ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Μήνυση σε Kρέτσο και επιτροπή κατέθεσε ο Alpha

Και μήνυση από τη ΝΔ κατά παντός υπευθύνου

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha κατά της πενταμελούς επιτροπής που ήλεγξε τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Η μήνυση στρέφεται και κατά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου που υπέγραψε το σχετικό πρακτικό που συνέταξε η αρμόδια επιτροπή.
Στην μήνυση περιλαμβάνονται στοιχεία για το πόθεν έσχες Καλογρίτσα,  που σύμφωνα με τον Alpha καταδεικνύουν ότι έγινε πλημμελής έλεχγος του συγκεκριμένου πόθεν έσχες.
Σε δήλωσή του ο καθηγητής Πάνος Λαζαράτος, ο οποίος κατέθεσε τη μήνυση για τον Alpha,..
ανέφερε: «Οι εισαγγελικές αρχές δεν παρενέβησαν μέχρι σήμερα, όπως γνωρίζετε, στο ζήτημα του εκκρεμούς διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Οι εισαγγελικές αρχές έπρεπε να έχουν παρέμβει. Για το λόγο αυτό ο Alpha κατέθεσε μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση σε βάρος των 5 μελών της επιτροπής πόθεν έσχες και κατά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης κ.Κρέτσου, που ενέκρινε αυτό το πρακτικό. Πρόκειται για μία μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις των καταχραστών του Δημοσίου. Ελπίζουμε ότι η επιτροπή ενστάσεων τις προσεχείς ημέρες θα κάνει το καθήκον της».
Την ίδια ώρα η ΝΔ προχώρησε σε υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες μοκρατία. Στη μήνυση που υπέβαλαν οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, επικαλούνται τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημέρων σχετικά με τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών.