ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

O Bλαδίμηρος φεύγει, ο Ιβάν έρχεται!..

Απορρίφθηκε από την Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης το αίτημά του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα για 48ωρη παράταση προκειμένου να πληρώσει την πρώτη δόση και προφανώς ο επιχειρηματίας χάνει την τηλεοπτική άδεια.
Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ο γιος του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα ζήτησε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να καταβάλει τα 18,5 εκατ. ευρώ που του αναλογούσαν ως πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια που διεκδίκησε στον πρόσφατο διαγωνισμό. Το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό με τη ΓΓΕΕ να υπενθυμίζει τον όρο της προκήρυξης που λέει ότι «η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών».
Με βάση τα προβλεπόμενα από τη διαδικασία, η άδεια θα περάσει στα χέρια του πρώτου..
επιλαχόντος υπερθεματιστή, δηλαδή του Ιβάν Σαββίδη (είχε δηλώσει και "λαγός"), ο οποίος θα πρέπει να καταβάλλει 9 περισσότερα εκατομμύρια από την εταιρία του Καλογρίτσα, αφού το ποσό με το οποίο πλειοδότησε ήταν 61,5 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση νέας εμπλοκής, ο αμέσως επόμενος είναι ο Δ. Κοντομηνάς του Alpha.
Η ανακοίνωση της ΓΓΕΕ έχει ως εξής:
"Εστάλη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σήμερα το πρωί αίτημα από την εταιρεία «Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ», με το οποίο ζητεί να χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης επειδή, λόγοι που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές, εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτή εντός της σήμερον.
Από τη Γενική Γραμματεία δόθηκε η παρακάτω απάντηση:
Σύμφωνα με το όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί». Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό."