ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Χάνονται οι εφημερίδες, χάνονται και οι αναγνώστες τους

Χωρίς τα ΝΕΑ και το Εθνος ήταν την προηγούμενη Τετάρτη τα περίπτερα. Οι δύο εφημερίδες δεν κυκλοφόρησαν εκείνη την ημέρα λόγω απεργίας. Και κάπως έτσι, ξαφνικά, γύρω στις 22-23 χιλιάδες αναγνώστες βρέθηκαν χωρίς το αγαπημένο τους έντυπο.
Τι έκαναν λοιπόν; Η συντριπτική πλειοψηφία δεν αγόρασε εφημερίδα. Χάθηκαν μέσα σε μία ημέρα 18 χιλιάδες αναγνώστες. Για την ακρίβεια, 18.060.
Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου πούλησαν οι εφημερίδες συνολικά 80.680 φύλλα και την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου χωρίς ΝΕΑ και Έθνος, έδωσαν 62.620. Μείωση 22,38% ακριβώς., Ένας στους πέντε!
Όπως βλέπετε, όταν χάνονται οι εφημερίδες, χάνονται μαζί και οι αναγνώστες τους. Μόνο η Εφημερίδα των Συντακτών και η Δημοκρατία πήραν κάποια φύλλα εκείνη τη μέρα, ελάχιστα ωστόσο σε σχέση με εκείνα που εξαφανίστηκαν. Ούτε το 1/10 και οι δύο μαζί.
Γι' αυτό και δεν είναι ωραίο να κλείνουν εφημερίδες. Και δεν είναι μόνο αυτές που χάνονται (και οι εργαζόμενοι φυσικά), το κακό θα παρασύρει και τις υπόλοιπες.
Το «χαρτί» σαν να σβήνει και είναι λυπηρό...