ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Jawohl Herr Scheuble!

Σκίτσο Ανδρέας Πετρουλάκης
Oι έλληνες φίλοι του γερμανού υπουργού Οικονομικών 

Αναδημοσιεύουμε απόσπασμα από άρθρο, στο σάιτ liberal, ενός αληθινού πατριώτη

(...) Αναμφίβολα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι ένα πρόσωπο ελάχιστα συμπαθές στην πατρίδα μας. Κατά υποβολιμιαίο τρόπο, συνδέθηκε η οικονομική κρίση με το πρόσωπο του, ενώ είναι παγκοίνως γνωστό πως αν η Γερμανία δεν ήθελε την διάσωση της Ελλάδος, σήμερα θα ζούσαμε σκηνές Βενεζουέλας.
Ο Β. Σόιμπλε είναι μισητός γιατί μας υπενθυμίζει κάποιες αυτονόητες αλήθειες που, δυστυχώς, λησμονήσαμε. Η Ευρωζώνη είναι ένα πολύ μεγάλο και σοβαρό «μαγαζί» που για να
 λειτουργήσει απαιτεί κανόνες. Η τήρηση τους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη της. Οι δε κανόνες είναι γνωστοί από το 1992.
Μάλιστα, καμία χώρα δεν υποχρεώθηκε να τους αποδεχθεί. Όλες αυτοβούλως προσήλθαν στην αποδοχή τους και στην υπογραφή της σχετικής συμφωνίας. Έτσι και η χώρα μας. Αν δεν μπόρεσε να τιμήση την υπογραφή της, λόγω της ανικανότητας της πολιτικής τάξης, δεν έφταιγαν οι κανόνες. Και αν σήμερα ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού αρνείται πεισματικά να παραδεχθεί πως αυτή ακριβώς είναι η ουσία του προβλήματος μας, αυτό οφείλεται στην άρνηση του να παραιτηθεί από προνόμια και δικαιώματα που οδήγησαν την οικονομία σε πλήρη εκτροχιασμό. Δεν θέλουμε να δούμε κατάματα την πραγματική αιτία της κρίσης. Και αυτό ακριβώς μας υπενθυμίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
(...)

* Το σκίτσο είναι άσχετο με το κείμενο που δημοσιεύεται στο liberal