ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Ν. Παππάς: Δεν περιμέναμε το τίμημα να πάει τόσο ψηλά

Πόσα έδωσαν οι τέσσερις επιλαχόντες

«Δεν περιμέναμε το τίμημα να πάει τόσο ψηλά, αλλά σχεδιάσαμε μια διαδικασία που θα μεγιστοποιούσε το τίμημα για το ελληνικό Δημόσιο.Για να επιτευχθεί αυτό θα έπρεπε να μην υπάρχει διαρροή στοιχείων μεταξύ των υποψηφίων. Η Ελλάδα περνάει σε μια νέα τηλεοπτική εποχή όπου η νομιμότητα είναι κρυστάλινη και στέλνει το μήνυμα ότι για όλους υπάρχουν κανόνες».
Αυτό δήλωσε ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες ευχαριστώντας «όλους τους εργαζόμενους που συνέβαλαν σε αυτό το θετικό τέλος» και επισημαίνοντας:
«Η ολοκλήρωση της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών βάζει τέλος σε 27 χρόνια ανομίας.
Η Ελλάδα παύει να διαθέτει το ντροπιαστικό “προνόμιο” της μοναδικής χώρας που ουδέποτε..
διενέργησε διαγωνισμό για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών.
Πλέον, στη χώρα μας θα εκπέμπουν νόμιμοι τηλεοπτικοί σταθμοί. Βιώσιμες επιχειρήσεις, που θα ζουν από τη λειτουργία τους, παράγοντας ποιοτικό και ανταγωνιστικό τηλεοπτικό πρόγραμμα και όχι από τη διαπλοκή με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Κανάλια που θα ενημερώνουν τον ελληνικό λαό με αντικειμενικότητα και πλουραλισμό, όχι ανάλογα με τις υπόγειες σχέσεις του ιδιοκτήτη τους με την πολιτική ηγεσία και φόντο τα θαλασσοδάνεια».
(κάντε κλικ στa έγγραφa για μεγέθυνση) 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη δήλωσε:
«Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου – και μετά από μια τριακονταετία  αυθαιρεσίας – μπαίνουν και εφαρμόζονται κανόνες στην χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Με όρους απόλυτης διαφάνειας, αποκαθίσταται η συνταγματική νομιμότητα και κατοχυρώνεται, επιτέλους, το δημόσιο συμφέρον.
Η Κυβέρνηση συγχαίρει όλους εκείνους οι οποίοι συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση αυτής της απολύτως αδιάβλητης διαδικασίας.
Μια νέα σελίδα ανοίγει από σήμερα για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και την ενημέρωση στον τόπο μας.»