ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Και Κώδικας Δεοντολογίας ψηφιακών ΜΜΕ

Ανακοίνωση για την «πρωτοβουλία» της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝ.Ε.Δ): 

Η Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝ.Ε.Δ) έχοντας ως στόχο την εύρυθμη λειτουργία των ψηφιακών μέσων ενημέρωσης στη χώρα μας αλλά και την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας των δημιουργών, ανέλαβε την πρωτοβουλία της θέσπισης του «Κώδικα Δεοντολογίας των Ελληνικών Ψηφιακών Μέσων Ενημέρωσης».
Το σημαντικό αυτό επιστημονικό έργο υλοποιήθηκε και παραδόθηκε στην ΕΝ.Ε.Δ, σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο "Αθηνά" της Γενικής Γραμματείας  Έρευνας Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και με το διεθνούς κύρους Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας «QJNT  Synergy» του πανεπιστημίου «Donau Universitat Krems» της Αυστρίας. Αποτελεί κοινή πεποίθηση του Δ.Σ. της ΕΝ.Ε.Δ και των μελών της, ότι η..
υιοθέτηση κι η εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας από τα ελληνικά ενημερωτικά sites, θα αποτελέσει τη βάση για τη βελτίωση της αξιοπιστίας του παραγόμενου και διακινούμενου περιεχομένου και θα βοηθήσει στη διάχυση των ωφελημάτων και εκτός των μελών της ένωσης, επιτρέποντας στο σύνολο της ελληνικής αγοράς να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της και να προσφέρει στο ευρύ κοινό πρόσβαση σε ποιοτικό και αξιόπιστο περιεχόμενο.Ο «Κώδικας Δεοντολογίας των Ελληνικών Ψηφιακών Μέσων Ενημέρωσης»
θα παρουσιαστεί στις 29 Νοεμβρίου 2016 στις 12:00,
στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας.
ΚΥΡΙΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Tom Law, Director of Campaigns and Communications, Ethical Journalism Network
Βασίλης Βασιλόπουλος, Web Content Manager, ERT New Media