ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Ούτε ένα ευρώ

Διευκρινίσεις για τα κόστη και τις αμοιβές των παρουσιαστών (του Βασίλη Ταλαμάγκα και του Πάνου Χαρίτου) δύο εκπομπών της ΕΡΤ ζητησε με ερώτησή του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και για άλλη μια φορά την «πάτησε»
Συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης  απάντησε:
1. Τα ποσά που αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης είναι τα μέγιστα προϋπολογισθέντα και όχι τα τελικά κόστη των δύο εκπομπών.
2. Ο κ. Πάνος Χαρίτος δεν λαμβάνει καμία επιπλέον αμοιβή για την παρουσίαση της εκπομπής FOCUS πέραν της μισθοδοσίας του.
3. Ομοίως, ο κ. Βασίλης Ταλαμάγκας όχι μόνο δεν αμείβεται για την παρουσίαση της.. εκπομπής ΕΠΩΝΥΜΩΣ, αλλά ούτε καν μισθοδοτείται από την ΕΡΤ, καθώς έχει διατεθεί στην εταιρεία με απόσπαση και ως εκ τούτου η μισθοδοσία του βαρύνει τον φορέα στον οποίο κατέχει οργανική θέση.
4. Η πρώτη εκπομπή του κ. Ταλαμάγκα ΕΠΩΝΥΜΩΣ, στην οποία φιλοξενείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος – και η οποία θα προβληθεί τις επόμενες ημέρες – δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ.
5. Για την πρώτη εκπομπή FOCUS με τον κ. Χαρίτο που προβλήθηκε από την ΕΡΤ και φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης, η παραγωγή κόστισε τριακόσια ενενήντα δύο Ευρώ και ογδόντα έξι λεπτά (392,86 ευρώ).
6. Η ΕΡΤ δεν υποχρεούται στην ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ παρά μόνο των αποφάσεων της Διοίκησης που εμπεριέχουν οικονομικά στοιχεία. Παρόλα αυτά τα συνημμένα και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θέλει ο κ. Γεωργιάδης, είναι στη διάθεσή του.