ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Η ΠΟΕΣΥ στο πλευρό των απεργών του TRT

Τη συμπαράστασή του στην απεργία που κήρυξε η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας στον τηλεοπτικό σταθμό TRT, εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).
Η ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ προχώρησε σε απεργία αντιδρώντας στις νέες απολύσεις δημοσιογράφων του καναλιού, μετά «τις πολλές απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών και δημοσιογράφων, απογυμνώνοντας νευραλγικούς τομείς της λειτουργίας του», όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Ένωσης. (διαβάστε: "«Βούλιαξαν» τα τηλεοπτικά σχέδια του εφοπλιστή Καραγιώργη")
Η ΠΟΕΣΥ ζητεί την άμεση ανάκληση των απολύσεων και καλεί την πολιτεία να θέσει άμεσα κανόνες ορθής λειτουργίας των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών και να ελέγξει την μετοχική σύνθεση των ιδιοκτητριών εταιριών και την πηγή των εσόδων.. αυτών, προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα διαπλοκής και αδιαφάνειας.
Οπως διαβάζουμε στο σάιτ του θεσσαλικού καναλιού:
"Από το 2015 τo TRT ανήκει στην οικογένεια της Hellasnet | Εντεκα κανάλια από όλα τα γεωγραφικά διαμερισματα της Ελλάδας συνεργάζονται μαζί και μετατρέπουν την τηλεοπτική συνήθεια σε απόλαυση.
Η HELLASNET αποτελεί μια νέα, καινοτόμο εταιρεία παραγωγής και διαχείρισης τηλεοπτικού προϊόντος. Μέσα από τη δυναμική συνεργασία της με τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα και με όπλο την πανελλαδική κάλυψη, συμβάλλει στην ανάδειξη των σταθμών αυτών σε πρωταγωνιστές στις περιφέρειες τους."