ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Ο Βλαστάρης, η ντουντούκα και μια χιλιάρα Καβασάκι

(...)"Tότε διευθυντής στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ήταν ο Γιάννης ο Βλαστάρης κι εγώ ήμουν αρχισυντάκτης. Θυμάμαι του είχα πει, «ρε συ Γιάννη γιατί να μην γράφουμε κι εμείς», «άμα θες να γράψεις και να εκτονωθείς πάρε μια ντουντούκα, βγες στο παράθυρο κι άρχισε να φωνάζεις», μου απάντησε ο διευθυντής".
Τα παραπάνω έλεγε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Σιαφάκας στον συνάδελφό του Βαγγέλη Καραγεώργο, στην εκπομπή «Δυο γάιδαροι μαλώνανε» -στο Κόκκινο.
«Δεν του τόχα να γράφει τόσο καλά» έλεγε ο Καραγεώργος για τον πρώην αρχισυντάκτη του στην Κυριακάτικη, «ούτε εγώ μου τόχα» απαντούσε ο Σιαφάκας (γνωστός κι ως το «μεγάλο μαχαίρι» στην Ελευθεροτυπία - όπως είπε ο ίδιος και επιβεβαίωσε ο Καρά,) που παρουσιάζει αυριο το βιβλίο του «Με μια χιλιάρα Καβασάκι».. (συλλογή διηγημάτων που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Πόλις»). Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος).
Με τον συγγραφέα είναι προγραμματισμένο να συνομιλήσουν ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Γιάννης Βούλγαρης, ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και ο κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου.
Το βιβλίο απαρτίζεται από δεκαοχτώ ιστορίες που ανασυνθέτουν μνήμες της Δικτατορίας και της Μεταπολίτευσης, μέσα από τα μάτια μιας παρέας εφήβων οι οποίοι μεγαλώνουν, ονειρεύονται, ερωτεύονται, ωριμάζουν βίαια και πολιτικοποιούνται εκείνα τα χρόνια.
Ιστορίες πικρές, αστείες και βαθιά ερωτικές, μιας ανύποπτης γενιάς που κλήθηκε να πρωταγωνιστήσει σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές, μας ταξιδεύουν στη Φλωρεντία του Μικελάντζελο και τη Μαδρίτη του Γκόγια, στα βήματα του Μπερλινγκουέρ και του Καρίγιο.
Τα Γιάννενα, η γενέθλια πόλη του Βαγγέλη Σιαφάκα, προσφέρουν τον καμβά όπου υφαίνει τις ιστορίες του.
Ο Βαγγέλης Σιαφάκας γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1952 και φοίτησε στη Ζωσιμαία Σχολή. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στη Φλωρεντία, αλλά επέλεξε τη δημοσιογραφία.