ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Πού κόλλησε(;) το deal Ψυχάρη και Αλαφούζου

Δύο συναντήσεις µε τον ισχυρό άνδρα του ∆ΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη, είχε τις προηγούµενες ηµέρες ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθµού ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, συζητώντας το ενδεχόµενο συνεργασίας των δύο οµίλων. Με βάση τα όσα κυκλοφόρησαν στην πιάτσα, το ενδιαφέρον του καναλάρχη εστιάστηκε στην εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης που θα του επέτρεπε να αναλάβει τη διαχείριση της εφηµερίδας «Τα Νέα».
 Στις συσκέψεις που πραγµατοποιήθηκαν στο γραφείο του εκδότη του «Βήµατος» στη Μιχαλακοπούλου συµµετείχε, εκτός από τον Γιάννη Αλαφούζο, και ο διευθυντής του «Βήµατος», Αντώνης Καρακούσης, ο οποίος γνωρίζεται µε.. τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ από την περίοδο της θητείας του στο Συγκρότηµα του Φαλήρου (δείτε ΕΔΩ). Παρά το γεγονός ότι υπήρξε καλό κλίµα στην κουβέντα, πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει deal ανάµεσα στους Ψυχάρη και Αλαφούζο και αυτό γιατί τα νούµερα από µόνα τους ναρκοθετούν την όποια συµφωνία. Ωστόσο, παρουσιάζει ενδιαφέρον ο «πυρήνας» γύρω από τον οποίο κινήθηκε  συζήτηση των δύο ανδρών.
 Το αφεντικό του ∆ΟΛ ζήτησε από τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ να επενδύσει 20 εκατ. ευρώ, αναλαµβάνοντας παράλληλα το management της εκδοτικής επιχείρησης. Από την πλευρά του, ο  Αλαφούζος έδειξε να «ακούει» το νούµερο, χωρίς ωστόσο να δίνει σαφή απάντηση στον συνοµιλητή του για το αν τελικώς θα αποδεχτεί τη σχετική πρόταση.
 Σύµφωνα µε αξιόπιστες πηγές, µετά τις δύο συναντήσεις µε τον Ψυχάρη, ο καναλάρχης του Φαλήρου απευθύνθηκε στη διοίκηση συστηµικής τράπεζας και, αφού παρουσίασε το πλάνο διάσωσης του ∆ΟΛ, ζήτησε να δανειοδοτηθεί, προκειµένου να «κλείσει» τη συµφωνία. Σημειώνεται ότι οποιοδήποτε deal θα αφορά την επόµενη  ηµέρα του ∆ΟΛ υποχρεωτικά θα πρέπει να τύχει της έγκρισης από τις τράπεζες και δη από την Alpha Bank, που έχει τη µερίδα του λέοντος στα δάνεια του Συγκροτήµατος.  Οσοι γνωρίζουν τα δεδοµένα απέκλειαν το ενδεχόµενο να υπάρξει επιχειρηµατικός γάµος και αυτό γιατί οι µεσοπρόθεσµες υποχρεώσεις του ∆ΟΛ ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ.
 Με δεδοµένο, λοιπόν, ότι ο Γιάννης Αλαφούζος αντιµετωπίζει προβλήµατα ρευστότητας, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται ακόµη και στην καταβολή των µισθών προς τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ, ευλόγως προκαλεί ερωτήµατα το πώς µπαίνει σε µια τέτοια συζήτηση γνωρίζοντας ότι µε το «καληµέρα» απαιτείται να επενδυθούν περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως στην όλη υπόθεση δεν έχει καµία ανάµειξη ο Θέµης Αλαφούζος της «Καθηµερινής».
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αναµένεται µε ενδιαφέρον η ολοκλήρωση των συζητήσεων που ξεκίνησαν ανάµεσα στα αφεντικά του ∆ΟΛ και του ΣΚΑΪ, ανεξάρτητα από τις εκτιµήσεις που υπάρχουν και θέλουν το deal να µην έχει και πολλές πιθανότητες αίσιας έκβασης.

- από τη στήλη "Πολιτικός καφές" του Γιάννη Κουρτάκη στο Secret των Παραπολιτικών