ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Δέσμευση λογαριασμών μεγάλου εκδοτικού συγκροτήματος

Σοκ προκαλεί η είδηση που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα δημοσιογραφικά γραφεία που -αν ισχύει- ίσως σημάνει την αρχή του τέλους ενός ιστορικού συγκροτήματος ΜΜΕ.
Η φημολογία αφορά στη δεύσμευση των εταιρικών λογαριασμών του συγκεκριμένου εκδοτικού συγκρότηματος για οφειλές σε τράπεζες από δάνεια και -αν ισχύει- είναι σοβαρή γιατί θα σημαίνει και την αδυναμία πληρωμών και εξόφλησης των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους.
Στα τέλη Ιουνίου με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα, είχαν δεσμευτεί και όλοι οι τραπεζικοί προσωπικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες του επικεφαλής τού περί ου ο λόγος δημοσιογραφικού ομίλου.
Η δέσμευση είχε γίνει στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από..
τους οικονομικούς εισαγγελείς για εικαζόμενη φοροδιαφυγή ελλήνων μεγαλοκαταθετών.
Οι εισαγγελείς είχαν προχωρήσει τότε (τέλη Ιουνίου) στη δέσμευση των λογαριασμών του μιντιάρχη διότι φέρεται ότι εντόπισαν απόκλιση άνω των 10 εκατ. ευρώ τα οποία  θεωρούνται προϊόν εικαζόμενης φοροδιαφυγής.
Η έρευνα στηρίχτηκε στη λίστα καταθετών που δημιουργήθηκε με βάση 65 cd τα οποία περιέχουν τραπεζικά στοιχεία από όλες τις ελληνικές τράπεζες.