ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Δημάδης αντεπιτίθεται: Με ξεφτίλισε το ΑΠΕ

Τι λέει για το Πρακτορείο αλλά και για τον «συνάδελφο και φίλο» Γ. Χριστοφορίδη
 - Και ο Δ. Σουλτογιάννης κατά του ΑΠΕ

Με ανάρτησή του στο facebook o εκ των πρωταγωνίστων του «περούκα gate», Θάνος Δημάδης περνάει στην αντεπίθεση και ασκεί κριτική στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δίνοντας την δική του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν στη Νέα Υόρκη. Αναφερόμενος στα λεγόμενα Χριστοφορίδη, «που είναι και συνάδελφος αλλά και φίλος» αναφέρει: «Μου προσάπτει ότι ετοίμαζα στημένο σκηνικό περί χαβιαρι(ου) κι οφείλω να διευκρινίσω ότι άλλο είναι να κάνεις ρεπορτάζ και άλλο να κάνεις δίκην προθέσεων με βάση τα δικά σου κριτήρια και υποψίες ρίχνοντας επιπλέον αίμα στην αρένα του εξευτελισμού».
Ο δημοσιογράφος καταλήγει ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του. Γράφει λοιπόν στο fb ο Θ. Δημάδης:..
ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΟΥ ΔΗΜΑΔΗ
Νέα Υόρκη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Την Κυριακή το βράδυ και 24 ώρες ακριβώς μετά από ένα γεγονός διασταύρωσης στοιχείων, ο πληρωνόμενος από το ελληνικό δημόσιο δημοσιογράφος του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, δίνει την "είδηση" περί δήθεν σύλληψης των δύο δημοσιογράφων του ALPHA και του Star στη Νέα Υόρκη. Η "σύλληψη" με όλα τα συμπαραμαρτούντα που αυτή συνυποδηλώνει στο δελτίο τύπου του ΑΠΕ, είναι η κομβική λέξη με την οποία επιχειρείται να με απαξιώσουν ως δημοσιογράφο-ανταποκριτή, να με εξευτελίσουν με την αρωγή του εγχώριου δημοσιογραφικού συστήματος που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κυβέρνησης και να ανακόψουν την οποιαδήποτε δημοσιογραφική μου λειτουργία.
Η ετεροχρονισμένη "ανταπόκριση" του ΑΠΕ συνοδεύεται και με σχετική δήλωση του Υπουργού Επικρατείας -την μοναδική σε όλο το Σαββατοκύριακο- στην ανταποκρίτρια της ΕΡT, επίσης μισθοδοτούμενη από το ελληνικό δημόσιο, για να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ του ΑΠΕ. Οι δημοσιογράφοι στα δημόσια μέσα ενημέρωσης του ΑΠΕ και της ΕΡΤ, φτιάχνουν ένα γαϊτανάκι μιας πολύ καλοστημἐνης προπαγάνδας που την ονομάσαν ανταπόκριση του ΑΠΕ με στόχο να εκβιάσουν την σιωπή μου, πλήττοντας την αξιοπιστία μου, με συνέπεια να με αποκλείσουν από την Εφημερίδα των Συντακτών και το Periodista.gr, και κυρίως να μην προβώ σε κανένα ρεπορτάζ καθ᾽όλη την διάρκεια της επίσκεψης του Υπουργού Επικρατείας κ. Παππά και του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στη Νέα Υόρκη.
Τα αναληθή στοιχεία του δελτίου τύπου του δημοσιογράφου του ΑΠΕ και της αναπαραγωγής αυτού είναι:
1. Όπως ψευδώς μετέδωσε το ΑΠΕ, η "σύλληψη" δεν έγινε ποτέ. Αντιθέτως την στιγμή που έξω από το ξενοδοχείο ετοιμαζόμασταν να συνεχίσουμε το ρεπορτάζ μας για το ενδεχόμενο παρασκηνιακών συναντήσεων του Υπουργού Επικρατείας, ζητήθηκε η εξακρίβωση στοιχείων καθ᾽υπόδειξη της Ασφάλειας του Υπουργού για να ελεγχθεί ο ρόλος μας, η σκοπιμότητά μας και ο τρόπος του ρεπορτάζ. Κατόπιν της εξακρίβωσης των στοιχείων μας, αναγνωρίστηκε το δημοσιογραφικό μας δικαίωμα για το ρεπορτάζ του τι κάνει ο Έλληνας Υπουργός και η Ελληνική αποστολή κατά την διάρκεια της αντιπροσώπευσής τους όλο το Σαββατοκύριακό στη Νέα Υόρκη και ποιες θα είναι οι πιθανές συναντήσεις τους, εφόσον δεν μας κοινοποιήθηκε κανένα πρόγραμμα του Υπουργού για το Σαββατοκύριακο.
Όσο για τους συντηρητικούς καλοθελητές της όλης ιστορίας και τους δημιουργούς ειδήσεων μόνο μέσα από δελτία τύπου, ας γνωρίζουν ότι την αλήθεια ενός ρεπορτάζ την κατακτάς ακόμα κι αν χρειαστεί να ντυθείς φασίστας για να κάνεις ρεπορτάζ για φασίστες ή να ντυθείς σερβιτόρος για να δεις ποιόν συναντάει και γιατί η κυβερνητική αποστολή σε ένα εστιατόριο.
2. Σε αντίθεση με ότι ψευδώς μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ, δεδομένου του εύρους των δυνατοτήτων που μας δίνει η ελευθερία της δημοσιογραφικής μας ταυτότητας, θα ήταν άσκοπο να την αποποιηθούμε και να δηλώσουμε ότι είμαστε μέλη της ελληνικής αποστολής. Διότι τότε όντως θα υπήρχε θέμα αληθινής σύλληψης. Το δελτίο τύπου του δημοσιογράφου του ΑΠΕ είναι διπλά ψευδές αφού μπροστά σε όλο αυτό το σκηνικό ήταν και οι εκπρόσωποι της ελληνικής αποστολής επιβεβαιώνοντας την δημοσιογραφική μας ταυτότητα.
3. Σημειωτέον, όταν μπαίνεις στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο Έλληνας Υπουργός και πολλές άλλες ξένες αντιπροσωπείες, είσαι υποχρεωμένος να μπεις με την δημοσιογραφική σου ταυτότητά. Όλα τα υπόλοιπα είναι βολικές περιγραφές σε ένα διαπλεκόμενο δελτίο τύπου του ΑΠΕ. Όταν διαπίστωσαν ότι δεν επιτελέσθη ο εκφοβισμός του Σαββάτου μέσω του ελέγχου των στοιχείων μας, τότε βγάζουν δελτίο τύπου ετεροχρονισμένο κατά 24 ώρες στην υποψία και μόνον ότι εμείς έχουμε στα χέρια μας ρεπορτάζ των συναντήσεων του κ. Παππά. Αλίμονο αν το ΑΠΕ δίνει τις ειδήσεις 24 ώρες μετά παρόλο που είναι παρόν στα γεγονότα.
4. Όσον αφορά στα λεγόμενά του κ. Χριστοφορίδη, που είναι και συνάδελφος αλλά και φίλος, και μου προσάπτει ότι ετοίμαζα στημένο σκηνικό περί χαβιάρι, οφείλω να διευκρινίσω ότι άλλο είναι να κάνεις ρεπορτάζ και άλλο να κάνεις δίκην προθέσεων με βάση τα δικά σου κριτήρια και υποψίες ρίχοντας επιπλέον αίμα στην αρένα του εξευτελισμού. Επισυνάπτω δημοσίως την απόδειξη πληρωμής των 14 δολαρίων λίγη ώρα μετά την παραγγελία γεγονός το οποίο σκοπίμως και με δόλο απέκρυψε ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ στο δελτίο τύπου ώστε σε συνδυασμό με την εμφατική χρήση της λέξης "σύλληψη" και τα ψέματα περί χαβιάρι, να επιχειρηθεί ο διασυρμός και ο εξευτελισμός μου.
Είναι ώρα να διευκρινιστεί στην Ελλάδα του σήμερα ότι πλέον τα ρεπορτάζ γίνονται όχι από τις ειδήσεις που δίνουν στους δημοσιογράφους οι συνεργάτες Υπουργών, ούτε από τις ανακοινώσεις του ΑΠΕ, ούτε από μαζώξεις και συζητήσεις σε ταβέρνες. Τα ρεπορτάζ γίνονται για να μάθεις και να συλλέξεις ντοκουμέντα ποιος συναντάει ποιον και για ποιον λόγο και τι άτυποι συσχετισμοί κυβερνητικών αποστολών διακυβεύουν το μέλλον εννέα εκατομμυρίων Ελλήνων.
Η ηθική μου τάξη μέχρι σήμερα στο δημοσιογραφικό στερέωμα δεν θα αφήσω να πληγεί από εξευτελιστικά και ψευδή δημοσιεύματα με βασιζόμενα σε ψευδείς εντυπώσεις που δημιούργησε το δελτίο τύπου του ΑΠΕ, και με εκβιαστικές ενέργειες που θέλουν να εξαγοράσουν την σιωπή μου δια του αποκλεισμού. Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.
Θάνος Δημάδης
Δημοσιογράφος



Με ανάρτηση στην σελίδα του στο Facebook και ο έτερος «περούκας» δημοσιογράφος Δημήτρης Σουλτογιάννης τα βάζει με το ΑΠΕ για το ρεπορτάζ της σύλληψης στη Νέα Υόρκη και τα όσα ακολούθησαν. Ο Δ. Σουλτογιάννης αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Αφού πρώτα ευχαριστήσω φίλους και συναδέλφους (και αυτούς που με θυμήθηκαν αλλά και αυτούς που με ξέχασαν, διότι όταν φέρνεις το Αποκλειστικό είσαι καλός μετά η μνήμη γίνεται επιλεκτική), μα πάνω από όλα την οικογένεια μου που με στήριξε όσο κανείς άλλος...καλώ τον κ. Μηλιώνη «δημοσιογράφο» του ΑΠΕ να φέρει στην δημοσιότητα στοιχεία (όπως θα κάνω και εγώ) και να μας εξηγήσει πως έκανε το ρεπορτάζ του.
1. Πώς διασταύρωσε τα στοιχεία της σύλληψης μου, μίλησε στην αστυνομία; ήταν παρών;
2. Ποιος διέρρευσε τα στοιχεία της αστυνομικής μου ταυτότητας στον τύπο, ποιος είχε τα στοιχεία αυτά στην διάθεση του; Σχετικά με την απόδειξη...μίλησε σε ξενοδοχοϋπαλλήλους γιατί δεν αναφέρει ότι πληρώθηκε με πιστωτική κάρτα ενός εκ των δημοσιογράφων; Μα πάνω απ᾽ όλα γιατί «φύτεψε» το δημοσίευμα στο ΑΠΕ με χρονοκαθυστέρηση 24 ωρών.
Τι συνέβη μετά την βόλτα στο Σέντραλ Παρκ την Κυριακή που τους εξόργισε; (Αφού το περιστατικό είχε λήξει το βράδυ του Σαββάτου). Και εν τέλη αφου καλύπτει ο κ. Μηλιώνης δημοσιογραφικά την Ελληνική αποστολή ας μας αποκαλύψει απο ποιους αποτελείται αυτή η αποστολή και τι δουλειά έχουν στο Σέντραλ Παρκ να κάνουν Τζόκινγκ δημοσιογράφοι χρεοκοπημένων ΜΜΕ που έχουν έρθει με έξοδα της αποστολής.
Ας μας απαντήσουν λοιπόν και αφού δεν είναι κανείς σε θέση να απαντήσει ας απαντήσει ο κ. συνάδελφος του ΑΠΕ που κάνει το ρεπορτάζ.
Πάντα στην διάθεση σας το ίδιο και οι δικηγόροι μου σε Αθήνα και Νέα Υόρκη. Με την άδεια η χωρίς του οποιουδήποτε εγώ θα συνεχίσω να κάνω ρεπορτάζ».