ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Δήμαρχος Λέσβου: Στήνουν σκηνικό εκφασισμού του νησιού

Στελέχη της Χρυσής Αυγής και "παράγοντες" κομμάτων του δημοκρατικού τόξου "δείχνει" ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ως υποκινητές της έκρυθμης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το νησί, με αποκορύφωμα την πυρπόληση του Hot Spot στη Μόρια και τα έκτροπα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προηγήθηκε στη Μυτιλήνη, όπου σύμφωνα με καταγγελίες χτυπήθηκαν νεαρές κοπέλες από τη Συρία με ανήλικα παιδιά. Μιλώντας στο NEWS247 ο Σπύρος Γαληνός ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων "πριν θρηνήσουμε θύματα" και ζητά την αποσυμφόρηση της Λέσβου από πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς το νησί δεν μπορεί να σηκώσει άλλο βάρος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία για τα επεισόδια που ξεκίνησαν αργά το απόγευμα της.. Δευτέρας στη Μόρια με φωτιές και αλληλοεπιθέσεις διαφόρων εθνοτήτων, φέρεται να είναι φήμη που κυκλοφόρησε για ομαδικές επαναπροωθήσεις στην Τουρκία. "Δεν αποκλείω την περίπτωση της προβοκάτσιας που ξεσήκωσε τους ίδιους τους πρόσφυγες με φήμες για απελάσεις. Δεν μπορώ να την αποκλείσω με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο νησί" είπε σχετικά ο Σπ. Γαληνός, υποστηρίζοντας πως το τελευταίο διάστημα, πέραν της φυσιολογικής κόπωσης που παρουσιάζει η κοινωνία της Λέσβου "υπάρχει και μια υπόγεια προπαγάνδα, η οποία επιχειρεί να ξεσηκώσει τον κόσμο". Έκανε μάλιστα λόγο για στήσιμο σκηνικού εκφασισμού και δημιουργία ενός κλίματος εύφορου για τη δημιουργία φασιστικών ιδεών.
Ειδικότερα ο Δήμαρχος Λέσβου επισημαίνει ότι "σε όλα τα χωριά της Λέσβου διαδίδουν φήμες ότι θα δημιουργηθούν νέες δομές για πρόσφυγες και μετανάστες και κυριολεκτικά ξεσηκώνουν τον κόσμο. Πάει ένα μηχάνημα σε ένα χωριό να κάνει ένα έργο και όλο το χωριό βγαίνει στο δρόμο για να διαμαρτυρηθεί να μην γίνει νέα δομή".
- διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ