ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Φωτιές άναψε δημοσίευμα για το πόθεν έσχες της Γεροβασίλη

Πόλεμος ανακοινώσεων - Τι λένε ΝΔ και Ποτάμι - Πως σχολιάζει το Μαξίμου και τι απαντάει το «Πρώτο Θέμα»

Αντιδράσεις προκάλεσε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», σύμφωνα με το οποίο η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Oλγα Γεροβασίλη και με βάση τη δήλωση πόθεν έσχες της κατείχε επί τρία χρόνια, την ιδιότητα του βουλευτή ενώ ταυτόχρονα ήταν μέτοχος σε εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες προς το δημόσιο.
Οπως αναφέρει το δημοσίευμα η Γεροβασίλη ενώ εξελέγη βουλευτής τον Μάιο του 2012 και με βάση το άρθρο 57 του Συντάγματος θα έπρεπε εντός οκτώ ημερών να παραιτηθεί από..
μέτοχος της εταιρείας «ΑΛΕΞΙΟΥ-ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ Ο.Ε.» που παρέχει ακτινοδιαγνωστικές υπηρεσίες στην Άρτα, συνεργαζόμενη με τον ΕΟΠΥΥ και το νοσοκομείο της πόλης, μεταβίβασε τις μετοχές της στον γιό της Απόστολο Κτενά, στις 30 Ιουλίου του 2015, δώδεκα ημέρες μετά την ορκωμοσία της ως κυβερνητικής εκπροσώπου. 
H υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης που απάντησε προαναγγέλλοντας προσφυγή στη Δικαιοσύνη τόνισε: «Πρώτο Θέμα - Β. Χιώτης (ο συντάκτης του κειμένου) και αλήθεια έχουν ασυμβίβαστο». Η υπουργός κάνει λόγο για «λασπολογίες και ψέματα», και προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Η Ολγα Γεροβασίλη αρχικά είχε αντιδράσει μέσω twitter, σημειώνοντας: «Ο κ. Χιώτης δεν έβαλε μυαλό απ' τα ψεύδη του για τον Γ. Κατρούγκαλο και το "λάθος" για το σπίτι του πρωθυπουργού. Σειρά μου να τον βοηθήσω!».
Λίγο αργότερα ακολούθησε μακροσκελής ανακοίνωση της Γεροβασίλη στην οποία υποστηρίζει, ότι δεν παραιτήθηκε από την εταιρεία της, επειδή δεν θεωρεί ότι υπήρχε ασυμβίβαστο όσο ήταν βουλευτής, ενώ παραιτήθηκε όταν έγινε υπουργός, επειδή υπάρχει πράγματι ασυμβίβαστο για τα μέλη της κυβέρνησης.

ΝΔ, Ποτάμι και Μαξίμου

Η ΝΔ και το Ποτάμι εβγαλαν ανακοινώσεις με τις οποίες ζητούν από την υπουργό να παραιτηθεί ενώ υπήρξε και σχόλιο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού οπου μεταξύ άλλων αναφέρεται:
«Συγκοινωνούντα δοχεία και επισήμως, πλέον, ο Κυρ. Μητσοτάκης με το Πρώτο Θέμα, εφημερίδα του κομιστή, κ. Θ. Αναστασιάδη, που θέτει υπό τη σκέπη του "δημοσιογραφικά ορφανά" του κ. Στ. Ψυχάρη, έχοντας περιμαζέψει και τον αποδεδειγμένα κοινό συκοφάντη, κ. Β. Χιώτη -με τα ψεύδη του για τον Γ. Κατρούγκαλο και το "λάθος" για το σπίτι του πρωθυπουργού. Σήμερα ο ίδιος άνθρωπος ανακαλύπτει το "σκάνδαλο του αιώνα" στο πρόσωπο της Όλγας Γεροβασίλη.
Η ΝΔ, και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης, έδωσε το franchise της διαπλοκής και του βούρκου στον εκδότη που συνεχίζει τη "δημοσιογραφία", όπως την ξεκίνησε: με φόντο το μαύρο. Από τη "Μαύρη τρύπα" και το ξέπλυμα νεοναζί, στις μαύρες σακούλες με τα εκατομμύρια. Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο. Το παρελθόν του κ. Μητσοτάκη προδιαγράφει, εξάλλου, και το μέλλον του. Άλλωστε από "μαύρα" (και για να μην παρεξηγηθούμε, εννοούμε ταμεία) γνωρίζει αρκετά...». 
Το «Πρώτο Θέμα» απάντησε
στο γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού σχολιάζοντας:
Για μια ακόμη φορά το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού χυδαιολογεί ασύστολα, εν πλήρη παραληρηματικό λόγο, γιατί το «Πρώτο Θέμα» προχώρησε σε ένα πλήρως στοιχειοθετημένο ρεπορτάζ. Τα ίδια θυμίζουμε έλεγε στην κοινή γνώμη όταν γράφαμε για τις offshore των βουλευτών που αποκαλύψαμε και μετά αναγκάστηκαν να τα πάρουν πίσω. Δεν θα ακολουθήσουμε τη νευρική κρίση του συντάκτη της επιστολής που δυστυχώς (όποιος κι αν είναι) εκπροσωπεί τον πρωθυπουργό. Αλλά θα συνεχίσουμε να γράφουμε αυτό που οι δημοσιογράφοι θεωρούμε αληθές και ορθό ως ρεπορτάζ. Ο,τι και να κάνετε, εμείς πίσω δεν κάνουμε, όπως κάποιοι άλλοι που σύντομα θα αποκαλύψουμε γιατί σας καλύπτουν. Λάθη κάνουμε, καλοδεχούμενη η κριτική, αλλά από ύβρεις και μαγκιές δεν καταλαβαίνουμε. Εδώ δεν είναι ούτε Τουρκία, ούτε Βενεζουέλα. Ας μας πείτε λοιπόν τώρα για την ουσία της αποκάλυψης και για τα υπόλοιπα καλή χρονιά σε εσάς και τις οικογένειές σας.