ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

'Ιδια είναι τα αφεντικά (νέα και παλιά)

Ο Γ. Παπαχρήστος εν μέσω αφεντικών
Το Στίγμα του έδωσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος σχετικά με τη διαμάχη που ξέσπασε με την Φώφη Γεννηματά και το ΠαΣοΚ, που τον κατηγόρησαν ότι εσκεμμένα έγραψε πως η υπερψήφιση των τροπολογιών Παππά είναι αποτέλεσμα μιας παρασκηνιακής συμφωνίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.
Ο σχολιαστής του Ψυχάρη (στα Νέα) και του Αλαφούζου (στον ΣΚΑΪ) επιμένει ότι υπήρξε παρασκηνιακή συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως έτσι η Γεννηματά ουσιαστικά διευκόλυνε τον υπουργό Νίκο Παππά. Ο Παπαχρήστος σφοδρα ενοχλημένος για την «πρωτοφανή, προσωπικού χαρακτήρα επίθεση που υπέστη» λέει πως δεν πρόκειται να δεχτεί..  ότι έγραψε το ρεπορτάζ «καθ’ υπαγόρευσιν των παλιών και νέων μου αφεντικών. Ήτοι του Ψυχάρη και του Γιάννη Αλαφούζου».
Ο Γιώργος Παπαχρήστος γράφει συγκεκριμένα στη στήλη του στα Νέα:
"Λένε πως η οργή δεν είναι καλός σύμβουλος. Ούτε ο θυμός είναι. Ούτε η απογοήτευση. Και ιδίως η απογοήτευση για την αχαριστία. Ειδικά αυτή που προέρχεται από ανθρώπους ή ομάδες ανθρώπων που έχεις πολλαπλώς βοηθήσει, στηρίξει ενθαρρύνει, όχι ανέξοδα, και πολλές φορές όχι χωρίς κινδύνους, προσωπικούς ή επαγγελματικούς.
Υπό την έννοια αυτή, και αφού έχω επί ένα 48ωρο και κάτι κάνει διαδοχικές ασκήσεις αυτοσυγκράτησης και διαχείρισης θυμού, θα προσπαθήσω να απαντήσω όσο πιο… αναίμακτα γίνεται στη πρωτοφανή, προσωπικού χαρακτήρα επίθεση που υπέστην το Σάββατο από.. φίλιες δυνάμεις – από το ΠΑΣΟΚ!
Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν, με κατηγόρησε ότι η υπερψήφιση των τροπολογιών του Παππά δεν είναι αποτέλεσμα μιας παρασκηνιακής συμφωνίας, όπως εγώ έγραψα (και φυσικά επιμένω!) αλλά μια ιδιοφυής σύλληψη της προέδρου και των συνεργατών της, για να φέρουν σε δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αν και αυτό το τελευταίο ομολογώ δυσκολεύτηκα πολύ να το αντιληφθώ. Πού ήταν η δυσκολία μου; Δεν καταλάβαινα πώς μπορεί να ήρθε σε δύσκολη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ψηφίζοντας τις τροπολογίες Παππά, τον έβγαλες αυτομάτως από τη γωνία στην οποία ήταν ασφυκτικά στριμωγμένος. Αλλά αφού το υποστηρίζει η πρόεδρος, η οποία ενέκρινε, με τις απαραίτητες φυσικά «προσωπικές» πινελιές, την ανακοίνωση του Σαββάτου, είμαι υποχρεωμένος να το δεχθώ.
Εκείνο όμως που δεν θα δεχθώ είναι ότι έγραψα το ρεπορτάζ καθ’ υπαγόρευσιν των παλιών και νέων μου αφεντικών. Ήτοι του Ψυχάρη και του Γιάννη Αλαφούζου. Το πρώτο μου ήταν κατανοητό: Ο Ψυχάρης έχει γίνει σάκος του μποξ, ευθύνεται για όλα τα δεινά αυτής της χώρας, η κυβέρνηση έχει προσωποποιήσει πάνω του τη διαπλοκή, να μη μου ζήτησε να γράψω και κάτι για να χτυπήσω το ΠΑΣΟΚ, για μια συμφωνία η οποία έγινε και δεν τηρήθηκε;
Το δεύτερο για τον Αλαφούζο, το «νέο» μου αφεντικό στον Σκάι, είναι που με προβλημάτισε. Δεν μπορούσα να το αναλύσω. Μέχρι που πληροφορήθηκα ότι η πρόεδρος «έχει θέμα» με τις δημοσκοπήσεις που κάθε τόσο διενεργεί για λογαριασμό του Σκάι το πανεπιστήμιο Μακεδονίας, και φευ, ενώ καταγράφουν το double score της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – 30% έναντι 15% στην τελευταία – το ΠΑΣΟΚ το εμφανίζουν στο 4% με 4,5%, να μην εισπράττει δηλαδή τίποτε από τη ραγδαία κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Και ότι διαμαρτυρήθηκε γι’ αυτό!"