήμτσα όταν του διαμαρτυρήθηκε γιατί ανέθεσε σε άλλη συνάδελφό της, την Αμέλια Αναστασάκη, να κάνει ζωντανή σύνδεση από το ξενοδοχείο όπου συσκεπτόταν το κουαρτέτο με υπουργούς. Και η..

Ο Μπόμπολας χρωστάει δεδουλευμένα 3,5 μηνών!..

...την ώρα που (υποτίθεται πως) κάνει deal εκατομμυρίων 

Σχεδόν πριν δυο μήνες, στις αρχές Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι του “Έθνους” του κ. Φώτη Μπόμπολα, ιδιοκτήτη και στο Mega και σε πλειάδα άλλων εταιρειών μουσικής, εκτυπώσεων και παραγωγής, διαμαρτυρήθηκαν για τις καθυστερήσεις μισθών. Στο “Έθνος” και “Ημερησία” ανέβηκε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για να ληφθεί απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις. Μετά από αυτή την απόφαση, στο ΔΣ της Ένωσης κατατέθηκε η “δέσμευση” της διοίκησης του “Έθνους”. Ότι δηλαδή θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι δυο φορές το μήνα και θα παρουσιαστεί χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των καθυστερούμενων, από τον Δεκέμβριο του 2015, μισθών. Όσο τους είδατε εσείς άλλο τόσο τους είδαν και οι εργαζόμενοι.
Κανένα χρονοδιάγραμμα, καμία πληρωμή. Βρισκόμαστε στο τέλος του Μαρτίου και..

H συνωμοσία του Λεξικού

Αντ. Καρακούσης - Νικ. Βουλέλης
Πέρα από τα εύλογα ερωτήματα που προκάλεσε το ρεπορτάζ της ΕφΣυν σχετικά με την παραχώρηση στον ΔΟΛ των δικαιωμάτων έκδοσης του «Χρηστικού Λεξικού της Νεοελληνικής Γλώσσας» της Ακαδημίας Αθηνών, ξεσήκωσε όπως ήταν επόμενο και αντιδράσεις από την πλευρά της Μιχαλακοπούλου και έφερε ταραχή στα διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού.
Συγκεκριμένα ο διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα» Αντώνης Καρακούσης, έστειλε μέσω twitter το παρακάτω μήνυμα στον διευθυντή της «Εφημερίδας των Συντακτών» Νικόλα Βουλέλη:
«Προς κ. Βουλέλη: Δεν εξηγούνται όλα διά της συνωμοσίας αγαπητέ. Αλλά ο κατήφορος της προπαγάνδας δεν έχει όρια... Συνεχίστε, θα προκόψετε!».
Η ΕφΣυν απάντησε στο tweet Καρακούση αναφέροντας:
"Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Καρακούση που νοιάζεται για την προκοπή μας, αλλά τώρα που η εφημερίδα του προσφέρει το Λεξικό της Ακαδημίας οφείλει να είναι πιο προσεκτικός.. 

Διαπλοκή, διαφθορά κι ο σύμβουλος του Σαμαρά

Ο Σαμαράς και οι σύμβουλοί του Λαζαρίδης - Παπασταύρου
Ο διαχειριστής που είναι και ιδιοκτήτης

Νέα τροπή με σημαντικές πολιτικές προεκτάσεις παίρνει η υπόθεση του Σταύρου Παπασταύρου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σε αντίθεση με όσα έχει υποστηρίξει κατ’ εξακολούθηση ο ίδιος, δεν ήταν απλός διαχειριστής του συγκεκριμένου λογαριασμού της λίστας Λαγκάρντ, ούτε πληρεξούσιος άλλου επιχειρηματία, όπως παρουσίαζε τον εαυτό του, αλλά δικαιούχος του λογαριασμού και ιδιοκτήτης της εταιρείας.
Οι αποδείξεις για όλα τα παραπάνω αυτή τη φορά δεν έρχονται από τον Ερβέ Φαλσιανί και την επεξεργασία της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ, ούτε καν από την ελβετική HSBC, αλλά από ένα βρετανικό υπερπόντιο έδαφος στην Καραϊβική θάλασσα: τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, έναν από τους διασημότερους φορολογικούς παραδείσους παγκοσμίως.
Σύμφωνα με έγγραφα που απέστειλε πρόσφατα η Εισαγγελία του συγκεκριμένου κράτους προς..

Απειλές, ψέματα και συκοφαντίες - Κάτι θα ξέρει ο Ψυχάρης

Από το μεσημέρι η εφημερίδα «Τα Νέα» προεξοφλεί ότι όλα όσα θα ειπωθούν απόψε στη Βουλή είναι «ψέματα και συκοφαντίες» και πως η συζήτηση για τη Δικαιοσύνη σε επίπεδο αρχηγών «δυναμιτίζει το πολιτικό κλίμα και δηλητηριάζει τη δημόσια ζωή»...
Ολα αυτά στο σημερινό πρωτοσέλιδο της απογευματινής του Σταύρου Ψυχάρη που και χθες είχε πρωτοσέλιδο τίτλο «Λασποβροχή αντί πολιτικής»... Προφανώς ο ισχυρός μιντιάρχης κάτι λίγα θα γνωρίζει από αυτά που πρόκειται να αποκαλύψει ο πρωθυπουργός απόψε στη Βουλή...
O Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που έρχονται στο φως νέες αποκαλύψεις για τον εκλεκτό της ΝΔ Στ. Παπασταύρου και την εμπλοκή του στη λίστα Λαγκάρντ-, αναμένεται απόψε στη Βουλή να αναφερθεί με πολύ συγκεκριμένο τρόπο σε υποθέσεις όπως αυτή του επιχειρηματία Βγενόπουλου, στις σχέσεις της αντιπολίτευσης με τον ΔΟΛ και τον Σταύρο Ψυχάρη, στις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς, επιρρίπτοντας ευθέως κατηγορίες για τους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης.
Ιδιαίτερη αναφορά αναμένεται να γίνει από κυβερνητικής πλευράς στην υπόθεση με το κύκλωμα..

Ο Κουμουτσάκος κατέθεσε τη μήνυση εναντίον της Γεροβασίλη

Tελικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος κατέθεσε σήμερα (Τρίτη) μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη. Αμέσως μετά, ο Κουμουτσάκος ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Καμία ανοχή, κανένας συμβιβασμός με την πολιτική δολιότητα, τη συκοφαντία και το ψέμα».
Οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τα ζητήματα της διαπλοκής έχουν ανέβει κατακόρυφα, εν όψει και της αποψινής προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη.  Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, με μήνυμά του, επίσης, στο twitter έχει προαναγγείλει και την κατάθεση αγωγής κατά της Γεροβασίλη, την οποία θα καταθέσει μόλις λήξει η αποχή των δικηγόρων.
Αφορμή για τη μήνυση και αγωγή Κουμουτσάκου αποτέλεσε τοποθέτηση της Γεροβασίλη, η..

MEGA: νέες μετοχικές ισορροπίες και νέο μάνατζμεντ

Μπαίνει «φρέσκο» χρήμα 25 εκατ. ευρώ

H οικογένεια Βαρδινογιάννη με τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο, αν δεν παρουσιαστούν άλλα προβλήματα, φαίνεται ότι θα είναι το επιχειρηματικό σχήμα το οποίο θα αναλάβει τη διάσωση και, κατά συνέπεια, τον κεντρικό ρόλο στο ΜEGA. Το πρώτο βήμα έγινε την περασμένη εβδομάδα, με το διοικητικό συμβούλιο της Τηλέτυπος, που ελέγχει το ΜEGA, να δίνει το πράσινο φώς ώστε να ξεκινήσουν οι συνομιλίες στη βάση της πρότασης (δείτε ΕΔΩ) που διατύπωσε επίσημα ο Φιλιππόπουλος.
Μετά την αποδοχή του διοικητικού συμβουλίου να συζητηθεί η πρόταση, τις τελευταίες ημέρες ο Νίκος Πεφάνης, που έχει παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος, αλλά εξακολουθεί να ασκεί ατύπως περιορισμένα καθήκοντα, άρχισε να στέλνει τα οικονομικά και άλλα στοιχεία που είναι απαραίτητα για τον νομικό και οικονομικό έλεγχο. Ταυτόχρονα, οι πιστώτριες τράπεζες κάλεσαν τον..

Κατάπτυστο σκετσάκι…

Με κάκιστους ηθοποιούς (Ντερμπεντέρη και Τρέμη)…

Και είναι κατάπτυστο γιατί η ειρωνεία και ο χλευασμός στηριζόταν πάνω σε μία ανοησία (του κυρίου Μάρδα):
Πλάκωσαν οι πρόσφυγες επενδυτές. Με το που φτάνουν με τις βάρκες, βγάζουν μέσα από τα σωσίβιά τους 250.000 ευρώ και κάτι παραπάνω, μέχρι 1 εκατομμύριο. Από κει τους μεταφέρουν σε ένα ελληνικό νησί, σε ένα ελληνικό Νταβός, όπου φτάνουν και άλλοι επενδυτές από την Ελβετία, καθώς και άλλοι από τη Συρία.
Γι αυτό έκλεισαν τα σύνορα με τα Σκόπια. Για να μη φύγουν οι πρόσφυγες – επενδυτές!

Δεν είναι λοιπόν επιεικώς απαράδεκτο αυτό το κειμενάκι που το παιξε ο Ντεμπεντέρης..

Ας ξεβολευτεί, δεν πειράζει...

Του Βασίλη Πάικου

Όταν το βράδυ της 20ης Σεπτεμβρίου του 2015 ο Πάνος Καμμένος ανέβηκε στην επινίκια εξέδρα του ΣΥΡΙΖΑ εκεί στην Κοραή, για να εναγκαλιστεί τον Αλέξη Τσίπρα, ένα σύγκρυο διαπέρασε τον κόσμο της Αριστεράς. Ήταν το μόνο που δεν θα ήθελε να δει εκείνη τη νύχτα. Μπορεί να καταλάβαινε (ή να ανεχόταν) «τις συμμαχίες της ανάγκης», τις πρότερες και τις επικείμενες, όχι όμως κι ώς εκεί. Όχι και να εμφανίζεται εικόνα πολιτικής ταύτισης με τον Καμμένο. Όχι και να «υποχρεώνονται» οι αριστεροί να χειροκροτούν από κάτω τον παράταιρο εναγκαλισμό. Από πού κι ως πού;
Η αλήθεια είναι ότι η κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. είχε κυλήσει χωρίς προβλήματα στην πρώτη φάση, μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου. Οπότε δεν ακούστηκε παράδοξη η συνέχισή της και μετά τις δεύτερες εκλογές. Από τη στιγμή που ο Πάνος Καμμένος εξασφάλισε, τελικά, την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματός του. Επρόκειτο για εύκολη, για «βολική» για τον..

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Λεωνίδα Μπόμπολα

Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης εκδοθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας εναντίον του επικεφαλής της εταιρείας Helector, Λεωνίδα Μπόμπολα (της γνωστής οικογενείας) και του διευθυντή της επίσης ελληνικής εταιρείας ENVIROPLAN, Θεοφάνη Λώλου, σε σχέση με τις έρευνες που γίνονται στην Κύπρο για το σκάνδαλο με την διαχείριση των απορριμμάτων.
Νωρίτερα ο Κύπριος Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να υποβληθούν ή να επιβληθούν όροι σχετικά με την άφιξη ή μη οποιουδήποτε καταζητούμενου. Το σχόλιο αφορούσε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Λ. Μπόμπολας θέτει όρους για να παρουσιαστεί αυτοβούλως στην Κύπρο και να συλληφθεί.
«Θέλω απλώς να διευκρινίσω» είπε ο Γενικός Εισαγγελέας, «ότι τα εντάλματα σύλληψης εναντίον οποιουδήποτε προσώπου εκδίδονται για να εκτελούνται. Με αυτήν την έννοια πρόκειται να..

Ζητάνε πίσω τα 7 εκατ. από τον Καλοφωλιά

Λάβαμε και δημοσιεύουμε καταγγελία σχετικά με «εκδοτικό σκάνδαλο που ακούει στο όνομα Καλοφωλιάς». Αναλυτικά:

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Καλοφωλιάς προσπαθεί να μπλοκάρει την έγγραφη κατάθεση των θέσεών του προς το υπουργείο Ανάπτυξης, η οποία αφορά την επιδότηση των 7.100.000 ευρώ, όπως του ζητείται με έγγραφο του υπουργείου που υπογράφει ο υπουργός  Γ. Σταθάκης.
Το θέμα είναι «Ενημέρωση για την πρόθεση Επιβολής Κυρώσεων / Ανάκλησης της Απόφασης Υπαγωγής και Ανάκτησης του συνόλου της Κρατικής Ενίσχυσης ύψους 7.100.000 ευρώ σχετικά με το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης της εταιρείας ''ΕΞΠΡΕΣ - Δ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ Α.Ε.''» και περιλαμβάνει πολυσέλιδη έκθεση με σειρά ευρημάτων τα οποία συνιστούν παράβαση των διατάξεων του Εθνικού και του Κοινοτικού Πλαισίου Κρατικών Ενισχύσεων.
Σε αυτή την ιστορία φέρεται να εμπλέκεται γνωστός παλιός οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, ο οποίος την άνοιξη του 2012 κατά την διάρκεια των απεργιών των εργαζομένων, είχε δεσμευτεί..

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Αμφισβητήσεις...

** Τι λέει παλιός δημοσιογράφος, που έζησε τις χρυσές εποχές του Συγκροτήματος, για τη σημερινή διεύθυνση; «Εκεί που κρέμαγαν οι καπεταναίοι τ΄ άρματα κρεμάνε οι γύφτοι τα νταούλια»!
** Πάντως ο νυν διευθυντής αμφισβητείται πολύ...
** Οπως αμφισβητείται και το δίδυμο της ενημέρωσης σε μεγάλο κανάλι. Και πώς να μην αμφισβητηθεί, αφού τα νούμερα του κεντρικού δελτίου είναι παγωμένα και όσο πάει παγώνουν..

Ψυχάρης, Βγενόπουλος και Κουμουτσάκος στο μενού

Αντίστροφα μετρούν, πλέον, κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα τα τεκταινόμενα στον χώρο της Δικαιοσύνης. Οι τόνοι έχουν ανέβει επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες με την ένταση να πυροδοτείται από δημοσιεύματα, δηλώσεις και αποκαλύψεις.
Η συζήτηση στη Βουλή πήρε αναβολή μίας εβδομάδας εξαιτίας των επιθέσεων στο Παρίσι και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κλίμα «εκρηκτικό» μέσα από δημοσιεύματα και αντεγκλήσεις.
Από κυβερνητικής πλευράς, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει με... ονόματα τόσο για το θέμα Βγενόπουλου όσο και για τις σχέσεις αντιπολίτευσης και ΔΟΛ.
Η αντιπαράθεση (αύριο το απόγευμα) αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τον πρωθυπουργό..

Ερωτήματα για την παραχώρηση του Λεξικού της Ακαδημίας στο «Βήμα»

Ερωτήματα θέτει η «Εφημερίδα των Συντακτών» σχετικά με την νέα προσφορά της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» η οποία απογείωσε την κυκλοφορία του φύλλου. Θυμίζουμε ότι ο Σταύρος Ψυχάρης μαζί με την εφημερίδα δίνει το «Χρηστικό Λεξικό της Νεοελληνική Γλώσσας» της Ακαδημίας Αθηνών και με βάση τον σχεδιασμό της εφημερίδας η προσφορά αυτή θα ολοκληρωθεί σε επτά εβδομάδες, καθώς το λεξικό «έσπασε» σε επτά τόμους από τους οποίους μέχρι στιγμής έχουν δοθεί οι δύο.
Τα ερωτήματα που θέτει η ΕφΣυν ( σε ρεπορτάζ της Νόρας Ράλλη) στην Ακαδημία Αθηνών –και κάθε εμπλεκόμενο φορέα είναι τα ακόλουθα:
Τη στιγμή που το Λεξικό υπάρχει ακόμη στην κυκλοφορία από την Ακαδημία, ποιος και με ποια κριτήρια αποφάσισε ότι έπρεπε να βγει μια νέα έκδοση, από τη συγκεκριμένη εφημερίδα, η οποία..

Oχι και έτσι, ρε Star Channel!

Στις κυριακάτικο βραδινό δελτίο ο Star προανάγγειλε με κάρτες ότι η αστυνομία αναζητά τζιχαντιστές σε τζαμιά της Αττικής. Περίμενες να δεις και να ακούσεις για οργανωμένες παρακολουθήσεις, για πληροφορίες που έχουν έρθει από το εξωτερικό, για κάτι ύποπτο που διερευνάται – τέλος πάντων κάτι σοβαρό. Αλλά όταν ήρθε η ώρα του ρεπορτάζ, μάθαμε από ιμάμηδες που απάντησαν στις ερωτήσεις του ρεπόρτερ, ότι κατά
καιρούς τους επισκέπτονται αστυνομικοί και τους ρωτούν αν έχουν δει κάτι ύποπτο. Αφήνουν μάλιστα και τηλέφωνο για να επικοινωνήσουν οι ιμάμηδες.. 

O Ψυχάρης, ο τσιφούτης κι ο Πεφάνης

Είναι αλήθεια οτι ο επιχειρηματίας Θεοχάρης Φιλιππόπουλος δεν θεωρεί αξιόπιστα τα στοιχεία που του έδωσε ο παραιτηθείς διευθύνων σύμβουλος Νίκος Πεφάνης της Τηλέτυπος για την κατάσταση του Mega… Για αυτό ζήτησε από τους εκδότες πλήρη πρόσβαση, προκειμένου να τα μελετήσει με τους δικούς του.
Ο Φιλιππόπουλος συναντήθηκε με τον Σταύρο Ψυχάρη την περασμένη Δευτέρα (21.3) νωρίς το πρωί στη Μιχαλακοπούλου.
Ο Φιλιππόπουλος θεωρείται στην «πιάτσα» πιο..

Οι οκτώ φάκελοι του Αλέξη Τσίπρα

Οκτώ ογκώδεις φακέλους έχει, εδώ και λίγες ημέρες, πάνω στο τραπέζι του στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας. Οκτώ φάκελοι για ισάριθμα θέματα (ή πλέγμα θεμάτων) για τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την απονομή δικαιοσύνης. Με συγκριτικά στοιχεία και ντοκουμέντα για το τι συνέβαινε μέχρι πριν από έναν χρόνο και τι συμβαίνει τον τελευταίο αυτό χρόνο.
Οκτώ φάκελοι, προϊόν των αλλεπάλληλων συσκέψεων που είχε ο πρωθυπουργός με στενούς συνεργάτες του, αλλά και τους κυβερνητικούς παράγοντες που έχουν επωμιστεί τον τομέα της Δικαιοσύνης, όπως και εκείνον της πάταξης της διαφθοράς. Εκ των πραγμάτων, άλλωστε, οι υπουργοί Νίκος Παρασκευόπουλος και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μαζί με τον πρωθυπουργό, αλλά και τον πρόεδρο..

Όταν ο Αυτιάς έπαιρνε 50.000 ευρώ το μήνα...

Το μισθό που έπαιρνε ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς στον Alpha αποκαλύπτει ο συνάδελφός του Δήμος Βερύκιος με συνέντευξή του στο περιοδικό People.
O δημοσιογράφος αναφέρθηκε στα πρώτα του ξεσπάσματα, από την περίοδο που συμμετείχε στην πρωινή εκπομπή που παρουσίαζε ο Γιώργος Αυτιάς στον Alpha. Μάλιστα, ένα από αυτά τα βίντεο είναι από τα πιο δημοφιλή στο YouTube.
«Σε ένα από αυτά τα βίντεο είπα στον Γιώργο Αυτιά πως την καρέκλα μου του την προσφέρω, όποια ώρα θέλει. Ξέρεις γιατί το έκανα; Γιατί είχα όλα τα στοιχεία. Ο αδελφικός μου φίλος Δημήτρης Κοντομηνάς, τινάζοντας εκείνη την εποχή τη μπάνκα στον αέρα, πήρε τον Αυτιά από τον ΑΝΤ1 και του έδινε ένα μισθό χιλιαπλάσιο από το δικό μου. Όταν ο Αυτιάς έπαιρνε 50.000 ευρώ το μήνα και εγώ..

Αν δεν εξοφληθούν κόβουν τον Πρετεντέρη!

Τελεσίγραφο από το στούντιο «Φάρος» στο MEGA

Αν δεν εξοφληθεί μέχρι τέλος του μήνα κόβει τον Πρετεντέρη! Αυτό διαμήνυσε με τελεσίγραφο του ο ιδιοκτήτης του ιστορικού studio Φάρος στο MEGA και τη διευθύντρια παραγωγής Λίτσα Δελη που είναι και ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της εκπομπής και του καναλιού… Το στούντιο στο οποίο γίνονται τα γυρίσματα, αλλά και το προσωπικό που εργάζεται για τη συγκεκριμένη εκπομπή είναι απλήρωτοι από το Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα να διαμηνύσουν στο κανάλι ότι αν δεν εξοφληθούν θα βγάλουν άλλες δυο εκπομπές και τέρμα! Στην ουσία ξεκαθάρισαν ότι θα βγει κανονικά η εκπομπή της ερχόμενης Τρίτης που είναι και η συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά, καθώς και άλλη μια την παραπάνω Τρίτη 5 Απριλίου!
Σημειώνεται ότι την ίδια τακτική ακολούθησε και το στούντιο που γίνονται τα γυρίσματα της πρωινής εκπομπής του MEGA «Καλημερούδια» με παρουσιάστρια την Ντορέττα Παπαδημητρίου