ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Mεταξύ... Σκύλλας και Χάρυβδης

Σήμερα είναι το «ραντεβού της Αμερικής με τη μοίρα», όπως σχολίαζε ο ανταποκριτής του BBC στις ΗΠΑ, Γκάβιν Χιούιτ.
Εκατομμύρια Αμερικανοί ψηφοφόροι -περίπου 20 εκατομμύρια έχουν ήδη ψηφίσει- πηγαίνουν σήμερα στην κάλπη για να αποφασίσουν αν ο επόμενος πρόεδρος της χώρας τους θα είναι για πρώτη φορά μια γυναίκα, η Χίλαρι Κλίντον, ή ο ιδιόρρυθμος και απρόβλεπτος μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ.
Ετσι, φτάνει στο τέλος της η προεκλογική εκστρατεία του 2016, «η πιο βρόμικη των τελευταίων δεκαετιών, που θα αφήσει την παρακαταθήκη της για το μέλλον», όπως σχολίαζαν οι New York Times.
Χθες, τελευταία ημέρα προεκλογικών συγκεντρώσεων, οι δύο μονομάχοι αλώνισαν στις.. πολιτείες-κλειδί που θα κρίνουν την έκβαση των εκλογών: η Χίλαρι σε Βόρεια Καρολίνα, Μίσιγκαν και Πενσιλβάνια.
Ο Τραμπ σε πέντε πολιτείες με σειρά εμφανίσεως: Φλόριντα, Βόρεια Καρολίνα, Πενσιλβάνια, Νιου Χαμσάιρ και Μίσιγκαν.
Oι περισσότερες από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις των μεγάλων ΜΜΕ (ABC, CBS, Fox News, Bloomberg) έκλιναν υπέρ της Κλίντον δίνοντάς της προβάδισμα 4% κατά μέσο όρο ή 6% σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Monmouth στο Νιου Τζέρσεϊ.
Εξαίρεση η τελευταία ημερήσια δημοσκόπηση της εφημερίδας Los Angeles Times, που προέβλεπε νίκη του Ντόναλντ Τραμπ με διαφορά σχεδόν 6%.

- από ρεπορτάζ της Κορίνας Βασιλοπούλου στην ΕφΣυν