ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Δουλειά με Συλλογικές Συμβάσεις και Ασφάλιση απαιτούν οι εργαζόμενοι στην Ενημέρωση

«Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ ενώνουν τη φωνή τους με όλους τους άλλους εργαζομένους, διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που θα εγγυώνται αξιοπρεπείς μισθούς, αντιμετώπιση της συνεχώς διογκούμενης ανεργίας με άμεσα και δραστικά μέτρα και τη θεσμοθέτηση πόρου, υπέρ των επικουρικών Ταμείων, με την ένταξη σε αυτά όλων των εργαζομένων στο χώρο της ενημέρωσης. Και όλοι όσοι προσπαθούν να υπονομεύσουν την προσπάθεια, θα μας βρουν αποφασιστικά και αμετακίνητα σύσσωμους απέναντί τους».
Αυτά τόνισε μιλώντας στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση, έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Κουμπιάς, πριν οι συγκεντρωθέντες πορευτούν προς.. τη Βουλή, όπου αντιπροσωπία συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο Γ. Βαρεμένο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος  στους οποίους επέδωσε ψήφισμα με τις θέσεις και τα αιτήματα του κλάδου. Το ψήφισμα προωθήθηκε και στα άλλα κόμματα του Κοινοβουλίου.
Στη συγκέντρωση μίλησαν επίσης οι πρόεδροι της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος, της ΕΣΠΗΤ Θέμης Μπερεδήμας και της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου Παναγιώτης Κατάρας.
Το ψήφισμα
Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης απεργούν σήμερα 7 Δεκεμβρίου 2016, διεκδικώντας:
Να δημιουργηθεί αυτόνομη διεύθυνση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, με λογιστική αυτοτέλεια, εντός του ΕΦΚΑ.
Να διατηρηθούν ο ΕΔΟΕΑΠ και τα ΤΕΑΣ - ΕΤΑΣ ως αυτοδιοικούμενοι φορείς υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης χωρίς αλλοίωση του χαρακτήρα και του περιεχομένου τους, ως προϋπόθεση για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της δημοσιογραφικής λειτουργίας και τη διασφάλιση του αγαθού της Ενημέρωσης.
Θεσμοθέτηση πόρου, ενός τέλος πλουραλισμού, από τα έσοδα όλων των έντυπων, ραδιοτηλεοπτικών και διαδικτυακών μέσων, υπέρ των επικουρικών Ταμείων μας. ο οποίος θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ —ΕΤΑΣ. Που θα στηρίξει τα Ταμεία των εργαζομένων στον Τύπο με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στο χώρο της ενημέρωσης.
Ένταξη στα Ταμεία αυτά όλων των εργαζομένων στην Ενημέρωση, σε οποιοδήποτε Μέσο και αν εργάζονται, με μισθωτή εργασία πλήρους απασχόλησης και ΣΣΕ, αλλά και με μια βασική προϋπόθεση: ότι θα είναι μέλη αντίστοιχης συνδικαλιστικής Ένωσης.
Σ’ αυτό το πλαίσιο. καλούμε την κυβέρνηση και τους εργοδότες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο φλέγον ζήτημα των Ταμείων μας. Συνεχίζουμε το διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους, χωρίς φόβο, με επιμονή στις θέσεις και τα επιχειρήματά μας, πιστεύοντας ότι  αποτελεί τη μόνη οδό για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο ασφαλιστικό.
ΠΟΕΣΥ ● ΠΟΕΠΤΥΜ ● ΕΣΗΕΑ ● ΕΣΗΕΜ-Θ ● ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε ● ΕΣΗΕΠΗΝ ● ΕΣΠΗΤ
ΕΠΗΕΑ ● ΕΠΗΕΘ ● ΕΤΗΠΤΑ