ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Φτηνιάρικη κατευθυνόμενη δημοσιογραφία…

Δεν έχουμε καμιά διάθεση να στηρίξουμε την Ζωή Κωνσταντοπούλου και αρκετές φορές της έχουμε ασκήσει κριτική από τον ιστότοπο μας.
Από κει και πέρα όμως μόνο αλγεινή εντύπωση προκαλεί το δημοσίευμα της ιστοσελίδας του Κώστα Βαξεβάνη που βάζει στο στόχαστρό του την πρώην πρόεδρο της Βουλής καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, με την «αποκάλυψη» ότι επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό με 1.000 ευρώ(!) λόγω του ότι "η Βουλή αποπληρώνει τα δείπνα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους".
Θα ήταν αστείο και ανάξιο σχολιασμού το όλο θέμα αν ο Κ. Βαξεβάνης είχε άγνοια ότι κανένα από τα μέλη της Επιτροπής Αλήθειας δεν έχει πάρει αμοιβή ούτε 1 ευρώ καθώς και ότι ο απολογισμός της Επιτροπής είναι αναρτημένος στο διαδίκτυο μέσα από τη διαδικασία διαφάνειας. Να γνωρίζει όμως ο εκδότης του περιοδικού Hot Doc ότι κατά την διάρκεια της προεδρίας στην Bουλή της Ζωής..

Γελάνε και τα τσιμέντα...

Μα καλά τι γελοίο σποτάκι! Εκεί στο MEGA, τους φαίνεται αριστούργημα και το παίζουν ακόμη?
Δεν έχουν πάρει χαμπάρι, πως, ξεκαρδίζεται στα γέλια ο κόσμος; (εκτός κι αν, αυτό επιδιώκουν).
Ο φοβερός Τζόρνταν και ο (εν πάση περιπτώσει μισή μερίδα μπροστά του, από πλευράς image παρουσιαστή) Δημήτρης Τάκης, απαγγέλλουν το κείμενο του διαφημιστικού για την εκπομπή τους σαν ποιηματάκι σχολικής εορτής (Α' Δημοτικού).
Το άκρον άωτον δε της γελοιότητας, η φωνή στο τέλος του -υποτίθεται- σκηνοθέτη, που τους..

Μαθήματα δεοντολογίας από τον Κατρούγκαλο στην ΕΣΗΕΑ!

«Η κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε τους δημοσιογράφους ως αυτοαπασχολούμενους και δεν θα το κάνει ούτε τώρα. Σέβεται και αξιώνει σεβασμό στην ανεξαρτησία τους».
Αυτό  αναφέρεται σε προκλητικη απάντηση του υπουργείου Εργασίας (Κατρούγκαλος - Πετρόπουλος) προς την ΕΣΗΕΑ απαξιώνοντάς την και κάνοντάς της και μαθήματα δεοντολογίας.
«Ο συντάκτης της ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΑ εκθέτει τη μεγαλύτερη δημοσιογραφική ένωση της χώρας με αναφορές σε θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια, την πραγματικότητα, διαστρεβλώνουν και παραπληροφορούν ως προς τις διατάξεις της την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό» αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο του Γ. Κατρούγκαλου.
Στην σοκαριστική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ (ΕΔΩ) καταγγελόταν σχέδιο κατάργησης της δημοσιογραφικής λειτουργίας μέσω του σχεδίου νόμου και γινόταν λόγος για κατάργηση..

Η ειδική μεταχείριση βλάπτει σοβαρά τη δημοσιογραφία

Την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος(;) που έχει δημιουργηθεί με τον αποκλεισμό(;) των δημοσιογράφων από τα μουσεία και τους χώρους πολιτισμού ζητεί η ΕΣΗΕΑ με επιστολές της προς τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.
«Με ιδιαίτερη ανησυχία διαπιστώνουμε τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων από τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, καθώς και των διαπιστευμένων συντακτών.
«Η ελεύθερη πρόσβαση του δημοσιογράφου στον κύκλο των ενδιαφερόντων του,..

Αρκούδες...

Νέο ραντεβού με τους οικονομικούς εισαγγελείς έχει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ο Σταύρος Ψυχάρης. Το αφεντικό του ΔΟΛ είχε πάρει προθεσμία (για τρίτη φορά) προκειμένου να καταθέσει ανομωτί (ως ύποπτος δηλαδή) για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία. σχετικά με τα θαλασσοδάνεια του Οργανισμού.
Την ίδια ώρα ο ΔΟΛ παραπαίει με το κλίμα στην Μιχαλακοπούλου να είναι πολύ βαρύ εως ασήκωτο...Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Οκτώβριο και ουδείς γνωρίζει τι του ξημερώνει ενώ κάθε προγραμματισμός όλων των τμημάτων για το 2016 έχει παγώσει.
Μέσα σε όλα αυτά ο γιος του εκδότη, πρώην βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Ψυχάρης
δημοσιοποιεί μέσω facebook- φωτογραφίες και ιστορίες με αρκούδες που συνάντησε..

Πωλείται "καθαρό" το Alter - Στήνεται η Real TV

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εξαγορά του καναλιού

Και έτσι ξαφνικά πωλείται το Alter! Ο τηλεοπτικός σταθμός που δεν υπάρχει στον αέρα από το 2012, που έχει αφήσει απλήρωτους τους δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζομένους του, που άφησε χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο.
Αυτό το Alter του οποίου η εταιρεία πτώχευσε… τώρα πωλείται ως εμπόρευμα σε πλειστηριασμό! Η ανακοίνωση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την πώληση του καναλιού βγήκε από τον σύνδικο της ιδιοκτήτριας εταιρείας “Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε” δικηγόρο Ευάγγελο Μπέη ο οποίος τονίζει πως μαζί με την πώληση του Alter ο ενδιαφερόμενος θα πάρει και την “άδεια της συμμετοχής του στη Digea”!
Λόγω της πτώχευσης η εταιρεία ουσιαστικά ξεπουλά τα περιουσιακά της στοιχεία, και το πρώτο από αυτό είναι η άδεια λειτουργίας του! Η οποία φυσικά δεν έπαψε να υφίσταται γιατί το ΕΣΡ..

Με το Ασφαλιστικό θέλουν να τελειώσουν και τους δημοσιογράφους

- ΣΟΚ από ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ 
- Καταγγέλλει σχέδιο κατάργησης της δημοσιογραφικής λειτουργίας  μέσω των διατάξεων του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας:
Το σ/ν προβλέπει κατάργηση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων και της μισθωτής εργασίας, βάναυση προσβολή ατομικών δικαιωμάτων και την μετατροπή του συντάκτη σε έμπορο ή πλασιέ ειδήσεων.
Ανυπολόγιστες θα είναι οι επιπτώσεις και στην αγορά των MEDIA, μόνο που και αυτές θα τις πληρώσουν κυρίως οι εργαζόμενοι.
Οι επιπτώσεις αυτής της απόλυτης μονομερούς βλαπτικής μεταβολής σε βάρος της επαγγελματικής ιδιότητας και των απαράγραπτων δικαιωμάτων του εργαζόμενου, που επιφέρει το νομοσχέδιο, είναι άμεσες και καταιγιστικές, αφού οι δημοσιογράφοι:
Α) Χάνουν δύο μισθούς το χρόνο (Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και άδεια) που μένουν..

Η ισχυρή τριανδρία του νέου συστήματος κι ο ρόλος Χατζηνικολάου

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;

Ένα νέο σύστημα διαπλεκόμενης οικονομικής και πολιτικής εξουσίας ανοικοδομείται ακριβώς πάνω στα ερείπια του παλιού και πίσω από τις πομπώδεις διακηρύξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για αδυσώπητο πόλεμο με τη διαφθορά. Οι μάχες που δίνονται στρέφονται απλώς ενάντια στην «ξεδοντιασμένη» παλιά διαπλοκή, σε μια προσπάθεια του νέου πολιτικοοικονομικού συστήματος να βάλει τις βάσεις της δικής του κυριαρχίας στα πράγματα. Πάντα σε συνεργασία με κάποιους φίλους από τα παλιά...
Ο Κώστας Καραμανλής, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος εκδιώχτηκε από τον όμιλο Μπόμπολα και το MEGA αλλά κατάφερε με τη βοήθεια του Βαρδή Βαρδινογιάννη και του Γιώργου Κουρή να στήσει το δικό του εκδοτικό μαγαζί και να επιβάλει το ρόλο του στα πράγματα, είναι η ισχυρή τριανδρία του νέου συστήματος.
Ο Νίκος Χατζηνικολάου ήταν εξάλλου η βασική επιλογή του Βαρδή Βαρδινογιάννη, που..

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Σύρε κι έλα με Βαγγέλα

Εδώ τα προγνωστικά για τη μάχη της ΝΔ 

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Κυρίες, δεσποινίδες, κύριοι και αγαπητά μου παιδιά, το έχω χίλιες φορές και θα το πω χίλιες μία: Άμα μπει στη μέση το χρήμα, ο μπρεντές, τα μπικικίνια, δεν παίζουμε. Δεν εθελοτυφλούμε, δεν χαζολογάμε, δεν αναρωτιόμαστε πώς ακριβώς θα γίνουμε φτωχότεροι. Αντιθέτως, εμπιστευόμαστε την τύχη της πορτοφόλας και του περιεχομένου της στους ειδικούς. Και οι ειδικοί στην Ελλάδα όταν πρόκειται για κάθε είδους εκλογικές αναμετρήσεις δεν είναι πλέον οι δημοσκόποι (εδώ γελάμε…), είναι οι στοιχηματζήδες. Οι οποίοι στοιχηματζήδες το έχουν από τώρα λήξει το νεοδημοκρατικό ματσάκι της Κυριακής. Με νικητή σίγουρο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη!
Έτσι είναι αυτά, να τα λέμε. Να μην τα κρύβουμε, να ξέρει ο κοσμάκης, να ξέρει το φανταράκι, να γνωρίζει η νοικοκυρά τι μέλλει γενέσθαι. Διότι άλλο είναι μια μονομαχία να παίζεται ως την..

O Τύπος αιτία της παρακμής στα Μέσα

«Πες κάτι να ακούσω, πες κάτι ακούσω»
Ο γραπτός Τύπος είναι ο «φέρων οργανισμός» της δημοσιογραφίας. Ό,τι είναι δηλαδή για τα κτίρια οι κολώνες, τα δοκάρια και η πλάκα της οροφής. Αν πάθει ζημιά ο φέρων οργανισμός, το κτίσμα απειλείται με κατάρρευση. Γι’ αυτό και η δημοσιογραφία έχει μπατάρει. Γιατί εδώ και μερικές δημοσιογραφικές γενιές, που ο γραπτός Τύπος δοκιμάζεται – και όχι μόνο στην Ελλάδα –, πολλοί συντάκτες (έτσι το λέγαμε κάποτε: συντάκτης) δεν μαθαίνουν το επάγγελμα μέσα στις μυρωδιές τού χαρτιού και του μελανιού. Δεν μαθαίνουν σωστά τη γλώσσα, τους άγραφους νόμους τού γραπτού δημοσιογραφικού λόγου, τις
δομές τού ρεπορτάζ, τη δεοντολογία. Και κάποιοι του χώρου μας (μόνο κάποιοι) κατεβαίνουν ουρανόπεμπτοι με ένα μικρόφωνο στο χέρι, με μια γοητεία μπροστά στην κάμερα ή με ένα..

Όχι στην έκδοση των δύο φοιτητών στην Ιταλία

Το Συμβούλιο Εφετών αποφασίζει και για τους άλλους τρεις

"Όχι" απάντησε στις ιταλικές Αρχές το Συμβούλιο Εφετών, με βούλευμα που εξέδωσε για τους δύο από τους εκζητούμενους, που κατηγορούνται  ότι «εθεάθησαν» να συμμετέχουν σε επεισόδια που συνέβησαν στη πορεία της Πρωτομαγιάς στο Μιλάνο. Σήμερα θα εξεταστεί η υπόθεση για τους άλλους δύο ενώ ξεχωριστά θα κριθεί ο πέμπτος φοιτητής τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μετά από επτάωρη συνεδρίαση, η οποία ξεκίνησε χθες το πρωί και ολοκληρώθηκε το απόγευμα, το Συμβούλιο που έκρινε την υπόθεση της έκδοσης για τους δύο πρώτους από τους πέντε φοιτητές , έδωσε αρνητική απάντηση στις ιταλικές Αρχές που ζητούν να δικάσουν τους νεαρούς για επεισόδια κατά..

Η παρακμή της αυτοκρατορίας Λαμπράκη

Στον «αυτόματο πιλότο» τα Μέσα του ΔΟΛ

Μπορεί το MEGA λόγω της κρίσιμης καμπής στην οποία βρίσκεται εν όψει της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου να έχει μονοπωλήσει την προβολή… Ωστόσο οι εξελίξεις στον ΔΟΛ, είναι αυτές που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν την πορεία του καναλιού προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.
Αυτή τη στιγμή η Μιχαλακοπούλου είναι ένα καζάνι που βράζει. Η παρατεταμένη απραξία, σε συνδυασμό με τη δίμηνη και πλέον καθυστέρηση της μισθοδοσίας, αλλά και οι αβέβαιες προθέσεις του Σταύρου Ψυχάρη σε μια σειρά ανοιχτών θεμάτων εντός και εκτός του οργανισμού, έχουν δημιουργήσει μια ασφυκτική κατάσταση… Με τον χρόνο πλέον να κυλά αντίστροφα.
Παράλληλα οι σταθερά πια χαμηλές κυκλοφορίες του «ΒΗΜΑτος» και των «ΝΕΩΝ», η απονεύρωση στα όρια της απλής συντήρησης των sites του οργανισμού, αλλά και συνολικά η λειτουργία του..

Εκτακτο συνέδριο για το ασφαλιστικό

Ανακοίνωση του "Μετώπου για την Ανατροπή" για την μνημονιακή ασφαλιστική αντι-μεταρρύθμιση εις βάρος των εργαζόμενων και των συνταξιούχων:

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι.
Οι τελευταίες συναντήσεις των συνδικαλιστικών Ενώσεων και της ΠΟΕΣΥ με τους συναρμόδιους υπουργούς επιβεβαίωσαν πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ξεριζώσει κάθε ασφαλιστική κατάκτηση του κλάδου στο πλαίσιο της συνολικής μνημονιακής ασφαλιστικής αντι-μεταρρύθμισης εις βάρος των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. Και αυτό γίνεται πλέον πραγματικότητα μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες. Το νομοσχέδιο στο οποίο αποτυπώνεται αυτό το έγκλημα – το μεγαλύτερο μετά το PSI του 2012 – είναι έτοιμο και στα χέρια των «Θεσμών» για περαιτέρω …βελτιώσεις εις βάρος μας. Προβλέπει:..

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Ο συγγραφέας του "Ασφαλιστικού", σύμβουλος της ΠΟΕΣΥ!..

Εδώ ο κόσμος στα ΜΜΕ καίγεται από την "πρόταση" των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - για το "καλό μας", ασφαλώς - σε ό,τι αφορά στον ασφαλιστικό μας βίο και οι συνδικαλιστικοί φορείς του κλάδου υποτίθεται ότι βρέθηκαν ανενημέρωτοι και προ τετελεσμένων.
Υποτίθεται, διότι έως σήμερα δεν έχει υπάρξει μια κάποια λογικοφανής εξήγηση για το γεγονός ότι ο καθ' ύλην αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων εργάζεται - με ή χωρίς εισαγωγικά - στην Ομοσπονδία των Συντακτών...
Εύλογα αναρωτιέται ο ζαλισμένος ασφαλισμένος τι ακριβώς συμβαίνει... Ο άνθρωπος που έδινε και εξακολουθεί να δίνει τις νομικές συμβουλές του σε ό,τι αφορά στα εργασιακά και ασφαλιστικά..

Υβριστής ο Μανώλης Γλέζος;

(...) Θα τρελαθούμε σε τούτη τη χώρα;
Υβριστής ο Μανώλης Γλέζος;
Μήπως ήλθε η ώρα να αναθεωρήσουμε τις αριστερές μας βεβαιότητες, να επανεξετάσουμε το αριστερό ήθος, να στοχαστούμε επάνω στη σχέση μας με την εξουσία;
Και βέβαια πρέπει να τα πράξουμε όλα αυτά, εάν θέλουμε να αποφύγουμε την νέμεσιν (οργή, εκδίκηση των θεών) και την επιβαλλόμενη τίσιν (συντριβή, τιμωρία).
Η προσωπολατρία τυφλώνει, σύντροφοι, διαταράσσει την ιδεολογική και εσωτερική ισορροπία, κατακομματιάζει το μέτρον, τη σύνεση, την εχεφροσύνη.
Νομίζω ότι ήγγικεν η ώρα να συνέλθουμε συντριπτικά.(...)

Ασφαλιστικό και ανασφάλειες

Κερδισμένοι και χαμένοι μιας αμήχανης μεταρρύθμισης

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Νομίζω πως το στόρι με το ασφαλιστικό το περιέγραψε με τον καλύτερο τρόπο το βρετανικό περιοδικό «Prospect». Όπου στο εξώφυλλο του πλέον πρόσφατου τεύχους του, σημείωνε απολύτως χαρακτηριστικά για το θέμα: «Συνταξιούχοι εναντίον εργαζόμενων». Διότι εκεί είναι το ζήτημα εν τέλει. Περί πολέμου, περί διαμάχης ανελέητης των παλαιοτέρων με τις νέες γενεές. Των πρώην εργαζόμενων που αποχώρησαν από το μεροδούλι, με τους νυν που τρέχουν σαν παλαβοί μπας και κονομήσουν πέντε φράγκα. Και διάθεση ουδεμία δεν έχουν να πληρώνουν από το δικό τους το υστέρημα τις συντάξεις των παππούδων και των γιαγιάδων. Ιδίως σε μια χώρα με ανεργία 27 % και μέσο μισθό γύρω στα πέντε κατοστάρικα –εκτός κι αν μειώθηκε κι άλλο την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές.
Αλλά το θέμα είναι διεθνές, δεν είναι ελληνικό. Καθώς χάνονται οι θέσεις εργασίας η μία μετά απ’ την άλλη (ή μάλλον, καθώς μετακομίζουν στην Κίνα και στην Ινδία), αρχίζουν τα ασφαλιστικά..

Η συγνώμη Καμπουράκη στον Κατρούγκαλο

 «Ήρθα με παράπονο. Εσείς ενήμερος και έγκυρος δημοσιογράφος λέτε τερατολογίες» έλεγε στο Mega ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο Δημήτρη Καμπουράκη. «Λέει ότι με τον δικό μας νόμο ένας που παίρνει σήμερα 1.000 ευρώ μισθό θα πάρει 784 ευρώ  σύνταξη και κάποιος που παίρνει 2.000 ευρώ μισθό θα πάρει μόλις 16 ευρώ παραπάνω» ανέφερε ο Κατρούγκαλος και συνέχισε: «Αν τα νούμερα αυτά είναι ακριβή εγώ αύριο θα παραιτηθώ. Εσείς θα ζητήσετε συγνώμη;».
Πράγματι ο Δ. Καμπουράκης, εντίμως φερόμενος, το έψαξε και είδε ότι οι υπολογισμοί μου ήταν αριθμητικά λάθος. Φυσικά ζήτησε συγγνώμη, σήμερα, μέσω της στήλης που διατηρεί στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας Εθνος. Ακολουθεί ολόκληρο το απολογητικό κείμενο του Καμπουράκη:..

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Τα είχε βρει και με τον Ψυχάρη

Στην πολιτική και στα media δεν αποκλείεται τίποτα.    
Όμως, θυμίζω ότι σχεδόν όλο το καλοκαίρι πέρυσι διαβάζαμε σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, όχι κατά ανάγκην της διαπλοκής, και σε σοβαρά blogs ότι τα βρήκε ο Αλέξης με τον Ψυχάρη. Επικέντρωναν δε το ρεπορτάζ τους στον Νίκο Παππά, τον υπεύθυνο της κυβέρνησης για τα media. Αποδείχθηκε ότι το κλίμα αυτό το τροφοδοτούσε με τον τρόπο της η πλευρά Ψυχάρη. Ωστόσο, σήμερα ο Ψυχάρης είναι κατηγορούμενος έναντι του Αθανασίου, του Εισαγγελέα του ΣΔΟΕ, πράγμα αδιανόητο μέχρι χθες.  
Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να τα έχει βρει, όπως διαβάζω σε έγκυρα αντικαθεστωτικά μέσα και blogs, με τον Μπόμπολα. Άλλωστε η Αριστερά γνωρίζει να εκμεταλλεύεται τις..

Κ. Αγγελόπουλος: Δεν ενδιαφέρομαι για θέση στο ΕΣΡ

Και οι zoornalistas γνωστοποιούν ότι δεν ενδιαφέρονται για μια θέση στο Συμβούλιο

Στα δημοσιεύματα που εμπλέκουν το όνομά του με το νέο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) απάντησε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος. Ο διευθυντής της εφημερίδας Επένδυση του Γιάννη Κουρτάκη, έγραψε χαρακτηριστικά:
"Δόθηκε στη δημοσιότητα από την πλευρά της κυβέρνησης λίστα υποψηφίων για το ΕΡΣ, στην οποίαν περιλαμβάνεται και το δικό μου όνομα,μετά βιογραφικού. Πληροφορώ φίλους και συναδέλφους μου ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ενδιαφέρθηκα για μια τέτοια θέση και..

Aναλφαβητισμός...

Ο νέος σάκος του μποξ του εγχώριου φιλελευθεριάτου είναι ένα άρθρο στο Κόκκινο της καθηγήτριας μαθηματικών Κ. Καλφοπούλου που ασκεί κριτική στον τρόπο διδασκαλίας των μαθηματικών στην Ελλάδα. Του καταλογίζουν μία απλοϊκή, καρικατουρίστικη θέση που θέλει τα μαθηματικά ένα καπιταλιστικό εργαλείο καταδυνάστευσης των λαών. Κατόπιν στηλιτεύουν την Αριστερά για την μεταφυσική και ιδεολογικοποιημένη προσέγγιση που έχει για πράγματα, την οποία αντιπαραβάλλουν με τη δική τους δήθεν ουδέτερη και επιστημονική θέαση του κόσμου. Όπως όμως συμβαίνει συνήθως, πιάστηκαν και εδω αδιάβαστοι και το μόνο που κατάφεραν ν' αποδείξουν είναι τη δική τους άγνοια και ιδεολογική τύφλωση.
Το κείμενο της Καλφοπούλου δεν υποστηρίζει τίποτα απ' όσα της καταλογίζουν, σημάδι ότι οι περισσότεροι που της επιτίθενται δεν το διάβασαν καν. Η Καλφοπούλου απορρίπτει το μοντέλο
διδασκαλίας των μαθηματικών στα σχολεία ως αποτυχημένο που παράγει μεγάλα ποσοστά μαθηματικού αναλφαβητισμού. Όποιος φυσικά έχει την παραμικρή σχέση με το εκπαιδευτικό σύστημα γνωρίζει πως αυτή, δυστυχώς, είναι η πραγματικότητα.
- διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου του Δημ. Τσίρκα στο μπλογκ agitatoras ΕΔΩ

Θίχτηκε ο πορτιέρης της Ρηγίλλης...

...και απειλεί με αποκαλύψεις

Έντονη ήταν η αντίδραση του γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου, στα όσα του καταλόγισε ο υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ ο Μεϊμαράκης εξαπέλυσε επίθεση στον γραμματέα υποστηρίζοντας ότι «διέλυσε το κόμμα και έχει και ευθύνες». «Εγώ θα κρίνω τη θέση που θα πάει και αν κρίνω ότι πρέπει να πάει πορτιέρης στη Ρηγίλλης πρέπει θα πάει» υπογράμμισε.
Με ανάρτησή του στο Facebook ο A. Παπαμιμίκος απάντησε:
«Όταν ένας πρώην Πρόεδρος και νυν υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (με 40 χρόνια στην πολιτική) αποκαλεί δημόσια το Γραμματέα του κόμματος «πορτιέρη», ας μην μας κάνει..

Ο Κατρούγκαλος κρύφτηκε πίσω από το παραβάν...

...στη συνάντηση με την ΕΣΗΕΑ!

Κρύφτηκε πίσω από το παραβάν που χωρίζει στα δύο το γραφείο του, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μήπως γλιτώσει την έντονη κριτική των εκπροσώπων των Δημοσιογραφικών Ενώσεων στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις 15.30 το απόγευμα.
Προηγήθηκε έντονος διάλογος για το μόρφωμα που παρέδωσε στην κυβέρνηση και τα κόμματα. Ο υπουργός προσπάθησε να υπερασπισθεί την «αριστερή» όπως είπε πολιτική του, κάνοντας λόγο για «ισότιμη μεταχείριση». Στην ουσία όμως, νομιμοποιεί πολιτικά το νόμο Λοβέρδου προσθέτοντας και τις δικές του επώδυνες διατάξεις.
Oι συνδικαλιστές δημοσιογράφοι απέρριψαν το κείμενο, χαρακτηρίζοντάς το ως «μόρφωμα Κατρούγκαλου» και καταγγέλλοντας ότι:

«Άπαρτχαϊντ» από την Aegean

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν μέσα σε αεροπλάνο της Aegean που επρόκειτο να πραγματοποιήσει πτήση από την Αθήνα στο Τελ-Αβίβ, όταν έπειτα από απαίτηση Ισραηλινών επιβατών κατέβασαν από το αεροπλάνο 2 Παλαιστίνιους.
Σε δελτίο τύπου η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει:
Η Aegean εφάρμοσε άπαρτχαϊντ στις πτήσεις της και πιστεύει ότι με μια ανακοίνωση τύπου «δεν μας εκφράζει» και «ευχαριστούμε για την κατανόηση», ξεφεύγει των ευθυνών της.
Πριν από λίγες μέρες, ισραηλινοί επιβάτες πτήσης της Aegean απαίτησαν και κατάφεραν να μην ταξιδέψουν αραβοϊσραηλινοί. Η εταιρία ικανοποίησε το αίτημά τους, εφαρμόζοντας και νομιμοποιώντας ρατσιστικές διακρίσεις που θυμίζουν τις χειρότερες μέρες του ρατσιστικού αμερικάνικου νότου.
Από τη μια, η κυβέρνηση του Ισραήλ, που μαζί με την τουρκική κυβέρνηση εφαρμόζουν «δίδυμο..

Οταν γνώρισα τον Μάκη Ψωμιάδη

Γράφει ο Γιάννης Ανδρουλιδάκης

Ο Μάκης Ψωμιάδης, που πέθανε σήμερα, είχε υπάρξει διάφορα πράγματα στη ζωή του.
Βασανιστής επί χούντας, διακεκριμένος κυρίως κατά τις ημέρες του Πολυτεχνείου, όταν εμφανίστηκε στην ΕΑΤ/ ΕΣΑ ντυμένος παπάς και έβγαζε τα νύχια των συλληφθέντων. Μπράβος επί δημοκρατίας, ανέβηκε με σταθερά βήματα την ιεραρχία της νύχτας αναλαμβάνοντας δουλειές εξεζητημένης βαρβαρότητας, που δυσκολεύονταν να φέρουν σε πέρας άνθρωποι με στοιχειώδη λογική και ευαισθησία. Ως ανταμοιβή απέκτησε βαριά - βαριά τις δικές του δουλειές: αρχικά ως μπροστινός για το ξέπλυμα χρημάτων αξιοσέβαστων επιχειρηματιών, με τον καιρό δικές του -η σχεδόν δικές του- σχετιζόμενες με το λαθρεμπόριο ή το γενικότερο ξέπλυμα. Έφτασε να γίνει και παράγοντας (όχι ισχυρός, αλλά παράγοντας) στον πιο αγνό και καθαρό χώρο στην Ελλάδα, αυτόν του επαγγελματικού..

Η Μπαλατσινού θα ήταν ένα τίποτα χωρίς τον Κωστόπουλο

Οι «ευχές» της Τζένης, ο μάγειρας Πέτρος και τα νούμερα του Λιάγκα

«Αν είναι άντρας σου ο Κωστόπουλος, ούτε για πλάκα δεν του εύχεσαι να κάνει εκπομπή μαγειρικής»
Έξαλλος έγινε ο Γιώργος Λιάγκας με δήλωση της Τζένης Μπαλατσινού για τον πρώην σύζυγό της, Πέτρο Κωστόπουλο!
«Είναι καλός μάγειρας. Εγώ πιστεύω θα έπρεπε να κάνει μια εκπομπή μαγειρικής στην τηλεόραση», είπε η Μπαλατσινού για τον Κωστόπουλο και ο Λιάγκας σχολίασε εκνευρισμένος  προφανώς για να ανεβάσει και τα νούμερα:
«Αν είναι άντρας σου ο Κωστόπουλος, ούτε για πλάκα δεν του εύχεσαι να κάνει εκπομπή μαγειρικής, όταν αυτός που είναι μεγαλύτερη φίρμα από σένα δεν είναι τώρα στην τηλεόραση ενώ εσύ είσαι. Εγώ αν ήμουν Κωστόπουλος ούτε για πλάκα δεν θα ήθελα να το ακούσω από την..

Πέθανε ο Μάκης Ψωμιάδης

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Τετάρτης, ο Μάκης Ψωμιάδης.
Ο ποδοσφαιρικός παράγοντας διακομίσθηκε από τον γιο του Σταύρο χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο Ελπίς όπου κατέληξε. Εικάζεται ότι η αιτία θανάτου ήταν το έμφραγμα που υπέστη αλλά οι γιατροί ζήτησαν τη διενέργεια νεκροψίας.
Ο Μάκης Ψωμιάδης ήταν 61 ετών και στα τέλη του Αυγούστου είχε αποφυλακιστεί μετά από 4 χρόνια και 2 μήνες κράτησης.
Ο άλλοτε ισχυρός άνθρωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου, είχε καταδικαστεί τον Απρίλιο του 2014 από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε δεκαετή φυλάκιση, καθώς τον έκριναν ένοχο για υπεξαίρεση..

ΕΔΟΕΑΠ: Οχι στο κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ ομόφωνα εκφράζει  την πλήρη αντίθεσή του στο κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό και καταδικάζει κάθε προσπάθεια για την κατάργηση της αυτονομίας και αυτοτέλειας του ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε., της δήμευσης των αποθεματικών τους και την κατάργηση του βασικού τους εσόδου, του Αγγελιοσήμου, που επέχει θέση εργοδοτικής εισφοράς.
Ο κλάδος των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. αποτελεί τμήμα της σκληρά δοκιμαζόμενης κοινωνίας και μάλιστα με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας, ενώ η απλήρωτη-υποαμειβόμενη και μαύρη εργασία έχει προσλάβει πρωτοφανείς διαστάσεις.
Τα ασφαλιστικά ταμεία του Τύπου μέσα σε αυτή την κατάσταση αποτελούν τη μοναδική νησίδα ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. χωρίς μάλιστα ουδέποτε να έχουν..

Απάντηση της ΕΡΤ σε Τραγάκη - Σεραφείμ

Σχετικά με δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ και του βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Τραγάκη περί δήθεν μη κάλυψης του εορτασμού των Θεοφανείων από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα κάτωθι:
Η ΕΡΤ1 με ζωντανές συνδέσεις προέβαλε σε συνεχή ροή πλάνα από τις τελετές αγιασμού των υδάτων στην Αθήνα και τον Πειραιά στην ενημερωτική εκπομπή «ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ».
Η ΕΡΤ2 μετέδωσε σε ζωντανή σύνδεση ολόκληρη την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου και αμέσως μετά ολόκληρη την τελετή αγιασμού των υδάτων από..

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Ποιον θέλει για αντίπαλο ο Τσίπρας;

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης (protagon)

Είναι κάποια ερωτήματα που κατά καιρούς μας στοιχειώνουν.
Ποιος θα δείρει τον Σουγκλάκο;
Ποιος πυροβόλησε τον JR;
Ποιος παγίδεψε τον Roger Rabbit;
Το τελευταίο είναι πιο δύσκολο: ποιος θα νικήσει τον Τσίπρα;
Βέβαια, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, ο Τσίπρας χάνει και από τον Κεραυνό Πετρούπολης, όμως στη Νέα Δημοκρατία επιμένουν να το θέτουν ως κριτήριο για την επιλογή του νέου αρχηγού. Ο Μεϊμαράκης ή ο Μητσοτάκης; Ποιος από τους δύο μπορεί να κερδίσει τον Τσίπρα; Εσχάτως τίθεται και διαφορετικά: ποιον προτιμά ο Τσίπρας για αντίπαλο; Υπάρχουν στιγμές που η προεκλογική κούρσα στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται σαν παίγνιο..

O Ψυχάρης «καρφώνει» Μουλόπουλο

Η εφημερίδα Παραπολιτικά έχει την απάντηση στο ερώτημα που έθεταν οι zoornalistas στις 22 Δεκεμβρίου: Ποιος τολμά να γράφει «ανακρίβειες και ψεύδη» κατά του Σταύρου Ψυχάρη; 
Ακολουθεί το δημοσίευμα των Παραπολιτκών: 

Στον... πάγο έχουν μπει το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη, με τον άλλοτε στενό συνεργάτη του, Βασίλη Μουλόπουλο, πρώην διευθυντικό στέλεχος του Οργανισμού, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρόεδρο του Δ.Σ. της «Αυγής», αλλά και εκ των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα σε θέματα επικοινωνίας και ΜΜΕ.
Το πολεμικό κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών, οι οποίοι μάλιστα, εκτός από πρώην συνεργάτες, είναι και κουμπάροι, κορυφώθηκε με το πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της εφημερίδας «Το Βήμα» την..

Χωρίς Μπόμπολα ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Από αξιόπιστη πηγή έμαθα ότι ο εκδότης του «Εθνους» και μεγαλομέτοχος του Mega, Φώτης Μπόμπολας, έσπευσε να διαμηνύσει προς τα υψηλά κλιμάκια του πρωθυπουργικού μεγάρου ότι σκέφτεται σοβαρά να μη συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Από τη στιγμή που έφτασε το συγκεκριμένο μήνυμα, έχουν πέσει σε κατάθλιψη τα περισσότερα στελέχη της κυβέρνησης.
Βλέπετε, τηλεοπτικό τοπίο χωρίς Μπόμπολα είναι σαν..

Για ποιον φοροφυγά «κόπτονται» οι εισαγγελείς;

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος "αδειάζει" τους εισαγγελείς Κ. Τζαβέλα και Δ. Ζημιανίτη

Με ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αφήνει σαφείς αιχμές εναντίον του πρόεδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Κων. Τζαβέλα και του γεν. γραμματέα Δ. Ζημιανίτη, με αφορμή τις θέσεις τους για τη διάταξη που αφορά στην αξιοποίηση και δικαστική χρήση αποδεικτικών μέσων (λίστες φοροφυγάδων, κ.λπ.) που αποκτήθηκαν παράνομα.
«Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως υπάρχει Έλληνας Εισαγγελέας, που θα προτιμούσε να μειώνονται δραστικά μισθοί και συντάξεις και ο ελληνικός λαός να πληρώνει αβάσταχτους..

Πρωτιά Σρόιτερ το 2015

Πρώτος στην κούρσα του ανταγωνισμού τερμάτισε ο Alpha, κατά το Α’ τρίμηνο της τηλεοπτικής σεζόν 2015–2016. Το κανάλι διέγραψε δυναμική πορεία και αναδείχθηκε κυρίαρχο στον πίνακα τηλεθέασης -ο Alpha είναι το μόνο κανάλι το οποίο έχει αυξήσει το μερίδιο τηλεθέασής του, στο σύνολο του 2015.
Με το ψυχαγωγικό του πρόγραμμα, που μπήκε δυνατά στο πεδίο του ανταγωνισμού αλλά και με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, με τον Αντώνη Σρόιτερ, που ήταν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, o Alpha κέρδισε την προτίμηση των τηλεθεατών κατά το Α’ τρίμηνο της φετινής τηλεοπτικής σεζόν, κατακτώντας την 1η θέση στο δυναμικό κοινό 15-44, τόσο στο σύνολο ημέρας όσο και στην prime time.
Κατά το Α’ τρίμηνο της τηλεοπτικής σεζόν 2015-2016 (Οκτώβριος – Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2015), ο Alpha κυριάρχησε στο σύνολο ημέρας με 16,2%. Ακολούθησαν:..

ΟΧΙ στην αποδόμηση της Κοινωνικής Ασφάλισης

Την πλήρη αντίθεσή τους στην επαπειλούμενη αποδόμηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης για ακόμη μία μεταρρύθμιση, εκφράζουν ομόφωνα οι δημοσιογραφικές Ενώσεις της χώρας.
Το καίριο πλήγμα που επιφέρει στα ασφαλιστικά Ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, οδηγεί το σύνολο των (ακόμη) εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των απλήρωτων και των οικογενειών τους, στην πλήρη εξαθλίωση, επιβραβεύοντας την εργοδοτική αυθαιρεσία και τη μαύρη εργασία.
Μετά τις διαδοχικές ληστείες των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων, με ομόλογα σκουπίδια (τοξικά και άλλα), το κούρεμα του PSI, τις διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις των συστημικών Τραπεζών, τώρα το μεγάλο μυστικό που δεν κρύβεται, είναι και η δήμευση όσων..

Στο πλευρό του Δημ. Καμαρινόπουλου

To Mέτωπο για την Ανατροπή (παράταξη που δραστηριοποιείται στην ΠΟΕΣΥ) καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση της Παρασκευής 8 Ιανουαρίου 2016 στις 9πμ στα δικαστήρια (σχολή Ευελπίδων) για συμπαράσταση στον πρώην πρόεδρο και ιδρυτικό μέλος της ΕΤΕΡ, Δημήτρη Καμαρινόπουλο, που διώκεται από τον φυγόδικο πρώην ιδιοκτήτη του Flash Π. Κυριακίδη.
Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη, αλλά και να λογοδοτήσει ο φυγόδικος που έχει το θράσος να διώκει συνδικαλιστές, στους οποίους με δικαστικές αποφάσεις χρωστάει πολλές χιλιάδες ευρώ από δεδουλευμένα.
Μέτωπο για την Ανατροπή
Συμμετέχουν:..

Η Εβίτα Περόν, η λοβοτομή και ένας εμφύλιος που δεν έγινε

Λίγες εβδομάδες πριν από το θάνατό της από καρκίνο, τον Ιούλιο του 1952, η λαοφιλής Εύα Ντουάρτε-Περόν -γνωστότερη ως Εβίτα- είχε υποβληθεί σε λοβοτομή με πρόσχημα τους πόνους από την ασθένειά της, αλλά με πραγματικό σκοπό τον έλεγχο της προσωπικότητάς της
 Η εντολή είχε δοθεί από τον ίδιο το σύζυγό της και πρόεδρο της Αργεντινής Χούαν Περόν, ο οποίος θεωρούσε ότι ορισμένες πολιτικές πρωτοβουλίες της Εβίτας, κατά το τελευταίο διάστημα της ζωής της, θα οδηγούσαν τη χώρα σε αιματηρή εμφύλια σύγκρουση.
Τη συνταρακτική αυτή αποκάλυψη έκανε πρόσφατα ο διακεκριμένος αργεντινός χειρουργός και καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Γέιλ,..

Νέα αθλητική εφημερίδα με ισχυρό εκδότη και έμπειρα στελέχη

Ενώ η μάχη της κυριαρχίας μαίνεται στο χώρο του αθλητικού Τύπου, που μαστίζεται από την κρίση, μια νέα αθλητική εφημερίδα βρίσκεται στα σκαριά!
Πρόκειται για σοβαρή εκδοτική προσπάθεια – αν κρίνουμε από τη στελέχωσή της στις ηγετικές θέσεις – με οικονομική ευρωστία και με στόχο να κάνει αίσθηση στον χώρο. Δεν θα είναι καθημερινή – καταρχάς τουλάχιστον – αλλά εβδομαδιαία.
Αρχική επιλογή ήταν να κυκλοφορεί ως κυριακάτικη, αλλά νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπεύθυνοι κινούνται προς την κατεύθυνση μιας έκδοσης του Σαββατοκύριακου, πολυσέλιδη, πλούσια σε ύλη και με προσφορές – στο πρότυπο των ευρείας κυκλοφορίας κυριακάτικων πολιτικών εκδόσεων. Σύμφωνα με τις ώς τώρα πληροφορίες, στη διεύθυνση της εφημερίδας θα είναι καταξιωμένο δημοσιογραφικό στέλεχος με επιτυχημένη πορεία σε επιτελικές θέσεις αθλητικών εφημερίδων, αλλά και μεγάλου δημοσιογραφικού οργανισμού..

Εγινε η συγχώνευση του Mega με το Star!

7 δημοσιογράφοι (πρώην) του MEGA «υπογράφουν» το δελτίο του STAR - Ζαλισμένοι οι τηλεθεατές… 

Tελικά η συγχώνευση του τηλεοπτικού σταθμού Mega με το Star είναι γεγονός! Κι αυτό γιατί πρόσωπα που αποτελούσαν για πολλά χρόνια το σήμα κατατεθέν του μεγάλου καναλιού και συγκεκριμένα του δελτίου του, εργάζονται και παράγουν πλέον το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
Η περίπτωση του αναγνωρίσιμου τηλεοπτικού δημοσιογράφου Γιώργου Σαραντάκου είναι χαρακτηριστική αφού λίγο πριν τις γιορτές εμφανιζόταν στο MEGA και μόλις εχθές η Μάρα Ζαχαρέα, όπως παρατηρεί το enimerosi24, τον καλωσόρισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR όπου παρουσίασε το πρώτο του ρεπορτάζ για τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων! Και σκεφτείτε δεν έκλεισε καν μήνας που αποχώρησε…

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Διαδικτυακή συνεργασία ΑΠΕ-ΜΠΕ και Sputnik

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ ξεκίνησε ένα νέο διεθνές ειδησεογραφικό ταξίδι σε συνεργασία με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων SPUTNIK του ομίλου 'ΜΙΑ Rossiya Segodnya', στο πλαίσιο και του αφιερωματικού έτους «Ελλάδας-Ρωσίας 2016».
Πρόκειται για τη νέα ιστοσελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων σε συνεργασία με το SPUTNIK, που θα μεταδίδεται στα ελληνικά και στα ρωσικά, και θα περιλαμβάνει ειδήσεις, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, αναλύσεις και άρθρα ανθρώπων της οικονομίας, της επιστήμης, του πολιτισμού, του αθλητισμού και όλων των τομέων που αφορούν τις διμερείς σχέσεις.
Η ελληνική ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας θα είναι www.greece-russia2016.gr και..

Οι μοιραίοι της ΝΔ και το... πραξικόπημα Τσίπρα – Καραμανλή

Αντιγράφουμε απο το φιλοσαμαρικό antinews: 

Αν θα ήθελε κανείς να προβλέψει ποια θα είναι τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν τη νέα χρονιά δεν θα δυσκολευτεί και πολύ. Ο ένας είναι φυσικά ο πιο αποτυχημένος πρωθυπουργός, ο Τσίπρας. Ο δεύτερος είναι ξανά ο γνωστός ψεκασμένος που είτε θα τον πετάξουν τώρα που..

Οι μιντιάρχες πρέπει (επιτέλους) να πληρώσουν τα χρέη τους

Από την απραξία και την σιωπηρή συναίνεση και την ασυδωσία περνάμε στην φάση που θεσπίζονται καθαροί κανόνες στη λειτουργία των ΜΜΕ. Με το που αναλάβαμε καταλογίσαμε τα τέλη χρήσης συχνοτήτων, εφαρμόσαμε το νόμο για την φορολογία στην διαφήμιση και ψηφίσαμ τώρα το νόμο για τις συχνότητες για τις τηλεοπτικές άδειες.
Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στο ρ/σ Στο Κόκκινο και στον Κώστα Αρβανίτη που μετξύ άλλων επισήμανε:
 - Οι ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις και οι καναλάρχες που έχουν πάρει δημόσιο χρήμα μέσω των τραπεζών πρέπει να το επιστρέψουν.
- Οι επιχειρηματίες που θέλουν να ασχοληθούν με τον κλάδο των μιντια πρέπει να καταβάλουν..

Ο υπουργός κι ο (δημοσιογραφικός) μηχανισμός του

Τα μιντιακά μαμούθ της διαπλοκής και ο βαθύς ΣΥΡΙΖΑ
Με καθυστέρηση 9 μηνών. Έστω και έτσι θα λήξει το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Θα μπει μια τάξη στην τηλεοπτική αναρχία και θα πληρώσει όποιος επιχειρηματίας θέλει να επενδύσει στα τηλεοπτικά media.
Μέχρι τότε, οι διάφοροι εκβιαστές της κυβέρνησης θα τη κτυπούν ανελέητα και προσωπικώς τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας. Εδώ, τη δικαστική απόφαση για τα αναδρομικά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., την παρουσίασαν στον κόσμο ως κυβερνητική απόφαση! Αυτά όμως τα ξέρουμε όλοι.
Αυτό που απολαμβάνω και αξίζει χοντρή... σάτιρα είναι ο προσωπικός μηχανισμός δημοσιογράφων ενός συγκεκριμένου υπουργού. Με αυτόν τον... άξιο μηχανισμό προσπαθεί να αποκρούσει τα..

Αποχωρεί από το Μega ο σκηνοθέτης Γιώργος Χαρώνης

Αποχωρεί από το Μega, μετά από 25 χρόνια, ο πρώτος σκηνοθέτης των Ειδήσεων, της «Ανατροπής» και κάθε εκλογικής βραδιάς, Γιώργος Χαρώνης.
Κάθε βράδυ στις 8 ήταν στο κοντρόλ για να συντονίσει το κεντρικό δελτίο με δεξιότητα και ετοιμότητα, σώζοντας πάντα την κατάσταση όταν παρουσιαζόταν πρόβλημα.
Και οι αναποδιές σε μια ζωντανή εκπομπή, όπως το δελτίο Ειδήσεων, είναι και πολλές και συχνές.
Ο Γιώργος Χαρώνης στο κανάλι είχε μόνο..

Δάνειο - μαμούθ από την Εθνική σε Μπόμπολα

Oλοταχώς στην αναχρηματοδότηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του από δανειακές συμβάσεις προχωρά ο εκδοτικός οργανισμός «Πήγασος» του Φώτη Μπόμπολα. Κι αυτό παρά τις δικαστικές έρευνες για τα δάνεια στα media και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη κορυφαίου συνεργάτη του πρωθυπουργού στο Μαξίμου.
Το συγκεκριμένο «project» έχει αναλάβει να τρέξει για λογαριασμό της Εθνικής, στην οποία βρίσκεται και ο μεγαλύτερος όγκος δανείων, ο Δημήτριος Καποτόπουλος, γενικός διευθυντής Εταιρικής Τραπεζικής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της τράπεζας. Μάλιστα, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, είναι τέτοιο το ενδιαφέρον του να αναχρηματοδοτηθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του «Πήγασου», ώστε πίεζε -σχεδόν αφόρητα- εν μέσω εορτών τα αρμόδια στελέχη της τράπεζας να ολοκληρώσουν..

Συμπαράσταση στον Καμαρινόπουλο

Όλοι αυτή την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 στα Δικαστήρια της Ευελπίδων. Στηρίζουμε το δικαίωμά μας στο συνδικαλισμό, στηρίζουμε τον πρώην Πρόεδρο και ιδρυτή της ΕΤΕΡ, Δημήτρη Καμαρινόπουλο.
Το 2016 μπαίνει για την Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) με διώξεις εναντίον του προηγούμενου Προέδρου της Ενωσης που σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
"Η εργοδοτική νοοτροπία για την ποινικοποίηση των αγώνων και το κυνήγι των συνδικαλιστών μας δεν μας πτοεί. Μας ατσαλώνει, μας μαζικοποιεί και μας θυμίζει την ιστορία που με τα χέρια μας γράψαμε και που συνεχώς φωτίζει το δύσκολο δρόμο που περπατάμε. Τον δρόμο του ΤΑΞΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, τον δρόμο της υπεράσπισης της εργατικής τάξης και των δικαίων της.
Αυτή την Παρασκευή είμαστε έτοιμοι να δούμε πώς ο φυγόδικος ιδιοκτήτης του FLASH 96..

Τι πούλησαν τα κυριακάτικα

Σε χαμηλά επίπεδα εξακολουθούν να κινούνται οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων. To Εθνος έχασε ένα 20% από την κυκλοφορία του σε σχέση με τη ν προηγούμενη Κυριακή ( είχε προσφορά το ημερολόγιο του Αρκά) ενώ περαιτέρω πτώση σημείωσε η Real News που βρίσκεται λίγο πάνω από το ψυχολογικό όριο των 50.000 φύλλων. Σημειώνεται πως αυτή την Κυριακή κανένα φύλλο δεν ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 100.000 φύλλα. Οι κυκλοφορίες πανελλαδικά, χθες Κυριακή 03/01/2016, σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία των πρακτορείων:..

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Η παράνοια στον αθλητικό Τύπο συνεχίζεται...

Aνεβάζει τιμή η SportDay!

H SportDay, που πρώτη έσυρε τον χορό των μειώσεων της τιμής πώλησης στο χώρο των αθλητικών εφημερίδων (ένα ευρώ), αποφάσισε να επανέλθει στο 1,30 ακριβώς μια ημέρα αφότου η ανταγωνιστική της, η Goal News, κατέβασε την τιμή στο ένα ευρώ και ενώ η επίσης ανταγωνιστική Live Sport έχει μειώσει εδώ και τρεις ημέρες την τιμή πώλησης του δικού της φύλου! Μιλάμε για απόλυτη παράνοια καθώς στα πρώτα 24ωρα του 2016 εκείνες οι αθλητικές εφημερίδες που ήταν «ακριβές» πωλούνται φτηνά και αυτή που είχε φτηνύνει ακριβαίνει, αυξάνοντας ταυτόχρονα τις σελίδες της στις 56!
Είναι άγνωστο αν η απόφαση των υπευθύνων της SportDay ελήφθη εν θερμώ, μετά την αλλαγή..

Oι κατάρες ενός μικρόνοα ρασοφόρου

Οι ευχές (ή κατάρες) του Μητροπολίτη Κορινθίας Πωστονελένε στον Τσίπρα «να παραστεί στο συμβόλαιο (σσ: σύμφωνο συμβίωσης) των παιδιών του», μου θυμίζει τους μπάτσους που μας προσήγαγαν ή μας συνελάμβαναν τη δεκαετία του 1990 και θεωρούσαν πολύ έξυπνο να μας απειλούν ότι θα μας ρίξουν σε ένα κελί «με μετανάστες» -απολύτως βέβαιοι ότι αυτό θα μας τρομάξει και ότι θα προτιμούσαμε αναμφίβολα να βρεθούμε σε ένα κελί μόνο για Ελληνες.
Είναι χαρακτηριστικό σύνηθες του μικρόνοα ανθρώπου, να πιστεύει ότι αυτό που του φαίνεται κακό του ίδιου, δε μπορεί παρά να είναι κακό και για όλους τους άλλους -ανεξάρτητα από το τι λένε. Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι ειδικό χαρακτηριστικό του χριστιανού μικρόνοα: έχω συναντήσει στη ζωή μου εκατοντάδες που είναι απολύτως πεπεισμένοι ότι στο βάθος είμαι σαν αυτούς, φοβάμαι, ελπίζω, πιστεύω και ξορκίζω τα ίδια ακριβώς πράγματα. Αυτή η έλλειψη κυβιστικής προοπτικής στην..

«Ο Φώτης Μπόμπολας τα βρήκε με τον Τσίπρα!»

Ποιοι τολμηροί θα υπογράψουν για να πάρει δάνειο ο Πήγασος;

Εσχάτως στην πολιτικο-μιντιακή πιάτσα διακινείται από πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας (για εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων) η πληροφορία ότι «Ο Φώτης Μπόμπολας τα βρήκε με τον Τσίπρα».
Η εν λόγω πληροφορία πρωτο-ακούστηκε σε συγκεκριμένα τραπέζια παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων… Εξελίχθηκε σε talk of the town στη διάρκεια της εβδομάδας που ακολούθησε… Με αποτέλεσμα στα πολιτικο-δημοσιογραφικά ρεβεγιόν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς να μονοπωλεί τις συζητήσεις!
Την ίδια ώρα η συγκεκριμένη συζήτηση τροφοδοτείται από πηγές προσκείμενες σε τραπεζικούς κύκλους που ισχυρίζονται ότι η εταιρία «ΠΗΓΑΣΟΣ» βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με..

Πολωνία: μαζικές παραιτήσεις διευθυντών στα κρατικά ΜΜΕ

Οι διευθυντές των καναλιών της πολωνικής δημόσιας τηλεόρασης TVP υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, αμέσως μετά την υιοθέτηση στις 31 Δεκεμβρίου από το πολωνικό κοινοβούλιο του νόμου περί δημοσίων μέσων ενημέρωσης, που τα θέτει υπό τον έλεγχο του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος, σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα wirtualnemedia. pl.
Οι διευθυντές των καναλιών TVP1 και TVP2, καθώς και οι επικεφαλής του πολιτιστικού καναλιού TVP Kultura, του πρακτορείου ειδήσεων TAI και των γραφείου ανθρωπίνων πόρων της TVP υπέβαλαν την Πέμπτη τις παραιτήσεις τους στον πρόεδρο του οργανισμού, ο οποίος και τις έκανε δεκτές, σύμφωνα με τις πληροφορίες που..